בוקר טוב לכולם....אוטוטו סופ"ש והשאלה היא:מה

g a l i 1 0 1

New member
בוקר טוב לכולם....אוטוטו סופ"ש והשאלה היא:מה

מתבשל בסירים לשבת?? מאחלת לכם בריאות. אושר. אחווה. אהבה. וישועות רבות!! אמן !!! לכל הפצועים שיחלימו וכן גם לכל החולים!!!! שהשבוים ישובו הביתה בע"ה!!! ושכל משאלותיכם יתגשמו בע"ה!!!

אצלנו מתבשל:

עוגת גבינה+שוקולד(כבר מוכנה)
חלות(כעת בתנור)
מרק שעועית טורקי
מוקפץ
אורז עם ירקות ואולי נכין חמין חיטה+עוד משהו...

g a l i 1 0 1

New member
כל הכבוד!!!

כאן מתבשל: עוגת שוקולד(כבר מוכנה). מרק ירקות. מוקפץ (בסגנון סיני). לחמניות. קציצות בשר. והיד עוד נטויה....

טחג

New member
אצלנו מתבשל

אתמול בערב הכנתי בורקס שבלולים ופשטידת פצפוצי אורז שהוקפצו מיד לפריזר. יש בפריזר לחמניות ובראוניז. אני עוד לא יודעת סופית אם נהיה בשבת בבית או אצל חמותי. אם נהיה בבית אז יתבשלו עוד - מרק עוף כדורי בשר תפו"א בתנור מרק בצל לבוקר. שבת קלילה עקב עייפות כבדה שנפלה עלי ומחלת הבעל. שבת שלום לכולם!

g a l i 1 0 1

New member
כיף לכם!!!

האמת שאיני נשואה עוד.. אני פשוט עוזרת לאמא שלי לבשל....בכל זאת כדאי שאדע לבשל שאתחתן
למרות שלא נורא אם לא תמיד אפשר ללמוד... שבת-שלום ומבורך!!!

שימו /tapuzforum/images/emo23.gif

יש מאכל פרסי מאד טעים שסבתי מכינה. המאכל נקרא ``חורש`` והוא עשוי מאורז, יחד עם מרק חמצמץ ובשר. את המרק מערבבים יחד עם האורז. מאז קטנותי אהבתי מאד חורש. עם הזמן שמתי לב שאני נוסע לסבתי, לא נעים להגיד, בעיקר בשביל החורש /tapuzforum/images/emo8.gif. אני חושב שאני יכול לאכול סיר שלם כזה (בהיסחפות כמובן...)! בקיצור, אין אוכל עלי אדמות שאני אוהב יותר מחורש. השבוע ישבנו, סבתא ואני, וכמו נכד נאמן, רשמתי את המתכון לכל פרטיו. היום קניתי את כל המצרכים וגם שמתי את החומוס בהשריה, ומחר בלנ``ד אכין אותו לכבוד שבת המלכה. התרגשות אופפת אותי רק מלחשוב שאוכל חורש בערב שבת!

diklag3

New member
לא פרסחת אבל הכנתי את זה פעם צריך

לימון שחור ועישבי תיבול מלא אפשר מתכון כי כל המתכונים של הסבתות זה הכי הכי....

diklag3

New member
* פרסית ואצלנו לשבת

יש אורח אחד ואנחנו סלטים סלט גזר מרוקאי סלט חצילים חריף סלט חצילים במיונז סלט מיונז. מנות עיקריות קציצות עים אפונה ארטישוק וכרפס. עוף עים סילן ותפו"א פשטידת בשר ותרד מרק ירקות גדול שניצלים קציצות ירק דג מרוקאי (הבעל דרש כי שבוע שעבר לא טעם). חריימה הילדים לא יכולים בלי. גחנון דפי פילו ממולאים בבשר ברוטב פטריות קינוחים מחר יעשו סלט פירות. עוגת תפוזים ומייפל. רולדת שמרים (כבר מוכנה). כדורי שוקולד (מוכנים). עוגת קצפת לבקשת הילדים. שבת שלום

diklag3

New member
אנחנו קיבוץ גלויות

אני הודית וטריפולטאית בעלי תוניסאי וטריפולטאי. אבל המטבח שלי הוא מטבח מכל עידה אני מבשלת יש לכם גם את האורז עים השמיר שאני מכינה.

ניחשתי לפי החריימה...

באמת קיבוץ גלויות.. אני אמנם משוחד אבל לדעתי אחרי המטבח הפרסי, אין על המטבח הטריפולטאי! עשיית על האש עם טריפולטאים זו חוויה שלא תישכח במהרה. אין חלק בפרה שהם לא אוכלים אותו ממה שמותר לאכול!

diklag3

New member
יש בדיחה עליהם ../images/Emo6.gif

שחוץ מהחבל בפרה הם אוכלים הכל. אצלנו בבית יש מעורב אצל אמא שלי זה מטבח הודי טריפולטאי ומרוקאי, אבל אנחנו אוהבים את המטבח ההודי. אני לא מנסה להכין כי זה הטעם של סבתא שלי ז"ל שהאוכל שלה היה הכי טעים וחוץ מאמא שלי שיודעת להכין אף אחד לא מתיימר להכין אוכל כמו של סבתא.

נכון! זה הרבה עשבי תיבול

שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, נענע. אני לא שמעתי על לימון שחור... אבל יש לימון. את המתכון אכתוב מחר בע``ה

למעלה