הנקודה הבסיסית היתה היחס למדינה
היום לרוב האנשים לא ממש איכפת, עובדה שיש רבים שמדברים על עזיבה.
בתקופתי זו היתה "ציונות" וזו היתה "חולצה כחולה" וזו היתה "מולדת", ואת הארץ הכרנו ברגליים, ולשרת בצהל ולהגן על המדינה זה היה חלק ברור מהאישיות שלנו.
אני יודע שגם היום יש חיילים טובים בהחלט, ובעיני כל חייל הוא בעל ערך לכשעצמו, אבל רבים מידי המשתמטים מהשירות בצהל בסדיר ובמילואים והחרדים הפכו זאת למצווה לא להגן על המדינה (וכל המגינים על החרדים יכולים ____ __ .....) והם עוד מיללים שמפלים אותם לרעה , ממש "הקוזק הנגזל", אני בז להם בכל מאודי.
גם אז וגם היום יש מי שמחרפים את נפשם ומסכנים את חייהם למשמר על המולדת, ויש פרזיטים שמסתתרים בכל מיני מקומות.
בעיני אלו בוגדים מוגי לב.
כבר סיפרתי ששרתתי ביחידת "כיתת-השועלים" שעסקה בפעילות מעבר לקווי האוייב, עד שבאחת הפעילויות בעירק, אני היחידי שהצלחתי להיחלץ חי.
כעבור שנים רבות לקראת מיון לקורס קצינים במשטרה (בסוף לא יצאתי לקורס, כיוון שבראיון שאלו איזה ספר קראתי לאחרונה, ועניתי שאין לי זמן לקרוא, אני כותב ספרים, [באותה עת כתבתי את תורת ההפעלה של מוקד תל-אביב, 850 עמודים] הדיחו אותי בטענה שאני שוויצר [עד היום כתבתי 28 ספרים ומחקרים])
נשלחתי לבדיקה שגרתית אצל פסיכולוג כמו כל מועמד. וכאשר סיפרתי לו שאני לא הולך לא להלוויות ולא לאזכרות, הוא שמע את הקורות אותי, ואמר לי שפעם לא ידעו להגדיר את זה, אבל היום זה נקרא "הלם קרב".
אני לא חש בשום דבר מיוחד חוץ מהפרט הזה, ועובדה שאני לא הולך להלוויות ואזכרות גם לא כשיש אירוע מוות במשפחה , וכולם מבינים זאת
אין מי שחווה קרבות רבים, שלא נשאר בו איזה משקע.
אבל בשורה התחתונה, גם עם פוליטיקאים מנוולים ועיתונאים רשעים וכל העבריינים למינייהם (כולל שוטרים שסרחו...) זו המולדת שלי, ועד כמה שאני אוהב את כרתים, רק פה יהיה ביתי.