בוקר טוב ליום שלישי בשבוע

מינהר

New member
שפירא, סיפור ניקבת השילוח? הניקבה נמצאה.

תואמת לתנך. וכתובת מישע? תואמת לתנך. יש ודאי עוד.

מינהר

New member
שפירא, בעניין עדכון ספרים בקיוטקס- הדיון מאמש--

לדעתי אינך צריך לעדכן ספרים קודמים. סופר מוציא ספר וזהו. הוא רוצה לכתוב המשך- מוציא חלק ב, מוציא עוד ספר. אתה יכול לכתוב ספר חדש. לדוגמא--- הרכבת --עוד אנקדוטות. או כרתים- עובדות ואגדות שלא שמעתם.

ממש לא

אז להוציא גירסה חדשה של הספר עם פה ושם מעט תיקונים, ובכל פעם שיהיו תיקונים או תוספות, להשאיר זאת כך עד הגירסה הבאה או לא?

זה היתרון בספרים שלי, שהם צרובים על דיסק-און-קי שזה מאפשר לי לעדכן כל הזמן. ואני מעדכן כל העת, כך שמי שקונה היום ספר שלי, מקבל אותו מעודכן (רשום בפרק הפתיח מהו תאריך העידכון).

חוץ מזה אם אחליט שהספר נסגר וזהו ואחר כך אעבור לוורד להוציא גירסה חדשה ?
מזעזע אותי לחשוב שאצטרך שוב להקליד 1.500.000 מילים (מליון וחצי מילים) ולהכניס מעל 17.000 תמונות וכו - זה בלתי אפשרי , זו פשוט עבודה סיזיפית.

כמו כן, אני סופר ואני מחליט איך הספר ייראה בלי התערבות של כל מיני מוציאים לאור שיש להם שיקולים מסחריים נטו (היו שהסכימו להוציא את הספר שלי מודפס לאור בתנאי בלתי הגיוני שלא יעבור את 250 העמודים...).

גם צריך לזרום עם הקידמה.
היום רוב האנשים נוסע לחו"ל עם מחשבים או לפחות עם טאבלטים,
ומה יותר פשוט מאשר לקחת את הדיסק-און-קי ולהכניס את החומר להרדיסק של הטבלט/המחשב, ויש לך אותו זמין בכל מקום בלי שום ניירת.....
קל וחומר מי שצריך את מה שמטיילים איתו בארץ.

בת חן191

New member
זה נורא איזה אנשים הזוים יש במדינה הרבה מהם אנשי רוח

כנראה שדבקה בהם רוח רעה,,אין ליהסבר לכך,

בת חן191

New member
צפיתי אתמול בתכניתה של צופית בקשר ללוסי האריש

כאב לי הלב,רוצה בית ילדים וכבר בת 37 והמשפחה ולא רק המשפחה הקרובה,גם
כל המשפחה המורחבת בפרוש אמרו נגד שתתחתן עם יהודי
שתי אחיותיה בנות ארבעים גם רוקות בשל כך,
כנשאלה לוסי אם תתחתן עם ערבי בפרוש אמרה לא!
יש לה רומן עם יהודי,,,כנראה בקרוב נראה ונשמע שהיא תתחתן
כי אמה אמרה שהיא כבר עיפה ונותנת את ברכתה לביתה שתתחתן אם מי שהיא רוצה
היה מרגש מאד וכואב

מינהר

New member
מענין, אין בכל הארץ ערבי שיתאים לאהריש?

כאילו היהודים מושלמים. נו באמת.

בת חן191

New member
מינה,היא התאהבה ביהודי ,לא תמיד מתאהבים מאותו ארץ מוצא

כמה יהודים שנשואים ללא יהודים??

היא החליטה שערבי לא מתאים לה יש לה את הסיבות שלה אולי בגלל שהיא נפגעת טרור ערבי,,,
בכל אופן אני ריחמתי עליה,

האמא גם אמרה שיש לה אכזבה קשה

מאוד מהמשפחה כלומר הדודים והדודות שנפגשו במסגד ואמרו שהמשפחה עושה להם בושות.

עכשיו כששעון הזמן פועל לרעת הבנות כי לא בכל גיל אפשרי להרות ולהקים משפחה האמא סוף סוף הבינה שיש בעיה ואם לא ימהרו להינשא אבוד להם מלהיות סבא וסבתא.

מחר תגיע אלי עוזרת בית לאחר ששנים

ניקיתי לבד, אני ממש לא שמחה, נראה לי שזה לא יהיה לי קל לקבל אותה.

בת חן191

New member
מבינה אותך שקד מסיבה זו גם לי אין למרות

שפעם היתה לי אחרי שהלכה ראיתי שכל הלכלוך והחול היו מוחבאים אחרי הדלת
באמבטיה

כשבאה אמרה לי האמבטיה שלך מלוכלכת ,עניתי לה אם היתה נקיה לא היתי קוראת לך,
שונאת שמסתובבים לי בין הרגלים,

תביטי בזה בעיניים חיוביות

אחרי שנים רבות מאוד שאשתי סרבה שמישהי זרה תיכנס הביתה, המצב הגיע כמובן לקטסטרופה, הסכימה, וכעת יש לנו עוזרת פעם בשבועיים ששומרת על הבית שלנו כמו שצריך, וגם אם העבודה שלה לא 100% אז לא נורא, צריך לשמור על יחסים טובים, אנחנו גם משלמים לה יותר ממה שביקשה.

היא ביקשה 50 שקל לשעה, התחלנו עם 250 ל-4 שעות כשהיה צורך בנקיון יסודי אחרי שנים של... ואחר כך שילמנו 200 על 3 שעות ואנחנו מרוצים (אחרי שאשתי למדה שלא לבדוק בזכוכית מגדלת.....). זה כולל נקיון הבית,סידור מיטות ורחצת כלים.

ההבדל הגדול הוא אם היא זרה או ישראלית.
שלנו זרה והיא רוצה את הכסף מזומן ביד בלי שום דבר נוסף, הצענו לה לעשות הפסקה לקפה, והיא מסרבת ועובדת את כל ה-3 שעות רצוף.
לעומתה עוזרות ישראליות דורשות ביטוח לאומי וימי חופשה וביטוח אישי והפסקות למנוחה וכלכלה.

הדבר שאת צריכה לסכם איתה לפני תחילת העבודה - מה בדיוק תחום הפעילות שלה, ולפרט מה מצפים ממנה בפירוט ולא באופן כללי.
כמו שנאמר פעם - גדר גבוהה היא ערובה לשכנות טובה.

בהצלחה.

אצלנו בבית מבריק ונוצץ, אף פעם אין טיפת שמן על הכיריים

אבל נהיה לי קשה לנקות מרפסת של 20 מטר, את המסילות של הדלתות הגדולות כי זה דורש שאתכופף ובכלל הגיע זמן שאנוח, העוזרת היא מסרילנקה
עובדת בהרבה דירות בבנין שלנו, ביקשה 50 ש''ח לשעה ועוד 20 ש''ח לנסיעות מינימום 4 שעות עבודה, כך שאפילו אם תעבוד פחות תקבל עבור 4 שעות, בחדר שינה לא נותנת לה להחליף מצעים את זה רק אני עושה, בקיצור אני בעיתית, מקווה שנמצא מכנה משותף בנקיון.

אל תהיי מוטרדת

גם אשתי אמרה שזה היא לא עשתה וזה לא, אמרתי לה לשבת עם העוזרת ולהסביר לה בפרוטרוט למה היא מתכוונת, כמו שלמשל את הכיריים לנקות בכל פעם, אבל תריסים מספיק פעם בחודש וכו.
אנחנו רק שני אנשים בבית ולא מלכלכים.
תראי שאחרי הפעם הראשונה ושהכל יובהר, להבא לא תצטרכי לאמר לה דבר אלא אם תרצי להעיר על דא ועל הא ותמיד ברוח טובה, הן נעלבות מהר...
לא לדאוג.

היתה לנו הפתעה הערב, לבעלי היקר יש היום יומולדת, כל החברים

והילדים צילצלו לברך, בשעה 19.00 צילצלו בדלת והגיע משלוח של אוכל ממסעדת ''ריבר'' מסעדה אסיאתית שאנחנו אוהבים, המשלוח כלל סושי צמחוני, מנות פאתאי, מקלות אכילה.

מאוד נהנינו.

שפירא , אני לא הבנתי את המשפט שכתבת , האם אפשר תרגום ?

אני מצתתת : נכון שמשוררים הם לא בדיוק אנשים יציבים . כל המשוררים , מה פרוש לא יציב ?

לא בהכרח בפן השלילי

מי שכותב שירים מאסכולות מסויימות וגם ספרים, מה שהיינו קוראים "רומנים", צריכים דמיון עצום וכמובן שכאן בא לידי ביטוי דרך החשיבה שלהם שהיא לא כמו של כל אחד, אצלנו היו קוראים לזה "רוחו ממריאה" ולפעמים זה הולך לכיוונים שלא מקובלים על אחרים.

אותו דבר הסופרים (גם אני סופר, אלא שההבדל חד משמעי כיוון שהספרים שלי עוסקים במחקרים עובדתיים ולא בסיפורים מהדמיון) .

בזמנו הייתי שייך לחבורה של דן בן אמוץ וחיים חפר ביפו וראיתי את האנשים העוסקים בכתיבה ובתיאטרון וכו (יוצרים) והם אנשים מיוחדים רק בעלי חשיבה לא שיגרתית.

אתן לך דוגמא:
באחד הימים אני נוסע עם דן בן אמוץ (משה תהילימזוגר...) במיני מינור שלו ועולים ליפו העתיקה בקטע קצר שהוא חד סיטרי.
עוצרת ניידת, ושואל השוטר למה הוא נוסע נגד הכיוון, ודן פןותח עליו פה וצורח עליו:"אתה מדבר? אתה לא מתבייש כשוטר לנסוע בכיוון הנכון, בושה וחרפה"...
השוטר מזהה אותי ושואל אם אלו החברים שלי, אמרתי לו שדן צחק איתו ואם יקשיב למילים, הוא לא אמר לו שום דבר לא נכון.

אז ככה וככה.....

ככה וככה זה שיקה אופיר הגדול .

האמת , לא כל כך הבנתי מה שהסברת, אבל יד לפה , אל תספר לחבר"ה בפורום , שלא יחשבו שאני זקנה וסנילית .

לא רציתי להשוויץ ולכן לא אמרתי

אבל המערכון של "ככה וככה" אמנם היה בין שייקה אופיר שאני מעריץ ודן בן אמוץ, בעת החגיגה שעשה דן לקראת מותו, ומכיוון שבאותה תקופה הייתי בבראנג'ה היפואית (אז עבדתי אצל הפסל תומרקין), גם אני הייתי שם, ואותו הערב נשאר בזכרוני חי וטרי כאילו זה קרה אתמול בערב.

כשאני מספר את זה, אני נזכר במשפט האלמותי:"כך חולפת תהילת עולם".....

הנה השיר החביב עלי ביותר (ויש לי בספר עוד כמה שמעולם לא שמעתם)
https://www.youtube.com/watch?v=IejJwecqGH8
ומה שהכי מעציב אותי שאני יושע שאני אהיה בין הסופרים של "אחרי לכתו".
אף אחד מהמשפחה שלי לא קרא את הספרים שלי.
אמנם יש מי שקונה אותם פה ושם, אבל אני מאלו שהספרים שלהם יפרצו אחרי שמתו.
לפחות בספריה הלאומית יש עותקים של הספרים, וזו מטרתי, לתעד בעיקר דברים שנשכחים (כמו שאנשים מכירים רק 2-3 סיפורים על רכבת העמק ואני מכיר כמעט 2000) כואב הלב שחלקים מההיסטוריה החדשה שלנו הולכים לאיבוד......

למעלה