בוקר טוב לכולם + בקשה לעצה

ברלה

New member
בוקר טוב לכולם + בקשה לעצה

נבו התחיל ללכת לא מזמן (בן שנה וארבעה חודשים) ומאז הוא מסרב שאשכיב אותו על השידה לשם החתלה. מאד קשה לחתל בעמידה, אך עובדת ומשפרת הטכניקה (כבר קרה שלאחר החתלה כזו הוא התעורר כולו רטוב. הבעיה המוצקה יותר היא כאשר הוא מחביא בחיתול הפתעה ריחנית יותר... איך מצליחים לעשות זאת מבלי להמרח לגמרי? מיותר לציין שנבו לא מסתפק בעמידה במקום. הוא מתקרב, מתרחק, מסתובב, שולח למטה ידיים לבדוק התוצרת. מה שמתכוונת לעשות בעוד מספר דקות (הוא כרגע עובד על זה....) הוא להחליף לו באמבטיה, ופשוט לשטוף לו את הטוסיק. אשמח לשמוע על נסיון שלכם ועל פתרונות יצירתיים אחרים. דרך-אגב איסוף הצעצועים אליו לשידה לא עזרו, הוא משליך אותם ועדיין בוכה. תודה על תשומת הלב

רותי ע

New member
אני הפסקתי לחתל אותו על השידה

מרגע שלמד להתהפך בגלל מקרה שקרה לחברה שלי שממש מתחת לידיים שלה הוא התגלגל (בגיל 8 חודשים) מהשידה לריצפה ואת הלילה העבירו במיון. גם לי היו תקופות כאלו עם עידן. אבל התעקשתי, בייחוד במקרים של קקי, לחתל אותו כמו שצריך. אבל אין לי פתרונות יצירתיים...

אני לא זוכרת מי הציעה כאן...

אבל אני אשמח אם היא תצא לאור כדי שאוכל לרדת על ברכי ולהשתחוות לה לאות תודה על העצה הטובה ביותר שקיבלתי עד היום - להדביק לילד מדבקה על האף, הוא פשוט מתמסטל מהרעיון, נאבק עם האף שלו על מנת לשלוף אותה, את תומר זה מעסיק דקות ארוכות, ובינתיים אני מחליפה לו בנחת, אלא אם כן הוא מצליח להוריד אותה ומכניס לפה, אבל אז אני מוציאה אותה, ומדביקה על גשר האף, קרוב יותר למצח, ואז הוא בכלל משתגע (לטובה) הנינג´ה הקטן שלי היה קופץ לי ממש מהשידה, מתהפך ומשתולל, ומאז הטריק עם המדבקה (יש לי סט מדבקות פשוטות במגירה של השידה) אין יותר מאבקים. שווה שווה שווה לנסות, ושוב המון המון תודה לנותנת הטיפ.

היום ניסינו - ../images/Emo13.gif

יש לנו בדיוק את אותה בעיה, כשהיא "מחמירה" לכיוון סרוב להתלבש ובריחה מאמא ערומה... אתמול זה עלה לי בפיפי על הכרית שלי... בר סרבה שאדביק לה את המדבקה על האף, אבל הדבקתי על שלי וזה מאוד עזר.. תודה!

anat30g

New member
להתעקש

בעניין החתלה והלבשה - אני לא מוותרת ומחזיקה אותם חזק במקום עד שאני מסיימת להלביש אות לחתל ולפעמים הם בוכים ולא מרוצים - אבל אין ברירה. היתה תקופה שאת הצעצועים שהם הכי הכי אהבו השארתי על השידה לזמני ההחתלה והם יכלו לקבל אותם לידיהם רק בזמן שהלבשתי או החלפתי להם את החיתול. כשאני כותבת "להם" - אז הכוונה לתאומים - וכשיש שנים פשוט אין ברירה - אין זמן למשחקים, אין זמן להשתוללויות - חייבים לעשות הכל טיק טק כי יש עוד אחד... ואז תאמינו לי שאין דילמות, והבכי של "לא רוצה" איננו משחק תפקיד, גם ניסיונות בריחה לא עוזרים להם. במידה מסויימת הורות כזאת "מחסנת" מפני דברים שהורים לילד יחיד מתלבטים בהם. לגדל שנים (או יותר) זה כמו בגן או במעון - למטפלת יש עוד ילדים לחתל - ובכלל לא מעניין אותה שאחד מהם לא רוצה להחליף חיתול - הוא יוחלף גם אם הילד יבכה... אחרי הכל אני קצת יותר חזקה ממני ואני יכולה להשכיב אותו על השידה גם אם הוא לא רוצה, וכשילד מבין שעל אמא (או על המטפלת במעון) אי אפשר להפעיל "שטיקים" הוא מפסיק לעשות את זה. ענת

הנסיון שלנו - גם אנחנו מהמתעקשים...

כיוון ששאלת גם על הנסיון שלנו, אנחנו מחתלים ומתלבשים רק על השידה. יש דברים שהם לא נתונים למשא ומתן - והחלפת חיתולים הוא אחד הבודדים מהם. עושים את זה מהר וענייני, כך שגם אם היא בוכה, זה לא לוקח הרבה זמן. יש צעצועים שנמצאים רק על השידה, וגם שרים ידיים למעלה על הראש כדי שהיא לא תיגע בחיתול המלוכלך. להחליף באמבטיה נשמע לי בהחלט רעיון טוב, והרעיון של המדבקה נשמע לי מדליק!

meira

New member
לנו עוזרים צעצועים ../images/Emo85.gif ../images/Emo110.gif ../images/Emo105.gif

קודם כל תעסוקה לידיים במקום למשוך את הבולבול ולבדוק מה זה רטוב שם וגם אפשר להכניס לפה (אנחנו יותר קטנים). בנוסף יש לנו על הקיר ליד השידה מדבקות שאנחנו מדברים אליהם וזה יופי מושך את התשומת של הפספוס ובינתיים מחתלים מהר מהר. הבנתי מחברים לילדים יותר גדולים שיותר קל על השטיח ואז אין סכנת נפילה אם משתוללים קצת, למרות שאז יותר קל להם לברוח ערומים

נבו צודק ../images/Emo8.gif

מה, תשכיבי אותי על הגב אחרי שאני יושב, עומד ואפילו הולך?! מה אני תינוק?! העניין מאד מוכר. אני לרוב פותרת את זה בדיגדוגים. זה תמיד עובד על נוריאל. ומשהוא להתעסק איתו, למרות שבמקרה הזה הרבה פעמים החפץ נזרק בעצבים.

למעלה