בוקר טוב ישראל, עזה היה בעלטה אתמול

../images/Emo6.gif עובר לגור במקלט

NOT לא נראה לי. אמממ NEXT מה דעתכם על אביהם של שני הקטנטנים שנרצחו באכזריות על ידי ה"רעמים" של נצ'ראללה , שאחר כך שיבח את נצ'ראללה כאחיו וכי בזכותו הפכו ילדיו לשאהידים ? מחורפן או לא ?

איי איי

הבן אדם הזה יצא חודש לפני המקרה מארבע שנים מאסר על תיק ביטחוני והוא הולך לפי החוק מספר 3 "להאשים את ישראל בכל מקרה רצח" חוק מספר 2 "להאשים את ישראל בכל מקרה אונס" (כמו שעשו הבדואים מהכפר הזה שאנסו נערות יהודיות ואז אמרו שזאת נקמה על מה שקורה בעזה) חוק מספר 1 "להאשים את ישראל במניעת השלום והבאת מלחמה" מחורפן אש והאמת שלא הייתי עובד לגור במקלט הייתי נשאר בחוץ מסתובב ולוקח את הסיכון בהכל כמו שהייתי רץ על דרך צרה בגובה כמה מטרים (משו גבוה) על איזה הר כמו שאני מקבל הזיות נוראות על איך אני נופל בזמן שאני נמצא במקום גבוה ובכל זאת נתפס על כל מני מקומות גבוהים ועומד על גגים של בניינים כמובן אני אקח סיכון של לקבל טיל בראש

ווללה? לא ידעתי שמדובר באסיר משוחרר!

בחלק מהעיתונים ייחסו את האמירה הזו ל"בני משפחותיהם" של הילדים ההרוגים, ובאחרים דובר על "אחד התושבים". מה שבטוח, הטרנספריסטים למיניהם אהבו מאד את האמירה הזו ששיחקה לידיהם כפרי בשל

זו רק הליכה עד הסוף על הקטע הרגיל בהחלט...

ושכולם כבר רגילים אליו.... של....... "ישראל אשמה"..

ינשוף4

New member
נראה לי שיש כאן בעיה של מינוח

ועוד יותר- מונחים מתורגמים. מציע להסתכל במילון על (שמתורגם לעברית כ"טיל")missile, ועוד יותר- באיזה הקשרים מופיע, בהשתנות הזמנים. ממה שאני ראיתי- כל עצם שנזרק או נורה לאויר (ואינו מרחף עליו), נכנס להגדרה זאת. החל מאבן שמושלכת, וכלה בטבל"ב. והשמוש הנפוץ בעברית- כל עצם כזה, שיש לו מנוע רקטי. (להבדיל, לדוגמה, מפצצת מרגמה). אז ההודעות שהושמעו במלחמה, בנוסח "מטח טילים על..." היו, בעצם נכונות. כי לא נכנסו לפרוט באיזה טילים מדובר. והקטיושה עצמה- פצצת מרגמה עם מנוע רקטי. (מה שחוסך הצורך במרגמה עצמה, שהיא יותר מדוייקת, אבל כבדה ויקרה).

THE WIZARD 55

New member
בדיוק מה שעשיתי

נכנסתי וניסיתי להבין את ההבדלים. לטילים יש טווח רחוק יותר, יותר חומר נפץ בזמנו אני זוכרת שכשנורו לכיוון חיפה השתמשו במונח טילים, ולא רקטות או קטיושות, אמרו שאלה טילים מסוג אחר..

AdonAsda

New member
מה אתם ניכנסים לקטנות?! טיל ורקטה,

(בדרך שבא משתמשים במושגים בעברית) אלה שתי מילים נרדפות אחת בעברית ואחת לא. טיל נגד טנקים, הוא טיל קטיושה היא טיל, וטיל בליסטי הוא טיל. החץ נועד לשימוש נגד טילים שהם יותר בגובה של פנס רחוב מאשר בגובה מטר וחצי שתיים.

למעלה