בוקר טוב לכולם

בוקר טוב לכולם ../images/Emo135.gif

מה קרה לכם דיברתם בלילה הרבה עייפתם???? אתמול לשם שנוי הייתי בהרקדה של אבי פרץ במקום בהרקדה הרגילה שלי עם שמעון מרדכי. וכרגיל אבי עדיין בשלו ממשיך ל"הידבק" לרקודים שלו.

avigal23

New member
בוקר טוב גם לך שוגי ולכל הפורום!!!

באמת נראה לי שכולם ישנים... ובקשר לאבי פרץ-לכל מדריך יש את הדרך שלו להרקיד-במקרה הזה, אבי, הדרך שלו להרקיד-כשהוא שם את הריקודים שלו...

אביגל, עלייך להבין.....

לאביגל שלום. את כותבת : "לכל מדריך יש את הדרך שלו להרקיד - במקרה הזה, אבי, הדרך שלו להרקיד - כשהוא שם את הריקודים שלו....." אני חושבת שזו דרך פסולה, לא חברית, ולבסוף באה כבומרנג למי שנוהג כמו אבי. תנסי להבין לבד למה אני חושבת כך, ואם תירצי חכמי הפורום ואני נשמח להסביר לך מה כל כך רע בזה. להתראות. מירי.

avigal23

New member
מירי,אני מבינה...

את בהחלט צודקת כשאת אומרת שזו דרך לא חברית... אבל האם ביקשו ממנו ריקודים אחרים והוא סירב? אני בהחלט גם מבינה למה התכוונת,האם שאלו אותו מדוע? אני גם חושבת שזה באמת לא יפה,ואפילו קצת אגואיסטית. אבל במידה מסויימת הוא יכול לשים את הריקודים שלו.לא פירטו פה אם הוא שם רק את הריקודים שלו,אני גם מאמינה שהוא לא ישים רק את ריקודיו,אבל בהחלט גם זו דרך להרקיד,באמת בחירה לא נכונה...

תשובה לאביגל !

אני שמחה שאת מתחילה להבין. ביקשו ממנו ולא פעם אחת לשים או ללמד ריקודים של אחרים והוא מתחמק כצלופח. אצלו בחוגים כמובן שאין "לוח בקשות-ריקוד". הרי בשביל מה הוא צריך ? הוא מקיים את הפסוק : "רק על עצמי לספר ידעתי צר עולמי כעולם נמלה". חוץ מזה אביגל יקרה. קראתי בפורום שהיום את תיזכי לארח בחוג של בתיה את יום טוב יקיר הפורום. ללא ספק זה יהיה ערב נפלא עבורך וכבוד רב, שהצלחת להביא מהדרום הרחוק מרקיד ובן-אדם כל כך טוב לתל אביב ולחוג היפה שלך. אז תהני מהערב היפה היום ובכלל מהחיים שלך ! אני מבקשת שתמסרי לו דרישת שלום חמה ממני, ותספרי לכולנו כאן בפורום איזה כף היה וכל החוויות, והכל. אוהבת אותך. מירי.

מירי ואביגל - על אבי פרץ

את הפסיכולוגיה של המרקידים ואבי פרץ -אתן בנראה, לא מכירות. כשמדריך לא בא להשתלמויות, ולא מתענין בריקודים של יוצרים אחרים, צריך למצוא דרך - כדי לחמוק, מלחץ הרטקדים, אשר מעונינים בריקודים של כל היוצרים. מה הוא עושה : א. מחבר ריקודים משל עצמו , ומשתדל שהם יופצו ברבים, כדי שהרוקדים שלו - תרום רוחם וכבודם. בחינת: "שישו בני מעי". והאגו שלו פורץ גבולות - כאשר הוא מוכיח שריקודו מבוקש בחוגים והרקדות אחרות. ב. דרך שניה , לחמוק כצלופח מדרישות הקהל - בבחינת - "אויל מחריש - חכם יחשב", כלומר - הוא חושב : אני יודע הכל , אבל אל תאלצוני לגלות , שאני לא יודע כלום. כי אז יפחת ערכי. ג. נכנס לעימות גלוי עם הרוקדים, מאים , מצפצף יוצר אי נעימות , בעיקר אצל רוקדים ותיקים ומנוסים זה רק חלק ממחשבותי על מדריך - יוצר שמקנא לריקודיו בלבד. האם אני טועה ?

avigal23

New member
חבר יקר!

אני בהחלט לא מכירה את אבי פרץ, ואם אני מכירה אותו אז מהפורום... אני לא מנסה להגן עליו,אני פשוט לא מבינה למה לו לעשות את זה? מה ייצא לו אחרי זה? שכל רוקדיו יעלמו? את אפשרות ג´: "נכנס לעימות גלוי עם הרוקדים, מאים,מצפצף יוצר אי נעימות בעיקר אצל רוקדים ותיקים ומנוסים..." אני הייתי שוללת...באמת שאני לא מכירה אותו אבל לא הייתי חושבת על מרקיד,מדריך,יוצר ואפילו כל דבר אחר שאפילו לא קשור לריקודי עם,אבל עתידו תלוי במשתתפים יעשה כזה דבר. אני חושבת ואפילו בטוחה שלכל מרקיד חשוב שכמה שיותר רוקדים יבקרו אצלו בהרקדה ואפילו יהיו "אנשי קבע",ולכן אני לא חושבת שאפשרות ג´ היא באמת ניתנת ליישום. בקשר לאפשרות א´,איני שוללת ואיני אומרת שזה נכון,מי אני שאשפוט ואגיד אם איני נמצאת שם כשזה קורה? אפשרות ב´-כמו שמירי כתבה-מנסה לחמוק מבקשות הרוקדים זה אפשרי... ובאשר לשאלתך:אם אתה טועה? ראה את תשובתי בהסבר ^למעלה^.

לחבר איני יודעת אם אתה טועה

אך גם אני רקדתי אצל אבי פרץ - לדעתי הוא מקסים, ואמנם הוא בהחלט משמיע יותר מריקודיו אך משמיע גם משל אחרים, איני מוצאת פסול בכך, כל מדריך מפרגן קודם כל לעצמו. כך לדוגמא את גדי, את דודו, האם הם לא משמיעים את יצירותיהם בחוגיהם? זה לגיטימי. איני חושבת שאבי פרץ הוא מן הטיפוסים ה"מצפצפים" ובכלל איני נוהגת להשמיץ אף אדם (אלא אם כן משמיצים קודם אותי) אך ביקורת בונה - מתקבלת ברצון, בתנאי שאין כאן משוא פנים אם אתה מבין למה אני מתכוונת. אבי פרץ מלא במרץ שמדביק את הרוקדים, הוא עליז ושמח מטבעו וזה מוסיף הרבה לחוגים שלו, בעבר הוא מאד הצליח בחוג הזוגות שפתח בבית משען בגבעתיים (שהיה באחריות פנינה קליין) החוג היה "מפוצץ" וגם כיום חושבני, שאבי פרץ מצליח בחוגיו. איני יודעת מדוע יש נטייה להתנפל כל הזמן על אבי פרץ שכל מה שהוא עושה - הוא עושה למעננו - הרוקדים. סה"כ זה לא המקצוע הראשי שלו, הוא לומד (אולי כבר סיים ללמוד) משפטים וכנראה שהמקצוע הראשי שלו (אם יבחר) יהיה עו"ד. אבל הוא נהנה להרקיד והרוקדים נהנים לרקוד אצלו. אז אני דוקא מאלה שמפרגנים לאבי פרץ - מאחלת לו "יישר כח" גם בהמשך.

אני דווקא מכירה......

חברשל יקר ! אתה כותב : "את הפסיכולוגיה של המרקידים ואבי פרץ - אתן כנראה לא מכירות". תתפלא, חברשל יקר, אני מכירה היטב ויכולה לכתוב לך ספר עב-כרס על כל הטריקים של מרקידים אלו.. ולכן כל מה שכתבת בסגנונך הספרותי והמלומד ידוע לי מזמן ואינו חדש. ועוד משהו : אין טעם לשבח ולסגוד למרקיד מסויים כל הזמן ולקרקר סביבו כמו תרנגול כפי שנעשה כאן. אפשר להעביר בקורת עניינית ונוקבת על אבי פרץ לגבי התנהגותו האגוצנטרית והמזלזלת, ויחד עם זה לשבח אותו כיוצר מוכשר מאד, שהנחיל לרקודי עם ריקודים מדהימים כמו : אל החופש, בפונדק קטן, כשנבוא, זמן לילה, יום חולין, כיוון שאין לדעת, לגעת באושר, שיר מכל הלב, שיר אהבה ישן, ועוד ועוד ועוד..... סטירה בצד ליטוף ! מירי.

מירי - גם פסיכולוגיה של צעירים

חשוב לדעת. היום לכל ילד יש אומן נערץ. והוא ממש סוגד לו. יש נערות , שקירות חדרן עמוס לעיפה בפוסטרים של הזמר האהוב עליהן. ויש תינוקות של בית רבן , אשר עטופים בצבעי קבוצת כדור-רגל אהודה. מותר לצעירים , שיאהבו ויסגדו לאמן, או לאדם הנערץ עליהם. אין זה שלילי. הלואי וילמדו לאהוב כך - את בן/בת זוגם בעתיד. המבוגרים יותר מיושבים בדעתם ושוקלים את אהדתם, לאור ניסיונם בעבר , יש להם קנה מידה אחר . לכן, אל תתפלאי אם אביגל סוגדת לבתיה, עדה לגדי ואת ל.....(יש מישהו ? אולי מהפוליטיקה ? ) לפי דעתי יש כאן כמה שסוגדים.... ליום טוב , ידידנו הטוב. כן ירבו הסוגדים . הלואי עלי.

סוגדת ?............. לא !

חברשל אני מבינה, מעריכה, מכבדת, מעריצה, אוהבת, שונאת, קשובה ומפנימה. סוגדת ? אף פעם !!! מירי.

ואילו אני

מבין, מעריך, מכבד, אוהב, מוקיר, קשוב... וגם מבקר, בוחן, שואל, מטיל ספק... אבל אף פעם לא מעריץ, לא שונא ולא סוגד. אף פעם!!! ובכלל אני מעדיף להגיב ל"גופו של עניין/התנהגות" ולא ל"גופו של אדם" שכן כל אחד לעיתים פועל כלבבי ולעיתים לא ולכן אשפוט את התנהגותו ולא אותו.

avigal23

New member
רגע רגע!!!

עדה המקורית-האם יש עדיין הרקדות בבית האבות משען בגבעתיים? אני כ"כ אוהבת את הריקוד פונדק קטן...בהחלט יש דברים חיוביים אצל אבי פרץ...

צליל ב

New member
לאביגל

אני יודעת שאין יותר הרקדות במשען ממתי שאבי פרץ ופנינה קלין עזבו. ערב נעים.

אל תרקדי במשען, גם אם יהיו ...

ממליץ מאד לא לרקוד במשען, גם אם יהיו שם הרקדות. הבנין בנוי בשיטת פל-קל
בזמנו, רקדתי שם והרגשתי את הרצפה זעה ונעה. כששאלתי על כך מישהו, הוא הסביר לי "שאני לא מבין בבניה", ו.. "זה דווקא לטובת היציבות". הפסקתי לרקוד שם לפני שנים רבות, פשוט משום שפחדתי. בדיעבד, הסתבר שדוקא אני, "הבור" בבניה, צדקתי.

אין על מה להישען במשען

ל- זקנמוךקרח אתה צודק, אני אישית הפניתי את תשומת ליבה של פנינה ושל דני לגבי נידנודי הריצפה, לפעמים כמו על ספינה. אני גם יודע שדני העביר את זה הלאה לנוגעים בדבר. כשהיה ו"שוב אתכם" אני מיד הייתי עולה לבמה ועוד במספר ריקודים נוספים. טוב שאין שם ריקודים - לטובת הציבור.

avigal23

New member
אוקי,טוב שאמרתם לי כי..../images/Emo51.gif

סבתי גרה שם בבית האבות הזה!!!

קורין1

New member
היי מירי, מהיכן הידע הרב הזה.....

ברקודי עם? אני בקושי יודעת על יוצרים מסויימים. דרך אגב "בפונדק קטן" היה הרקוד הראשון שלמדתי, עד היום אני אוהבת את הרקוד הזה, והיום אני גם יודעת מי יצר את הרקוד. באהבה

למעלה