בוקר טוב...טוב!!!

kropacsek

New member
בוקר אור!

השמש זורחת על העיר שנשטפה בימים האחרונים, בוקר טוב!

בוקר צח לכולם../images/Emo42.gif

חזרתי אחרי יומיים בהם לא היה לי "זמן מחשב" וברצוני לספר לכם שעיסוקי לא קשור בשום דרך למחשבים לכן אני גם לא ספציט כמוכם בהוספת תמונות וקבצים וכל מני הוקוס פוקוסים. אני לא מהדור שנולד עם מחשב ביד אבל אוהבת ללמוד ולשוטט באינטרנט כאשר יש לי קצת זמן פנוי (בעבודה, בבית וכאשר הילדים מוכנים לפנות לי קצת את המחשב) ולחפש דברים שמענינים אותי. כך גם נפלתי לפורום שלכם שמשך את תשומת ליבי כאחת ששפת אמה הונגרית והרבה מזכרונות הילדות היפים קשורים בתרבות זו. ובקטע הזה אני מודה לטומי שפרסם את המדריך לחבר פורום חדש. זה היה ממש שימוש עבורי כחסרת נסיון בנושא זה. נחמד גם לראות שאתם חבורה מגובשת היטב ומפרגנת מאד אחד לשני. כמה זמן אתם כבר ייחד אם מותר לשאול? והדבר שהכי ריגש אותי הוא הסיפור האישי הנוגע ללב של הדרדסית הנשית. אני בטוחוה שכל מי שקרא את סיפור חג המולד הפרטי שלה חש צביטה בלב לנוכח המצב הרגיש הזה. כל הכבוד לך על הדרך שאת מטפלת בבעיה. נראה שזו הדרך הטובה והנכונה ביותר - חיזקי ואימצי
אז לכולם - יו נפוט קיבנוק

טומי*

New member
אז נגיד לך שוב ברוכה הבאה !../images/Emo140.gif

האמת שאני די חדש כאן,הצתרפתי לדרדסית שהשותפה שלה הטפתרה.השותפה גם אחותה שחייה בהונגריה ועכשיו שוקדת ללמוד ת´השפה.לפני ימים מספר שלחה תמונות לפורום ממקום מגוריה שילדיה משחקים בשלג. אנחנו יחסית פורום קטן לא הכי פעיל כי הנושאים נוגעים לאוכלוסיה של דוברי ומביני הונגרית.או כאלו שהם נולדו בארץ להורים יוצאי הונגריה ו/או סביבתה הקרובה. טוב אני באופן אישי כבר ילד גדול לפני שלוש שנים עברתי את החמישים.נולדתי בבודפשט ועלינו עם המשפחה בהיותי בן 15. הסיפור של דרדסית באמת נוגע ללב והיא גם יודעת לכתוב בצורה מרגשת בהזדמנות אולי אספר גם אני ת´סיפור חיי,אם כי נדמה לי שכבר סיפרתי על כך כאן בפורום שנכנסתי.רק בקיצור אגיד לך שלפני נולדתי מחדש בעקבות התקף לב קשה ומוות קליני ממושך.בהזדמנות אספר שוב לכל החדשים/ות . לפני יומיים לקחתי על עצמי עוד פורום של 50+,המנהלת שם הטפתרה והיה המון בלגן.

נעים להיות איתך שוב../images/Emo42.gif

ונחמד לקבל תגובה מורחבת וגלוית לב. אתה אולי חדש ייחסית בפורום אבל שועל מחשבים וותיק, לפי איך שאני מתרשמת. בטח עברת תראומה קשה עקב התקף הלב הקשה שחווית בגיל די צעיר, אבל מזל שזה נגמר בהפי אנד. אני עצמי ילידת טרנסילבניה, בת לאב יליד בודפסט, ועליתי ארצה בגיל 12. עד שהלכתי לגן חובה לא ידעתי שפה אחרת פרט להונגרית ואבי הקפיד שאלמד גם קרוא וכתוב הונגרית. איכשהו נשארתי קשורה לשפה מוזרה זו ואני נושאת בגאווה את המבטא ההונגרי הקל שנשאר לי עד היום. ראיתי בתכתובת על מינוייך לפורום 50+, וגם אני מאחלת לך הרבה הצלחה בתפקיד החדש.

reuven4u

New member
שלום פרח קקטוס!

אני גם די חדש כאן סה"כ אולי איזה חודש אולי חודש וחצי... אני עליתי ארצה בגיל 16+ לפני 13 שנים מבודפשט במסגרת עלית הנוער... היתי קצת (3 שנים ) בישיבה עד כיתה י"ב, אז הבינו שאני לא כ"כ דתי והעיפו אותי! :)))) מאז למדתי קצת, טיילתי קצת, ועובד (לצערי די הרבה...) זהו. וכמובן מנסה ללמוד לכתוב עברית נכונה... :)))))))

נעים מאד ראובן

אז עלינו על דרך המלך. ואל תתלונן על הרבה עבודה. היום מי שיש לו עבודה צריך להיות מרוצה, כי המצב קשה. אם באת במסגרת עליית הנוער, האם אתה כאן ללא ההורים או שהם באו אחריך?

reuven4u

New member
ההורים שלי גרושים

מאז שאני זוכר את עצמי (הם התגרשו כשהיתי בן שנתיים - אני חושב :))) ) באתי לבד, המשפחה של אבא שלי באו אחרי איזה 3 שנים כן, כן אני יודע שצריך להגיד תודה על זה שיש עבודה, במיוחד במחשבים(שזה מה שלמדתי) אבל את יודעת, כשיש יותר מדי זה גם לא נעים....

תודה פרח יקרה על הפירגון..../images/Emo140.gif

אז ככה קצת עלי, שמי ריקי ואני בת שלושים ואחת אמא לשלושה ילדים נשואה לארפי שעלה מהונגריה לפני שבע שנים, וכפי שטומי אמר הקירבה שלי לתרבות ההונגרית היא דרך בעלי, וכמובן גם דרך אחותי שגם נישאה לבעל הונגרי שנדור שמו (ממש מאפיה הונגרית במשפחתנו) ואחותי ובעלה עזבו את הארץ להונגריה לפני כשבעה חודשים עם שלושת ילדיהם. אני גם מבקרת בהונגריה פעמים בשנה, מכיוון שלבעלי מנישואיו הראשונים יש שם שלושה ילדים, אוהבת מאוד את התרבות ההונגרית את הנוף האוכל ובכלל כל מה שקשור בהונגריה קסום לי מאוד. באשר לשפה ההונגרית, אני יותר מבינה משיכולה לדבר
אבל הבת הקטנה המשותפת שלי ושל ארפי מדברת שותף ומנסה ללמד את אמא שלה חחחח מקווה שעם השנים אלמד יותר את השפה.. כרגע אני בהריון בחודש רביעי, נושאת ילד לא שלי, אני פונדקאית, אני רבת אופקים בחיי האישים, והפונדקאות היא חלק מהרפתקה ונתינה בחיי כעט. לגבי עבודה, לא עובדת כרגע, אבל נגיד שכן, מכיוון שההריון הזה בשבילי הוא העבודה כרגע. שמחה שהצטרפת לכוחותיינו תמיד נחמד שמגיעים חדשים אלינו לפורום..

../images/Emo35.gifאיך אפשר

לא לפרגן לבחורה/אשה מעניינת ומרתקת כמוך. עם כל שורה שאת כותבת את נשמעת מדהימה יותר ויותר. עניין הפונדקאות בעיני זה אולי שיא הנתינה שאשה יכולה לתת לרעותה. אין מילים - להוריד את הקובע בפנייך. את תורמת את האושר האולטימטיבי למשפחה שבטח היתה על שפת היאוש.
איך נושא המחשבים משתלב בחייך, הובי או מקצוע? ובכן לילה טוב ולהשתמע

נושא המחשבים זה ממש הובי..

בחיים הפרטיים שלי, למרות שאחרי שלוש וחצי שנים של שיפשוף למדתי כל כך הרבה דברים החל בבניית אתרים ועד כל מה שתרצי, ולגבי כתיבתי, מאז שאני זוכרת את עצמי כתבתי שירים וסיפורים אני אוהבת ליצור, זה בנשמה שלי, מרגישה שפורקת רגשות פנטזיות כאב וכל רגש שניתן בכתיבה, לכן יוצרת המון, שירים וסיפורים. אם תרצי לקרוא עוד מכתובי הנה כנסי לכאן >>> לחצי כאן <<<< מקווה שאחרי שאסיים את ההריון אלמד קצת יותר מקצועי את עניין המחשבים כי אני פשוט מודע ומתודה אני חולת ומכורה למחשב
שיהיה לך יום נפלא פרח
חמודה...

החיים לא קלים

ושלך כנראה כפליים. טוב שאת מנתבת ופורקת את רגשותייך ביצירה. תודה שהפנית אותי אל כתבייך - היה מרתק לקרוא בהם. את בחורה כשרונית ורב תחומית, נצלי תכונות אלה לטובתך תמיד, ותשמרי על מורל גבוה ובטחון עצמי יציב. את אשת חייל.
ושיהיה גם לך יום בהיר (למרות הגשם) וטוב

טומי*

New member
ראובן...אתה בישיבה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

בהונגריה היית דתי? או שכאן השפיעו עליך? האם מותר לשאול באיזה איזור בארצנו אתה גר? אז אתה כמעט בגילו של קרופאצ´ק, כל פעם אני נזכר מהכינוי שלו בנאמצ´ק NEMECSEK מפאל אוטצאי פיוק, כרגע אני לא זוכר את שם הסרט בעברית נדמה לי מחניים אם אינני טועה מתי אתה נוסע? בקשר לעברית שלך ממש טובה, אבל אתה כבר נחשב לותיק. לפי מה שהבנתי בהונגריה ממש קר עכשיו,נו טוב חורף אמיתי.נקוה שעוד נוכל לאחל לך נסיעה טובה!

reuven4u

New member
בהונגריה הינו מסורתיים,

אתה יודע , שבתות וחגים וכאלה, ואז כשבאתי לארץ עלית הנוער שמו אותי בבי"ס חילוני... עם מלא בנות ישראליות יפיפיות.... אבל מה - אני היתי חנון רציני- ואמרתי שאני רוצה להיות קצת דתי, אז איזה "חבר" שלנו מבני ברק העביר אותי לישיבת שעלבים, (ליד לטרון) אני כמובן לא היתי מודע מה זה הולך להיות שם... (אמרו לי שזה לא ממש חרדי - לא חסידים) אבל זו ישיבה שלומדים בה מהבוקר עד הצוהרים גמרא, ואחר כך מהצוהרים עד הלילה לימודים רגילים... טירף לא נורמלי.... למזלי בי"ב העיפו אותי - כמו שכבר אמרתי... אני גר בחולון היום. קרופאצ´ק גם לי מזכיר את nemecsek :))) חוץ מזה אני טס מחר בערב, בדקתי באינטרנט ראיתי שמקסימום מינוס 5 מינימום מינוס 15 מעלות... כיף אמיתי!!! (אני לא בטוח שיש לי מספיק סוודרים - אז אם אני לא חוזר, (לאחר שבוע) תזעיקו את המשטרה, כי כניראה כפתי באיה אגם...) :)))

reuven4u

New member
pal utcai fiuk; טומי שאלה...

היה סרט על הספר בארץ? ועוד בעיברית? דאאאאאאי!!!! בבקשה בבקשה תשיג לי את השם שלו? איפה אפשר למצוא אותו? אני חייב להראות את הסרט לבת זוג שלי!!!

טומי*

New member
כן כן מה שאתה שומע....

לפני שנים רבות אולי הבנות (נשים) יזכרו או שאולי אפילו ראו השם היה בטוח מחניים דיברתי עם הבת שלי היא ראתה שהיתה ילדה לא שהיא עכשיו כבר זקנה בסה"כ בת 27 עד שתחזור מהונגריה אברר לך, ואם במקרה תרצה את הסרט בהונגרית קניתי אותו בהונגריה ומוכן לתת לך במתנה אז לסיום תהנה לך גם במקומנו שם תעשה חיים העיקר ותשוב אלינו בשלום!

freebird912

New member
זכרונות מהעבר

לטומי, אני מוצאת בפורום הזה כל מיני זכרונות עבר שנשכחו. כך זה גם עם "הילדים מרחוב פאל". זה היה ספר הילדים האהוב על אבא שלי אותו הוא שמר לעצמו בבגרותו. כילדה אני זוכרת שהורי קראו לי אותו מידי ערב לפני השינה. אני זוכרת את הכריכה של הספר... (אך לא את הסיפור עצמו, לצערי). אם יש באפשרותך להשאיל לי את הסרט כדי שאוכל לשכפל עותק לאבא שלי אודה לך מאוד מאוד. ושיהיה לנו רק טוב דניאלה

טומי*

New member
לדניאלה...NEMECSEK מחכה לך...

עכשיו אני צריך לנסוע מחוץ לעיר בערב שאחזור אשלח לך את הטלון שלי במסר ואני מקוה שאת באיזור המרכז? וחצמיזה שבת שקטה!

למעלה