בוקר טוב וסוף שבוע נהדר

bimbo.

New member
בוקר טוב וסוף שבוע נהדר../images/Emo141.gif

היה לו קר, לחמוד...

מנורה

New member
בוקר טוב חביבי../images/Emo141.gif../images/Emo143.gif

עצוב לי היום אזכרה להורי ז"ל לא חשוב בין כמה אתה וכמה זמן עבר מתגעגעת והם מאד חסרים.
שאתם פה קשובים. פתחתי בלוג והנכם מוזמנים לבקר יום נעים

maxima

New member
בוקר טוב כולם../images/Emo24.gif...מנורה

נכנסתי לבלוג שלך והתרגשתי הורים......הגעגועים אף פעם לא מסתיימים זורמים עם החיים אבל כשנזכרים הגעגוע חזק

yaely2

New member
מנהל
מנורה בילדים ננוחם. טו בשבט../images/Emo143.gif

שלום לכולם, טו בשבט הגיעה חג לאילנות
אני רוצה לספר הפעם על גלגולו של ט"ו בשבט. במשנה במסכת ראש השנה פרק א' משנה א' כתוב: "ארבעה ראשי שנים הם: באחד בניסן ראש השנה למלכים ולרגלים: באחד באלול ראש השנהה למעשר בהמה.....באחד בתשרי ראש השנהה לשנים ולשמִטין וליובלות לנטיעה ולירקות באחד בשבט ראש השנה לאילן, כדברי בית שמאי, בית הילל אומרים בחמישה עשר בו" . בזמן שהיה קיים בית מקדש והיו צריכים להפריש תרומות ומעשרות לכוהנים וללוויים היה טוב בשבט יום "שנת הכספים" של האילנות. היה אדם יוצא למטע ומסמן איזה אילנות חָנְטוּ (חנטו = הפרח נפל ורואים כבר התחלה של פרי), מהפרות האלה שרואים את תחילתם יתנו מעשר. בשנת 70 לספירה, חרב בית המקדש ולא נתנו יותר תרומות לכוהנים ממש. העם ירד לגלות ובארצות שאינם ארץ ישראל לא צריך לתת תרומה. (בא לי לספר לכם איך עשו בזה שימוש לפעמים, אבל אין מקום) במשך השנים החלו היהודים להנציח ככל שיכלו את ימיהם ביהודה, ירושלים ואנו מוצאים עדויות מוונציה מהמאה ה 16 שאכלו בטו בשבט פירות. בצפת לפני 200 שנה בערך הנהיג מקובל את "ליל סדר ט"ו בשבט. עדות המזרח לא נהגו לאכול פרות בטו" בשבט. לאט לאט הפך טו" בשבט לחג, עד שלא צמים בו. (למשל חתן וכלה חייבים לצום ביום חופתם, ביום טו בשבט,( חנוכה, ראש חודש ועוד) הם פטורים. השקדיה נבחרה משום שהפרי שלה מוכן לאכילה בתקופה הזו. (מה יכלו לאכול בחו"ל פרט מאשר פירות יבשים, חרובים, ושקדים)?

emmy5

New member
בוקר טוב וחג שמח ../images/Emo143.gif../images/Emo145.gif../images/Emo42.gif

לא רציתי לבקר חולים כל עוד אני גם חולה ... מאחלת לכולם חג שצח והרבה בריאות .

emmy5

New member
צהוריים טובים ,חג שמח ומתוק ../images/Emo42.gif

עכשיו חזרתי מקניות ,היום נחמד בחוץ אבל לא יום יפה של המפגש ... חיבוק גדול

נֵנָה

New member
ליעלי תודה על המידע המעניין ../images/Emo24.gif

הזכרת לי משפט מתוך שיר ידוע שאינני נזכרת כרגע במילותיו: "התאנה חנטה פגיה..." זוכרת אותו? ועוד שיר נחמד שהזכרת לי: "ניצנים נראו בארץ עת זמיר וקול התור במחולות המחניים הבה ונפצח מזמור. צרור המור לי צרור המור לי צרור המור לי צרור המור צרור המור לי צרור המור לי צרור המור לי צרור המור". מקווה שאת בקו הבריאות ויכולה קצת להינות מאמרי השפר מפי עוללים. לא להתחכם עם ילדים... ילדה אחת דברה עם המורה שלה על לוויתנים. המורה אמרה שמבחינה מעשית לוויתן לא יכול לבלוע אדם, כיוון שלמרות גודלו העצום, הגרון שלו קטן. הילדה הקטנה הזכירה שיונה הנביא נבלע ע"י לוויתן. המורה המתוסכלת חזרה ואמרה שוב שלוויתן לא יכול לבלוע אדם, זה בלתי אפשרי באופן מעשי. הילדה הקטנה אמרה "כשאני אגיע לגן-עדן, אני אשאל את יונה הנביא אם זה נכון." ומה יהיה אם תגלי שיונה הגיע לגיהינום?" שאלה המורה. "אז את תשאלי אותו...." הגננת הביטה בילדים מציירים במהלך שעת ציור בגן. מדי פעם היא הסתובבה בין הילדים ובחנה את עבודותיהם. כשהתקרבה לאחת הילדות שציירה במרץ, שאלה הגננת את הילדה מה היא מציירת. הילדה ענתה "אני מציירת את אלוהים." הגננת עצרה וענתה "אבל לא יודעים כיצד נראה אלוהים." הילדה, מבלי להסיט את מבטה מהציור אף לא לרגע, ענתה: "עוד דקה ידעו...." כל הילדים הצטלמו לתמונה קבוצתית של הכיתה, והמורה ניסתה לשכנע אותם לרכוש עותק מהתמונה. "רק תחשבו כמה נחמד יהיה להביט בתמונה כשתגדלו ולהגיד 'הנה יפעת, עכשיו היא עורכת-דין.', או 'הנה מיכאל, עכשיו הוא רופא.'" ואז קול קטן המשיך מאחור "והנה המורה. עכשיו היא מתה." המורה העבירה שיעור על מחזור הדם. בניסיון להסביר את הנושא טוב יותר היא נתנה לכיתה דוגמה. "כפי שאתם ודאי יודעים, אם אני אעמוד על הראש אז כל הדם יזרום לשם והפנים שלי יאדימו." "כן", ענתה כל הכיתה. "אז מדוע כשאני עומדת בצורה רגילה, הדם לא יורד לכיוון לרגליים?" אחד הילדים צעק בתשובה "בגלל שהרגליים שלך לא חלולות." הילדים התיישבו לארוחת צהרים בבית ספר יסודי דתי. בראש השולחן עמדה קערה עם תפוחים. הרב אמר לתלמידים: "קחו רק תפוח אחד. אלוהים מסתכל." בקצה השני של השולחן עמדה קערת עוגיות שוקולד. אחד הילדים כתב פתק: "קחו כמה שאתם רוצים. אלוהים מסתכל על תפוחים."

מנורה ../images/Emo140.gif ברכות לפתיחת הבלוג

הסיפור שלך עשה לי צביטה בלב.... וחשבתי לי - כמה עצוב שמלחמת הקיום הקהתה את רגשות האם...וכמה חבל שבדרך היא לא עוצרת לחבק את הילדה, ולעומת זאת חשבתי לי שבתקופה אותה את מתארת לא היו ההורים מחבקים ומנשקים כמו היום- כך שאולי התגובה של האם מתאימה לנורמה של אז- ובכל זאת האכזבה של הילדה צבטה לי חזק בלב

נֵנָה

New member
בקר טוב של יום נעים ../images/Emo42.gif../images/Emo39.gif

למנורה היקרה
ברכות חמות על פתיחת הבלוג
קראתי את סיפורך הנפלא והתרגשתי עד דמעות
אכן, דברים שיוצאים מן הלב, נכנסים אל הלב
מאחלת לך המשך כתיבה פוריה והצלחה לקראת יציאת ספרך לאור
המשיכי לכתוב ולהנות אותנו מפרי עטך
תודה
לייצ'יק

צהרים טובים../images/Emo145.gif

צהרים טובים לכולם ושבת שלום שתהיה לכם שבת ניפלאה מלאה הפתעות ויום ניפלא, ומעל הכול חג שמח,

shaiv

New member
טו בשבט שמח לכל החברים../images/Emo77.gif../images/Emo143.gif

טו בשבט שמח לכל החברים, ולרגל החג אני מצרף קובץ (וורד) מתכונים לט"ו בשבט. מקווה שמי שהוא יפיק מזה תועלת וגם יהנה !!!

misu007

New member
צהרים טובים ןחג שמח../images/Emo42.gif

מחר יום יפה לטיול יחד עם כל הנכדים ביערות הכרמל

offe

New member
אסותא ../images/Emo184.gif יעלי

יעלי הקטנה שכחה לסגור הדלת הצטננה המסכנה וקבלה נזלת לה לה לה אסותא לה לה לה אסותא
לא
לא רק כוס תה עם לימון. offe

emmy5

New member
מנורה , מבקשת סליחה ../images/Emo10.gif

לא יודעת בדיוק מה קרה שאני לא ראיתי את ההודעה שלך .אין כמו אמא ואבא ,הם ילוו אותך כל החיים ולא שוכחים אותם לעולם . תהיי בריא והם יתפללו בשבילך ,שם למלע .. אוהבת אותך אממי

dani 123

New member
צהרים טובים

מי נהנה יותר הכלבלב או האישה? מה דעתכם/כן

למעלה