אתה מבולבל, "טיהור אתני" לא הוזכר על ידי
הוא הוזכר פה ע"י יובלאישמרכז, הוא גם אומר "סוג של טיהור אתני" אבל אני לא סנגור שלו, אם תרצה הבהרות תפנה אליו, אני מניח שלא כמוך, הוא יסביר את עצמו. אז בוא נתחיל מזה שלא תכניס לי מילים לפה. בנושא המלכודת שהזכרת אתה אומר: "הצבת יחידות של צלפים בכדי לצלוף בהם אחד אחד, הם עמדו להכריז על האיזור הקרוב לגדר המערכת ,כאיזור אסור,וכל מי שיתקרב אליו יחטוף, התכסיס הזה לא צלח" מה שאתה מתאר כאן הוא
לא מלכודת, זה דבר די בסיסי שמדינה מגינה על הגבול שלה בפני אוייב ואם האוייב ינסה לחצות את הגבול אל תוך המדינה, המדינה שאליה פולשים תנסה לעצור את זה. זה לא חייב להיות בירי צלפים על מנת להרוג כפי שאתה מתנבא (אתה נביא?) יש גז מדמיע, כדורי גומי, אלות, ירי לרגליים אבל אתה אומר "לצלוף בהם אחד אחד", כאילו שהמטרה של צה"ל היא להרוג אזרחים. מה גם שבמלכודות לא נוהגים להודיע מראש וצה"ל כן הודיע מראש שהוא נערך לתרחיש כזה וגם לאנשים שהיו מנסים לחצות את הגבול הוא היה מודיע מראש ע"י קריאה, וע"י אמצעים אחרים, בטח שלא ישר לירות להם כדור בראש מצלף. הרי כשנהרגים אזרחים פלסטינים קמות וועדות חקירה, ומוטלים על ישראל גינויים מכל העולם, איזה אינטרס יש לישראל להרוג אזרחים פלסטינים? להפך, ישראל דוקא משתדלת לצמצם למינימום הרוגים חפים מפשע. הנה כתבה בדיוק בנושא:
http://news.walla.co.il/?w=//1192470 "כשילדים נמצאים באזורים בהם יורים קסאמים אנחנו בדילמה, למרות שלפי הדין הבינלאומי מותר לנו להשיב ירי", אמר שקדי, "בסופו של דבר מי שמקבל את ההחלטה הם המפקדים והטייסים בשטח, שבכל שעה במהלך היום מתמודדים עם דילמות מוסריות קשות. מחיר הטעות בלוחמה אווירית הוא גדול ואם יש ספק כי יש חשש לפגיעה בבלתי מעורבים, אז מוותרים על התקיפה. לעיתים מדובר בהחלטות שצריכות להתקבל תוך שניות". אתה מבין מחמד, יורים מתוך בתי ספר על אזרחי ישראל וישראל מבליגה מחשש לפגיעה בילדים פלסטינים, אפילו שע"פ החוק מותר להשיב למקור ירי גם אם הוא בבית ספר. אתה רואה מחמד, ככה נראית תשובה ככה נראה נימוק כשהוא נתמך במציאות. תיקנתי את טעותך בקשר ל"טיהור אתני" שייחסת לי. הסברתי לך שמה שתראת הוא בכלל לא מלכודת אלא התנהגות נורמלית של מדינה מול אוייב. הראתי שאתה מתנבא ומניח הנחות שגויות - צלפים שרק מחכים להוריד אחד אחד פלסטינים. ונתתי לך קישור לכתבה והוכחות שישראל משתדלת עד כמה שאפשר לא להרוג אזרחים. לזה קוראים תשובה. זה מה שאני מצפה ממי שאני מדבר איתו. בסוף התגובה שלך אגב, אתה פוטר את עצמך מלענות בסיבה הבאה: "ואם הגעת למצב שבו אתה מסכים ,ומנפנף בביטוי "טיהור אתני " ,בשבלי זו כבר לא תרבות. זו לא התרבות שבאתי ממנה,ולא תרבות הדיון שלי. מצטער, לא תגרור אותי לרמה הזו. עדיף לשתוק מתוך בחירה. " הראתי לך שהמילים "טיהור אתני" לא באו ממני, אבל אם תרצה תרוצים אחרים לא לענות לי אני אשמח לתת לך, מצידי אתה יכול גם לתפוס טרמפ על התמונה של השפן אם בא לך.