בוקר טוב לכולם ושאלה ליד ה

טל של 4

New member
לחתולה, סליחה על האיחור בתגובה

שאלתך ניקרה בראשי ולקח לי זמן למצוא אותה כדי להגיב. אז ככה, אין לי מושג איך זה אצלינו (ההפרדה) מבחינת המועצה אבל תחושת הבטן שלי היא שזאת לא החלטה של העיריה אלא של משרד החינוך. ניסיתי לחפש באתר של משרד החינוך ולא מצאתי תשובה. המלצתי להתקשר אליהם (למשרד החינוך) ולברר איתם מה ההנחיות והאם הן מחיבות. בלי קשר, האם זה עקרוני לך? כי לדעתי אם בכל מקרה את תפרידי בכיתה א אז לא כדאי שכבר יעברו את משבר ההפרדה בגן ולא ביחד עם המשבר של כיתה א. מעבר לעובדה שככה כבר יהיו להם חברים נפרדים שיעלו איתם ל-א בשנה אחרי. SORRY שלא עזרתי יותר אבל ניסיתי.

keren60

New member
מצטרפת להזמנה

שיר וקרן. אני גם גרה בצפון תל אביב באזור גן העיר ואשמח להפגש ולהעביר חוויות עם שתיכן, על כוס קפה, תה, שוקו או מה לא ....

נירית1

New member
הי שיר

לדעתי התשובה נורא תלויה בסוג ההריון שיהיה לך, כי שמירת הריון יכולה לקלקל את כל התוכניות לחיפוש ציוד. אבל לרוב הרשתות יש קטלוגים שאפשר לקחת ולפחות להחליט מה קונים. בפורוםם הריון גם פה וגם בynet יש רשימות ציוד וכדי להסתכל בהם כדי לא לקנות דברים לא נחוצים, מסיוני להורים טריים יש נטיה לקנות המון דברים לא נחוצים. אני ממליצה לך להכנס גם לאתר הבא http://www.geocities.com/twins_il/ יש בו גם רשימות ציוד טובות מיועדות לתאומים. חוץ מזה בתור יולדת טריה אני יכולה לענות לך על שאלות פה. ודבר אחרון הצעה אישית וחוסכת כסף מה שאפשר לקבל בהשאלה קבלי! זה עוזר נורא לתקציב המשפחתי בתווך הרחוק ( כי אין לך מושג כמה כסף מוציאים על טיטולים! אני מרגישה שאנחנו היום מפרנסים את חברת האגיס!)

*שיר

New member
זה באמת אתר מצויין, אני מכירה אותו

ושכחתי שיש שם רשימת קניות
. נראה לי שאני אוציא את הרשימה משם, אתחיל להסתובב בחנויות כדי לקבל תחושה, ואז אני אדע מה לשאול אותך. אל תדאגי! אני בטוחה שאני אציק לך עם המון שאלות

קרנושה

New member
ואני........שמשבוע 18 הייתי מרותקת

למיטה כבר...... נו טוב ידעתי שזה יהיה מסובך ומורכב....אז אצלי הכל הלך באיזי כי ילדתי בשבוע 28 והם שהו זמן רב בפגיה....אך כמובן שלא ידעתי זאת מלכתחילה ובכל זאת לא נתתי לזה להדאיג אותי....כמו שקודמותיי אמרו .....יש קטלוגים והיה תקציב שבאפשרותי היה להוציא למסע קניות הזה...מבחינתי כל המענק לידה הלך לזה.....ואני נסעתי להונגריה וקניתי את כל הדברים מלבד ריהוט שזה היה התיק שהופל על הוריי...... מה שכן נירית מזה צודקת.....אמנם אצלי הריון ראשון ויש רצון לתת להם הכל חדש...היום אני יודעת וגם מממשת את הרעיון של לקבל בהשאלה מאחרים.....מיושבי לקחתי את עגלת התאומים ושתבינו בנותיו לא קטנות... רמדיה, חוגלה, ג´ונסון ועוד חברות חיות יופי גם על חשבוני...

יוטל

New member
לשיר, לקראת סוף ההריון, שזה מושג

נזיל בהריון תאומים, לי היה קשה לעמוד, לחץ לי וכו" הסבלנות שלי לא הייתה מי יודע מה. אז עדיף, כמו שכתבו, לרחרח לפני. יש רשימות שחלק מהדברים ה"קטנים" לא חייבים לקנות על ההתחלה. נשמע "כסף קטן" אבל זה מצטבר. למשל, משחה לטוסיק. קניתי טיובה ענקית יותר משנה לקח לי לסיים. קודם כול, כי קיבלתי מלא דוגמיות מבי"ח וטיפת חלב. ואח"כ ניסתי את של חברות ואהבתי יותר.... קניתי שמפו (750 מ"ל)ג´ונסון. מה צרך דבר כזה ענק ועוד שמפו? אפשר לרחוץ אותם עם הסבון העדין וזה מספיק. (חייבים עם משאבה כי שרוחצים לבד קצת קשה להוציא. למשל חזיות ורגליות.כן, יש דבר כזה. בעיני בגד שלם עם טיקטקם עדיף. ואחרי מה ימים נעלם הפחד להלביש דרך הראש (הוא נשאר במקום...( בקיצור, תשאלי חברות, וגם אותנו פה בפורום, לכול אחת משהו אחר נוח ותחליטי מה טוב לך. לי הייתה הרגשה שהכל צריך להיות לפני הלידה בבית, אז ממש לא. החנויות עדיין שם ואפשר לשלוח את הבעל/אמא עם רשימה ופאלפון צמוד לחנות.... עוד דבר, משחקים, בגדים חגיגים וכו´ בד"כ מקבלים מתנות. אני הרבה מהמתנות החלפתי לגיל שנה שככה גם הלאה הייתי מסודרת. ואני מצטרפת להמלצה החמה: מה שנותנים לך, תקחי. זה חיסכון אדיר בכסף. יש דברים אחרים חשובים להוציא עליהם את הכסף.

*שיר

New member
וואו! רשמתי כל מילה!

אז מה שבעצם כולכם אומרים זה שכדאי לי להתחיל לברר מה אני יכולה לקבל חברים/משפחה ועבור השאר להתחיל לעשות סיבוב בחנויות. וגם לא להגזים בקניות הראשוניות, אלא לקנות רק את הדברים ההכרחיים הבסיסיים, כי אח"כ הכל משתנה ויש דברים שמעדיפים יותר או פחות. הבנתי נכון?

אני לא זוכר באיזה שבוע עשינו הזמנה

אבל אישתי החזיקה את ההריון עד סוף השבוע ה40 בכל מקרה כדאי לעשות את ההזמנה מוקדם מספיק שעוד נוח להסתובב בקשר לעגלה אני אמליץ שוב על העגלה שהיתה לנו [תוכלי לשאול את קרנושה כי היא אצלה כרגע] זו עגלת תאומים של פג קלת משקל וקומפקטית זה נכון שהיא לא עוברת ישר בכל דלת אבל היינו מעבירים אותה על הצד והיתרון הכי גדול שלה זה הגודל והמשקל שלה שעושים את כל ההבדל מעבר לזאת אני משאיר לך מסר

*שיר

New member
רשמתי גם את זה ../images/Emo13.gif וקיבלתי את המסר

ועניתי - תודה!

טל של 4

New member
לנו יש את עגלת קומבי...

ואנחנו נורא מרוצים. עוברת בכל דלת, קלה ומלאה במקומות איחסון. לגבי נדנדה לנו יש על בטריות וזה בהחלט היה MUST אצלינו. הצלה ממש!

zimes

New member
לקנות את ה מי-ני-מום

שופכים טונה כסף על ההזמנות לידה. לא את הכל צריכים. הרבה אפשר לקנות סתם בסופר, יחד עם הלחם והחלב. אנחנו קנינו מראש רק כסאות לאוטו ושמיכות פליז. החזקנו רשימה מינימלית (בגדים, חיתולי טטרה ופלנל, לאזוכרת מה עוד) ושלחנו את חמותי לרב קט. הטעות הגדולה - פוצצנו בחזיות-רגליות, וגילינו שנוח יותר עם אוברולים. בנוסף, אחי עשה לנו את הקניה בסופרפארם. היו שם המון דברים מיותרים או מוגזמים. השורה התחתונה: לקנות כל דבר רק כשצריכים אותו, לא דקה קודם. כן לחרוש חנויות מראש, כדי לדעת מה לבקש, כי סביר שאת הקניות בהתחלה לא את תעשי, אלא כל מי שיהיה מוכן לעזור לכם.

nonana

New member
יש לי כמה עיצות

שיכולות אולי לעזור. אני מההריון הראשון לא קניתי דברים- אלא החשוב בעיני היה מזרון טוב ועגלה טובה ובזה השקעתי. לגדולה קיבלתי חדר מאחותי- לא היה לטעמי אבל התפשרתי כשהייתי בהריון של נדב ונעמה קיבלתי מיטה נוספת מאחותי השניה, (שתי המיטות והשידה היו לבנות). החלטנו אני ובעלי לשנות קנינו צבעי פוליאור וצבענו את הרהיטים בצבעים כחול צהוב וקרם. יצא חדר פנטסטי גם הקירות היו באותו גוון. (אני מאמינה שחבל להוצי הון על חדר לשנתיים- אח"כ לחדר ילדים ונוער יש צורך להשקיע). אני אומרת שמה שחשוב הוא שיהיה חדר נעים ונוח. לגבי ביגוד. תעשי ניסיון- קחי בובה גדולה ותנסי להלביש אותה ותראי מה נוח לך- או אוברולים או חליפות של גופיה ומכנסיים. אני אהבתי יותר את החליפות. לגבי רשימות שאת מקבלת בחנויות חצי מהם הם ביזבוז. והרבה דברים הם יקרים שם שאת יכולה למצא בסופרים הרבה פחות. לגבי עגלות- לנעה היתה עגלת פג ועד היום אני מברכת על ההשקעה לתאומים היתה לי עגלת גרקו- לא אהבתי לאחר פג אבל מה שכן- עגלול פתרון נפלא. חוץ מזה- אני מאד מבינה את הרצון להכל חדש- אבל הוצאות של תאומים גדולות מאד- ואם ישנה חשיבה כלכלית אפשרי למצא פתרונות נוספים, עם- אם אין- כייף לקנות ולבחור דברים חדשים. מקווה שעזרתי שולחת תמונה עם דוגמה של השידה הצבועה- ועליה נעה עם חברתה

למעלה