בוקר טוב לכולם! רציתי לתייעץ איתכם

bell2002

New member
היי סיון, צודקת לגמריי ומסכימה איתך

אני לא מחלקת נדבות, וגם לא עובדת לחינם. ובכל זאת אני עסק חדש גם כקונספט ואנשים צריכים לעכל את האפשרויות שאני נותנת. אני צריכה כמה אנשים שישימו בי את מבטחם וירשמו אצלי את ילדם כדי שאכין אותם היטב לבחינות הבגרות, אני צריכה הוכחות וקבלות וכרגע אני יכולה רק להבטיח שנסיוני, השכלתי ויכולותיי מתאימות. לרגע לא דיברתי על להיות המחיר הנמוך ביותר - זה ממקם מאוד מאוד נמוך וקשה לעלות משם. אני גובה מחיר סביר ובתמורה נותנת "סל שירותים" גדול יותר מכל מתחריי. גם פרסומת גרועה עוברת מפה לאוזן, לא רק הטובה. למדתי פעם לתפור אצל מורה כישרונית מאוד, שילמתי לה כסף טוב כל חודש עבור הלימודים שלי (וכך צריך להיות! ללא ספק בכלל) אבל כשהייתי צריכה לתפור רוכסן למכנסיים שלמדתי לתפור אצלה הייתי צריכה לשלם 5 ש"ח עבור השימוש הנוסף במכונת התפירה המיוחדת שעמדה בצד, וכשהייתי צריכה לתפור אוברלוק לבגד גם זה היה כרוך בתוספת תשלום. בסופו של דבר החוג הסתיים ואני עזבתי בהרגשה קצת... לא נוחה ולא חזרתי אליה למתקדמים. ומאז אני רק שומעת על עוד ועוד בנות שלמדו אצל אותה אחת פעם אחת ולא רצו לשמוע ממנה יותר. אותה מורה כישרונית ובעלת יכולות תלתה שלט מקסים בפתח ביתה ומחכה לתלמידות שלא באות. כעת שאני בעלת עסק עצמאי משלי, אני לומדת מכל מי ומה שאני יכולה אילו טעויות לא לעשות. זו אחת הטעויות שאני מקווה שלא אעשה. אני מרגישה שחסרה לי קצת אסרטיביות, לדעת לומר את הדברים הנכונים במקום הנכון ולא לפחד. אבל אני מניחה שגם זו תכונה נרכשת עם הזמן והנסיון העיסקי. רציתי לשאול אותך, יש לך עסק עצמאי?

missB

New member
תמיד טוב ללמוד מטעויות של אחרים

אבל בהקשר של הנושא שדיברנו עליו הדוגמה שנתת לא כל כך מתאימה. אם בא אלייך תלמיד ומשלם עבור שעת לימוד ואת אחרי 60 דקות בדיוק אומרת נגמר הזמן, אפילו אם הוא באמצע משהו, אז את עושה את אותה טעות כמו אותה מורה שהזכרת. אבל אם את מסרבת לקבל תלמיד שלא שילם על מספר שיעורים, עד שלא יסדיר את חובו - אז את שומרת על האינטרסים העסקיים שלך. זה הבדל דק אבל חשוב. זה שמגיע לך תשלום עבור עבודתך זה נקודת המוצא של הכל. לבקש את זה זה לגיטימי לחלוטין. הליכה לקראת הלקוח אין פירושה התקפלות בפניו.

bell2002

New member
תלמיד שלא הסדיר את חובו בתחילת

החודש למשך החודש הנוכחי, לא יכול להשאר במסגרת שלי. אין בגלל נושא לויכוח. ומיכוון שהזמנים אצלי מסודרים מאוד, ויש לי כמה שיעורים אחד אחרי השני, אני לא מרשה לקבוצה לגלוש מעבר לזמן שלה ואני מאוד קפדנית בנושא הזה. תלמיד שמאחר לא מקבל "החזר" של הזמן שאיחר בו וכך הוא לומד להבא להגיע בזמן. לעומת זאת אם תלמיד מסוים בקבוצה לא הבין חומר או היה חולה והחסיר כמה ימי לימודים אני יכולה בהחלט להזמין אותו באופן חד פעמי וללא תשלום נוסף ולהסביר לו את החומר באופן כזה שיבין אותו. האמיני לי תלמידים והוריהם מאוד מאוד מעריכים את זה.

טוב, לי אין בעיה עם אסרטיביות

ואני נהנית ממנה מכיוון שהיא לא מאפשרת כניסה או פריצה של הגבולות שלי. זה דבר חשוב ביותר מבחינתי. לא מסכימה עם השיטה של להיות הטובה ביותר במחיר הנמוך ביותר. אף פעם לא הייתי במחיר הנמוך ביותר, ולעולם לא אהיה. אני לא בונה את העסק שלי על אטרקטיביות במחיר, אלא על טיב השרות שאני נותנת. יש הרבה אנשים שיודעים להעריך שרות ומוכנים לשלם עליו. המקרה של מוצר, הטיב יהיה טיב המוצר. אני חושבת שמי שמשלם טוב, יודע להעריך יותר את העבודה שקיבל. מי שמחפש מציאות, ו"זול", לא יהנה מהשרות שלי. ככה אני מציגה את עצמי, ומכאן גם מאוד מהר ברור שאני לא עובדת בלי כסף. להתחיל בנקודה "זולה" זו המדרגה הראשונה בכיוון למטה של ביטולים והתיחסות לא רצינית של הלקוח. בהתחלה הייתי זולה והבנתי מהר מאוד שאם אני רוצה להצליח עלי לתת מחיר שאיתו ארגיש נוח. כשאני מרגישה מנוצלת מבחינת המחיר, העבודה שלי אינה טובה כמו העבודה שאני נותנת כשאני מתוגמלת כללבי. כשאני רוצה לתת,ללא תמורה או אם תמורה נמוכה, אני בוחרת היכן, מתי למה וכמה. זה לא מובן מאיליו שאני צריכה לתת מתנות או צ'ופרים. וככל שאני ממעיטה בהם, כך אני מצליחה יותר...זה עובד הפוך. בד"כ הנתינה שלי היא לזקקים, ולא במסגרת העבודה שלי. וכן, לפעמים אני מוותרת על עבודה שמביאה אותי להתמודדות עם נושא התגמול. לא כל העולם הוא הלקוח שלי, יש עוד אנשים, ולי מתאימים אלה שלי, ולאחרים את שלהם. סימן ראשון ללקוח טוב, הוא המוכנות שלו להפרד מהשקלים שיש לו בכיס. אם אינו מוכן, אז יש אחרים שיתנו לו את מה שהוא רוצה.

missB

New member
תשובה לבל

בדרך כלל כל מדיניות כאלה נוצרות בגלל כמה אנשים רעים שהורסים לאחרים. אני למשל נקטתי מדיניות של אמון מוחלט באנשים עד ששניים שלושה אנשים הזמינו הזמנות מיוחדות והחליטו שלא בא להם לשלם תמורתן. אז אם בשם האמון אני אמורה להמשיך במדיניות כזו עד שהעסק שלי יקרוס - אני מוותרת על התענוג. כמו ששש שבע אמרה, מי שרציני לא יראה שום בעיה בתשלום מקדמה כלשהי. ואני בטח לא אחוש חרטה על הפסד של לקוח לא משלם. להיות טוב זה נהדר ואני בהחלט בעד ללכת לקראת הלקוחות ולא להיות קטנוניים עד כדי לא להזיז עפרון בלי עסקה. אבל זה לא אומר שצריך להיות פראיירים נכון? למרבה הצער יש מספיק אנשים רעים שימצאו לעצמם הצדקות למה הם לא צריכים לשלם לך. אם עוד לא נתקלת בכאלה - את בת מזל ואני באמת מאחלת לך שגם לא תתקלי.

תשובה פרקטית bell2002 אני מקווה...

בשיחה עם לקוח יש הרבה דברים. השיחה מתנהלת לה כשאני מנווטת אותה לכיוונים שרצויים לי. שיחה עיסקית אינה מדברת על שום דבר שאינו עיסקי. שיחה "חברית" בפגישה עיסקית עלולה לגרום לאי נעימות לדבר על כסף. אז אני מתיחסת לעניין העיסקי בפגישה עיסקית. אני לא מבקשת להפוך לחברה של מי שעומד מולי, וגם לא באתי לשתות איתם קפה. הלקוח שלי, יהיה שלי, וימשיך להיות שלי, כל עוד אהיה מקצועית בשרות שאני נותנת. אני עושה דברים ללא תשלום, אבל לא עם הלקוחות שלי. זו עמדה שהגעתי אליה אחרי שהרבה פעמים אכלתי אותה כי הייתי "בסדר" איתם. מה אני אומרת? קודם כל פנקס החשבוניות שלי עומד על השולחן כל הזמן. בשלב שבו עברה שיחת ההכרות ומתחילים לעבוד אני אומרת: "עכשיו, לפני הכל, נסדר את העניין התשלום עבור העבודה שלי". זהו. אני מקווה שתצליחי והרבה בדרך שבחרת... פתאום נזכרתי במורה שלי לאנגלית, כשהייתי בתיכון. היא היתה מגיעה לבית שלי פעם או פעמיים בשבוע. הייתה גובה המון יחסית לאז, בית הורי היה ממעמד הפועלים, ממש לא בעלי ממון וכך גם כל השכונה שלי שהיא לימדה. היא היתה מלאה יום יום 8 שעות. לא כי היתה זולה, אלא כי היתה טובה. סתם זכרון שעלה...

bell2002

New member
אוקיי, הבנתי ותודה אביבה.

גם אני חושבת שחברים זה לא עסקים והפוך. כן, את צודקת שאפשר להסחף אם לא נזהרים... ופתאום מוצאים עצמנו במקום נמוך מידיי. אני מקווה שלא כך המקרה אצלי. ולגבי המורה שלך לאנגלית, פעם היתה רק מורה אחת לאנגלית שלא היתה צריכה כל כך להלחם על תלמידיה - היום כשיש עשרים מורות לאנגלית זו מלחמה אחרת. ובמצב השוק היום... צריך להיות צעד אחד לפני כולם ומאוד מאוד חכמים.

את יודעת בל...

לפעמים לא מפריע לי להיות כמה צעדים "מאחור"... אני אז אוגרת כוח ומחשבה כדי לבדוק את השטח, מה שקורה, לחשוב על זה טוב טוב, ולמצא את הפתרון שמתאים לי. אני משתדלת לא לחשוב על מלחמה אלא על הדרך שהכי נכונה לי. לא מאמינה בשוק של מלחמה. מי שנלחם יצא חבול. אני חושבת שיש מקום לכולם ותמיד יהיה מי שיעדיף אותי על אחרים, כמו שיעדיפו אחרים על פני. אני תמיד חושבת על הספר, או רופא השיניים, או כל אחד אחר שאנחנו משתמשים בשירותיו. תמיד יש הרבה נוספים כמוהו מסביב. יש גם הרבה מאוד סופרמרקטים וחנויות בכל מקום... אבל, לכל אחד יש את זה שהוא הולך איליו, כי נעים לו איתו. יש עוד הרבה דברים שהם מעבר לתמחור, וסקרים. אם הלכתי לבית קפה שהמחיר שלו היה מאוד אטרקטיבי,והעוגת היו מצויינות אבל...היחס שם היה מגעיל...לא אגיע לשם יותר... כנ"ל לגבי שמלה, נעליים, הרצאה, מוסך או כל דבר אחר. אחד הדברים החשובים בשיווק הוא ליצור סביבה נעימה ללקוח. כשנעים ללקוח איתך, המחיר יכול לעלות והוא אף ישלם בשימחה... כי כשנעים, היד נכנסת יותר מהר לכיס ומוציאה כסף. חברות משקיעות סכומי עתק בנושא הזה, יצירת סביבה נעימה ומזמינה בכל דרך, אפילו בפגישה קטנה קטנה. כשנעים, הכל הולך יותר קל... התלמידים שלמדו אצלי, באו אלי כי אהבו אותי, ואח"כ גם באו האחים שלהם הקטנים יותר, כי אהבו את הסביבה שהיתה להם בנוסף ללימוד החומר. ילדים מצביעים ברגליים, כשלא נעים להם הם לא רוצים... גם מורה לאנגלית בבית הספר, שלכאורה המשרה שלה "בטוחה" יכולה יום אחד לעוף כי עשתה מעשה שאינו מתקבל על דעת ההורים. הנושא מורכב וגדול ואני שמחה שעלה

bell2002

New member
את יודעת אביבה...

שעסק מתחיל דינו אינו כדין עסק ותיק. כעסק מתחיל עליי לתת את כל התשובות לכל הבעיות של תלמידיי (בעיות לימודיות בתחומים שאני מלמדת בלבד, כמובן), עסק ותיק יכול כבר "להתמקצע" ולהחליט שיש דברים שהוא לא נוגע בהם. עסק ותיק שכבר צבר לו מוניטין מתנהג ארחת מעסק מתחיל. ותמיד אפשר להביא דוגמא הפוכה וסיבה נוגדת למה שכותבים ברגע זה... זו לא "הפואנטה" בכלל. בכל מקום עבודה ולא רק בבית אפשר לעוף אם עושים דברים שלא מתקבלים על הדעת, והיום במצב השוק היום - זוהי בהחלט מלחמה. להתפרנס בכבוד ולפרנס משפחה וילדים בכבוד בימינו הוא לא דבר מובן מאליו בכלל - צריך להיות יצירתיים מאוד.

ההבדל בין עסק מתחיל

לעסק ותיק הוא בהתיחסות של בעל העסק. תמיד צריך עוד לקוחות, גם אחרי 20 שנים, תמיד צריך את כל מה שהיה צריך בהתחלה, מה שמשתנה הוא היחס של בעל העסק למה שקורה. ראי כמה כסף משקיעות חברות ותיקות וידועות בפרסום שמנקב בראש כל הזמן בטלויזיה... הם ממש לא נחים על זרי דפנה. לא אמרתי שאני מדברת רק על פואנטות.אני בכלל לא חושבת שיש פואנטות. בעיני כל דבר הוא פואנטה. מכיוון שהוא יכול לדבר אלי ולמישהו אחר לא, וגם להיפך. אחד הדברים שאני עושה בפורום הזה הוא יצירת מקום לחשיבה שונה, אחרת ואולי לא מקובלת.אם מישהו כבר ניסה משהו, ולא הצליח, זה לא אומר שהשיטה אינה טובה או שמרמים את כולם. יש אנשים שיצליחו כאן ויש כאלה שבמקום אחר. אין בלעדיות לשום דיעה, ולשום דרך. המטרה היא לאפשר לשיחה נעימה על כל נושא שבעולם שקשור לעבודה, בלי ליצור תויות או תחושה לא נעימה. והרי אמרת שצריך להיות יצירתיים. כדי ליצור, אי אפשר לחשוב כל הזמן על מה שכבר חשבנו. יש מקום לחשיבה אחרת, שונה,זויות חדשות שאולי לא נראות בשלב מסוים ורק אח"כ אפשר לדעת מה קורה... ויש מקום גם לחשיבה המתקבלת ביותר על הדעת. שום דבר אינו מובן מאיליו, לא המשפחה, לא הפרנסה, וגם לא זה שאנחנו קמים בבוקר בריאים ויכולים לאכול באופן עצמאי. על זה אני מדברת בדיוק! ולכן, יש לאפשר לכל דיעה להיות דיעה ולא לפסול אותה על הסף כי היא מייצגת משהו שאני חושבת שהוא ממש "לא בסדר". אני יכולה לחשוב מה שאני רוצה, זה לא אומר שמה שמשהו אחר חושב, הוא לא נכון או לא בסדר וכן הלאה... חשיבה חופשית, פתוחה היא מקור ליצירה בעבודה.אני חושבת שהבאה של דברים אחרים, חשיבה אחרת, יכולים להועיל ולהביא את האדם לחשיבה נוספת שאולי לא היה חושב עליה לפני כן... את מוזמנת להפריך את דברי, או לא להסכים בכלל, יש לזה מקום מכובד בפורום הזה... אני לא מעוניינת בקונצנזוס או הסכמה בלעדית לדברים אלה או אחרים. אני רוצה כמה שיותר אפשרויות... שבת שלום

bell2002

New member
את גם מעוניינת בדרכים

שהן ממש לא נכונות רק בגלל הזכות לחשיבה יצירתית ומקורית? את רוצה כמה שיותר אפשרויות וכמה שיותר דיעות וזה טוב ונכון אבל צריך לקחת בחשבון שאפשרות לא טובה או לא נכונה יכולה לפגוע בעסק מתחיל או באדם שהחליט לעבוד מהבית. אני בהחלט חולקת עלייך. אני לא מעוניינת בקונצנזוס ולמען האמת מעולם לא הייתי חלק מהקונצנזוס. אני מעוניינת לחלוק את הפחדים, ההתרגשויות, החששות, הטעויות וההצלחות שלי כבעלת עסק עם שכמוני. אני ממש לא מעוניינת למצוא עצמי תוהה האם כתבת כך או אחרת רק לצורך הויכוח או שיש לזה גם משמעות אמיתית. אני מבינה את הצורך לחדש את הפורום ולשם כך את הצורך לעורר גלים, אבל יכול להיות שהצרכים שלי ושלך מתנגשים. חג שמח.

בפורום יש הרבה דברים

עבודה מהבית קשורה לכל מהלך החיים שלנו. פורום הוא מקום שבו דנים על הכל וכל אחד לוקח את מה שמתאים לו.יהיו דיעות שהולכות ביחד ויהיו כאלה שלא. אין אפשרות "לא טובה". כל אחד מחליט מה טוב עבורו ומה לא טוב עבורו.כשיש חנות מלאה בעשרים סוגי שמפו, כל אחד בוחר את מה שמתאים לו. כל חברה מציגה את השמפו שלה כהכי טוב... הלקוח הוא שמחליט בשל סוג השיער, גילו של הלקוח, התנסויות בשמפואים אחרים ועוד... לחלוק טעויות, הצלחות, חששות, מחשבות, זה הדבר הנכון והנפלא לעשות בפורום. התגובות לשיתוף יכולות להיות שונות ואין בכך פסול. בל, אני לא "מעוררת גלים", כך אני חושבת. אין לי צורך לעורר את הפורום מכיוון שאני לא רואה שום פסול בפעילות מעטה או רבה... אני חושבת חשיבה אחרת לפעמים, שונה אולי, אולי לא מקובלת... זה לא לצורך "גלים", זו דרך החשיבה שלי, שאינה פוסלת שום חשיבה אחרת. בעיני יש למה שאני כותבת משמעות מאוד אמיתית. יחד עם זה את יכולה להעזר בכל דבר שיש כאן, שמתאים לך.אל תחשבי שאני כותבת כדי לעורר גלים, זה ממש לא כך. גלים נוצרים מעצמם, פעם כן ופעם לא... יש לי עוד שני פורומים שאני מנהלת...לא כל מה שאני אומרת אמור לזכות במחיאות כפיים. אני אומרת רק את מה שאני חושבת, וזהו. אפשר להסכים עם זה ואפשר שלא. אני עושה מקום לכל מה שיש מתוך כבוד, הערכה, והתחשבות. לא חושבת שיש למישהו את מטה הקסם שיכול להביא לכולם הצלחה... הפורום הוא בדיוק המקום לדון בכל הבעיות, התלבטויות, צרכים וכל מה שעולה, רק ש...חשוב שיהיה ברור שאין דרך אחת להצליח. יש הרבה. ושוב, אם לא הייתי ברורה, אין מטרתי לעורר ויכוח, ההיפך, המטרה היא לתת את מגוון אפשרויות שיש לכל אחד מאיתנו כדי שמי שרוצה להעיזר יוכל לבחור מהכל את מה שנעים לו ומתאים לו. אם את תוהה, תמיד את יכולה לשאול שאלה נוספת שתבהיר את מה שלא ברור ואני תמיד עונה... מקווה שהפעם זה ברור יותר

שש שבע

New member
שמתי לב

שכמישהי אומרת לי שהוא רוצה שאעשה עבורה משהו "אל תדאגי אני אשלם לך" אני אוכלת אותה אחר כך בגביה, הנשמה יוצאת מה זה "אני אשלם לך?" מה אני עובדת בהתנדבות? ודאי שתשלמי לי, מה היה פה ספק? יש פה משהו תת מודע אצל הלקוחה שמגיע אלי, ואני למדתי להתנהג בהתאם, אני בצורה ברורה מסבירה את תנאי התשלום וכו', הולך? אז יופי, לא הולך? כפרת עוונות -ניצלתי.

שש שבע

New member
אבא שלי איש מאוד חכם

אבל כשהוא עלה לארץ הוא כבר היה אבא לארבעה, ואחר כך נולדו לו עוד 7 ככה שהיו לו 13פיות להאכיל, . מכיון שהוא תמיד האמין שהילדים הם הבורסה שלו והוא צריך להשקיע בהם, הוא פתח מכולת אחרי בלאגן בירוקרטי, מדובר על לפני 45 שנה. הוא החזיק במכולת יותר מ30 שנה, למרות סופרמרקטים שנפתחו והיפרכולים שהציעו עולם ומלואו, הוא תמיד אמר "להתרכז בעתיד" אם מישהו חיב לך כסף ולא שילם? תנסה לקבל את הכסף שלך, אבל אם אתה רואה שאין סיכוי, תשכח מזה, ותמשיך הלאה, כי המחשבות על זה רק יזיקו לעבודה של היום ושל מחר, תלמד את הלקח, ותעבור הלאה. גם אני מנסה לזהות מוקשים בתחילת הדרך, בדרך כלל מצליחה, ובדרך כלל מזהה מי כן תסגור עיסקה ומי לא, אבל לפעמים אני מופתעת הן לטובה והן לא. בד"כ תחושות הבטן שלי מוכיחות את עצמן, ולמדתי לא להתעלם מהן.

שש שבע

New member
עלול לקרות

אני גובה 10 אחוז לפחות בפגישה הראשונה כשסוגרים עיסקה, ואם היא מבטלת היא לא מקבלת את הכסף חזרה, אבל בדרך כלל זה לא קורה, אצלי אם קורה שחתונה מתבטלת אני לא גובה עבור השמלה, גם אם סיימתי אותה, יש כאלה שמתעקשות לשלם, אני לא אוהבת "כסף של נאחס" אז אני לא לוקחת, אבל, הן חוזרות אלי לרוב, וגם האחיות שלהן, ככה שהפסדי יוצא בשכרי, והשמלה? מישהי אחרת שוכרת אותה. קרה כבר שמישהי הזמינה שמלה, והיתה בלחץ התעקשה שאקבל אותה בזמן מסוים, כי אין לה הרבה זמן לחתונה, אחרי שבוע היתה צריכה להגיע למדידה ואז אמא שלה התקשרה , כי היא חזרה מצרפת הביאה לכלה שמלה, והיא רצתה את הכסף חזרה , כמובן שלא החזרתי, אחרי שמתחילים לעבוד ומשקיעים חומר ועבודה, לא מחזירים, ואפילו בבית המשפט יסכימו איתך. אם את רוצה לתבוע ממנה את הכסף, את יכולה לכל הדעות לתבוע 10 אחוזים מהסכום הכללי, ולתבוע אותה. בסה"כ זה סיכון , שמישהו מבטל הזמנה. אבל בדרך כלל מסכמים את הדברים מראש, השלב א, משלמים סכום , בשלב ב' סכום שני, וכן הלאה, מי שמבטל את ההזמנה נושא בהוצאות. פעם הייתי מאוד תמימה, ולא גביתי אפילו סכום ראשוני על עסקה אבל "שומר פתאים ה' " זה היה בסדר, אבל יום אחד, הוארו עיני, וגם תקנות הרשויות לכתוב הזמנה (או להוציא חשבונית ראשונית אם שולם סכום) עזרו בענין.

gali49

New member
תכתבי הסכם עבודה ואל תתחילי לעבוד

לפני שחתמו לך על ההסכם ותשלום של סכום מסויים על החשבון. ככה עובדים! וזה גם מראה על רצינות. כשאת קונה ספה או משהוא את גם משלמת על החשבון עד שהספה מוכנה או כל הסכום לא?

למעלה