בוקר טוב ישראל !

ml1231

New member
שומר אמונים

אם רוצים - הכל אפשר
יש כסף בקופה והם בוחרים להשתמש בו "ככריות בטחון"
בינתיים ממשיך להכנס עוד כסף לקופה, הכריות גדלות, הארנק שלהם טופח ואלינו עוד מעט יבואו עם תשקיף מדף

שמעתי מה שהוא אמר - זה לא אומר שאני מקבל או מאמין לו
מבחינתי הם מנצלים אותנו ולוקחים כסף שמגיע לנו

eatid

New member
פגסוס, המצב צריך להיות פשוט מאד ...

תיזכר שהמשקיעים שותפים מוגבלים מאד שזכותם היחידה היא הרווחים ולכן זכותם גם, וחובתו של הכללי בהנחיית המפקח, להציג כל שנה נתונה דיווח מפורט ממנו כל מחזיק יחידות מהציבור יבין מה הרווח שהוא מקבל, או לחילופין, מדוע לא ניתן לחלק רווחים.

אסור להסתפק במשפט כללי וסתום האומר 'שהשנה לא יחולקו רווחים כיוון שיש הרבה חובות והרבה מה לעשות'. בעסק שלך ודאי לא היית מסתפק בהסבר כזה משותפך המנהל את העסק.

מה שצריך זה תחשיב פשוט וברור של הנתונים והחישוב בבסיס ההחלטה לחלק\לא לחלק. דוגמא להמחשה (אפשר כמובן לארגן משהו מוצלח יותר אבל לא כדאי לקחת לכללי את העבודה)

רווחים לחלוקה
- רווחים מותרים לחלוקה בתחילת השנה XXX
- רווח מותר לחלוקה השנה YYY
- סה"כ רווחים מותרים לחלוקה השנה ZZZ

התחיבויות
- רזרבה בהסכם השותפות 100 מיליון דולר
- החזר חוב וריבית בשנה הקרובה AAA
- השקעה בתמר מדחסים בשנה הקרובה BBB
- השקעה בתמר מאגר בשנה הקרובה CCC
- כרית בטחון נדרשת בהלוואה א' DDD
- כרית בטחון נדרשת בהלוואה ב' EEE
- אחר 1
- אחר 2
- סה"כ מחויבויות לשנה הבאה TTT

- רווחים לחלוקה השנה חחח

bend881

New member
חסר בפורמט הזה התזרים מתחילת השנה. לא מבין

את התשובה ששומר אמונים טוען שקיבלו בפגישה (שלא ניתן לערבב בין השנים). מה אכפת למדחסים של תמר אם שילמו בעדם מכסף ישן או חדש?

חברים בואו ננסה לעשות סדר.......

נראה לי שהדברים לא בדיוק מובהרים,
וזה חלק מהסיבות לאסיפה.

הטענה הראשית שלנו באתה פגישה נסובה סביב "כריות בטחון"
הגדרה זו כהוויתה הינה בטחונות לבנקים המלווים .
וכאן בדיוק הגיעה ההסבר לו אני ונוספים לא ציפינו !
שימו לב שהגדרה זו ברורה לכולנו כבטחונות , ובפועל הבטחונות שונים.

דוגמה -
הרווח בשנת 2013 היה 100 מליון - מתוך רווח זה החברה מחויבת ב-70% המשך השקעות פיתוח מאגר תמר !
הרווח בשנת 2014 יהיה 100 מליון - מתוך רווח זה החברה מחויבת ב-50% המשך השקעות פיתוח מאגר תמר !
הרווח בשנת 2015 יהיה 100 מליון - מתוך רווח זה החברה מחויבת ב-33% המשך השקעות פיתוח מאגר תמר !

כמובן שהרווח הוא רק דוגמה .

באתי בבקשה , לציין בדו"ח כי הסכומים האלו הולכים לפיתוח ולא לבטחונות,
נעניתי בשאלה - מה ההבדל ? ועניתי כי יש הבדל בן כסף שהולך לפיתוחים לבן כסף שהולך לבטחונות.
האדון שישב מולינו הבין את חשיבות הדבר , וענה כי הדו"ח יוצא עד סוף שבוע ולכן בלתי אפשרי,
אך החל מהדו"ח הבא , הדבר יעשה כמו שביקשתי.

עכשיו בואו נדבר מספרים.
החברה הרוויחה כ-150 מליון דולר
70% מזה הולך להשקעה כרי פיתוח מאגר sw במחיר של כ-100 מליון דולר
זאת אומרת שמהרווח הנ"ל נשאר בקופה רק 50 מליון דולר.
שמכסף זה הם יכולים לשלם את חובותיהם למלווים כל ריבעון - ביטחון , (גם אם במידה וחלילה לא תהיה הפקה בגלל כל סיבה , עדיין יוכלו לשלם מסכום זה את ההחזר הקבוע)
ובכל זאת , מההפרש הם צריכים להתקיים.

אז זהו , מה שנשאר הוא מתחת ל-100 מליון (רווח ראוי לחלוקה )
ולכן לא תהיה חלוקה.

טכניקום - מצטער שלא עניתי , בדיוק סיימתי פגישה.

eatid

New member
זה לא ממש פורמט, זו סתם המחשה ...

איך צריך להראות דיווח בענין חלוקת תמלוגים.

ודאי חסרים ב 'פורמט' עוד כמה וכמה דברים ( דוגמא, גם ה 'רווח ראוי לחלוקה בשנה הנוכחית' לא צריך להיות מספר אלא חישוב שמראה איך הגיעו אליו החל מהנתון הרישמי של 'רווח' בדו"ח רווח והפסד וממנו להציג חישוב איך ממנו נוצר הרווח הראוי לחלוקה וכו' וכו').

שוב, יש לדרוש מהמפקח שידרוש מהשותף הכללי פורמט דיווח בענין 'חלוקת רווחי'ם שיכלול תחשיב ברור ומפורט שיציג איך נוצרו הרווח הראוי לחלוקה באותה שנה, הרווחים המצטברים הראויים לחלוקה ולבסוף את כל הנתונים (במספריים) התומכים בהחלטה לחלק\לא לחלק.

כדי שהענין יהיה ברור נתנתק לרגע מהשותפויות ונחזור למצב הבסיסי, נניח שאתה שותף בעסק אותו מנהל שותפך (שגם נהנה ממשכורת יפה תמלוגים ועוד גודיס) ומפוקח ע"י מישהו שגם מקבל משכורת. אתה השקעת את כל הכסף בשותפות אבל לא מעורב בכלל בפעילות השותפת וזכותך היחידה היא לקבל רווחים כל שנה. אתה שמח וטוב לב מהעסק הנפלא בו השקעת ומצפה בכיליון עיניים לקבל רווח בסוף השנה ואפילו תכננת כבר טיול לטבריה וגם שלמת מקדמה של חמשת אלפים שקל..
אז האם בסוף השנה היית מסתפק בהודעה של שותפך (שבינתיים הספיק גם לנסע לפריס), בגיבוי המפקח, 'לעסק יש הוצאות והתחיבויות גדולות ולכן השנה לא תקבל כלום', או 'שתקבל אלף שקל''? סביר שהודעה כזו לא היתה מספקת אותך היית די מבואס וכועס ומבקש מהמפקח על העסק שלך שידרוש משותפך דיווח מפורט וברור של כמה ולמה, דיווח כזה שאפילו אתה שלא מעורב ולא רו"ח תבין אותו, .

אז כך בדיוק צריך להתייחס לשותפויות ששם יש מצד אחד מפקח רציני במשכורת טובה ומצד שני הרבה שותפים שאינם רו"ח עו"ד וגם לא בלשים פיננסיים שיצליחו לדלות פרטים (שחלקם אפילו לא מצויים) מדיווחים של מאות עמודים בניסיון נואש להבין מה מגיע להם.

ומודה שאיני מבין בכלל את הדיון, מה יותר פשוט ברור ונכון מהדרישה שהשותף המנהל יציג דיווח מלא מפורט וברור, עם מספרים נתונים והסבר, כך שכל בעל יחידות=שותף מהציבור יבין כל שנה מה מגיע לו?

פגסוס מתיחס לתגובתך למטה, אכן חשוב מאד לנסות להבין את כל הפרטים שהביאו להחלטה כזו או אחרת בענין חלוקת הרווחים אבל דעתי שלפני שמתחילים לבדוק את העצים צריך לראות את היער, לפני שמתחילים לדון עם הכללי על נושא כזה או אחר צריך לקבל דייוח מלא שתאפשר לראות את כל התמונה. אם לא כן תמיד נסתובב סביב הזנב, על כל נושא שיעלה ישלף נתון לא מוכר וחו"ח.

eatid -

בוקר טוב !

להיות שותף בעסק משמע לראות את כל התמונה בשקיפות מלאה,
הן מבחינה חשבונאית , והן מבחינה משפטית , והן מבחינת פיתוח ומינוף החברה.

לעניין - לצורך פיתוח ומינוף החברה אני מבין שבשנה ראשונה שהחברה מתחילה להדפיס מזומנים,
יש צורך למנף את הכסף שהודפס , בתשתיות שימשיכו ויגדילו את מכונת ההדפסות למספרים גדולים יותר.

מבחינה משפטית וחשבונאית - אני לא רואה כדאיות כלכלית להתנהלות בבדיקת המערכת,
ולו רק מהסיבה כי בדיקה כזו מקצועית עולה ים כסף , ושלא נדבר על הזמן היקר שלי.

בהעדר יכולות כלכליות ומשאבי כוח אדם ,
בחרתי להרים ידיים , ולהשאיר את שבירת המקלדות לחברים
שכנראה , זה מה שגורם להם טוב להוציא אמוציות.

לגבי אותה נוסחה - באחת הפניות למפקח קיבלנו תגובה
כי הנוסחה מאוד פשוטה , והמפקח ישמור על האינטרסים שלנו
לפי אותה נוסחה . מעוניין לדעת מהי הנוסחה ? נגיע לאסיפה ונשאל.

עכשיו , אם לא ההיתי ברור מספיק אגיד זאת כך,
אם במקום להתיש במילים ההינו עומדים אחד לצד השני,
וכולנו ההינו משת"פ הן מבחינה כוח אדם והן מבחינה כלכלית ,
יכול להיות שהדברים היו אחרת.
נכון להיום החלטתי להמשיך ולהחזיק
אך ההתמודדות מול ניהול החברה מתיש אותי יתר על המידה
ואני משאיר את הדבר לצעירים ויפים ממני.

יום נפלא זוהר וקורן !

למעלה