בוקר טוב ליום ראשון בבוקר

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב ליום ראשון בבוקר

כפי שסיפרתי, נסענו אתמול לחגוג לנכדתי יום הולדת 7,
אבל אחותה הקטנה בת ה-14 חודש גנבה לה את הפוקוס...
היא החלה ללכת אתמול...

איזו חמודה, שתלך בדרכים

ישרות. יוליה, אתמול התארחו אצל חברים, חברתי סיפרה לי שהיא פתחה קבוצה של דוברי הונגרית במרכז, שמעת על זה? אמרה שיש הענות מאוד גדולה והם נפגשים אחת לחודש וחצי.

אפרת10511

New member
בוקר טוב ויום יפה
לכולנו

שבוע שהחל עם הודעה מכבידה על פציעתם של ששה עשר מטיילים
ישראלים בני הגיל השלישי בצ'ילה דרום אמריקה
כשעשו רפטינג וסירתם התהפכה עדין אין ידיעות ברורות והשגריר
הישראלי עושה ברגעים אלה את דרכו אל בתי החולים שם הם
מאושפזים. יש ידיעה שאומרת כי שישה מהם פצועים קשה.
נקווה לבשורות טובות......

מינהר

New member
חבל. אפשר להיפצע גם ברפטינג בירדן.

זה סיכון שהמטיילים לקחו על עצמם. לא כמו טיפוס על האברסט אבל בכל זאת.

מקווה שהם עשו בטוח לספורט

אתגרי, אחרת הביטוח לא יכסה להם את הטיפולים, כבר הודיעו שיש 2 נשים הרוגות.

מינהר

New member
הבוקר פגשתי את הציפור הלאומית

הדוכיפת, מזה זמן רב. ניסיתי לצלם והיא התרחקה. וגם השמש מסנוורת את העדשה, ואני לא רואה את האוביקט. איך זה אצלכם?
הנה היא בקצה הככר .

הדסהש1

New member
מקווה שהפצועים קל יועברו בהקדם ארצה..

בקשר למטיילים המבוגרים אני מורידה בפניהןם את הכובע על
האומץ שלהם לעשות טיוליי אתגריים..ההורים של 2 חתני עושים זאת.
צריך להיות בעלי כוח רצון..הם עשו גלישת סקי בהרים הגבוהים באירופה..
ההורים של חתני הבעל של עדי עושים כל שנה טיול בדרום אמריקה
ביערות הקשים שיש שם..היו כבר כמעט בכל הארצות...זאת האהבה שלהם..
אולי נותן להם כוח לחיות טוב...

מצד אחד זה חוסר אחריות מוחלט לגילאים כאלו.

מצד שני, אנשים אומרים ? כמה זמן נשאר לי לחיות ? לפחות אעשה חיים.....

judithedna

New member
זה לא היה ספורט אתגרי אלא סיור

שתיירים רבים עושים באותו חלק של הנהר. סיור רגיל לחלוטין אבל משהו קרה. שתי נשים נהרגו.

רבקה רם מתה בת 106

פעמים רבות שמחתי לגלות שהצלחתי לשמוע סיפורים שהיו ולא יהיו יותר.

במסגרת המחקר בן 23 שנה על רכבת העמק (כמעט 2000 סיפורים ועוד 50 תחנות/חניות) הגעתי לכל מיני פרלמנטים של זקני הישוב בקיבוצים ובמושבים, כולל אנשים מאוד מפורסמים שהצעירים לא שמעו את שמם, והצלחתי להוציא מהם סיפורים שלא נמצאים בשום מקום אחר.

כי מי שמע על בן ציון ישראלי (מביא התמרים מעירק) עובד ישראלי "עבד" (האיש שספר הצ'יזבטים של הפלמ"ח כתוב עליו) אהרוניק (האיש שבלם את פלישת הסורים לדגניה במלחמת השחרור באמצעות הפיאט) ואחרים.

לזכרה של רבקה רם, סיפורה.

היו ביגור שתי תאומות, שתיהן נשואות עם תינוקות, שאחת החליטה שלא מתאימים לה חיי הקיבוץ, ועברה לקרית ביאליק.

הבעיה היתה שהאחות הקיבוצניקית היתה שופעת חלב, ואילו לאחות בקרית ביאליק היו בעיות בהנקה.

הקיבוץ החליט לעזור כמובן למי שהיתה ממקימות הקיבוץ, והחליטו לשלוח לה כל יום שני בקבוקי חלב אם מהאחות הקיבוצניקית.

התפקיד הוטל על קיקה (רבקה רם), צעירה בת 18 לבושה סנדלים ומכנסים קצרים וגופיה עם כובע טמבל, לקחת בתרמיל כל יום את החלב ולהביא לקרית מוצקין, וכדי שהחלב לא יתקלקל , נתנו לה כסף לנסוע ברכבת.
וכך כל יום היא נסעה ברכבת העמק לחיפה ומשם ברכבת ללבנון לקרית ביאליק.

היא מספרת שכל נסיעה היתה לא פחות ממפחידה בגלל הערבים המרובים ברכבת, היו כאלו אפנדים ששאלו מי אביה כדי לקנות אותה לאשה,
היא לא יכלה לאמר שהוריה באירופה כי אז היו רואים בה שטח הפקר, אלא סיפרה שאביה הוא "עבד" מעין ג'לוד (עין חרוד). וזו היתה סוף השיחה.
אבל היא כחלוצה אמיתית לא נרתעה מאף אחד ועשתה את תפקידה עד שהתינוקת נגמלה.

את סיפורה קיבלתי מפיה בהיותה ישובה בכסא גלגלים, ולמרות שנותיה היא השאירה עלי רושם עמוק כיוון שהיה צלולה לחלוטין ודיברה עברית שהיום כבר לא מדברים (כמה אנשים אתם מכירים היום שאומרים "אנו" ?).

ואף ניהלנו שיחה ארוכה על כל מיני אנשים מהישוב שחלקם אני מכיר אישית וחלקם מהמחקר, ובעוד אנו דנים ומדברים על זה ועל ההוא (לא אזכיר שמות כי לרוב האנשים זה לא יאמר דבר) צעירי המשק שעברו במקום, עצרו לרגע והמשיכו כי לא הבינו על מה אנחנו מדברים.

אז זהו, עוד נדבך מאבני המדינה הלך, ואני מאוד שמח על כל אחד כזה שאני מצליח לתעד את סיפורו, שהוא למעשה סיפור ההיסטוריה של תקומת מדינת ישראל.
לצערי, למרות שהחוק במדינה מחייב כל סופר להעביר 2 עותקים מכל ספר לספריה הלאומית, פניתי אליהם, והם סרבו לקבל את ספריי כיוון שהם לא על נייר אל על מדיה מגנטית (דיסק און קי).

בסוף, אחרי תלונה לשר החינוך, הכניסו את הספר שלי "כיתת השועלים" והוא בלבד (מתוך 14 ספרים), וכנקמה כתבו שזה ספר בדיוני...... נקמת הפקיד העלוב.

וכך, ביום שאמות, כל המחקרים שעשיתי ילכו פארש, חוץ מאלו "שהסתכנו" וקנו את ספריי, שכולם עוסקים בהיסטוריה לא קונבנציונאלית של תקומת מדינת ישראל.
(רכבת העמק, מלחמות, כיתת השועלים, שירות במשטרה, ילדותי בשנות ה-50, קורות חיי וכו)

הנה צילומים שלי של רבקה רם ושל טולה שגם לו היו סיפורים יפים ולא מוכרים, על פרס והסוכריות, המדרכה הנוסעת ברכבת העמק ועוד.

מאיר, אנחנו בדרך לאילת עם

נהג ערבי, כמו שאתה מספר, אדיב, נדיב, זהיר ונעים הליכות.

אז אספר לך סיפור מכוער

יום אחד הוצאתי טיול והתפלאתי לראות נהג יהודי, איש רע לבב שכל הזמן מחפש להכשיל את מורה הדרך, מתנהג בגסות לנוסעים ומחפש רק למכור להם אקסטרות.

שאלתי מה קרה לנהג הערבי, ענו לי שהחברה היהודית הציעה מחיר ב-10 שקלים פחות, ולכן לקחו אותה...... (כמובן שזה שקר מתועב)

הסוכן כמובן יהודי, חרדי......

מינהר

New member
מעניין ניצת שהחמאס, חזבאללה, איראן, ארדואן לא שמעו

על אפשרות כזו.

אחרי הרבה מחשבה אני חושבת

שהבנתי אותך ואני המומה . כל הערבים הם חיזבאלה או ד"ש או ארדואן? את מאלה שחושבים שערבי טוב הוא ערבי מת? יש בינהם גם אנושיים וחלקם עדיין טובים כמונו. ט.ל.ח

מינהר

New member
ניצת, את לא הבנת אותי בכלל. על כל ערבי

שמתנהג בצורה אנושית וחיובית יש עשרות שמטרתם להשמיד יהודים ואת ישראל בפרט. מה מסובך פה??

למעלה