בוקר טוב לכולם, וגם כאן אותם שאלות

THE WIZARD 55

New member
בוקר טוב לכולם, וגם כאן אותם שאלות

איך אתם באופן אישי הייתם פותרים את המצב בשדרות? מה הייתם עושים לו הייתם ראש הממשלה? המצב בלתי נסבל, מצד אחד נהרגים אזרחים בשדרות נפצעו ילדים קטנים, ואתמול נהרגו בפעולת התגובה 3 ילדים בעזה שיהיה לכם יום טוב.

respecta1

New member
מבצע קרקעי גדול בעזה.

זה לא יעצור את הקאסמים, אולי רק לטווח הארוך אבל זה להחזיר את החמאס הרבה שנים אחורה שהוא כבר לא מהווה איום משמעותי וכמובן נותן לתושבי שדרות תחושה שנלחמים בשביל שהם סוף סוף יוכלו לחיות בשקט, דבר שהיה צריך לעשות מהרקטת קאסם הראשונה.

shm490

New member
שמעת פעם על אולטימטום ?

על ישראל לפנות ראשית למדינות העולם ולדרוש שהקהילה הבינלאומית תפעל תוך שבוע - שבועים להפסקת הקסמים . לפנות בדרישה דומה למדינות ערב ובראושן מצרים . להבהיר לכל המדינות מעלה שתוך שבועים נראה עצמנו רשאים להפעיל כוח לא מידתי להפסקת הקסמים . בעבור הזמן ולא נפסקו הקסמים יש להודיע לאוכלוסיה בעזה באיזה שכונות \ישובים אנו הולכים לפעול תוך 12 שעות על מנת שהאזרחים יוכלו להתפנות . אחרי 12 שעות להפעיל מטחי קטיושות בכמות של מאות בשעה לכל השכונות הרלבנטיות (קטיושות הן נשק זול וקל ליצור ) וכך לעבור שכונה שכונה .אם ימשך ירי הקסם לעבור לשכונות נוספות . יש להניח שרוב האוכלוסיה האזרחית תברח ותיצור בעיה קשה במקומות שאליהן יברחו וכן חלק יברחו בכוח למצרים כל אלה ידרשו משלטון החמאס לפעול וגם יופעלו עליו לחצים פנימיים לדואג לאוכלוסית הפליטים החדשה . יש להניח שאחרי ירי מסיבי למטרות אזרחיות ולא אזרחיות שימשך ברציפות כשבוע שבועים ימצאו המתווכים שיפעלו להפסקת אש .

THE WIZARD 55

New member
מבצע קרקעי, היו הרבה כאלה בעבר רספקטה

נהרגו גם חיילים וגם אזרחים. לא יודעת אם זה יעיל כל כך כי שוב אנו רואים שבכל זאת הטרור לא פסק. אולטימטום, אני לא חושבת שהחמאס ירתע מאולטימטומים. תחשבו על משהו נטול הרוגים.

shm490

New member
בשום אופן לא מבצע קרקעי

רק תגובה לא מדודה הינו היהודים השתגעו .

תראה, זה כמו שמטפלים בג'וקים

בהתחלה מרססים מהאוויר ולמקרה שהניקיון אינו מוחלט, מסיימים עם ספונג'ה, מטאטא ויאה. ככה עד שמרצפות (מי שאינו מעורב בטרור) יהיו נקיות, יכול להיות שחומר הריסוס קצת יאכל אותם אבל בסופו של דבר יהיה שם הרבה יותר נקי ואנחנו לא נסבול מהג'וקים שזה הדבר הכי חשוב.

מוחמד5

New member
ויז ../images/Emo140.gif

ברוכה המחלימה. הפתרון פשוט מאוד , ישום החלטות האו"ם בכל מה שקשור לסכסוך פלשתיני ישראלי. קל ברור צודק.

THE WIZARD 55

New member
מוחמדדדדדדד../images/Emo20.gif התגעגעתי

עדיין לא החלמתי לגמרי, אבל בקרוב..נקווה שלפני שיגיע השלום
החלטת האו"ם?..גבולות 67?

מוחמד5

New member
../images/Emo124.gif קחי ויטמנציק

והרבההההההההההה גם אנחנו מאוד התגעגענו.. אבל מאודדדדדדדדדדדדדדדדד כל החלטות האו"ם ללא יוצא מן הכלל . מי שמדבר בשם החוק, בשם הצדק, בשם הנאורות, בשם ,הקדמה.. חייב לעשות את המיממום לכבד את החוקים וההחלטות הבינלאומיות.

asparagos

New member
יום טוב מחמד, מה המצב?

אני מקווה שהכל טוב איתך. מה דעתך על שפני סלע חמודים? אני מת לתפוס אחד כדי לבצע בו את זממי.

מוחמד5

New member
שלומי מצוין , תודה . מה נש !!

לגבי שאלתך , ניראה לי שזה לא הפורום הנכון ! שתי מדינות, גבולות ברורים.

asparagos

New member
מה דעתך על אדם שמתחיל דיון וכשהטענות שלו

לא עומדות מול טענותיהם של אחרים הוא לא ממשיך בדיון, פשוט לא מגיב יותר? אילו תכונות יש לייחס לו? האם אדם כזה נראה לך רציני? מה שמוזר עוד יותר, הוא שאותו אדם בדיוק מדבר על כך שאחרים לא עונים לו: "לזכר המקלדות שנדמו" מה שאפילו עוד יותר מוזר, הוא שבין ההודעה הראשונה שלו להודעה על המקלדות שנדמו עוברות בדיוק 20 דקות - מ 20:26 עד 20:46, ועובדה היא שאנשים כן עונים לו וכן משיבים ואפילו מודים בכל שיש מחדלים שצריך לתקן.ולעומת זאת,בדיונים שבהם אותו אדם מפסיק להשתתף קוראים לו ימים שלמים לבא ולהסביר את עמדתו והוא, כאילו לא רואה ולא יודע או שומע. האם לדעתך השאלות שאני מפנה כאן אליך הן לגיטימיות? האם הן בנושא הפורום? האם לדעתך יש מקום לדיון בכך?

מוחמד5

New member
../images/Emo9.gif צודק

ביום שאהפוך להיות מובטל ,ונטל על החברה ,אז יהיה לי זמן פנוי, 24 שעות ביממה כדי להגיב על כל ההודעות בזמן אמת. בינתיים זה בלתי אפשרי. חוצמזה, כשהתשובות צפויות ,תשובות שבוניות על סטריאוטיפים ודיעות קדומות ,לפעמים עדיפה השתקיה.

asparagos

New member
יש לך מספיק זמן, עכשיו למשל, במקום להגיב

למה שכתבתי יכולת לציין מהן המלכודות שצה"ל טמן לפלסטינים. מכיוון שאין כאלה מלכודות (למה שיהיו כאלה?) אין לך מה להגיד, אפילו יהיה לך כל הזמן שבעולם. יש לך זמן להעלות קישורים וכתבות, לשלוח אנשים לחפש חומר בגוגל וכו' רק לדבר אחד אין לך זמן - לתת תשובה פשוטה לשאלה פשוטה :"מה המלכודת?" האמת מאד פשוטה מחמד, אין מלכודות. מעבר לזה, אין שום אינטרס להרוג אזרחים פלסטינים, אין שום סיבה לעשות את זה. זו האמת הפשוטה. בארה"ב נהוגה תרבות הויכוח - DEBATE, בין אנשים שחושבים אחרת, הם מנהלים דו-שיח וטוענים טענות לוגיות ותומכים את הטענות שלהן במציאות, או לפחות מנסים. קח למשל את הDEBATE הזה: http://www.youtube.com/watch?v=MD9F1t9GQzA מה לדעתך קורה אם צד אחד פשוט שותק? זה פשוט היה נראה כאילו שאין לו איך להגן על עמדתו, ושהצד השני מביע עמדה נכונה ומבוססת. אני חושב שאתה גורם לעצמך "נזק תדמיתי" אבל זה באמת חפיף, מה שיותר גרוע הוא הנזק לפורום, כי אם המנהל יכול לפלוט דברים ולא לעמוד מאחורי מילותיו, הדבר נהיה לגיטימי אצל כולם, ואף אחד לא יטרח לענות ברצינות לאף אחד, כי ממילא ברגע שהשאלות הקשות נשאלות - תמיד אפשר לברוח תוך כדי הפניה לגוגל...

מוחמד5

New member
הצעד הבא שלך זה טיהור אתני !!

צה"ך טמן מלכודת , והפלשתינים בחוכמה חמקו ממנה, למשל חלק מהמלכודת היה הצבת יחידות של צלפים בכדי לצלוף בהם אחד אחד, הם עמדו להכריז על האיזור הקרוב לגדר המערכת ,כאיזור אסור,וכל מי שיתקרב אליו יחטוף, התכסיס הזה לא צלח. זו רק דוגמה למלכודת שצה"ל טמן לפשוטי העם. ואם הגעת למצב שבו אתה מסכים ,ומנפנף בביטוי "טיהור אתני " ,בשבלי זו כבר לא תרבות. זו לא התרבות שבאתי ממנה,ולא תרבות הדיון שלי. מצטער, לא תגרור אותי לרמה הזו. עדיף לשתוק מתוך בחירה.

לא היו שום מלכודות, צה"ל הצהיר מראש שלא יהיה

מעבר של פלשתינים דרך הגדר, את המעבר צה"ל ימנע בכל דרך ומי שנראה שעומד לעבור - יחטוף. שום מלכודת, הכל היה גלוי, השיטות? זה כבר טקטיקה, זה לא רלוונטי, טקטיקות יש הרבה, זו לא הפואנטה, הפאונטה והיא היתה גלויה גם לפלשתינים שימות העולם - לא יהיה מעבר לישראל. ירי במי שעובר את הגדר הוא אינו טיהור אתני אלא הגנה עצמית. כן גם אם זה 3 או 3000, זה בדיוק אותו הדבר - הגנה עצמית.

asparagos

New member
אתה מבולבל, "טיהור אתני" לא הוזכר על ידי

הוא הוזכר פה ע"י יובלאישמרכז, הוא גם אומר "סוג של טיהור אתני" אבל אני לא סנגור שלו, אם תרצה הבהרות תפנה אליו, אני מניח שלא כמוך, הוא יסביר את עצמו. אז בוא נתחיל מזה שלא תכניס לי מילים לפה. בנושא המלכודת שהזכרת אתה אומר: "הצבת יחידות של צלפים בכדי לצלוף בהם אחד אחד, הם עמדו להכריז על האיזור הקרוב לגדר המערכת ,כאיזור אסור,וכל מי שיתקרב אליו יחטוף, התכסיס הזה לא צלח" מה שאתה מתאר כאן הוא לא מלכודת, זה דבר די בסיסי שמדינה מגינה על הגבול שלה בפני אוייב ואם האוייב ינסה לחצות את הגבול אל תוך המדינה, המדינה שאליה פולשים תנסה לעצור את זה. זה לא חייב להיות בירי צלפים על מנת להרוג כפי שאתה מתנבא (אתה נביא?) יש גז מדמיע, כדורי גומי, אלות, ירי לרגליים אבל אתה אומר "לצלוף בהם אחד אחד", כאילו שהמטרה של צה"ל היא להרוג אזרחים. מה גם שבמלכודות לא נוהגים להודיע מראש וצה"ל כן הודיע מראש שהוא נערך לתרחיש כזה וגם לאנשים שהיו מנסים לחצות את הגבול הוא היה מודיע מראש ע"י קריאה, וע"י אמצעים אחרים, בטח שלא ישר לירות להם כדור בראש מצלף. הרי כשנהרגים אזרחים פלסטינים קמות וועדות חקירה, ומוטלים על ישראל גינויים מכל העולם, איזה אינטרס יש לישראל להרוג אזרחים פלסטינים? להפך, ישראל דוקא משתדלת לצמצם למינימום הרוגים חפים מפשע. הנה כתבה בדיוק בנושא: http://news.walla.co.il/?w=//1192470 "כשילדים נמצאים באזורים בהם יורים קסאמים אנחנו בדילמה, למרות שלפי הדין הבינלאומי מותר לנו להשיב ירי", אמר שקדי, "בסופו של דבר מי שמקבל את ההחלטה הם המפקדים והטייסים בשטח, שבכל שעה במהלך היום מתמודדים עם דילמות מוסריות קשות. מחיר הטעות בלוחמה אווירית הוא גדול ואם יש ספק כי יש חשש לפגיעה בבלתי מעורבים, אז מוותרים על התקיפה. לעיתים מדובר בהחלטות שצריכות להתקבל תוך שניות". אתה מבין מחמד, יורים מתוך בתי ספר על אזרחי ישראל וישראל מבליגה מחשש לפגיעה בילדים פלסטינים, אפילו שע"פ החוק מותר להשיב למקור ירי גם אם הוא בבית ספר. אתה רואה מחמד, ככה נראית תשובה ככה נראה נימוק כשהוא נתמך במציאות. תיקנתי את טעותך בקשר ל"טיהור אתני" שייחסת לי. הסברתי לך שמה שתראת הוא בכלל לא מלכודת אלא התנהגות נורמלית של מדינה מול אוייב. הראתי שאתה מתנבא ומניח הנחות שגויות - צלפים שרק מחכים להוריד אחד אחד פלסטינים. ונתתי לך קישור לכתבה והוכחות שישראל משתדלת עד כמה שאפשר לא להרוג אזרחים. לזה קוראים תשובה. זה מה שאני מצפה ממי שאני מדבר איתו. בסוף התגובה שלך אגב, אתה פוטר את עצמך מלענות בסיבה הבאה: "ואם הגעת למצב שבו אתה מסכים ,ומנפנף בביטוי "טיהור אתני " ,בשבלי זו כבר לא תרבות. זו לא התרבות שבאתי ממנה,ולא תרבות הדיון שלי. מצטער, לא תגרור אותי לרמה הזו. עדיף לשתוק מתוך בחירה. " הראתי לך שהמילים "טיהור אתני" לא באו ממני, אבל אם תרצה תרוצים אחרים לא לענות לי אני אשמח לתת לך, מצידי אתה יכול גם לתפוס טרמפ על התמונה של השפן אם בא לך.

כאשר מדובר משהו קיצוני וחולני כמו טרוריסטים

המושג טיהור אתני שהוא מושג קיצוני מתאים והולם בהחלט, אז אל תשחק אותה יפי/עדין נפש כי אתה לא.

לא הבנתי מה המלכודת כאן? ממתין לתשובה

"הם עמדו להכריז על האיזור הקרוב לגדר המערכת ,כאיזור אסור,וכל מי שיתקרב אליו יחטוף" זה מה שכתבת אבל לא הבנתי מה המלכודת שם. צהל הזהיר בצורה פומבית שלא יתקרבו לגדר המערכת. מילא אם צהל לא היה מזהיר ואז פותח באש אז אכן זאת היתה מלכודת אבל צהל הזהיר אז מה הבעיה? אגב רק שתדע שהיו מספר צעירים שכן התקרבו לגדר המערכת ובתגובה חיילי צהל ירו באויר והצעירים ברחו חזרה אחורה.(הקטע הזה היה בלונדון וקירשנבויים). לסיכום מוחמד אם זאת אכן היתה מלכודת אני שואל אותך 2 שאלות: 1. אם זאת מלכודת אז מדוע צהל הזהיר מראש שלא להתקרב לאיזור? 2. אם זאת מלכודת מדוע חיילי צהל ירו באויר ולא בצעירים שהתקרבו לגדר?

למעלה