בוקר טוב לבוקר יום כיפור

סבא שלי אמר: מי שעושה הרבה, יש לו זמן ליותר.....

התגייסתי לשריון ועשיתי טירונות במחנה "חסה" (שלא קיים כבר). אחרי ביצוע האימון החי בשדה, והסמכה כטנקיסטים, חולקו החיילים ליחידות לפי הצורך, חלק ליחידות שדה וחלק ליחידות אחרות.
אותי שלחו לפלוג'ה, ולא הבנתי מדוע אני כחייל קרבי מופנה ליחידת מחסני חירום, עד ששלושה חדשים מאוחר יותר, כאשר כולם כבר שמעו את ההתמרמרות שלי על התפקיד הג'ובניקי, קבלתי פקודת העברה לבסיס השועלים שהוקם בחרב'ת-מיחאז.
שם עברנו בסך הכל 10 אנשים (חמישה לחוליה הימית וחמישה, איתי, בחוליה המדברית) את אימוני הקומנדו, כולל השתלמות בבסיס הכומתות הירוקות בצבא ארה"ב .

לא ידענו אז, אבל היינו חלק מההיערכות של צהל בשנות השישים של יחידות קטנות לפעילויות בשטח, יחידות שהוקמו על ידי האיש המיוחד אברהם ארנן. בזמנו כולם ידעו על החוליה של 3 אנשים שיצאו להחליף מיתקן האזנה בסוריה ונתפסו, ואחר מהם, אורי אילן, החביא בבגדיו פתחים בהם ניקב את המילים "לא בגדתי". אצלנו כבר למדו את הלקח, אף אחד לא ידע את שמו של השני אלא לכל אחד ניתן כינוי. לפי הכלל: "מה שאתה לא יודע, אתה לא יכול לספר". על זה כתבתי את הספר "כיתת השועלים".

כיוון שחתמתי קבע בגלל הנסיעה לארה"ב, ששת חדשי הקבע הנוסף שרתתי כממלא מקום רס"ר הגייס (מפקדת גייסות שריון).

במילואים ציוותו אותי בחזרה לשריון, ואחרי אימון ריענון ארוך עם עוד חיילים רבים זה היה אימון ההקמה של גדוד 216 (כבר לא קיים) במחנה בית-דרס (גם הוא כבר לא קיים).....
על זה נאמר שחיילים ותיקים לא נעלמים, הם נמוגים.....

אחרי מלחמת ששת הימים (עליה כתבתי את הספר "ששת הימים שלי") התגייסתי לקבע כקצין ממשל במרש"ל (מרחב שלמה, החצי הדרומי של סיני) ובסיום, המשכתי להיות איש שריון במילואים.
במלחמת יום הכיפורים שרתתי כתותחן טנק ובשוך הקרבות, (על כך הספר "נכתב בקרב") כיוון שנהרגו מפקדים רבים מידי, יצאתי בהמלצת מפקד הפלוגה לקורס מט"קים (מפקד טנק) יחד עם עוד טנקיסטים ותיקים, לביר-גפגפה (רפידים). והספקתי לשרת בסיני גם כמט"ק.

במלחמת שלום הגליל שרתתי כמט"ק בלבנון , ועם תום מהלך הקרבות , הופניתי להובלת שיירות עם הטנק, בכל רחבי לבנון.

במלחמת המפרץ הייתי מפקד החמ"ל של משטרת-מחוז תל אביב, בשנת 1999 קבלתי מצהל מסמכי סיום השירות הצבאי ותעודה בה צהל מודה לי על שירות של 35 שנים בסדיר, קבע ומילואים.
ובשנת 2000 יצאתי לגימלאות.

אז, אם לא פיספסתי משהו, הנה השתלשלות השירות הצבאי שלי, והעובדה שהכל אפשרי .

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, סליחה שאני מקשה

אם השירות הצבאי שלך היה בשועלים ולא בשריון...
איך יתכן שבמילואים (73) היית משובץ בשריון, למרות שרק הוסמכת כטנקיסט
אבל לא מילאת תפקיד כזה.... האם אז לא התמרמרת?? הרי לא היה לך ניסיון כטנקיסט
למעט ההסמכה.... באיזה חטיבה שירתת במלחמת ששת הימים??

חשבתי שכתבתי בדיוק את השתלשלות הענינים

ישבתי וכתבתי את קורותיי הצבאיים כמדומני בפירוט רב. מעבר לזה, אני צריך רק להציג את הרשומה של צהל (דף המחשב מהתיק האישי, יש לי אותה).
אין לי שום מעורבות בשיקולי צהל לגבי השיבוצים השונים.

ברגע שאתה מוסמך, אתה טנקיסט, והמירמור היה העובדה שחלק מהאנשים הופנו ליחידות לא קרביות. רק מאוחר יותר הבנתי שלגביי זה היה בכוונה, כדי שאביע התמרמרות, ואז לא ישאלו אותי בבית היכן אני משרת, כיוון שלא רצו שנספר היכן אנחנו משרתים ומה אנחנו עושים. האנשים שנבחרו היו מחיילות שונים ומיחידות שונות, כל אחד וכשרונותיו הוא.

במלחמת ששת הימים שרתתי במילואים בחטיבה 217 (מקודם חטיבה 520) גדוד 126 פלוגה ב' טנק גור. באותה חטיבה גם במלחמת יום הכיפורים וגם במלחמת שלום הגליל (לא מבין למה קוראים לה מלחמת לבנון הראשונה, יש לה שם, או שאנשים לא מכירים את ההיסטוריה של המדינה.....).

מינהר

New member
מאיר, אוסף של סמלים יפים.

אצלי אבד לצערי אות מלחמת ששת הימים, היחיד שזכיתי.

יוליקה

Member
מנהל
אני שרתתי במילואים בחטיבה 14

הכנתי את תרגילי השיריון הגדולים בתחילת 1968-1969....
התחתנתי בפברואר 1970 - ולא רצו לשחרר אותי ממילואים...
גם מאוחר יותר כאשר כבר הבאתי אישור שאני בהריון עם בתי הבכורה...
בסיס המילואים שלי היה בנחשון....
הייתי סגורה בלשכת המח"ט והקלדתי את תבנית התרגיל הגדול!!

deebeebee

New member
אני שרתתי בסדיר בחטיבה 14

אבל זה היה כבר בשנות השבעים.

יוליקה

Member
מנהל
ואני גם קראתי, בגלל זה שאלתי

וקיבלתי הסבר מפורט.
תודה!!

מינהר

New member
ביום כזה שקט אני מביטה בתמונות. הנה אחת מטוסקנה,

חברה שלחה לי. לי טרם היה העונג לבקר שם.

מינהר

New member
יוליקה, זה ברור שבנו את מסגד אל אקצא המפואר

כדי למחוק זכר בית המקדש שלנו. בריונות רגילה של המוסלמים. מה חדש?

יוליקה

Member
מנהל
אבל הם מתפללים עם התחת לכיוון המסגד

כי הם מתפללים לכיוון מכה....

כי זה בדיוק אותו דבר כמו שהרב עובדיה יוסף היה דורש את הדרשה
שלו על כסא המלכות שלו עם התחת לכיוון ארון הקודש....

מינהר

New member
יוליקה, אין פה עניין אמונה, אלא כוחנות לשמה.

גם את ארופה הם רוצים לאסלם. ברגע שהם בונים מסגדים בלונדון, ברלין.. איש לא יזיז אותם משם.

ראשית, כיוון שהסירטון יוצר ע"י ישראל

שנית לא רואים שם דם, והם מוצגים באור שלילי. רגע אחד משחקים בכדור ובמשנהו משליכים אבנים.

ממה שהספקתי לקרוא, כתוב שירושלים לא מוזכרת בקוראן אפילו לא פעם אחת. וזה נכון, אני מכיר את הקוראן (זה שירושלים קדושה למוסלמים זו המצאה חדשה, כמו שהמושג "פלסטינאים" הוא מושג שהומצא ב-1968).
ואילו זה שירושלים מופיעה בתנ"ך 667 פעמים, זה טוב לציבור הרחב. וזה לא נכון הוא שירושלים בגירסאות שונות מופיעה בתנ"ך 501 פעמים.

מה שמצחיק שמראים על שקע מוארך באבן השתיה (ממנו נטען נוצר כדור הארץ, טיעון להדיוטות) בטענה שזה סימן של מוחמד שעלה לשמים, גכאשר מוחמד מעולם לא היה בירושלים. למוסלמים קדושות הערים מכה ומדינה, ואין להם שום קשר לירושלים.

מאיר, איך מסבירים את כל זאת למוסלמים

הפנטים האלה, ששמו על ראש עטרת את ירושלים כבירת הפלשתינים ??
הארצות שנותנים למוסלמים לבנות בארצם מסגדים , אני אומרת שזו טעות חייהם והם עם הזמן ישלמו על הטעות שלהם !!!

שום הסבר לא עובר את מערכת השיטנה הערבית

יש לי סירטון עם הטלויזיה הערבית ופרופסור קידר, הערבי טוען שירושלים קדושה ואז קידר עונה לו, ובכך תם השיח, אין לשר של אל-ג'זירה מה לאמר.....

בכל הארצות לא מתייחסים לפנאטים ולהצהרות ההשתלטות שלהם , ואחר כך זה מאוחר מידי.

אצלנו, החרדים מצהירים על רצונם לקיים מדינת הלכה, ובעוד 40-50 שנה זה יקרה, אבל אז רוב החילוניים כבר לא יהיו פה, מכיוון שמובטח להם התפקיד של חוטבי-עצים ושואבי-מים והיותם אזרחים סוג ז'.
חיסול המדינה על ידי מדינות ערב, יהיה אז ענין פשוט לגמרי.

כך עם המוסלמים באירופה. הם מצהירים השכם והערב שמטרתם כיבוש אירופה על ידי האיסלאם, והם מוציאים זאת הלכה למעשה, בין אם בנהירה קבועה של מוסלמים לאירופה ובעיקר לבירות הארצות (הם כבר 70.000.000), הן בפעילויות להתברג למוסדות הציבור (מי המועמד המוביל לראשות עיריית ברלין?) , והן בהתבדלות מהתושבים המקומיים והסתגרות בגיטאות, לשם המשטרה לא מעזה להיכנס.

אין לכך שום תשובה כיוון שאף מדינה לא מוכנה לפעול נגדם (כמו שאצלנו לא פועלים נמרצות נגד המסתננים המוסלמים שמצהירים שמטרתם להביא את אנשיהם ולהשתלט על המדינה).

מינהר

New member
ניתפלל אפוא שהערבים ילחמו ביניהם, וכנ-ל המוסלמים

הפאנאטים, וכך יתמעטו. הראשון יתמעט בבקשה ארדואן.
מזכיר לי את האגדה על אברהם , תרח והפסלים. תרח מכר פסלים. יום אחד אברהם שבר בחנות את כולם. כשאביו הגיע נזף בו .הוא השיב, שהם רבו ביניהם וזה הפסל הגדול גבר על כולם. תרח כמובן לא האמין. ואז אברהם אמר לו, אתה רואה? אין להם ערך.
זהו, ככה שהמוסלמים יריבו ביניהם.

למעלה