בוקר טוב חברים

רק עכשיו קראתי

ואני לא חושבת שעיסוקיה של מורה לאחר שעות עבודתה הן עניינו של מישהו ובטח לא של הורי התלמידים כל זמן שאת עבודתה בבית הספר היא עושה נאמנה. כל זמן שהיא לא עוסקת בפלילים אלא בעבודה להנאתה, גם אם העבודה הזאת לא מקובלת בעיני ההורים, הרי אין לאף אחת זכות לשפוט אותה על עיסוקיה מחוץ לשעות הלימודים. בכלל, בזמן האחרון בא לי להקיא ולא מהסופגנייה

poseidon111

Active member
תרשי לי לשאול אם כן. אם היא עוסקת בפריצת

כספות בלילות, אך מגיעה כל בוקר לעבודה, והיא מורה מצויינת.
למה זה כן אמור להפריע לך. הרי היא עושה את ההפרדה בין שני העיסוקים.

כי לפרוץ כספות זה עיסוק פלילי

ואילו להיות מארחת במועדון כזה או אחר זה לא עיסוק בפלילים אלא עיסוק לא ראוי בעיני אנשים עם אמות מוסר גבוהות. יש הבדל בין השניים. הבעיה נוצרה בעצם בגלל שהילדים זיהו אותה ואז יש פתח לליחשושים והמורה הופכת למטרה רכילותית שזה כבר סיפור אחר בפני עצמו. באותה המידה המורה גם יכלה לנהל רומן לא ראוי בעיני הילדים וההורים. אין לזה סוף.

poseidon111

Active member
אם כך את קבעת מהי אמת המוסר שלך. אסור

לעסוק בפלילים, גם אם אין לעניין נגיעה ישירה או עקיפה לאיכות הלימוד, וגם אם זה נעשה בשעות הפנאי שלה.
לגיטימי.
בדיוק כפי שדרישת ההורים להשעותה, או דרישת המנהלת להשעותה, לגיטימית.
אם את יכולה לקבוע קו אדום, למה מותר ואסור, מותר גם לרשויות.

לא טענתי שזה לא לגיטימי

פשוט נראה לי עטוף במוסרניות יתר. שיעשו מה שהם רוצים. כל אחד ואמות המוסר שלו. כפועל יוצא, פחות ופחות אנשים יילכו למקצוע ההוראה והחינוך כי ידעו שחייהם הפרטיים ילוו בזכוכית מגדלת ע"י ההורים המוסרניים. שיהיה. אני אישית מעדיפה מורה מבריקה/מבריק אשר עושה בחייו הפרטיים מה שהוא רוצה, מאשר מורה בינוני/ת משעמם ונטול/ת ברק אשר עומדת בקריטריונים של ההורים בבית הספר.

poseidon111

Active member
שני הדברים שהזכרת אינם סותרים. אם היא מורה

מבריקה שתיתן שיעורים פרטיים, לא ריקודים אירוטיים פרטיים.

ואולי זה מה שהיא אוהבת לעשות?

אולי היא מוכשרת בזה והיא נהנית מזה? זה לא סותר את האפשרות שהיא גם מוכשרת בהוראה. פועל יוצא מהסיפור הזה, שהיא תבחר מן הסתם לעסוק במשהו אחר שלא יפריע לה ליהנות גם מהתחביב שלה ולא תעסוק יותר בהוראה. מה שאני טוענת הוא שההחמרה בקריטריונים האישיים תגרום לכך שפחות ופחות אנשים יפנו למקצוע ההוראה אשר גם כך לא מגובה בשכר הולם. פחות ופחות אנשים מוכשרים יירצו לתרום ממרצם וכשרונם למקצוע הזה בגלל החשש שההורים יבחנו אותם בזכוכית מגדלת. זה קצת מחזיר אותנו אחורנית לצערי.

poseidon111

Active member
בדיוק הפוך. הקלה בדרישות מהמורות תביא לכך

שדמויות יותר ויותר לא מתאימות יצטרפו למערכת.

אבל אנחנו רצים מסביב לזנב שלנו.

Doctor Goblin

New member
במה עדיפה הדרך הזו לקביעת מורים מתאימים

מאשר הטלות מטבע?

לא כל סינון הוא סינון טוב ולא כל סינון מסנן את האנשים הנכונים.

אני מסכימה איתך רק בדבר אחד

אנחנו באמת רצים מסביב לזנב שלנו.
כל אחד מושך את השמיכה הקצרה לכיוון שלו.
אני מעדיפה א' ואתה מעדיף ב'. אין כאן צודקים או לא צודקים אלא השקפת עולם הקשורה לחינוך ילדינו. אני הבעתי את דעתי ואת העדפותיי לגבי המורים והמחנכים. אני מעדיפה מורים לא שגרתיים, בעלי מעוף ודמיון, בעלי יכולת חינוך ולמידה ובעלי יכולת לתת לילד את הכלים הנכונים להתמודדות בעתיד עם החיים. כל שאר העיסוקים שלהם לא מעניינים אותי בתנאי שלא עוסקים בפלילים.
עכשיו, לא מדובר כאן בהקלה בדרישות מהמורה. זה לא שבקבלתם לעבודה של מורים בבית הספר יצויין שמותר להם גם לעסוק בזנות. לא זאת הכוונה. צריכה להיות אפילו החמרה בקריטריונים של קבלה לעבודה בחינוך, כמו הציונים בסיום הסמינר, ההשכלה הכללית, וכו'. היום מקבלים לעבודה רק על סמך תעודת הוראה וזה לא מספיק לדעתי. צריך לחפש את האנשים הטובים ביותר, להציע להם את המשכורות הטובות ביותר וכך יעלו את רמת החינוך בבית הספר אשר כרגע נמצאת על הקרשים. בהתחשב במשכורות הרעב שהמורים מקבלים, לא פלא שמחפשים מהצד עיסוקים להשלמת ההכנסה.

poseidon111

Active member
כשאני הגבתי לגבי דברייך התייחסתי לנקודה הבאה

שכתבת למעלה:"מה שאני טוענת הוא שההחמרה בקריטריונים האישיים תגרום לכך שפחות ופחות אנשים יפנו למקצוע ההוראה"
בהודעה שאני מגיב לה כאן את כותבת:" . צריכה להיות אפילו החמרה בקריטריונים של קבלה לעבודה בחינוך".

את מבינה מאיפה הבילבול בדברייך? אלו שני דברים סותרים, או כך זה נראה לקורא.
אני משער שגירסא ב' תואמת את דעתך יותר, וזו גם דעתי.
הסינון חייב להיות קפדני, הן במישור האישי והן במישור המקצועי שהרי מורים אמורים להיות מודלים לחיקוי בהתנהגותם, לא רק
בשינון החומר. חלק מהבעיה במערכת החינוך היא שמקבלים אנשים, בלית ברירה, שלא עונים על המינימום של "מורה ומחנך".

אני מבינה מאיפה נובע הבלבול

כי אני התייחסתי לקריטריונים מקצועיים ואישיים מבחינת יכולת לימוד וחינוך ואילו אתה התייחסת (להבנתי) לקריטריונים אישיים מוסריים ולזה התנגדתי. אז תקן אותי אם אני טועה. לדוגמא: יכולה להיות מורה ומחנכת מצויינת, אבל בחייה האישיים היא, נניח, מנהלת רומן מחוץ לנישואין או מנהלת רומן עם גבר נשוי, או רחמנא ליצלן היא לסבית, או המורה, האל ישמור, הומוסקסואל. אז איפה כאן יעבור הגבול? למי מותר להיות מחנך בישראל מבלי לפגוע ברגשות המוסריים של ההורים? וההורים עצמם הם לא מיקשה אחת. לך תדע כמה צרי אופק יש בין ההורים? מה נעשה עם ההורים הדתיים? ומה יהיה אם יתגלה שהמורה אוכל במסעדת שרצים?
בקיצור, יש כאן התערבות בוטה בחיים פרטיים של מורה. נקודה.

poseidon111

Active member
את באמת רוצה לומר שלו המורה של בנך היתה

חשפנית במועדון, זה לא היה מפריע לך?
מישהי שמקבלת בביתה גברים תמורת מין (זה חוקי), לא היה מפריע לך?

לא

במידה והייתה עונה על הקריטריונים שלי לגבי הכישורים שלה כמורה. מה שהיא עושה בזמנה הפנוי, לא מענייני.

אני חושבת שזה כן היה מפריע לי

אפילו שאני יודעת שאין קשר בין השניים וזה לא מעיד על חוסר מקצועיות ועל כך שהיא אינה מורה טובה,
עדיין זה היה מפריע.
פסיכולוגית זה עושה אנטי.. לא יודעת להסביר.

somewoman

New member
זו

בדיוק השמרנות שעליה רובנו גדלים...

לי לא היה מפריע, כל עוד מה שהיא מלמדת בכיתה הוא מה שהיא צריכה ללמד..
את האהבות שלה והתחביבים שלה בשעות שאינה נמצאת בכיתה, שתשאיר שם.

כלומר, כל עוד ישנה הפרדה בין הדברים מול הילדים שלי, שתעשה מה שהיא רוצה בשמנה הפנוי..

יאפ, בהחלט שמרנות

בפועל אני לגמרי מסכימה איתך,
אבל אני לא בטוחה שהייתי יכולה לחיות עם זה.

הייתי לבטח מתחילה לשים לב הרבה יותר לדברים הנלמדים,
והאם הילדים שלי מושפעים באיזשהי צורה..
ואולי רק אחרי שהייתי נוכחת לדעת שהכל בסדר, הייתי משחררת מזה.

ובכל זאת, לא חושבת שהיו צריכים להשעות אותה.
השעיה מתאימה רק אם הוכח שהיא השפעה רעה על הילדים בכל צורה שהיא.
ההשעיה הזו היא סתם ביטוי לשמרנות ולהתחסדות של החברה הישראלית.

somewoman

New member
כשיש ילדים

כל ההסתכלות הזו לפרטי פרטים היא דבר מאוד בסיסי, כך שזה קורה בכל מקרה, גם כשהמורה לא חשפנית ..

בכל מקרה, מסכימה עם המשפטים האחרונים שלך..

poseidon111

Active member
שאלה טובה. היכן עובר הגבול בין דרישה לגיטימית

מבעל תפקיד ציבורי, לבין חדירה לא לגיטימית לחייו הפרטיים.
נדמה לי שמה שאני מצפה ממורה אשר מחנכת את בני, אינו מה שאני מצפה משכנתי. אני כמובן מתכוון לאספקט החינוכי,
ולא לאספקט הפדגוגי.

בואי נאמר כך: אני מודע לכך שאני שמרן, אך איני רואה איך ערכי חינוך מסתדרים עם אדם שעיסוקו השני נמצא אי שם
בתחום האפור של נורמות ההתנהגות שאני מאמין בהם. עזבי את החברה, אני.
היום היא מארחת, מחר תהיה זו חשפנית ומחרתיים תהיה זו שחקנית פורנו.
בשבוע הבא, תהיה זו נערת ליווי.

חשבי גם על האוטוריטה שהיא אמורה להחזיק בכיתה, לנוכח הציחקוקים, גיכוחים ושאר ירקות שהיא תאלץ להתמודד מהיום.

כפי שלא הייתי רוצה שחשפנית תהיה מורה בשעות הפנאי, לא הייתי רוצה שמורה תהיה חשפנית בשעות הפנאי.

למעלה