בשמחה רבה!
סלט כרוב, שקדים ושומשום-מתכון של גיסתה של אחותי. חומרים: כרוב לבן או אדום מרוסק 100 גר' שקדים 1/2 כוס שמן 100 גר' שומשום 4 כפות חומץ 2 כפות סוכר 1 כף מלאה חרדל פלפל שחור כף א.מרק מעט מלח הכנה: להכניס את השקדים למים רותחים, לקלף ולנגב. לטגן את השקדים בשמן ולהוציא. לטגן את השומשום בשמן של השקדים. לערבב את השקדים והשומשום עם כל שאר החומרים. לשמור במקרר בכלי סגור ולפני ההגשה לשפוך על הכרוב. הערה: אני לא מקלפת את השקדים, לדעתי זה מיותר. סלט חסה עם אגוזים מהספר "מהמטבח באהבה" של רות סירקיס חומרים: 1/2 כוס אגוזים 2 כפות שמן חצי כפית מלח רבע כפית א.שום 1 ראש חסה 2 גזרים 1 כוס תחמיץ צרפתי (מתכון בהמשך) הכנה: 1. קצצי את האגוזים לחתיכות בגודל בינוני. טגני אותם קלות בשתי כפות שמן במחבת בינוני עד שישחימו. בחשי בהתמדה בעת הטיגון כדי למנוע חריכה וכדי להבטיח השחמה שווה. הוציאי מהמחבת, שימי על מגבת נייר לספיגת השומן, ובזקי עליהם מלח וא.שום. 2. נקי את החסה ויבשי את העלים. חתכי לחתיכות קטנות ושימי בקערה. 3. נקי וקלפי את הגזרים. בעזרת מקלף ירקות, חתכי אותם לרצועות דקיקות והוסיפי לסלט. הקפיצי קלות את החסה והגזר כדי לערבבם. 4. בסמוך להגשה צקי את התחמיץ הצרפתי והקפיצי קלות את הסלט כדי לכסות את העלים בצורה שווה. לבסוף פזרי את האגוזים המטוגנים. הגישי כך. תחמיץ צרפתי (וינגריט) כוס תחמיץ 2 כפות חומץ הדרים (אני משתמשת ברגיל) 2 כפות מיץ לימון רבע כפית א.חרדל (אני משתמשת בממרח) חצי כפית מלח רבע כפית פלפל רבע כפית פלפלת חצי כפית סוכר 1 כף שמיר קצוץ חצי כוס שמן סלט משובח הכנה: 1. ערבבי את כל החומרים חוץ מהשמן בקערה בינונית. 2. הוסיפי את השמן טיפות טיפות כשאת טורפת כל הזמן במזלג. הרוטב צריך להיות די סמיך. משך ההכנה במזלג-כשתי דקות. בתיאבון.