בוקר טוב לכולם..עם חיוך

בוקר טוב לכולם..עם חיוך

ועוגה

p a l o m a

New member
ואם כבר ניחוחות ברגע שמתחיל../images/Emo182.gif

לרדת גשם .. אני במטבח מבשלת מרק.. ובכן הרגע הסתיים להתבשל מרק קשואים...הוספתי לימון פרסי (מי שלא מכיר את זה מעולה!!! משדרג כל מרק בשנייה!.. כדאי לנסות..) ולדעתי הדיירים פה ממש יוצאים מדעתם מהריחות שמסביב.. איזה כיף לי..................

פלומה אני כבר בדרך אליך עם כמה

תבניות מפלסטיק, בשביל לקחת הביתה,חה חה חה !!!!!!!!!!!!סתםםםםםם אני שמתי היום לבשל לשון ברוטב.

p a l o m a

New member
לאה שלום ?? זו את צלצלת ../images/Emo6.gif

בפעמון הדלת?? לא הספקתי לפתוח....למה ברחת כל כך מהר...?

פלומה, צלצלתי צלצלתי, חכיתי חכיתי

ומי לא פתחה את הדלת??????????????????פלומה!!!!!!!!!!חה חה חה!!!!!!!! בטח נבהלת, כשראית כמה קופסאות הבאתי, חה חה חה!!!!!

י מ י ת 2

New member
בקר טוב ../images/Emo24.gif

לכל החביירים והחביירות, הגשם ירד והרווה את האדמה ובעיקר את הגינה שלי המלאה בצפור גן העדן, מצטערת אין לי שושנים וגם לא סחלבים. צפור גן העדן גם לה יש במה להתהדר . הבמבוקים מרשרשים, הים גלי ומצפים ליום נעים ושמח. מיכה, תודה על העדכון היומי, אני דוקא רוצה להחזיר אותך ליום אתמול, לאחד הרוטשילדים שאתמול היה יום הזכרון שלו. האם אתה יודע איך עשה רוטשילד את הונו? השכת ושמע:לפי המסופר באגדות החסידים מאיר אנשל רוטשילד (1743-1812) היה שמש אצל רבי אחד, ולרבי היתה בת שהיה חוסך בשבילה נדוניה. את כסף היה מכניס במגירה מיוחדת בביתו. הכסף היה במטבעות של חמישה רובלים כל מטבע. הסכום הגיע לשלוש מאות רובל זהב. בערב פסח כשהרב הלך לקיים מצוות בדיקת חמץ ובדק גם במגירה, ראה והנה הכסף איננו. הרבי סיפר על המקרה לרבנית וזו חשדה ברוטשילד. כי רק לפני זמן קצר התחתן ופתח חנות וכנראה שלח יד בכסף הזה למחיתו. הרב לא האמין בדעת אשתו אבל הרבנית התעקשה שרק רוטשילד גנב את הכסף. ואילצה את הרבי לנסוע אליו ולברר את הענין. נאלץ הרבי לנסוע לרוטשילד סיפר הרבי לרוטשילד את חשד הרבנית שהוא גנב את הכסף וביקש ממנו סליחה על חשדנותה של הרבנית, רוטשילד לא פיקפק הרבה והודה שבאמת הוא שלקח את הכסף ומוכן להחזירו בתשלומים. הם באו לידי הסכם שכל חודש הוא ישלח להם סכום מסוים עד שיושלם החוב. הרבי קיבל את ההבטחה ברצון ופרש מרוטשילד וחזר הביתה כשחזר הביתה סיפר לאשתו והיא אמרה אתה רואה אני צדקתי. נכון, אמר רבי אבל בלבו לא היה שלם. ר' מאיר אנשל רוטשילד קיים את הבטחתו ושלח לרבי כל חודש 10 רובלים זהב ואף ביקש מהרבי סליחה על הטירחה הרבה שגרם לו. ככה עברו שלש שנים עד שהחוב סולק במלואו.לימים התברר שמי שבאמת גנב את הכסף היתה המשרתת ששרתה בבית הרב. שלחו השוטרים לקרא לרבי למשטרה וחקרו אותו ושאלו אותו על הכסף והראו לו את החבילה ומיד זיהה הרבי את החבילה שבה החביא את הכסף לנדוניה. בא הרבי הביתה וסיפר לאשתו מה קרה במשטרה מיד לקחו עגלה וסוס ונסעו לרוטשילד ובידם כל הכסף ששילם להם עד כה והשיבו לו בתודה ובקשו סליחה. שאל הרבי את מאיר אנשל רוטשילד למה הוא נהג ככה והודה שהוא הגנב? ענה להם מאיר אנשל: "ראיתי את הצער הרב של הרבי ועגמת הנפש שלו בגלל העדר הכסף. על כןקבלתי על עצמי את החוב, וקבלתי על עצמי את החשד על מנת שלרבי לא יהיה כאב ועגמת נפש. אמנם התחיבתי בחוב גדול לשלם ואכן שלמתי ברוב צער. ברם אני שמח שגרמתי לרבי שלוות נפש ורגיעה. כששמע הרבי את הדבר הנפלא הזה והבין עד כמה אדם זה טוב לב וישר ומוסר נפשו לזולת, אז ברך אותו שהוא וכל צאצאיו יהיו עשירים כל ימי חייהם ולעולם לא יחסר להם דבר. והשאר כתוב בתולדות ישראל. יום טוב לכלכם.

boaz31

New member
יפה הסיפור-ימית ועל כך אביא לך

את ציפור גן העדן-הופ-עפה לה הציפור מגן העדן-- אבל יש לי סתוונית-ימית וזה השם האמיתי

maxima

New member
ימית סיפור יפה....עוד סיפור על

רוטשילד בעצם על השם רוטשילד אתם יודעים ששמות משפחה נוצרו עם השנים לפי משלח ידו של אדם או לפי משהו בולט באופיו או בהופעתו או מקום מוצאו וכו'.... מי יודע הגיע השם רוטשילד??

shkedud

New member
מקסימק'ה לא יודעת מה מקור השם

רוטשילד, אבל כן יודעת שנתנו ליהודים באירופה שמות משפחה לפי עיסוקם, וגם לפי תארים שונים, למשל: שוורץ (שחור) וייס (לבן) מה, באמת, מקור השם רוטשילד?

המקור הוא שלט אדום, כנראה שהיה להם

בעסק שלהם שלט אדום, לכל עסק פרטי היו שלטים, כנראה זה המקור.בתרגום הוא מגרמנית!!

מקסימה, שקדוד ולאה שלום, שלושתכן

נכשלתם בבחינה, עליכן לקרוא שוב את הטור היומי של אתמול - ט"ו בנובמבר, ולהבחן עליו שנית.

maxima

New member
מיכה אמרתי לך שאני נהנית מהטור

היומי אבל אין סיכוי שאזכור אז תביא בבקשה את מה שכתבת ונקרא שנית...

ע ו מ ר 4

New member
ערב טוב כולם.

אז....כאן לא ירדה אפילו טיפה אחת משמיים...וכלכך רציתי. זוכרים שדיברנו על הירח?...אז כעת מעל נצרת ירח ענק ...צהוב כתום..ואפילו נדמה מחייך. מחייך ככה כמו בשיר:יה ירח יה ירח מה עשית... בילבלת בת ובן...... נוסעת לנצרת.... תחכו לי....לא להרדם מוקדם!!!

למעלה