פטנט לקינוח צונן וטעים, דל-סוכרים,ובמרקם של גלידה:
מתכון קליל, בלי ביצים ובלי -שמנת ויש קינוח גלידתי טעים וצונן.
ראשית יש להכין מראש:
1. בלנדר עוצמתי --250 וואט- ישמש להכנה ראשונית, ללא בלנדר לא ניתן יהיה להכין.
2. מעבד -מזון חזק (600 וואט)-חשוב לריסוק אחרי -ההקפאה.
3. תבנית -שקעים למאפינס -עשויה סיליקון,(חשוב בכדי שיהיה אפשר לשחרר בקלות את המקפא הקפוא,לאחר שעה וחצי בפריזר.)
המצרכים הדרושים -
ודרך ההכנה

ב- 5 דקות עבודה בלבד.)
מכניסים לבלנדר כוס אחת גרעיני -חמניות קלופות ,(אך לא קלויות.)
ויוצקים פנימה 3/4 כוס מים
מוסיפים ממתיק -שווה ערך לכפית -וחצי סוכר,(או כפית -וחצי סילאן )
קורט מלח.
מפעילים את הבלנדר ל- 2 דקות עירבול ,
לבדוק שהתערובת במרקם של משחה אחידה וחלקה,(במידה ולא נפעיל שוב את הבלנדר,לעוד דקה נוספת.)
בעזרת כף מעבירים את התערובת החלקה לתוך תבנית-שקעים-מסיליקון ,ומכניסים אותה לפריזר למשך שעה ורבע.
לאחר ההקפאה,נשחרר בלחיצה את הכדורים הקפואים מתבנית-הסיליקון לתוך מעבד-המזון ,עם להב -הפלדה,
מערבלים במעבד -המזון בפולסים קצרים -עד לריסוק אחיד של כול המקפא ,ואחרי כמה שניות מתקבל מרקם רך כמו גלידה.
מחזירים שוב את התערובת בעזרת כף לתוך תבנית השקעים ,
- למינימום שעה ורבע לפריזר,(או יותר.)
לפני האכילה יש להוציא מהפריזר -ל-10 דקות הפשרה ואז לערבול במעבד-המזון לכמה שניות בלבד,עד לקבלת מרקם גלידתי רך,
ומוכן לאכילה.
לשידרוג:
אפשר לגוון ולערבב ביחד 1/2 כוס גרעיני-חמניות
עם 1/2 כוס פיסטוקים טבעיים ולא קלויים.
ב-2 האופציות יוצא במרקם גלידה רך ומאוד טעים.
לילדים -אפשר להמתיק בכפית סירופ -שוקולד.(במקום הממתיק.)
אגב למי שאין תבניות שקעים מסיליקון ,ניתן לרכוש 10 ספלי -סיליקון -למאפינס, (יש להשיג תבניות -סיליקון וגם ספלוני-סיליקון-למאפינס במחלקת כלי-בית של "רשת-גולף" -בקניון, ובשאר החנויות לכלי-בית.)