בוקר טוב וחג שמח

אורלי_ל

New member
בוקר טוב וחג שמח ../images/Emo13.gif

תהייה שעלתה הי בעקבות סיפור שקראתי ("אדם ללא אופי" מתור הרדיד האנדלוסי/אלזה מורנטה). מסופר שם על בחורה שהיתה בטוחה שהיא הכי יפה בכפר והתנהגה בהתאם. היא היתה בטוחה שכל אחד אוהב אותה ורוצה בה, ולמעשה כל הכפר צחק עליה מאחורי גבה, ורק מספר הסיפור מתנדב לגלות לה את האמת המרה ומראה לה איך כולם צוחקים עליה. ואני בעצם שואלת, פילוסופיית העידן החדש מדרבנת אותנו "להאמין בעצמנו", להאמין שאנחנו יכולים, שיש לנו תכונות אלו ואחרות ושאנחנו יכולים לעשות הכל אם נרצה. אבל האם זה לא גובל בהונאה עצמית, לפחות בחלק מהזמן? אשמח לכל תשובה.

אורלי שנה טובה

(חשבתי שה-ל בשמך זה לא יודע לשאול, אז הנה את יודעת) יש כאן תשובה בכמה מישורים, במישור הסיפורי אז היו לה את רגעי האושר שלה, וזה יותר ממה שרבים זוכים לקבל כל ימי חייהם. במישור של העידן החדש אז להאמין בעצמנו זה לא לשפוט את עצמנו ביחס לאחרים, לא לכוון את עצמנו למטרות של אחרים אלא למצוא את דרכנו המיוחדת לנו, את האיכויות הייחודיות שלנו. הונאה עצמית היא אמונה שאנו משהו אחר או מישהו אחר ממה שאנו באמת. ביסוד העידן החדש מונחת המודעות לעצמנו והקבלה השלמה של עצמנו, בלי שיפוט ובלי השוואות. אני זה אני, יש אנשים שיכולים לעשות את הדברים טוב ממני, אבל אף אחד לא יכול לעשות אותם כמוני. אם תאמיני בכך, לא תיתכן כל הונאה. חגשמח יעקב

למרחבים שמעבר לדמיון הפראי ביותר שלך

מסופר שם על בחורה שהיתה בטוחה שהיא הכי יפה בכפר והתנהגה בהתאם. היא היתה בטוחה שכל אחד אוהב אותה ורוצה בה, ולמעשה כל הכפר צחק עליה מאחורי גבה, ורק מספר הסיפור מתנדב לגלות לה את האמת המרה ומראה לה איך כולם צוחקים עליה. ובכן אורלי, לולא מלאך מתנדב יקר זה היה לה סיכוי לחיות את כל החייה עד תומם באשליה מתוקה זו. מה שמוביל אותנו למסקנה שחסרה לנו פיסה מהסיפור, ואולי מרמז לה "האמת המרה" . שאלה הראויה להישאל היא, מהיכן שאבה הבחורה את בטחונה בתחילה, מטיפשות/מרכז העדר או מחכמת הבנתה את העולם היקום וסודו/סוד הנעתו לנו...שסופו של סיפור ידוע מתחילת סיפורו כידוע. הונאה עצמית ממקום נכון תובילך ליעדך אל מחוץ לעדר ולכישוף החברתי, למרחבים שמעבר לדמיון הפראי ביותר שלך. שנה טובה ומאושרת

אורלי_ל

New member
בסיפור

הבחורה הכפרית טעמה חיי עיר לפני שעברה לגור באותו כפר, ולכן חשה מתוחכמת יחסית לבני הכפר ומשם בנתה לה את הדימוי העצמי שלה שהיה שגוי לחלוטין. אני לא ממש הבנתי את המשפט הבא: "הונאה עצמית ממקום נכון תובילך ליעדך אל מחוץ לעדר ולכישוף החברתי, למרחבים שמעבר לדמיון הפראי ביותר שלך" איך הונאה עצמית או לא עצמית יכולה להוביל אותך ליעדך? לשקר אין רגלים. שנה מעולה לך!

מגי 336

New member
אורלי ../images/Emo74.gif

לדעתי, "הונאה עצמית" - אם ממש מאמינים בה והופכים אותה לחלק מההוויה, ובסופו של דבר מאמינים וחיים על פיה - יכולה להוביל אותך לחיות את החיים באופן כזה שה"הונאה" הופכת לחיים עצמם ולאמת. גם אדם שחי נמוך בפאתי החיים והופך לו למנטרה את המושג של "אני מצליחן" ימגנט אליו בסופו של דבר את ההצלחה...

maysabel

New member
ממש לא-"אמת" שהיא הונאה היא לא אמת

והיא בריחה ממודעות עצמית-מדוע לי חשוב לחוש כך או אחרת ולא לדעת עצמי ולחיות שלם עם כך? כפי שכתב יעקב-זאת קליפה קרח דקה תחת הרגליים. אין כזה דבר הונאה עצמית שבאה מ"מקום נכון". זה לחיות את החיים בשקר והצהרות חיצוניות. תבנה ארון ענק מלא תלבושות שתחליף בהתאם למזג האויר החיצוני ותחיה מהחוץ לפנים..תשנן כל פעם מנטרה אחרת בהתאם לסביבה החיצונית ותהיה לעולם תלוי בה..תרקוד לפי צלילי החללית שמתנגנת בחוץ ולא על פי תוי ליבך.. זה מרחיק האדם מעצמו. אז בסדר,איך שהאדם רוצה-זה בסדר..תחיה ככה אם תרצה אבל-ויש אבל גדול- תמיד בסופו של דבר תצטרך לצלול אל תוך היותך ולדעת עצמך.תתרחק והדרך תתארך..אין דבר..אבל הלימוד ייעשה.. כך או כך. כמה שאני בונה לעצמי שקר יותר גדול כך הבלון המנופח יתפוצץ יותר חזקמול הפנים- במוקדם או במאוחר.. אז אני חי ב"שקט" עכשיו..אבל הקרח הדק-כמה זמן יקח עד שיהיה נמס תחת רגליי? :)) עכשיו: "אני מצליחן"-מה זה מצליחן?הרבה כסף?זוגיות טובה? מה? תמיד זה יהיה יחסית למידות ואמונות חברתיות שחינכו אותי על פיהן. תפיסות..האם זה יעניק באמת תחושת אושר פנימית ושלמות עצמית?ממש לא. זה לחיות לפי הכישוף החברתי והאמונות הרי..ועוד להאמין בכך כאמת של עצמי!נו!! רוב האנשים שנוהרים אחרי ה"רוחניות" של הניו-אייג' כשנוח להם יותר לקנות דמות ותדמית מאשר לדעת עצמם-כי בפנים יש הרבה דברים "מאיימים"..והריצה הזאת אחר משהו "מכון מהמפדים" שמשננים כמנטרה ומכניסים פנימה כאמת היא מעין בריחה מהעצמי- הניו-אייג' זה משהו כמו חנות מלאה במדפים עם מוצרים חדשים ונוצצים וקוסמים לעין..תלבושות חדשות לאלו שכבר קיימות וכמו באופנה לבוש אופנתי יהיה מיושן עוד מעט והמיושן יחזור להיות אופנתי והאנשים יתלבשו בהתאם..הנה העדר הנוצץ והיפה ..המקובל..-כמו שכתבה אורנה-גם פילוסופיות..אז ללא שיפוט וזה בסדר..הכל "נכון" וזאת בהחלט הונאה עצמית אבל מכאן לומר שזה בא מהמקום הנכון?ושניתן להפוך את זה לאמת? אוי ואי..יש הבדל גדול בין לבין.. אורלי- דימוי עצמי בהתאם להגדרה- כיצד אני מדמה שאחרים תופסים אותי- זה דימוי עצמי.. זה לעולם יהיה תפיסה עצמית בשונה לידיעה עצמית. תפיסה! דימוי עצמי תמיד יהיה תלוי בפירוש שלי את הסתכלות של אחרים אותי וזויות מבטם דרך ה"אמת" שלהם. כיצד הם רואים אותי ואם התחושה שלי של אושר תלויה בכך זה בהחלט כפי שכתב יעקב-קרח דק מאד תחת רגליי. השאלה בסיפור-האם ה"אמת" שלהם תשבור את ה"אמת" שלה ?האם הבחורה הזאת תאמץ את ה"אמת" שלהם לעומת ה"אמת" שלה? זה מה שיתן את התשובה לשאלתך..מאיזה מקום היא רואה עצמה כך -מתוך ידיעה עצמית או מתוך דימוי עצמי..כי אם זה מתוך דימו עצמי זה תמיד יהיה תלוי ב........... ואילו באמת אנו תופסים לפי תבניות-יש תבניות נוקשות יותר וצרות יותר.. יש גמישות ורחבות יותר. מודעות לכך היא התשובה. וכל עוד הגדרה עצמית תהיה תלויה בהגדרתם של השאר היא תמיד תשתנה בהתאם לתבניותיי התופסות מציאות ואם תחושת האושר והשלמות שלי תלוים בכך זה כמו לחיות ברכבת הרים -פעם למעלה ופעם למטה זה גם מאד נכון לגבי הניו-אייג'-אין שום הבדל. לכן ידיעה עצמית..דע את עצמך..אל תדמה או תתפוס את עצמך.. ידיעה עצמית לעומת דימוי עצמי. דימוי עצמי הוא כלי הישרדותי במעגלי החברה ותו לא- כשאני הולכת לעבודה,ועוד.. ולכן מה שחשוב הוא מודעות-לדעת שזהו כלי..לבוש.. ברגע שאדם יודע עצמו ושלם ואוהב את עצמו כך וכך-זאת אהבה ללא תנאי..קבלה עצמית אכן..אבל מתוך ידיעה וראיה ולא עיוורון וקליפות מסתירות ומרחיקות. ברגע זה הוא ילך כמו בריחוף ובו בזמן עם קרקע יציבה תחת רגליו, לא יהיה תלוי בשום הגדרה של עצמו מידי אחרים .. הנה למשל אדם שבנה לעצמו ב"הונאה עצמית" תדמית של מצליחן ואמר מנטרות לשם כך ו"קנה" את התדמית וזה הפך ל"אמת" שלו- הוא חש מאושר וטוב לו..שקט לו..המצליחן הזה נבנה מתפיסות את המצליחן שהוא קנה בסביבה החברתית שלו. נגיד אדם זה עובר לתרבות אחרת והתדמית הזאת מקובלת כמפסידן בתרבות זאת- אז? זה גם בדיוק העניין שבסיפור לדעתי- מה יעשה אדם זה?האם יהיה שלם עם עצמו כמפסידן בתרבות הזאת או ששוב ייאמץ אמת אחרת? זה לעולם יהיה תלוי ובתנאי ש..כך או כך.. פעם כשהייתי קטנה מישהי מאד חכמה אמרה לי- מיליוני אנשים מביטים בך וכל אחד תופס אותך אחרת מעיניו הוא-תראי עצמך דרך עיניהם כך תהיי תמיד מפוצלת כמילוני זוגות העיניים המביטים בך- אז דעי עצמך וכך תהיי שלמה היכן שלא תהיי עם כמה עיניים שלא יביטו בך..(ותאמיני לי-חייתי בהרבה הרבהההה סביבות שונות ומגוונות ומשתנות בעולם הזה..) שנה טובה של שלמות ושל ידיעה עצמית..או בעצם דרך, לא שנה...

maysabel

New member
שיווו וויתרת? :((

לא יעזור לכם ..עכשיו רוצה חיבוק :)) וברצינות: רציתי לשאול אותך: את הסרט ZELIG של וודי אלן ראית? השרשור הזה בחיי שהזקיר לי את הZELIG.. אני משתגעת או שיש כאן משהו מזה? :))

מי וויתר?

ראיתי את זליג, זה הספר הראשון של סראמאגו שלא סראמאגו כתב אותו. איש ללא זהות, ההתגשמות העליונה של "הסוד", אלא שכאשר אין לך זהות אין כל הונאה שכן הדמות שאת מגלמת לעולם לא תסתור את הזהות העצמית שאיננה. מחר מתאים מאד לחיבוק יעקב

maysabel

New member
הנה יצא פעמיים...

גררררררררר הדפדפן הזה.. הנה כבר זה לא חצי.. הלכתי מלאה בושה וכלימה :))

maysabel

New member
פנס!

או חצי פנס כי ממש הפסדת את החצי השני ד"א לא שילמתי את החצי השני של האגרה!! אוהבת אותך מאיזה

אורלי_ל

New member
מאיזה

סליחה, אבל הפנס מגיע לי. מה, בגלל שהוא מנהל? עד לאן המדינה הזאת מתדרדרת...?

אורלי_ל

New member
מגי

האם את מתכוונת לשיטה "fake it untill you make it"? אני מצאתי שהיא לא עובדת בשבילי . חג שמח לך

למעלה