בוקר טוב לט"ו בשבט - מהיום יזכר גם

יוליקה

Member
מנהל
האימרה של חיים גורי מתארת אותנו הכי טוב

..."אף אחד לא אמר לי שהדרך לאריכות ימים עובת דרך הזיקנה"....

נימה3

New member
שוב בעניין ספרים

זו בעיה מאד רצינית בספריות. כל ספריה עושה דילול מפעם לפעם. כדי לפנות מקום לספרים חדשים ולא כדי לחסוך עבודה מהספרניות כמו שמשה כתב, אלא זו דרך הספריות ספרים שלא נדרשו כמה שנים אין טעם להשאיר בספריה. לפני כמה שנים נאלצנו לפנות את חדר העיון שלנו בספריה אף אחד לא רצה לקחת את האינציקלופדיות המילונים, הלקסיקונים וכד' מה שנקרא ספרי יעץ הכל הלך לניר חדרה. זה כואב, זה עצוב, אבל אין ברירה. אם מצאת בת חן, מי שיקבל את הספרים בגרמנית והונגרית של אמא שלך זו ברכה, השאלה מה קרה לספרים האלה לאחר כמה שנים.לי יש בבית כמה עשרות ספרים לאחר שמסרנו המון ספרים לספריה, אני כמעט לא רוכשת ספרות יפה בעיקר רכשנו בזמנו ספרי עיון, היום אין להם דורש. אני חושבת שגם ילדי לא ירצו אותם.

זו בדיוק הסיבה שאני מתעד כל הזמן

לזרוק ספרים ישנים כדי להכניס חדשים ?
הישנים איבדו את ערכם ?
זה מעשה שטות מאין כמוהו, לתת לאנשים לקרוא רק ספרים חדשים ואילו ספרות ישנה שתיעלם ?
זה פשוט לא הגיוני למי שמחשיב עצמו עם הספר.
למה להשליך ספרי מופת שדורות גדלו עליהם ולמשל את התנ"ך לא ? הוא הכי ארכאי.....

לפי זה גם ביאליק, טשרניחובסקי, שלום אש וכו וכו וכו ילכן לגריסה כי הם "ישנים".
פשוט לא להאמין אין משליכים היסטוריה תמורת כל מיני נובלות ורומנים של כל מיני.....

נפל על חרבו- במקור - התאבד,

בתום קרב קשה, בדרך כלל כדי לא ליפול בשבי או למות בידי האויב. מי שרואה בכך מעשה גבורה כשלעצמו טועה. זו התאבדות, כדי לא ליפול בשבי או כדי לא למות בידי האויב. לא נכון לומר שחיילים נפלו על חרבם כשמתארים מעשה גבורה.

מינהר

New member
יש חנויות של ספרים ישנים, פולאק, איתמר לוי.

תנך ודאי לא הולך לאיבוד.
ביאליק, טשרניחובסקי, אלתרמן, שלום עליכם הם קלסיקה. לא הולכים לשום מקום.
דיברתי עם פולניה צעירה ושאלתי אם עדיין מלמדים שם את הסופרים הפולנים הישנים, שאמא שלי למדה, מקושינסקי, שנקביץ. היא אמרה , ודאי, זאת קלאסיקה.

נימה3

New member
עוד בענין ספרים

כאשר מדללים ספריה, יש כמובן קריטריונים שונים. לא מוציאים ספרי מופת , אבל ספרות יפה של סופרים שכבר אין להם קוראים או שהשפה שלהם מאד ארכאית ומבקשים תרגום מחדש ואין להם קוראיםכבר כמה שנים, אין טעם לשמור. ספריה היא לא מחסן ספרים היא צריכה להיות מקום חי שאנשים רוצים להכנס ולהתעדכן בספרים החדשים. יש היום עוד נוהג שספרים לא חדשים מאד זולים כל המבצעים שעושות הרשתות שולחים אנשים לרכוש ספרים וכך פוקדים פחות את הספריה. אבל כאשר יש גוגל ואנשים לא נזקקים יותר לספרי יעץ שתופסים הרבה מקום על מדפים אין סיבה לשמור אותם בספריה. לי בבית יש עדיין אינציקלופדיה עברית וגם מרדיך ישראל, אני מעידה על עצמי שלא פתחתי אותם כבר כמה שנים. בינתיים אין לי מוטיבציה ואנרגיה לעשות סדר בספריה שלי אבל אני בטוחה שילדי לא ישמרו אותם. זה לא אומר שום דבר על אהבת הספר ועל ההזדדקות לספר.

יוליקה

Member
מנהל
לא בכל ספריה

אבי ע"ה הלך לעולמו בשנת 1979... הוא היה סופר,
בעברית, בעיקר ספרי ילדים... נכון התרגומים לספריו באמת ערכאיים...
אבל כשאני מבקרת בספריות... אני עדיין מוצאת את ספריו... למרות שנכתבו
בשנות החמישים והששים....

משתפרת

New member
הנכדה שלי מתנדבת בספריה

אחת המשימות שלה לפני כמה חדשים היתה לעבור על כל כרטיסי הספרים בספריה. כל ספר שלא הושאל מ- 1995 הוצא מהספריה. לא מדובר בספריה הלאומית, מדובר בספריה עירונית בה אנשים מחליפים ספרים. ואכן אין טעם להחזיק ספרים שמונחים בה כאבן שאין לה הופכין.
גם בספריה הזו מסרבים לקבל ספרים שאנשים מנסים להפטר מהם. מנסיון השנים שחלפו, לרוב הספרים הללו לא יהיה ביקוש.

והנה חי וטרי מבית מדרשו של הדתתן הראשי של המדינה שר החינוך

שאלתי את הנכדה בכתה י' אם העבירו להם שיעור היום על חיים גורי - והתשובה שלילית
זה מבית מדרשו של שר החינוך אלק שמה שחשוב לו זו ההדתה בלבד !!!
רשע וטוב לו.....

בת חן191

New member
האם התעניתה גם בבתי ספר אחרים??וחוץ מזה יש עוד ימים

אפשר גם לדבר יום אחרי הקבורה,

למעלה