בוקר טוב ושבת שלום לכם חבריי

אפרת10511

New member
בוקר טוב ושבת שלום לכם חבריי

שבת שקטה,שלווה ורגועה מחבקת

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבת בבוקר

כמה בושות עוד יכולים ישראלים לעשות בעולם??
כמה ישראלים עוכבו על ידי המשטרה אתמול (יום ו') במהלך קטטה שהתרחשה בבריכה של מלון "רדיסון בלו" בבוקרשט, בירת רומניה. במקום התקיימו הופעות של הזמרים ליאור נרקיס ודודו אהרון. על פי עדי ראייה מדובר בקטטה בין יהודים לערבים מישראל, אשר התקוטטו על שפת הבריכה ונרגעו רק לאחר שמאבטחים וכוח משטרה הגיעו למקום.
לנסוע עד בוקרשט כדי לצפות בליאור נרקיס ודודו אהרון??? לא הייתי צופה בהם בחינם פה בארץ...

בתי הבכירה שוכבת כבר יומיים עם חום גבוה מאד 40 מעלות, ואני רחוקה ממנה ולא יכולה להושיע... שירותי הבריאות במרכז הארץ גרועים מהפריפריה למרות
שחושבים שזה הפוך... אצלנו אפשר להזמין רופא בכל שעות היום... בגבעתיים דורשים ממנה להגיע למוקד... הבוקר אמרו לה שרק עוד שעתיים יהיה רופא וזה יעלה לה 250 ש"ח....

המחיר שהצגת הוא של חברת "ביקור רופא"

הנה
http://www.bikurofe.co.il/about

באיזור המרכז האפשרויות הן
1. הזעקת אמבולנס (ואם לא יהיה אישפוז אז המחיר כ-800 שקלים)
2. פניה למרפאה תורנית/מוקד ואז הפניית רופא למיון היא ללא עלות
3. פניה למיון בבית חולים - ואם תלכו לשם, כדי לא לשלם 800 שקלים אזי יש לפנות לפני כן למוקד קופת חולים ואם הם אישרו, הם ישלחו טופס 17 לבית החולים.
4. ויש כמובן אפשרות של חברות בחברות כמו נטלי ואחרות ואז השירות הוא במחיר מופחת.

בכל מקרה, אם המקרה דחוף, לא לדחות אלא לצאת למיון.

בכל מקרה הטוב ביותר הוא להחזיק בבית אופטלגין בשתיה, לטפטף לא יותר מחמישים טיפות לכוס, להוסיף טיפה מים ולשתות, זה אמור להגיב בתוך 10-15 דקות, בכל מקרה לא לקחת בשום אופן טיפות במרווחים של פחות מארבע שעות אחד מהשנים.
אם זה לא עוזר, אז אין ברירה אלא לפנות כפי שפרטתי.

משתפרת

New member
אנחנו בקופ"ח כללית

במקרה חרום מטלפנים 2700*, לוקח זמן לעבור את הפרסומות והמערכת הקולית, ומגיעים לאחות. כשמתארים לה את הבעיה היא יכולה להפנות לחדר מיון. חום גבוה כל כך יכול להוות סיבה להפניה, ביחוד אם ביתך תספר שהחום הפסיק להגיב לתכשירים להורדת חום (במידה וזה המצב).

שנאבס , לנו יש בטוח נטלי כבר כ 15 שנה .

בזמנו , כשהתחילו הבעיות הלבביות והפרפורים , הזמנתי אותם כמה פעמים . בכל פעם שלמתי 25 ש"ח השתתפות עצמית . בפעם האחרונה שהזמנתי היה לפני כ10 שנים . אז עד כמה שזכור לי , לא היה להם רופא פנוי לפרק זמן סביר , ושלחו אמבולנס שלהם , זה לא עלה לי גרוש . כעת אני כבר יודעת איך לטפל בעצמי ומתי להגיע לסורוקה .
באשר לבת שלך יוליקה ,אני חושבת שזה מיותר בגילה לעשות ביטוח בנטלי . ככה זה במערכת הבריאות של ליצמן וה(מ)לכוד , כשאין ברירה מזמינים רופא באופן פרטי . התשלום גבוה , אבל חד פעמי , אצל נטלי , הבטוח כל חודש מאוד גבוה , (אינני זוכרת כרגע כמה ), בעיקר למי שלא משתמש , ההשתתפות העצמית נמוכה .
יוליקה , הרבה בריאות לבת .

בת חן191

New member
אם החום לא ירד כדאי ללכת למיון במבים כאלו לא עושים חשבון של

כסף זו דעתי,

יוליקה

Member
מנהל
תודה לכם.

מחכה לרופא נראה מה יגיד... הבעיה שלה גם שהיא אמא חד הורית עם ילד בן 5... ואנחנו כל כך רחוקים ממנה...

לא רק משתפרת , גם משפרת , שיפרת אותי , קיבלתי בונוס !

לא ידעתי שבמקרה חרום אפשר להתקשר 2700*, ולקבל הפניה למיון דרך האחות .
כפי שנאמר , כל יום לומדים משהו חדש .

החבר"ה שנוסעים לבוקרשט

לא נוסעים בגלל דודו נרקיס . הזמרים הם בונוס . הם נוסעים להימורים , שתייה ו............. תשאלו את ח"כ החזן , כזו היתה עבודתו כשהיה בחו"ל . והשתייה , היא שמעלה להם את השוקולד למח .

בת חן191

New member
ראיתי עכשיו בערוץ 8 על פצצת האטום בהירושימה

איזה עולם רע
חשבתי על העפיפונים לא שזה מנחם אבל העולם רע
אסור להתלונן על כלום,,,להתנחם במה שיש כי העולם ממש רע
והעולם זה האנשים שעומדים בשלטון,,,
קשה לקבל

הדסהש1

New member
יוליקה מקווה שביתך תבריא

במהרה.רצוי שתראה רופא כמה שיותר מהר.יש בגבעתים "בטרם"
ואם יש צורך ישלחו למיון.
בקשר למה שקרה בבוקרשט עושין תדמית רעה למדינה.לא פלא שלא אוהבים אותנו בבתי המלון .חושבים שאם שילמו כסף מותר להן הכל.ממש בושה.

shron17

New member
החלמה מהירה לבתך,ובשורות טובות.

לפני כ-5 שנים היה לי חום גגבוה,לאחר אמבטיה פושרת ,ושתיית מיץ לימון טרי-החום קצת ירד,לאחר מכן,הזמנתי רופא הביתה בשעה שש בערב הגיע אחרי 5 שעות.
בעבר קיבלתי זיכוי על מחצית מהכסף ,ששילמתי לרופא,(במרפאה בה הייתי מטופלת.)
כיום אין לי מידע מה קורה ,אם הם מחזירים מחצית מהסכום.
בכול מקרה ,רק בריאות והחלמה מהירה לבתך.
&nbsp

יוליקה

Member
מנהל
תודה על הרעיון לנסות לקבל החזר

רופא היה וקבע כי יש לה דלקת גרון חריפה מאד...
נתן אנטיביוטיקה, בינתיים הצליחה להוריד את החום עם אדוויל...
תודה לכולכם על איחולי ההחלמה.
הילד שלה נכדי, נילקח לחברה שיש לה בן בגילו וגם היא חד הורית...

shron17

New member
המלצה להקלה לדלקת בגרון :

בנוסף לטיפול שנתן הרופא ,
כדאי מאוד לגרגר עם מי -מלח להקלת הדלקת :
מערבבים חצי כפית מלח בחצי כוס-מים רתוחים אך פושרים.
מומלץ לגרגר 3-4 פעמים ביום, וגם לפני השינה למחרת תורגש הקלה נכרת .

יוליקה

Member
מנהל
גרגור מי מלח זו תרופה עתיקת יומין עוד מימי סבתא שלי...

shron17

New member
פטנט לקינוח צונן וטעים, דל-סוכרים,ובמרקם של גלידה:

מתכון קליל, בלי ביצים ובלי -שמנת ויש קינוח גלידתי טעים וצונן.

ראשית יש להכין מראש:
1. בלנדר עוצמתי --250 וואט- ישמש להכנה ראשונית, ללא בלנדר לא ניתן יהיה להכין.

2. מעבד -מזון חזק (600 וואט)-חשוב לריסוק אחרי -ההקפאה.

3. תבנית -שקעים למאפינס -עשויה סיליקון,(חשוב בכדי שיהיה אפשר לשחרר בקלות את המקפא הקפוא,לאחר שעה וחצי בפריזר.)

המצרכים הדרושים -
ודרך ההכנה:( ב- 5 דקות עבודה בלבד.)

מכניסים לבלנדר כוס אחת גרעיני -חמניות קלופות ,(אך לא קלויות.)
ויוצקים פנימה 3/4 כוס מים
מוסיפים ממתיק -שווה ערך לכפית -וחצי סוכר,(או כפית -וחצי סילאן )
קורט מלח.

מפעילים את הבלנדר ל- 2 דקות עירבול ,
לבדוק שהתערובת במרקם של משחה אחידה וחלקה,(במידה ולא נפעיל שוב את הבלנדר,לעוד דקה נוספת.)

בעזרת כף מעבירים את התערובת החלקה לתוך תבנית-שקעים-מסיליקון ,ומכניסים אותה לפריזר למשך שעה ורבע.

לאחר ההקפאה,נשחרר בלחיצה את הכדורים הקפואים מתבנית-הסיליקון לתוך מעבד-המזון ,עם להב -הפלדה,

מערבלים במעבד -המזון בפולסים קצרים -עד לריסוק אחיד של כול המקפא ,ואחרי כמה שניות מתקבל מרקם רך כמו גלידה.

מחזירים שוב את התערובת בעזרת כף לתוך תבנית השקעים ,
- למינימום שעה ורבע לפריזר,(או יותר.)
לפני האכילה יש להוציא מהפריזר -ל-10 דקות הפשרה ואז לערבול במעבד-המזון לכמה שניות בלבד,עד לקבלת מרקם גלידתי רך,
ומוכן לאכילה.

לשידרוג:
אפשר לגוון ולערבב ביחד 1/2 כוס גרעיני-חמניות
עם 1/2 כוס פיסטוקים טבעיים ולא קלויים.
ב-2 האופציות יוצא במרקם גלידה רך ומאוד טעים.

לילדים -אפשר להמתיק בכפית סירופ -שוקולד.(במקום הממתיק.)

אגב למי שאין תבניות שקעים מסיליקון ,ניתן לרכוש 10 ספלי -סיליקון -למאפינס, (יש להשיג תבניות -סיליקון וגם ספלוני-סיליקון-למאפינס במחלקת כלי-בית של "רשת-גולף" -בקניון, ובשאר החנויות לכלי-בית.)

למעלה