בוקר טוב ליום שלישי בשבוע

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב ליום שלישי בשבוע

ליברמן אסר להשמיע את יונתן גפן בגלי צה"ל
אני אוהבת את יהונתן גפן - אבל הפעם הרחיק לכת יותר מידי!! אנה פרנק הושמדה במחנה השמדה... חנה סנש הוצאה להורג... ז'אן דארק הועלתה למוקד... מה בסך הכל עושים לתמימי?? היא במעצר לקראת משפט במדינה דמוקרטית??? אז יהונתן גפן... קיבלת את הכותרת היום - חבל אתה בן אדם כשרוני עם מוח מעוות!!!

נכון שמשוררים הם לא בדיוק אנשים יציבים (כי אז הם לא היו כאלו

אבל לא צריך להתנפל.
מקומה של הערביה ההיא בכלא או לפחות להישפט בגין תקיפת חייל טיפש שלא בלם אותה בו במקום.
אבל להחרים משורר כי הוא אומר דברים שלא מקובלים ?
זה גובל בדיקטטורה.
אל תשכחו שהערבים הכבושים שלא נותנים להם להקים מדינה נקראים אצלנו טרוריסטים ובעינייהם הם גיבורים.
מה היה עד 1948?
הבריטים הכובשים שלא נתנו לנו להקים מדינה, לא קראו לנו טרוריסטים ואנחנו לא קראנו לעצמנו גיבורים ?

זו קצת דו פרצופיות.....
ואני רוצה להזכיר את דבריו של ראש הממשלה דאז ברק, שאמר שאם המצב היה הפוך והערבים כובשים ואנחנו נכבשים, מה שהם עושים לנו היה כאין ואפס לעומת מה שהיינו עושים להם.....

מינהר

New member
שפירא, ברור. לערבים 23 מדינות מצוינות, ולנו

רק מדינה אחת לא מושלמת. חייבים להגן עליה. גם נגד השטויות של י. גפן.

בת חן191

New member
לידיעתכם אי" נכבשה עי" ערבים,,ואנחנו רק שיחררנו לא כבשנו

אי אפשר לכבוש דבר שהוא שלך

קראתי את כל 114 הסורות שבקוראן ולא מצאתי הצהרה כזו

היא גם עומדת בניגוד ליחס הכללי לאורך כל הקוראן, הקובע שאין להתחבר ליהודים ולנוצרים ושצריך לרדוף את הכופרים בכל מקום בו יימצאו ולהרוג אותם עד אחד, "דין מוחמד בסייף"......

בת חן191

New member
האימם השיעי מוחמד טאווידי מאוסטרליה

צייץ בטויטר פסוקים מהקוראן שמוכיחים כי הוריש את אי" לבני ישראל
אמר משה לבני עמו הכנסו אל הארץ הקדושה אשר כתב אללה אליכם ואל תסוגו לאחור פן תאבדו שורה 5 פסוק 21 הוא גם אמר שפלסטין היא אדמת ישראל,

ןעכשיו חפש אותו ותתוכח איתו,

שוב ושוב ושוב אנשים נופלים להבלי הפרשנים

אני רוצה להניח שאת מתכוונת ברצינות, ולכן אענה לך ברצינות למרות צליל הזילזול.....

כמו בתנ"ך כך בקוראן.
הפרשנים ממציאים דברים שלא היו ולא נבראו, אפשר לקחת פסוק ולהוציאו מהקשרו ולתת פירוש שאין לו קשר לעובדות.

פרופסור דנה שעוסק בנושא ומאוד אוהבים לצטט אותו החרדים (ערוץ 7) וכל מי שלא מכיר את הקוראן, כבר בקורס מורי דרך היה לו ויכוח עם מורי הדרך כיוון שהוא עוסק בפרשנויות ולא בעובדות. ומורי דרך קצת מבינים במה המדובר ולא קונים פרשנויות הזויות שהוא ופרשנים אחרים שולפים מהשרוול..

למשל הוא אומר שבסורה 7 "ממרום החומה"/"פרשת המחיצה".
פסוק 7 הוא אומר ששם כתוב שהאל הוריש את הארץ לעם שחשב אותו לחלש ולפי פרשנותו הכוונה לעם ישראל.
מכ שכתוב באמת:"ז והיתה האמת ביום ההוא למשקל והיה אשר יכבדו מאזניהם אלה הם המצליחים."
אני לא רוצה לפרש כמו שאני שונא את פרשני התנ"ך שממציאים שטויות, הנה עובדה שזה מה שכתוב ולא מדובר בשום עם ישראל.

לגבי פרשה 5 היא "פרשת השולחן"/שולחן ערוך"/"סורה אל מעידה".
לגבי סעיף 21 כתוב:"אמרו היהודים והנוצרים: אנחנו בני אלוהים ואהוביו, אמור למה זה ייסרכם בעוונותיכם לא כי בשר אתה מאשר ברא. לאשר יחפוץ ויסלח ואת אשר יחפוץ ויתייסר. לאלוהים מלכות השמים והארץ וכל אשר בינייהם ואליו הדרך אשר תשובו".

מה שהבאת ככתוב בסעיף 21 כתוב למעשה בסעיף 23 אולם זה חלק מהסיפור, בדיוק הוצאת הנושא מהקשרו ועיוותו לחלוטין כאשר מכניסים את ציטוט משה על ידי מוחמד כאילו אלו דברי מוחמד.....

צריך להתחיל מפסוק 22 שם מוחמד אומר שהנה יגיעו שליחים שיספרו לאנשים להסביר להם וזאת בשם אלוהים.
השליחים מספרים לאנשים שמשה מצווה את האנשים להיכנס לארץ כי זו הארץ שניתנה להם מאלוהים, והעם עונה למשה שיש בארץ עם של ענקים ועד שהם לא יצאו משם, הם לא נכנסים, שאלוהים ומשה ילכו להילחם עד שיגרשו את עם הענקים.

שני אנשים כביכול מנסים לפתות את העם להיכנס ולהתגבר על המקומיים, ומשה מזהיר כי אם לא יילחמו על הארץ, היא תאבד להם לעד (!),
אולם העם מסרב, ומציע למשה להילחם עם אלוהים על הארץ בלעדיהם. ואז משה פונה לאלוהים ואומר לו שאין לו שליטה על האנשים ושיפריד בינו לבין עם הפושעים.
ואז,ממשיך המספר, אלוהים מחרים את הארץ מהעם לארבעים שנה שילכו לנדוד.
ומאוחר יותר מוחמד מספר שאלוהים הפך אותם לקופים וחזירים.....

עד כאן זה מה שמוחמד אומר לשליחיו לספר.
לא חוכמה שמצטטים פסוק אחד מהסיפור ונותן תמונה מעוונת, כי סוף הסיפור הוא שמוחמד טוען שעם ישראל נושל מהארץ וזו איננה ארצו אחרי סירוב העם להילחם עליה.

המילה פלסטין איננה מוכרת בקוראן, את המונח הזה אימצו לעצמם ערביי ארץ ישראל בשנות השישים.
גם המילה "ישראל" לא כתובה שם, הכינוי הוא או "עמו" או "עם הפושעים" שניהם כביכול בפי משה.....
בדיוק כמו ששם ירושלים לא מוזכר בקוראן אפילו לא פעם אחת.

אז פרשני הקוראן נמצאים באותה שורה הזויה עם פרשני התנ"ך.

בת חן191

New member
שום זלזול אני לא מזלזלת בשום אדם ובשום דיעה, כל אחד שישאר

במה שהוא מאמין, לכל אחד יש זכות להאמין במה שהוא מאמין
ואף פעם לא לזלזל בשני,זה למעשה סוד או לא סוד מערכת יחסים תקינה בין אנשים

אני מדבר על עובדות ואת על אמונה

רוצה שאצלם מהספר את הדפים הנדונים? אין לי בעיה.
ואז תאמיני שלא מדובר באמונה אלא בעובדות, ולהפסיק לנטות אחרי פרשנים הזויים מטעם עצמם ?

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, גם אתה פרשן

אפשר לפרשן את התנ"ך לכל כיוון....
דוד המלך היה מלא כרימון במעשי עוולה, מטרידן מין, ועוד כל מיני מרעי בישין
בכל זאת שרים עד היום דוד מלך ישראל בהערצה רבה!!!
גם סיפור לוחות הברית מפורשנים לכל כיוון ואתה מוכיח השכם וערב שלוחות הברית
שמפורסמים הם בכלל לא לוחות הברית...
אז יש פרשנות לכל כיוון - והם לאו דווקא הזויים!!!

בת חן191

New member
יוליקה

נתחיל מזה שאף אחד לא מוסמך לפרשן את המיתולוגיה היהודית

אם מתייחסים אליה כספר קדוש.
הדוגמא של דוד המלך כמובן לא לענין, כיוון שגם לנתניהו יש יותר מ-985.000 מעריצים !!!

ספרי לי במה אני מפרשן, כאשר כל מה שאני עושה זה להציג עובדות בלי לפרש אפילו לא במילה אחת ?
לצאת בכותרת כזו זה אולי קריאת תיגר, אבל לא קשורה לעובדות, כי אני לא מפרש שום דבר ומעולם לא פירשתי, וזו אמירת סתם לא נכונה בעליל.

יוליקה

Member
מנהל
כמו שאמרת, אף אחד לא מוסמך לפרשן...

אני לא רואה בספר התנ"ך מיתולוגיה... אני מאמינה...
אני גרה מול כתף שאול... האם שאול נפל על חרבו מול הבית שלי
זה מיתולוגיה?? אז שיהיה... צומת נבות היא צומת ע"ש של נבות היזרעאלי
שאחאב חמד את כרמו... זה מיתולוגיה? אז שיהיה... האם בעלת האוב של שאול המלך גרה מול הר תבור זו מיתולוגיה? אז שיהיה...

מינהר

New member
כל הכבוד, יוליקה. את גרה בתוך סיפורי התנך.

בעלת האוב גרה בעין דור. זה קרוב אליך? יש שם גם היום כמה בעלות אוב?
מה עם איזבל, אין על שמה כלום? לא צודק.

אני רוצה מבחינתי את הנושא

נכתב שנאמר על התנ"ך שהוא ספר אגדות ?
לקחו כמה עובדות ומזה עשו ספר.
בעיני התנ"ך הוא לא יותר מאשר ספר חוקים וקצת היסטוריה שלא הוכחה בשום מקום.
ברור שהוא יכול להיחשב באותה שורה עם המיתולוגיה היוונית והמיתולוגיה הסינית וכו.

בזמנו בשיחה עם פרופסור ישעיהו ליבוביץ וגם במקרים אחרים עם דתיים בכל מיני רמות מכיפה סרוגה ועד חרדים, שאלתי שאלה פשוטה:
העם היהודי לפי המקורות קיים מעל 4000 שנה.
האם יכול מישהו להציג ולו ראיה אחת, אחת בלבד לקיומו של החבר הדמיוני ?
לא.
אבל מליונים מדברים כאילו היתה להם פ"א עם החבר הדמיוני.

סיפורי התנ"ך ?
אפשר לאשר את קיום מבנים מסויימים שנבנו בתקופת בית ראשון או שני והרוב מתקופת בית אומיה או הורדוס, אולם זה לא מאשר את הסיפורים בתנ"ך.

התנ"ך הוא הספר שהייתי לוקח לאי בודד, הוא מכיל הרבה יותר סיפורים ועלילות מתח רצח אונס גניסה הוןנאות שקרים וכו מכל ספר מתח אחר.
אבל להאמין בו שהוא מכיל דברים שנאמרו על ידי החבר הדמיוני ? זה בהחלט דמיוני.

אגב, עבודת הגמר שלי בקורס מורי דרך היתה:"סיפורי המקרא ויישומם בשטח"
ובין היתר גם נושא הגילבוע והסיפורים סביבו, איך לחבר את האנשים לסיפורים ולהביאם למקומות שמסופרים בהם בטיולים.
והספר שלי נלמד בזמנו בקורס קצינים בצהל בנושא יישומים בשטח.

איך אמרו אפלטון ואיינשטיין ואחרים:-"אדם פיקח היה זה שבדה מליבו את אלוהים".....

למעלה