בוקר טוב לכולם...סוף שבוע מתקרב

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב... מתחילה לאסוף את השברים

אתמול כבר ניגשתי לבנק לבטל הוראות קבע...
אני שוב חוזרת ומזכירה חייבים לעשות בבנק חתימה על טופס "אריכות ימים"
זהו טופס המקנה לכל אחד מבני הזוג או בנים/בנות של הורים להמשיך להתנהל
בחשבון ללא צורך בפסיקה של אפוטרופוס.

היום תגיע העוזרת לנקות את הבית שלי בגלל השבעה דילגנו על שבועיים...

עמיקם10

New member
יש..תקשורת.אין חדשות.זו מדינה קטנה

שלא קורה בה שום דבר. רק התקשורת מפוצצת לדוגמא 'הכוכב הבא'.שלש פעמים הפריים טיים.
.זמרי מקלחת שמשתחלים להופעתם בפני העם- המדוכא- והממוסה- אנטי-סימפטי אחד שהוא יחצ"נים שלא עבד מעולם. זמרת אחת. זמר גאה. אייל גולן שיש לו מספר שירים אבל אריק איינשטיין הוא לא. וצביקה הדר שלא נגמר.
.

יוליקה

Member
מנהל
עמיקם, אני לא צופה בזה

בגלל חלק מהדברים שציינת...
אבל מה שמכעיס אותי הכי...שאני לא צופה לא רוצה לצפות
אבל דוחפים לי את זה בכח לא רק בפרומואים אלא בתכניות הבוקר
מביאים את בני המשפחה...מדברים על זה. די!!!!
זה מזכיר לי את הבדיחה הישנה על ברז'נייב...

בערוץ הראשון נשא ברז'נייב נאום... ולדימיר לא רצה לשמוע
ועבר לערוץ השני - שם עמד קומיסר עם אצבע מאיימת: ברז'נייב כבר לא מעניין אותך???

י מ י ת 2

New member
יוליקה, מאחלת לך שיהיו לך ימים טובים ושמחים

לאבד אמא זה קשה , אבל מכיון שכולנו בני אנוש וזה הסוף הצפוי. מוטב לחשוב על הדברים הטובים שקרו בחייה של אמך. את עשית למענה כל מה שבת יכולה לעשות. זו תהיה נחמתך.
תודה על הפנית תשומת לבנו ל"טופס אריכות ימים" לא ידעתי על טופס כזה.

הדסהש1

New member
יוליקה הזמן גם עושה את שלו .מאחלת לך

שתאוששי מהר ויהיו לך רק שמחות...לגבי הטופס לא ידעתי שיש
דבר שכזה...מדוע הבנקים לא מידעים?
ולגבי תכניות הזמר למינהם אני לא רואה מספוק הפרומו...

בזכות יוליקה, לפני חצי שנה עשינו זאת

זו לא פעם ראשונה שהיא מפנה תשומת לב לצעד הזה.
זה אמור לחסוך המון התרוצצויות וצער מבן הזוג וגם מהילדים מאוחר יותר.

כבר כתבו על זה וחזרו על זה בפורום הזה

לפחות כמה פעמים.

אני זוכרת לאחר מותה של אמא שלי לפני 8 שנים גם אני הצעתי לכם לעשות
ולחתום על טופס אריחות ימים עם מי שאתם אחראיים לכספים שלו (כמו
אמא או אבא או אח/ות) וכמובן גם עם הבעל, זה חשוב מאוד ברגע שצריך
את הכסף עכשיו ומיד.

עמיקם10

New member
חייל נדקר ונהרג מדקירות מחבל..מה שהיה חזר.

מחבל מג'נין. פעם היו מבצעים פעולת תגמול. באחת מהן לא רחוק מג'נין- השאירה יחדית ה-101 בשטח את ג'יבלי הקטן פצוע תחת עץ עם מים-כי זה היה רחקו ועלה אור היום
אחרי זה היו חטפו חיילים אןו אזרחים ירדנים כדי לקבל אותו חזרה.

יוליקה

Member
מנהל
התנועה לג'נין וממנה פתוחה דרך מחסום ג'למה

זה היה רק שאלה של זמן. כביש 60 לכוון ג'נין עמוס בתנועה של כלי רכב רבים מאד הנכנסים לג'נין המעבר פתוח לערבים ישראלים הנוסעים לקניות ולבלוי בג'נין דרך מחסום ג'למה. התנועה בסופי שבוע ובימי ראשון כבדה ועמוסה מאד בכביש הצר מאד שמצומת יזרעאל ועד מחסום ג'למה... לא מן הנמנע שהפוגע נכנס באחד הרכבים שחוזרים מג'נין לישראל....

הממשלה רוצה להיראות הומנית, והציבור נפגע

אין שום סיבה לאפשר לערבים מהגדה להיכנס לישראל כל עוד אין שלום (ולא יהיה).
יש מסביב מספיק ארצות ערביות שיוכלו ללכת ולעבוד שם, בלי לקחת לישראלים גם את הכסף וגם את החיים.
אבל הממשלה אטומה.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, התנועה היא רק מכיוון ישראל לג'נין

רק ערבים ישראלים יכולים להיכנס ולצאת.
אנשי ג'נין לא נכנסים אלינו רק עם רשיונות עבודה,
וישראלים יהודים לא עוברים במחסום לג'נין.

הערבים ניכנסים לעבוד בישראל ללא שום תיק או ציוד
כל בוקר מגיעים קבלנים למחסום לאסוף את הפועלים,
והם מחזירים אותם ב-16.00 למחסום.

עמיקם10

New member
כשמדברים על מדינה אחת או שתיים-הסכנות הן כאלה

כשבחור צעיר בן 17 הורג חייל ישראלי-הוא נהיה שהיד וגיבור-וחלק מעיסקת החלפת שבויים אחרי שהוא יושב 24 שנה. לומד עברית ועתיד להיות מנהיג בתנועת הטרור בעתיד.
בעבודה שהגשתי על 'צמיחת התנועה הקומוניסטית' וארגן הטרור 'נרודניה ווליה' רצון העם- ברוסיה שהחלה משנות החמשים בטרור. \
זה החל במאה ה-19 1850 ואילך. אחיו של לנין נתלה ב-1889 ולנין הצעיר המשיך..עד שב-1917 אחרי 70 שנה הקומוניסטים עלו לשלטון.
הטרור פנים רבות לו. וכל אחד יבין מזה מה שהוא רוצה. אצלנו הם קוראים לעצמם חמאס ואש"ף..הכוונות והמטרה בדיוק אותו דבר. ואין שום תעלה וקו בר לב..בקושי גדר.

גם אני מרגישה שמיציתי כבר את תכניות השירה

הריאלטי.

אתמול בערב אפילו השתעממתי כבר.

אז תגידו לי לזפזפ, נו אז תגידו, לאן בדיוק אזפזפ? אין
מבחר של תוכניות , יש מאות ערוצים ואים תכניות, כל תכניות
התחקיר גם כבר יוצאות לי מכל החורים בגף, רפי גינת
בקולו הרועם מבטיח שנראה, נראה, ונראה, ויוצא גורנישט
מיט גרנישט, אותו דבר אמנון לוי, הסיפורים חוזרים על עצמם וההסטוריה
תמיד חוזרת.

בזכות הממיר יש לי איכות סרטים

כשאני מתפנה מכתיבה, אני רואה סרטים בכל מיני ערוצים, זה יכול להיות דראמות או סרטים חקלאיים (מאנה מתים לכל דונם) ובינתיים אני נותן הוראה לממיר להקליט מה שאני רוצה כולל חדשות ותוכניות שאני מעוניין בהן. אשתי רואה כל מיני סדרות כמו עקרות בית נואשות וכאלו.
כשאני מתפנה אני יכול לראות את מה שהקלטתי, ולדלג על הפירסומות שהם 50% מהזמן, ופתרתי את הבעיה.
כל התוכניות המתחזות לריאליטי (והן לא כאלה כי הכל מתוכנן וכולם משחקים מול המצלמות) ממש לא מעניינות, בעיקר שאני יודע שכל הנפלים והאפסים מהתוכניות הללו מיד אחרי סיום התכנית יהפכו לידוענים עלובים.

היחידה שחשבתי שהתעלתה מעל כולם, שיפרה קורנפלד (רק לא הבנתי מה היא עשתה שם מלכתחילה), גם ממנה התאכזבתי כשכתבה ספר על חייה כחרדית, ומאותו רגע היא :"שיפרה קורנפלד, סופרת".
כמו שמאיה בוסקילה עשתה חודש שירות סדיר/מילואים ומאז בכל מקום מצהירה שהיא "עשתה צבא". גועל נפש. בכלל תכנית"האח הגדול, ידוענים" היתה כשלון עצום לכל המשתפים, שניסו באמצעות התוכנית לפרסם את עצמם ויצאו חומוס.....

גם לי יש ממיר מקליט ואני אוהבת להקליט לי

תכניות דוקו או מה שמעניין אותי, אך בערב כאשר יושבים יחד לצפות בטלוויזיה אין כל כך
מה לראות.

עמיקם10

New member
בסינית גאו פירושו גבוה..אתמול ראיתי שני דברים

אחד סרט טייואני עם בחור גבוה בשם 'גאו' כשמו כן הוא. הגיס שלי בחור גבוה ומדריך טיולים בסין- אז קוראים לו בסין 'גאו'..הוא גם כתב ספר על סין.
הדבר השני היה בערוץ הטיולים- שהרי בסין אוכלים הכל..אמנם לא בכל מקום. אז הם תופסים עכבישי טרנטולה מורידים להם את עוקצי הארס. מתבלים בסוכר מלח פלפל ומטגנים קצת.
ככה זה כשיוקר המחיה בשמיים.

הסינים אוכלים כמעט הכל- אגדה

יש לי חלק במשפחה סינים (אמיתיים) בשנחאי.
הם מספרים שכל בעלי החיים המטוגנים כמו ג'וקים,עקרבים,עכבישים,לטאות וכו, הם רק גימיק לתיירים. המקומיים לא נוגעים בהם.
כשמראים את סין חושבים שבכל מקום יש שווקים כאלו, אבל הנכון הוא שיש בערים הגדולות שוק קטן כזה (אצל הסינים קטן יכול להיות גם עם 1000 עובדים) וכמובן שזה רק לתיירים.
אולי בכפרים הרחוקים והמבודדים יש מי שאוכלים עכברושים ויתר רמשים, אבל דווקא הם אלו שמגדלים מזון ולא צריכים פתרונות כאלו.

בזמנו כאשר שרתי ב-"כיתת-השועלים" חלק מהאימון היה הישרדות (לא תוכנית טלויזיה מטופשת) והפרק החשוב היה מציאת מים ומזון מהצמחיה.
שורד-לוחם לא מתחיל לבשל נחשים וכל מיני המצאות, הוא לא יכול להעלות עשן כשהאוייב עלול לגלות אותו.
חלק מהקורס היה בארה"ב עם הכומתות הירוקות, וגם שם אותו דבר. אין שום בעיה להסתדר עם צמחים לאכילה לתקופות מסויימות.
גם במסעות ממש בשטח בתנועה קרבית (המסע הארוך ביותר היה חודש וחצי לעירק) אכלנו מהצמחיה שבמדבריות ורק אפינו לחם מקמח שהבאנו איתנו על הגמלים.
מה רע להכין ברמץ של המדורה לחם ולאכול אותו טבול בשמן וזעתר שהיה איתנו ?
בנאות מדבר שביקרנו (שניים) פינקנו את עצמנו בקניית ירקות למאכל וקצת בשר לקבב.

גם בארץ בטיולים נהגתי להראות לאנשים איך מוצאים מים ומה אפשר לאכול בשטח, ואם אפשר להדליק אש, אפשר לעשות המון, למשל:
מלוח קיפח - טיגון של 5-10 שניות ויש לך תפוצ'יפס מוכן עם מלח
קזוח - צמח עצי מאוד, אבל מבשלים את ענפיו, ומקבלים מרק עזר כאשר הענפים המבושלים נאכלים ויש להם טעם של גזר
וכו וכו

למעלה