בוקר טוב. טבלה מעניינת של הריבית ב-5000 שנים

מינהר

New member
בוקר טוב. טבלה מעניינת של הריבית ב-5000 שנים

אחרונות. היום בביזפורטל. איך הם יודעים מה היתה הריבית לפני 5000 שנים? תיעוד הסטורי? התנך שלנו?
בכל אופן ברוב התקופות הריבית היתה 4-6%. לפני 5000 שנים היא היתה 20%. בשנות השבעים של המאה העשרים היא היתה סביב 16%. ובשנות השלושים של המאה העשרים- סביב האפס. כיום שוב סביב האפס.
http://www.bizportal.co.il/wallstreet/news/article/415205

הדסהש1

New member
בוקר אור עכשיו קראתי שקצבאות ביטוח הלאומי

יוקדמו ל 21.9....זה יעזור לכל ההוצאות של חודש החגים...

יוליקה

Member
מנהל
טוב מאד שיוקדמו...

אני מסתדרת תמיד סביב החיובים של כרטיסי האשראי שלי...
אחד ב-10 והאחרים ב-15.. ואז אני מחכה לקיצבה של הביטוח הלאומי
וכך מגיע לסוף החודש כמעט בזכות... עד שמגיעות המשכורות שלי
ושל בעלי...

deebeebee

New member
מזל שאת לא חייבת להסתמך על ביטוח לאומי

קשישים רבים כן.

מינהר

New member
מאיר, כל הכבוד לתגובה שלך בעניין אובאמה

והנער עם המזוודה החשודה.משום מה יש לי הרגשה שהשעון הזה הוא מבוא לפצצה. והנער בחן את ערנות הסביבה.

מינהר

New member
מאיר, בבקשה לא לזלזל בתנך. [תגובתך מאמש]

יש בתנך אגדות, בספרים המוקדמים, אבל יש גם היסטוריה מדויקת. תמיד היו סופרים בעם ישראל.
ויש תאור אורח החיים בישראל ויהודה בהטפות של הנביאים. ירמיהו הושלך לכלא. זו אגדה?

יוליקה

Member
מנהל
ההסטוריה תמיד מטובלת בסיפורים

די אם ניקח את סיפור גבורתו של טרומפלדור....
טוב למות בעד ארצינו - משפט יפה...
אך מה האמת...?? הוא קילל ברוסית!

י מ י ת 2

New member
האם יש מישהו שמע באמת מה טרומפלדור אמר?

גם זה סיפור. עם ניזון ממיתוסים והם חשובים אם אמת או לא אמת זה ממש לא חשוב מה שחשוב זה במה שמאמינים.
היתה תכנית מאד מענינת בערוץ 10 על גן עדן וגיהנום.
הוא ממחיש שם איך הרבנים ומחזירים בתשובה מפחידים את האנשים בגיהנום ומשכנעים אותם שהדרך היחידה להגיע לגן עדן היא לחזור בתשובה. כלומר הפחד הוא האלמנט העיקרי לקבוע דעתו של אדם.
כנראה שגם ביבי מכיר את התיאוריה הזו כי הוא מומחה מספר אחד בהפחדות ובעובדה העם באמת מאמין לו ולהפחדות שלו וכך הוא ממשיך לשלוט.

בת אל57751

New member
אני לא מבינה מה לוקחים תכניות מערוצים 10 22

הרבה פעמים מגזימים,,או בחלקו נכון
תכניות מערוצים הם תורה מסיני??

הכל נכון??אל צהיו נאיבים ותאמינו לכל מה שמראים בטלויזיה,

תלוי מי עשה את הכתבה ומה שהוא רוצה להגיד ושיראו לא חיב נכון
שיהיה ובמקרה הטוב חצאי אמת,

deebeebee

New member
אני חלילה לא מזלזלת בתנך

אני רק לא רואה אותו כפי שרואים אותו הרבנים ותלמידי הישיבות למניהם, במיוחד את חמשת ספרי התורה. אני מקבלת את ביקורת המקרא כפי שהיא מובאת בתורת התעודות ואצל שפינוזה וסותרת הטענה שמשה כתב את התורה. בתנך יש גם הסטוריה, וכמובן החלק של הכתובים שרבים הם המשוררים והפילוסופים שלא הצליחו להגיע לרמות אלה.
לגבי טרומפלדור- כשקראתי את סיפור חייו חשבתי לעצמי כך- האיש עזב קריירה צבאית מצליחה כדי לבוא לארץ מוכת חום, שמש, ביצות ושאר כולירות כי האמין שזה מקומו, אז בהחלט מתאים לו להאמין במשפט הזה.

אין לי בעיה עם זה

העם היהודי קיים מאברהם אבינו, לפי ההיסטוריה, מאז 1800 לפנה"ס ועד 2015 לספירה, שזה כמעט 4000 שנה.

לסיפורי התנ"ך אין כמעט ראיות על מקרים שקרו, פיזית.
ויותר מזה
אף אחד מהחרדים לא יכול לתת לי מקרה אחד שאפשר להוכיח שהוא מעשה ידי "החבר הדמיוני" - מעשה אחד ב-4000 שנים, אין.

התנ"ך הוא ספר סיפורים שאין להם במה להיתלות, ואיפילו הפן ההיסטורי שלו כביכול הוא סיפורי ולא ניתן להוכחה אפילו לא בזעיר.

אבל אפילו אם ניקח את התנ"ך מההיבט של התנ"ך עצמו ולא נתעסק בסיפורים המומצאים של כאלו שקראו לעצמם "נביאים", אלא רק בתורה, נקבל המון , כדי שלא תתעצבני, אקרא להם "דברים לא טובים".

לא סתם המחקר שלי משתרע על 800 עמודים , החל מסיפורי מתץן תורה שאינם נכונים כפי שמלמדים את האנשים וכלה במליוני פרשנים שהמציאו מליירדי פרשנויות, הזויות באופן מטורף.

כעת אני רק שם לב שבנייד אין לי וורד, ואין לי חשק שכל מה שאני כותב ייעלם0 בגלל ההתנהלות השלילית של תפוז שמשום מה אף אחד לא מצליח להזיז אותם.

עוד כמה ימים אחזור הביתה (אני כעת בכרתים) ואוכל לתת לך דוגמאות ספורות ששערותייך יסמרו, וגם אם תרצי את ההתנהלות השלילית של התורה כלפי הנשים.

מינהר

New member
מאיר, התנך לא אידיאלי, אבל יש בו תאורים

הסטוריים וחברתיים אמיתיים. פחות בחומש ויותר בנביאים וכתובים.
אולי אתה גם לא מאמין ליוסף בן מתתיהו? ולתאורי עובדות במשנה?
הקוריאנים דווקא מאמינים במישנה שלנו.

הקוראנים יכולים להאמין גם בבודהה

כתבתי בפירוש שלרוב המוחלט של הסיפורים בתנ"ך אין שום בסיס, משמע שלחלק מהם יש הוכחות היסטוריות, ובהחלט בתורה שהיא אמורה להיות הבסיס, אין שום ראיה לסיפורים.
יוסף בן מתתיהו הצליחו לחבר היסטורית שהוא גם זה ששמו היה יוספוס פלביוס (אשתו היתה מכרתים), ולכן אנחנו יודעים שהיה דבר כזה בהחלט, רק יש בעיה לאמת חלק מהסיפורים עם עובדות, אבל כללית זה כן.

גם על מגילת אסתר (שם לא מוזכר "החבר הדמיוני" אפילו לא פעם אחת), יש בהחלט קישור להיסטוריה של המלוכה הפרסית, ואפילו תיאור כלי המקדש ומי ומתי הביאם לירושלים בהוראת מלך פרס של אותה עת.

מי שהגיע לידיו הספר שלי, לא יכול לאמר שהוא לא נכון (חוץ מהדתיים כמובן...)
והוא אמנם מסמר שיער ומוכיח באמצעות התורה עצמה דברים רבים שאנשים מאמינים ולפי התורה זה לא נכון, כי הרבנים מכרו להם שקרים, או לקחו דברים יפים והפכו אותם לרעים (אני מוכן לפרט בנקודה זו).

מינהר

New member
הקוריאנים בדעה, שבפרקי אבות יש הרבה

חוכמת חיים. וקונים את הספר לכל בית.
ספרי הנביאים והכתובים ברובם מדויקים הסטורית.אינם מתביישים לספר את כל הבושות.

לא ברור לי על סמך מה כתבת שהספרים מודייקים היסטורית.

פרט לאירועים חריגים כמו המידגם שהעליתי, אין שום ראיות לכך, הרוב המוחלט לגמרי סיפורים.

מינהר

New member
מאיר, גם היסטוריה שנכתבת היום היא

למיטב ידיעתו והשקפתו של הכותב. כולל כשאתה כותב.
הסופרים בתקופת התנך כתבו, למיטב ידיעתם והשקפתם, את קורות העם.

לחלוטין לא

ההיסטוריה נכתבת בידי חוקרים על פי המידע שיש ושעובר בכתב וכן ממחקרים שמצליבים את המידע, ולא מסיפורים שאף אחד לא יודע מי כתב אותם.
כשמישהו יושב לכתוב ספר היסטוריה, הוא אוסף את כל הראיות שיש וכך מחבר את הספר, לא מספר שאיש לא יודע מי כתב שם את הסיפורים.

יש גם סיפורים מהתנ"ך שהצליבו בהם מידע בעיקר כאשר המקור הוא ארצות אחרות שתיעדו אירועים וניתן להצליב (כבר ציינתי, כמו במגילת אסתר) את המידע, למשל תנועת כלי המקדש מפרס לכנען, מתי ומי העבירם.

למשל, כל הסיפור על קברי צדיקים בגליל זה קישקוש מבית מדרשם של אנשים מסויימים, כיוון שבצעירותי חרשתי את רוב הארץ ברגל כמו רבים מבני דורי, ובוודאי את הגליל, והרוב המוחלט של כל מיני מבנים עם כיפות לא היו קיימים כלל.

על קבר אחד אין שום מחלוקת וזה הרמב"מ שידוע על פי מסמכים היסטוריים שהוא היה הרופא האישי של מלך מצרים ולפני מותו ביקש להיקבר בטבריה (אחת מ-"ארבע ארצות") ולכן מלך מצרים ערך את מסע ההלוויה עד אשקלון ומשם המלך המקומי ביקש לקבל את הכבוד להוביל את השיירה לטבריה.

אבל הנושא הזה כבר ניטחן מלבר ומלגו ויש כאלו שהפכו אותו להתכתשות של ממש.

למעלה