בוקר טוב לחברי הפורום, לגבי דוח אזהרה

שיר543

New member
בוקר טוב לחברי הפורום, לגבי דוח אזהרה

עצר אותי שוטר עם אופנוע 150 סמק בדיזינגוף , על נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית בלבד פה לשם, השוטר טען שיש תמרור שאוסר על נסיעה לקטנועים זה לא 50 סמק וזה לא כביש מהיר בכל מקרה עברו קרוב למאה מכוניות פרטיות שהוא לא עצר, רק אופנועים, מעניין יש לציין שמעל שנתיים אין כלום, נקי, מעל 8,000 שעות נסיעה באופנוע, ואפילו יותר מעל 10 שעות ביום. יש מצב איכשהו לבטל את האזהרה ולהיות " נקי" אחרי הכל? כי לדעתי כן זה לא הוגן,

שיר543

New member
בכל מקרה זה המכתב שסגננתי להם

עדיין לא שלחתי כלום מישהו יכול בבקשה לעזור לי? שלום, בתאריך 18/3 אחרי הצהריים, עצר אותי שוטר כי נסעתי בנתיב תחבורה ציבורית בדיזינגוף ת"א,הייתי עם קטנוע.150 סמ"ק. יש לציין, שבמשך יותר משנתיים אין לי אף עבירה אחת, אני נוסע במשך קרוב ל10 שעות ביום על הכביש,ממוצע 7000 שעות ( כ- שבעת אלפים שעות נסיעה ) ואין לי עבירה אחת , בהתחלה, כשהשוטר עצר אותי, הוא טען שהרישיון שלי מעוכב, וכי אני אשם שניסיתי לדרוס מישהו, ושאל אם יש לי עו"ד טוב, נבהלתי, אחרי 10 דקות התברר שהוא טעה..... לא נורא, נבליג, נעבור הלאה. עכשיו, בנתיב שנסעתי, נסעו עוד קרוב לחמישים מכוניות פרייבט פרטיות! כן, נתיב תחבורה ציבורי, כששאלתי את השוטר למה הוא עוצר דווקא קטנועים, הוא השיב : אם כולם היו קופצים מהגג, גם אתה? ואז הוא הסביר לי, שיש תמרור האוסר על נסיעת קטנועים? תמרור מה? יש דבר כזה? תראו לי בבקשה תמרור האוסר על כניסת אופנועים של 150 סמ"ק לנתיב תחבורה ציבורי? כשנכנסתי לנתיב, יצאתי מבית של חבר, ופניתי ימינה אל תוך הנתיב, כשפניתי, ראיתי לא רק מוניות גם מכוניות פרטיות נוסעות, בקיצור, אין לי בעיה לקחת אחריות על הנהיגה שלי, אין לי בעיה לשלם קנסות, אין לי בעיה לקחת עלי הכל זה לא הגיוני ולא הוגן שהשוטר יעצור ו" יפול " על קטנועים, אין דבר כזה אין תמרור כזה שאומר שאסורה הכניסה לאופנועים ורק לתחבורה ציבורית תראו לי בבקשה תמרור כזה? יש לציין שוב, שאני מעל לשנתיים נוסע קרוב לשבע אלף שעות נהיגה על הכביש, מה לעשות, קשים חיי השליח. ואין לי עבירה אחת, ולא כמו שהשוטר אמר " כמה פעמים לא תפסנו אותך" לא תתפסו אותי לעולם, אין לי עבירות, נרגעתי, אני רגוע עכשיו. מה הסיפור עם הנתיב, מישהו מוכן להראות לי תמרור שאומר שאין כניסה לקטנועים רק לאוטובוסים מוניות ולרכבים פרטיים? ביקשתי ממנו להראות לי את התמרור, הוא לא רצה, בקיצור, קיבלתי " אזהרה ", ולא, אני לא מוכן לקבל גם אזהרה, אני מבקש לבטל אותה, אין פה צדק. למה השוטר עצר רק קטנועים ולא מכוניות פרטיות שנסעו לפני, ואחריי??

be_roo

New member
"מסוגנן" זה לא

טיעונים לא רלוונטים ושלל תיאורים מסוגננים שמתאימים לפרוזה ולא למכתב רשמי. הטיעון היחיד שעומד לזכותך הוא עברך הנקי, ובזכותו קיבלת אזהרה ולא דו"ח רגיל. אם אתה רוצה לערער על עצם האישום, ברר בדיוק באיזה סעיף הואשמת (אי ציות לאיזה תמרור) והאם התמרור אכן מוצב כחוק. כל השאר, סתם מילים.

be_roo

New member
אם יש או אין תמרור אתה יכול לבדוק בקלות

גם אם אינו קיים, הרי שאסור לאופנועים לנסוע בנתיב המיועד לתחבורה ציבורית. הטיעון "למה עצרת רק אותי" או "למה עצרת רק אופנועים" אינו רלוונטי, אלו שיקולים של השוטר ומפקדיו איך וכיצד למקד את האכיפה. אם קיבלת אזהרה תגנוז את המכתב. האזהרה לא תבוטל ואתה מסתכן בכך שהיא תומר לדו"ח רגיל, שכן אחת מהדרישות להמרה לאזהרה היא הודאה באשמה והטיעונים שאתה מעלה עלולים לגרום למשטרה לחשוב שלא הפנמת את הלקח מהעבירה שביצעת.

ranb3

New member
אני איתך בכל מילה שיר!

בדיזינגוף מוצב תמרור ב-35 כך שאין לו מה לטעון

asaforon

New member
דוח אזהרה

אם תטען כי העברירה לא בוצעה, יש סיכוי טוב כי המשטה תבטל את דו"ח האזרה... ותמיר אותו בזימון למשפט (ע"מ שתוכל להוכיח את טענותייך). מומלץ להזהר. בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

למעלה