בוקר טוב, כזה דבר עוד לא ראיתם.

י מ י ת 2

New member
יסתי לצפות במעגל של שילון.פתחתי וזיפזפתי הלאה

נראה לי ממש דוחה. לא יודעת מדוע. גם לא יודעת בדיוק מי היה שם.
שתהיה שבת טובה. יתכן מאד שהיום בערוץ הראשון בשעה 11.00בתכנית של מספרי סיפורים גם אני אספר משהו.

הפייסבוק השתלט על העולם - ואתם נרדמתם בשמירה

מקימי התוכנה של פייסבוק ראו אל מול עינייהם איך הם שולטים על כל העולם, ובעזרת מליוני אנשים שלא מבינים מה זה, הם פשוט השתלטו על הכל.
לא צריך להיות בראש שלהם כדי לראות על מה חשבו, רואים לפי מה שקורה. ולכן לא פלא שקמו עוד מתחרים שראו פה מכרה זהב של כח וכסף: טוויטר, אינסטגראם ואחרים (המון רשתות קטנות שמחפשות לגדול).

ג'ורג' אורוול בספרו 1984 ("האח הגדול") ניבא איך מישהו יקים טכנולוגיה שתשתלט על העולם, והוא צדק לחלוטין.

כשאתם נכנסים לאתר כל שהוא אתם צריכים לסמן שקראתם את מדיניות האתר. רוב האנשים מסמם וממשיך בענייניו, אף אחד לא קורא את המדיניות.
אבל בפייסבוק זה סיפור אחר לגמרי. כאן האתר נולד כדי להיכנס לכולם הביתה ולנשמה ולגלות הכל, כביכול "לשתף" בין האנשים.
כן, הם כותבים מאוד נחמד, מרגיעים בטענות שהשליטה בידי הגולש, אבל זה הכל קישקוש.

מי שקרא כאן את התנאים של הפייסבוק - שיקום.
אף אחד לא יקום, ומי שיקום הוא שקרן.
רק התנאים הבסיסיים כוללים 44 עמודים - מי פה קרא 44 עמודים כתובים באפור או בתכלת, צבעים שמעייפים לקרוא ??? אף אחד.

וכך, פייסבוק יאמרו שהכל כתוב, ואתם לא קוראים. יותר מזה, הכתיבה מלאה נתונים טכנים שאדם סביר לא מבין, בתוך כל מאמר יש הפניות למאמרים נוספים כך שאין לזה סוף. יש לקרוא מאות רבות של עמודים.

אז למה נרתעתי רתיעה כל כך גדולה מהפייסבוק ?
היום סיפרו לי שיש אתר בשם חוליו שמציע טיסות בזול מאוד.
ניסיתי להיכנס אליו ומסתבר שכדי להיכנס לחוליו צריך להירשם בפייסבוק.
בטופס הכניסה כתוב במפורש:
"בלחיצה על "הרשמה" אתה מסכים לתנאים שלנו ומאשר שקראת את מדיניות השימוש בנתונים שלנו, כולל שימוש בקבצי קוקיס".

שערותיי סמרו. מה זאת אומר שימוש בקבצי קוקיס ? (אלה קבצים קטנים שנוצרים בעת שנכנסתם לאתר כל שהוא או לדואר שלכם, והם מכילים את הקוד והסיסמא שלכם)
וואוו, "האח הגדול" משתלט עליכם אמרתי ???

התחלתי לקרוא את מדיניות הפייסבוק והנה סעיף שלישי כתוב "שמות משתמש ומזהי משתמש".
משמע מבחינתי, שהם יכולים להיכנס לתוך המחשב שלי ולהעתיק את קבצי הקוקיס ולהיכנס לאן שהם רוצים בשמי.....
אגב, הנוסח המלא כתוב באותיות כל כך קטנות, שממש הייתי זקוק לזכוכית מגדלת. הם עושים הכל שלא יתחשק לכם לקרוא, החל מאותיות קטנות וכלה בכתב אפור או תכלת שמעייפים את העיניים.
כמובן שיש אפשרות לכבות אפשרות כזו, אבל אז יש מיד עונש- כי לא תוכל להיכנס ליישומים אחרים עד שלא תחזור ותפתח את האפשרות להיכנס לך למחשב.
ומי בכלל יודע לעשות זאת?

איך פייסבוק עושים כסף ?
למשל עשית "לייק" למישהו. פעולה קטנה ותמימה כביכול. אבל פייסבוק פונים לאותו עסק שהמלצת עליו, או למסעדה שאישרת הגעה, או כל פעולה אחרת מול עסק, ואם העסק משלם כסף, הם מפיצים את ההודעה לכל החברים של עושה ה-"לייק" וכמובן שזה עובר לעוד רבים אחרים שקשורים אליהם וכו......

אז , זה שפייסבוק השתלט על העולם בעידודם של האנשים ועל חשבונם אמרנו ? אמרנו.
אבל אין לי ספק שאף אחד לא יפסיק את השימוש שלו בפייסבוק בעיקבות מה שכתבתי.

שבת שלום לכולם ! חזרו משייט

של שבועיים, עם מספנות מנו! היה מקסים ! אספר לכם מחר, !

שבועיים על אוניה, אותי זה היה מחרפן......

ואני מבין גם שמפקידים את הדרכונים שלכם כאילו הייתם שבויים שלהם, ובירידה לחופים, יורדים בלי הדרכונים בניגוד לחוקי המדינות המבוקרות.
אבל אם זה שימח אתכם, אז בוודאי צברתם חוויות.

לפי האמירה הם בוודאי נהנו

ואני האחרון שהייתי משבית שמחות, עובדה שלא כתבתי על כך לפני הנסיעה.

היום אשתי ביצעה פתרון של סבתות.
לנכדה הגדולה שמתגייסת עוד שבוע ולא רוצה לשמוע מילה על הצבא. אני מניח שזה מלחץ ופחד מהלא-נודע, כי אני מכיר אותה כגזעית.
אתמול היתה במסיבת הסיום של התיכון, ועל השמלה הלבנה שקנתה יום קודם במחיר עתק , נשפך יין אדום. כמובן שהיא פנתה לסבתא, והיתה בהלם כשקיבלה אותה היום בחזרה נקיה.
התשובה: ניקוי של בגד שהוכתם ביין אדום - השרייה למשך חצי שעה בתוך יין לבן, ואחר כך שטיפה קלה.
עובדה, זה עובד.

עדגיל

Well-known member
גם אני הייתי איתם בהפלגה לפני שבועיים. באמת

לקחו לנו את הדרכונים וציידו אותנו בכרטיס מגנטי מזהה. אני הבנתי שהקטע שבגללו כולם מפליגים הוא הקזינו וכמויות האוכל. 4 ארוחות ביום. לא אהבתי את כל ההמוניות שהיתה, לא אהבתי את תלמידי התיכון שסיימו לימודים ובאו להשתולל. באוניה גם הבנו שנמצאים 100 זוגות שיצאו להתחתן בלרנקה, ויש שם גם עיתונאים שסיקרו את זה. ביום החתונה יצאו הזוגות כולם בלבוש חתן וכלה, צעדו אל עבר האוטובוס שהסיע אותם אל העירייה וחזרו כעבור 4 שעות כל אחד עם תעודת נישואין. ככה זה נראה על האוניה כשהם שבו מהטקס

למה מוחקים את הפנים מתמונות ? זה מעליב

יש שתי אפשרויות:
א. הצילום נעשה במקום פרטי ואישי, ואז אין שום סיבה לפרסם את התמונה.
ב. הצילום נעשה במקום ציבורי או פתוח לציבור, ואז אפשר לצלם את כל מה שרוצים, ולהיפך, מחיקת הפנים רק מעליבה.
אין לי שום ספק שכל הכלות היו בהחלט שמחות לראות שצילמו אותן, משמע, שגם בעיני אחרים הן ראויות לצילום.

עדגיל

Well-known member
סליחה מאיר, את התמונה הזו אני צילמתי כמו

גם תמונות אחרות. הכלות והחתנים שיתפו פעולה כשכל המפליגים רקדו ושמחו איתם על הסיפון, אבל אנחנו לא משפחה של אף אחד. פשוט נקלענו למסיבת חתונה המונית שתיעדו אותה אף בתקשורת. מצד שני זה היה באירוע פרטי של חתנים וכלות על אוניה ולא אירוע ציבורי ולכן מחקתי את הפנים.

זה אירוע ציבורי

צילום במקום פרטי זה אם נכנסת למישהו הביתה ובתוך ביתו צילמת אותו, ואם הוא מביע התנגדות לצילום, אסור לך לפרסם את התמונה בכלל (זהו לשון החוק בנושא הפרטיות) במסגרת "ביתי הוא מבצרי".
בכל מקום אחר זו התרחשות ציבורית ומותר לכל אחד לצלם ולהפיץ את התמונות כרצונו.
אין דבר כזה אירוע פרטי במקום ציבורי. אם אתה חוגג יום הולדת במסעדה, זהו אירוע ציבורי, אם חגגת אותו בחצר ביתך זה כבר יכול להיות אירוע פרטי.
אין דבר כזה אירוע פרטי במקום ציבורי.

הנושא הזה של מחיקת פנים בתמונות היה פעם נפוץ מאוד, עד שהבינו שזה ממש מעליב למחוק פנים של אנשים (אגב, יש עמים שאם תעשה זאת פשוט ירצחו אותך, כי מחיקת הפנים בעינייהם זה כאילו מחקת את אישיותם), ואין לזה שום קשר עם פרטיות.

בדיוק כמו שהנושא של אי צילום מחנות צהל. השילוט על גדרות המחנות היה גחמה של איזה רס"ר-מחנה בעל עודף מרץ.
אם צהל רוצה שלא ידעו או יראו משהו, שיסתיר אותו (אני זוכר כשהגיעו המג"חים הראשונים למחנה נתן, הכניסו אותם לסככות עם וילונות).
הבעיה היחידה היא שהחוק אוסר להתחקות על המתרחש במחנות, כי אז זו עבירה, אבל לצלם כמה תמונות? חוקי לגמרי.

בשורה התחתונה, מי שנמצא במקום ציבורי, אפשר לצלם אותו כמה שרוצים, צילום במקום פרטי, גם ניתן לצלם אלא אם בעלי המקום מתנגדים.

אציג תמונה שצולמה בשנת 2005 באמצע הרובע של החרדים בצפת, והיתה במקום לדיון אם מותר או אסור לפרסם אותה. כל המשפטנים שנוכחו בויכוח (עורכי דין ושופטים), לא הבינו את הדילמה של מי שהציג את התמונה, בוודאי שמותר. או שגם האדם שהולך לפני הזוג יתלונן שהוא נפגע מכך שצילמו את הכרס שלו בפרופיל ?

נקודה להבהרה

גם מקום פרטי יכול להיות ציבורי לפי החוק.
למשל אם ערכת מסיבה וניתן לראות מחוץ לחצר לתוך החצר, אזי האירוע במקום ציבורי (אם ניתן לצלם בחצר רק אם נכנסים פנימה, אז הוא פרטי)
אם למשל השתזפת על המרפסת בעירום, הרי אם רואים זאת ממקום ציבורי, הרי באותו הרגע המרפסת ציבורית, ואפשרי אפילו להאשים במעשה מגונה במקום ציבורי.

ואסיים ברגע של תהיה.
כיוון שהוצאתי תמונה מצפת, אני מצרף עוד אחת שהיתה בכניסה ל-"סימטת יוכבד" (סימטת המשיח) ובשלט כתוב ברור-
בעברית (למקומיים) שאסור להפריע את המנוחה בין 1-4 (1300-1600)
באנגלית (לתיירים) שאסור להפריע את המנוחה בין 2-4 (1400-1600)
ככה מפלים.....

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, יש הבדל בין החוק היבש

למה שמקובל בפורומים כאן בתפוז...
אולי זה לא חוק כתוב, אבל זה נוהל שמקובל כבר שנים.

כשאנחנו עושים מפגש של חברי הפורום - נהוג לשלוח את התמונות
במסרים - כי אין לדעת מי מוכן להזדהות בפורום ומי לא...אל תשכח
שלרוב המשתתפים יש כינוי והם אינם רוצים לחשוף את הכינוי כלומר
שאפשר יהיה לזהות את הפנים מאחורי הכינוי.
רק מי שמופיע בשמו, ומביע הסכמה התמונה שלו מועלית לפורום.

עוד דוגמא מחוץ לפורום:
אחי נוהג לערוך מסיבות ריקודים ל-50+. במסיבה יש צלם שמצלם אתה רוקדים
אחי נוהג לשאול אם יש למישהו התנגדות שהתמונה תופיע באינטרנט (תפוז או פייסבוק)
רק מי שמביע התנגדות - אינו מופיע....אולי מישהו בא למסיבה עם המאהבת ומספר
לאשתו שהוא במשמרת בעבודה

נגעת בעוד נקודה לא מובנת לי

ככה זה אחרי 30 שנה במשטרה.
30 שנה היה ברור לכולם שלא כותבים שום דבר בעילום שם, כי זו עבירה על פקודת המשטרה שהיא כידוע חוק.
באופן אוטומטי מי שלא מגלה את זהותו, נחשד שיש לו סיבה לכך.

והרי אנשים רבים שהיו כותבים בשמם האמיתי לא היו כותבים דברים שהיום הם מעיזים בין אם קללות או אמירות נגד אחרים, כשכולם תחת החסיון של כינוי.
כמובן שאני לא אומר שכולם "מסתתרים" מאחורי כינוי, אבל בהחלט היה לי יותר נח לדבר מול אנשים מזוהים. גם הרבה דברים רעים לא היו נאמרים אם הפרטים היו גלויים.

תכנסי לפורום אקטואליה, השערות שלך ייסמרו ממגוון ניבולי הפה והקללות וההתבטאויות המסואבות שהולכות שם.
אני נמלטתי משם, כי למרות שלא ירדתי לרמת ההתבטאות שלהם, לא יכולתי לסבול זאת.
מישהו מהם היה מעז לכתוב כך אם לא היה מסתר מאחורי כינוי ? ולא רק שם, גם בפורומים אחרים ראיתי תופעות כאלו, ולפעמים יש גם זליגה לכאן אבל את ערנית לכך.

באירועים פרטיים של מסיבות ריקודים, חילופי זוגות וכדומה, זה ברור מדוע אינם רוצים להיחשף.
לכן, למיטב ידיעתי, כי מעולם לא השתתפתי באירוע כזה, האירועים נעשים בחוג סגור במה שנקרא "מועדון חברים", ואז זה אירוע פרטי.

זה שמישהו קבע בפורום הזה כללים כאלו לגבי תמונות (כבר ראיתי פעם תמונות כאלו) זה ענין פנימי של הפורום, אני אישית הייתי מרגיש מאוד מוזר אם מישהו היה מוחק לי את הפנים בתמונה, כי אני יודע שכל חיי השתדלתי להיות אדם ישר ואין לי מה להסתיר. ושוב, אני לא אומר שאחרים מסתירים, אבל בעיני זה מוזר.
אפילו בתקופות שהייתי מאויים על ידי עבריינים וקרה פעמיים שמישהו חיכה לי ליד הבית, לא חשבתי להסוות את זהותי. עבדתי קשה כל חיי כדי שאוכל להיות גאה בשמי, ואני לא מוכן להסתר בשום אמתלה.

לי אין בעיה שמי שרוצה שימחוק פנים בתמונות, אבל לי אישית זה נראה מוזר ולא הגיוני.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, אולי בגלל זה חסרים לי כבר שערות בראש

או אולי בגלל זה הלבינו....

אני מבקרת לעיתים בפורום אקטואליה ומציצה גם לפורום חמותי ואני....

חמותי ואני זה כבר פורנוגרפיה בחשיפה "בעילום שם" כמובן...
איזה סיפורים שמספרים שם!!! לא פלא שיש כל כך הרבה גירושים....
אני חמות לכלתי....ויש ביננו רק אהבה פירגון הדדי , וכנ"ל עם חתני...
אוהבת את שניהם עד בלי די - לא מצליחה להבין איך אפשר אחרת....

אבל כשוטר לשעבר אתה ודאי מכיר בזכותו של כל אדם לפרטיות
ואם מישהו בחר לא לחשוף את עצמו - זו זכותו.

פרטיות בפורום ציבורי ?

מי שרוצה לשמור על פרטיות פותח בלוק שהכניסה רק באמצעות סיסמא.
אני עדיין מחזיק בדעתי שאם אנשים היו מזדהים, הכל היה אחרת.
אני שותף לפורום סגור כזה של חובבי רכבת מקצוענים, שם הכניסה בסיסמה בלבד, וכולם מכירים את כולם גם באופן אישי.
מעולם לא קיללו שם ומעולם לא היתה התנהלות שלילית.

בנושא החותנת שלי, אף פעם לא היו לי טענות אליה למרות שהיא היתה פולניה בת פולניה, אבל מהסוג של השקטות.
ביני לבין הבן והבת ובני זוגם והנכדים הם יחסים חיוביים ומעולם לא רבתי עם אף אחד.
אשתי כבר מכינה שלושה סירים כי כולם ביקשו חמין לשבת הבאה......

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, בעלי כמוך - לא סובל את הפייסבוק

הוא טוען שאני מכורה לו!!

אבל הבט לכל דבר יש פלוסים ומינוסים...

לדוגמא בפורומים של תפוז - כל אחד יכול להיכנס בכינוי אנונימי
לכתוב מה שבא לו...בלי לתת חשבון לאף אחד...

בפייסבוק רוב המשתתפים "הנורמלים" מופיעים בשמם האמיתי. (יש יוצאים מן הכלל)
הפייסבוק נתן לי אפשרות למצוא חברים מהילדות, מבית הספר מהצבא, מהעבודה
הקמתי לי חוג חברים ענק באמצעות הפייסבוק - יש דפים בעלי עניין כמו קבוצות
עניין...
לדוגמא: התקלקלה לי היום המכסחת דשא...כלומר כבר שבוע.... כל ניסיונותי להפעילה
עלו בתוהו...בסוף...הכנסתי הודעה בדף הרשת הקהילתי של היישוב שלי...
תוך חצי שעה קיבלתי הודעה מישהו מבין ומוכן לבוא לעזור - כבר סיימנו לקצור את הדשא!!!
בלי הפייסבוק זה לא היה מתאפשר.
מעבר לכך יש לנו דיונים וויכוחים על אופי היישוב שלנו וקשרנו יחסי חברות רבים.

הקשר עם ילדי בגלל המרחק לא היה מתאפשר לולא הפייסבוק.

זה רק עך קצה..קצה המזלג כי יש עוד המון דוגמאות....

אני מבינה אותך, כמו את בעלי - שהפורמט מעצבן אותו..כי כדי לראות תמונות שכלתי מעלה\
הוא צריך לדפדף ולעבור על המון הודעות שלא מעניינות אותו...

אתה צודק בעניין הלייקים....אבל תמיד אפשר לחסום את מי שאנחנו לא מעוניינים בו.

את העיקר פיספסת: חדירת התוכנה למחשב שלך

וזה שהיא יכולה לעשות עם המידע מהמחשב שלך מה שהם רוצים, ולרכז את מה שכתבת בכל מקום באינטרנט ולאגור מידע עצום ורב.

זה הפטנט שלהם, לתת לך כלים שתהיי מרוצה מהם, ובאותו הזמן להשתלט על כל המידע שלך ולהיכנס עם הסיסמאות שלך לכל האתרים שאת רשומה בהם, ואין לזה סוף.
ורק נדמה לך שאת יכולה לחסום. כל חסימה עוצרת אותך מפעולות מסויימות עד שלא תשחררי אותה, והם יכולים לעשות מה שהם רוצים - כי הרי חתמת שקראת את התנאים שלהם......

אותי הידיעה הזו הממה.

עמיקם10

New member
זה כמו שתגיד שהטלפון הןא אח גדול

פייסבוק הוא בדיוק כמו הטלפון כולל אלבום תמונות והחלפת מידע. וגילוי מכרים ישנים. מה שקרה לי..אחרי 40 שנה שלא שמעתי מאנשים.
פרסום מספר הטלפון בכל העולם-נותן אפשרות לצלצל לכל אחד הביתה שזוהי אחלה חדירה לפרטיות עוד יותר מהפיסבוק. כמו גם שהפקדת כסף בבנק-כשכל פקיד והיום באינטרנט גם האקרים יכולים לשים יד על הכסף.
הכוונה בתוכנות האלה הוא לעשות כסף. המחשב שב-1975 נתקלתי בו- בעבודה-בטרם ה-PC הוא המצאה ששינתה את מקצועות המשרד ואת בסיסי הנתונים שהתנהלו קודם ידנית.
האינטרנט-פותח לראשונה בין שתי אוניברסיטאות- ושני מרצים.
בינתיים הויקפדיה החליפה את האנציקלופדיה.
בקיצור מאיר אתה מגזים. אף אחד גם לא קורא את החוזים עם פלאפון..עד הסוף אם בכלל.

.

למעלה