אפשר גם להכין "טאבולה" מכרובית שטופה וטרייה,ללא בישול:
כרובית טרייה מתאימה לסלט דייאטתי ,במקום הבורגול המקורי-עתיר הקלוריות.
הכרובית עשירה במינרלים: אשלגן ,זרחן, סידן ,ויטמין C , ויטמין K ,וכול קבוצת ויטמין-B
 
מתכון טאבולה כרובית:
כרובית קטנה שטופה היטב, מגרדים את הכרובית הטריה לפירורים (בגודל פתיתים,)
אפשר במעבד -המזון ,או בפומפיה,)
מניחים את פירורי הכרובית בקערה,ומוסיפים סלט ירקות:
2 עגבניות
2 מלפפונים
בצל -ירוק,
בצל קטן-יבש קצוץ דק,
כוס ירק: פטרוזיליה ,כוסברה או עלי סלרי,וחופן עלי -נענע -קצוצים.
מערבבים הכול ביחד בקערה ,
מתבלים ב-3 כפות שמן- זית ,
מיץ -לימון טרי בנדיבות,
מעט מלח ופלפל,ומערבבים .
 
לגיוון,
אפשר גם להוסיף חמוציות,שמוסיפות המון טעם.