הפייסבוק השתלט על העולם - ואתם נרדמתם בשמירה
מקימי התוכנה של פייסבוק ראו אל מול עינייהם איך הם שולטים על כל העולם, ובעזרת מליוני אנשים שלא מבינים מה זה, הם פשוט השתלטו על הכל.
לא צריך להיות בראש שלהם כדי לראות על מה חשבו, רואים לפי מה שקורה. ולכן לא פלא שקמו עוד מתחרים שראו פה מכרה זהב של כח וכסף: טוויטר, אינסטגראם ואחרים (המון רשתות קטנות שמחפשות לגדול).
ג'ורג' אורוול בספרו 1984 ("האח הגדול") ניבא איך מישהו יקים טכנולוגיה שתשתלט על העולם, והוא צדק לחלוטין.
כשאתם נכנסים לאתר כל שהוא אתם צריכים לסמן שקראתם את מדיניות האתר. רוב האנשים מסמם וממשיך בענייניו, אף אחד לא קורא את המדיניות.
אבל בפייסבוק זה סיפור אחר לגמרי. כאן האתר נולד כדי להיכנס לכולם הביתה ולנשמה ולגלות הכל, כביכול "לשתף" בין האנשים.
כן, הם כותבים מאוד נחמד, מרגיעים בטענות שהשליטה בידי הגולש, אבל זה הכל קישקוש.
מי שקרא כאן את התנאים של הפייסבוק - שיקום.
אף אחד לא יקום, ומי שיקום הוא שקרן.
רק התנאים הבסיסיים כוללים 44 עמודים - מי פה קרא 44 עמודים כתובים באפור או בתכלת, צבעים שמעייפים לקרוא ??? אף אחד.
וכך, פייסבוק יאמרו שהכל כתוב, ואתם לא קוראים. יותר מזה, הכתיבה מלאה נתונים טכנים שאדם סביר לא מבין, בתוך כל מאמר יש הפניות למאמרים נוספים כך שאין לזה סוף. יש לקרוא מאות רבות של עמודים.
אז למה נרתעתי רתיעה כל כך גדולה מהפייסבוק ?
היום סיפרו לי שיש אתר בשם חוליו שמציע טיסות בזול מאוד.
ניסיתי להיכנס אליו ומסתבר שכדי להיכנס לחוליו צריך להירשם בפייסבוק.
בטופס הכניסה כתוב במפורש:
"בלחיצה על "הרשמה" אתה מסכים לתנאים שלנו ומאשר שקראת את מדיניות השימוש בנתונים שלנו, כולל שימוש בקבצי קוקיס".
שערותיי סמרו. מה זאת אומר שימוש בקבצי קוקיס ? (אלה קבצים קטנים שנוצרים בעת שנכנסתם לאתר כל שהוא או לדואר שלכם, והם מכילים את הקוד והסיסמא שלכם)
וואוו, "האח הגדול" משתלט עליכם אמרתי ???
התחלתי לקרוא את מדיניות הפייסבוק והנה סעיף שלישי כתוב "שמות משתמש ומזהי משתמש".
משמע מבחינתי, שהם יכולים להיכנס לתוך המחשב שלי ולהעתיק את קבצי הקוקיס ולהיכנס לאן שהם רוצים בשמי.....
אגב, הנוסח המלא כתוב באותיות כל כך קטנות, שממש הייתי זקוק לזכוכית מגדלת. הם עושים הכל שלא יתחשק לכם לקרוא, החל מאותיות קטנות וכלה בכתב אפור או תכלת שמעייפים את העיניים.
כמובן שיש אפשרות לכבות אפשרות כזו, אבל אז יש מיד עונש- כי לא תוכל להיכנס ליישומים אחרים עד שלא תחזור ותפתח את האפשרות להיכנס לך למחשב.
ומי בכלל יודע לעשות זאת?
איך פייסבוק עושים כסף ?
למשל עשית "לייק" למישהו. פעולה קטנה ותמימה כביכול. אבל פייסבוק פונים לאותו עסק שהמלצת עליו, או למסעדה שאישרת הגעה, או כל פעולה אחרת מול עסק, ואם העסק משלם כסף, הם מפיצים את ההודעה לכל החברים של עושה ה-"לייק" וכמובן שזה עובר לעוד רבים אחרים שקשורים אליהם וכו......
אז , זה שפייסבוק השתלט על העולם בעידודם של האנשים ועל חשבונם אמרנו ? אמרנו.
אבל אין לי ספק שאף אחד לא יפסיק את השימוש שלו בפייסבוק בעיקבות מה שכתבתי.