בוקר טוב ושבת שלום לכם חבריי

shron17

New member
גם לי היה מוזר ולא האמנתי שתצא מזה תערובת קרמית כמו גלידה,,

מתכון זה הופיע במגזין בישול מחו"ל ,זה נראה לי ממש מוזר שמגרעיני -חמניה מים מעט ממתיק ומלח יכול להתקבל ממרח קרמי טעים ,
קראתי 5 פעמים את ההוראות ,הם הדגשו שיש להכין בבלנדר חזק 250 וואט,כדי לקבל תוצאה טובה.
למרות שלא האמנתי שאקבל תוצאה קרמית רכה וטעימה שכזו,
הסקרנות הביאה אותי לנסות,וזה הצליח.
והחלטתי לנסות על האורחים שלי, שלא ממש האמינו שאלה רק המצרכים ,אך נהנו מאוד,
והיום החלטתי לשתף גם אתכם בפורום.
מתכון טעים ומפתיע בהחלט.
 

משתפרת

New member
את יודעת מה?

זה אכן נשמע משונה, אבל בואי נחשוב: גרעין החמניה מכיל הרבה מאד שומנים.
נשווה את זה לשומשום: גם שומשום מכיל הרבה שומן. כשטוחנים שומשום דק מאד מתקבלת טחינה (חלקה). כשמערבבים טחינה עם ממתיק (דבש- בבית, גלוקוז- בתעשיה, ממתיק מלאכותי עבור שומרי הדיאטה) מתקבלת חלווה, ממתק שרבים אוהבים. שומן מוקצף עם ממתיק יוצר ממתק. אז כנראה שגם חמניות וממתיק ייצרו ממתק טעים. הטכניקה שהבאת ליצירת גלידה נשמעת טוב. רק קחי בחשבון שכל גרם גרעיני חמניה קלופים מכיל כ-6 קלוריות או טיפה יותר. בכוס יש כ- 100 גרם.
 

יוליקה

Member
מנהל
קרמי..קרמי.. אבל איזה טעם זה??

אני לא אוכלת גרעינים לא של חמניה ולא של דלעת....
 

shron17

New member
יהיה מרקם רך ומתקתק יותר כשתוסיפי כפית וחצי סילאן .

כוס אחת של גרעני חמנייה עם 3/4 כוס מים --הניבה 10 יחידות בתבנית שקעים מסיליקון.
גם המליצו על אופציה נוספת עם פיסטוקים קלופים ,(לא קלויים.)
&nbsp
 

shron17

New member
בנושא הקלוריות: זה בא לקינוח ולא כתחליף לארוחה :

מכוס גרעיני -חמנייה + המים ,התקבלו אצלי 10 יחידות .(בגודל מאפינס בינוני.)
כך שיחידה או שתיים פעם בסופ"ש,לא ממש קריטי בעבורי לתוספת המשקל.
&nbsp
 
גרעינים, פיסטוקים


וכל יתר הפיצוחים, אני מעדיפה לאכול אותם כמו שהם בלי תוספת מתוקה ובלי
כל העבודה הזאת, אבל כל אחד ומה שהוא אוהב.
 
זו גלידה טבעונית שמוצעת

גם באינסטגרם. לא ניסיתי. הרעיון הוא לא להשתמש בכלל בחלב או ביצים.
 

יוליקה

Member
מנהל
לי טבעונות ניראית כמו פקיריות

למה להוציא את כל ההנאות שנשאר לנו בחיים
כדי להתחשב בחיות.... אני אוהבת חיות לראות בסרטי טבע...
אך כך ניברא העולם... האדם מגדל חיות כדי שיחיה...
תרנגולות, בקר, דגים...
להחליף אותם בקטניות זו פקיריות.
מתנצלת בפני כל הטבעוניים !!!
 
לשם כך יש שיניים טוחנות...

הבן שלי טבעוני ומידי פעם הוא מביא לנו מהאוכל שלו.
אשתי לא נוגעת ואני טועם ולרוב זה ממש לא טעים לי.
ואני אוכל בשר במשורה בגילי ועבורי צלחת של מרק ירקות עמוס, זו בהחלט ארוחה, או צלחת קטנה סלט, אבל המאכלים המוזרים של הטבעוניים, לא ממש .

מקלות אכילה.
כאשר הבן התחתן, בקשתי מאשתו שתראה לי כיצד משתמשים במקלות אכילה (באנגלית "צ'ופ-סטיק" בסינית "קחאי-זה").
ותירגלתי משך חודש והצלחתי די יפה, כך שכאשר אוזמן אליהם לארוחה אוכל להפגין את כישוריי.

משך השנים הסתבר לי כי הרעד הקל בידיים לא מאפשר לי שימוש בהם (בארוחה אין לסינים סכין כיוון שכל האוכל מגיע כבר חתוך) .
ממש אתמול מצאתי פטנט, שתי מקלות סיניים המכונים בגאדג'טשופ "שולף טוסטים" כאשר בחלקם העליון הם מחוברים עם רווח 5 מ"מ בינייהם. זה הפתרון.
כך אפתיע את כלתי שחוזרת עוד שבוע מביקור מולדת בסין.

https://www.gadgetshop.co.il/items/balvi_toasts.php
 
יוליקה


אני באותה דעה, בילדותי, הייתי הולכת עם אימי לשוק תלפיות בחיפה, רואה
את כל תהליך השחיטה ומקבלת את זה כמובן מאליו, היה לנו גם שוחט בדלת ממול,
שהיה שוחט וגדלתי עם זה בלי בעיות.
 
למעלה