בוקר מעונן חלקית ונעים ../images/Emo6.gif
סוף סוף אני מרגישה שאנחנו בפורום ששים+, פורום אשר כל חבר בה משתף אותנו בהרגשותיו, בחוויותיו, בניסיון חייו - וזה נפלא. כל אדם בגיל מעל 60 לעתים מרגיש שהזמן אוזל לו וחייב מהר מהר להיות עסוק ולהינות בכל שעות היממה והלילה. לגיטימי. מהי הנאה? לכל אחד ההנאה בחיים אומרת משהו שונה לחלוטין. כשאומרים לי, נו, למה את לא נוסעת לחו"ל,
נו למה את לא נרשמת כל הזמן לקורסים, חוגים, וכו'. כשאומרים לי למה את לא עושה את זה ואת זה הרי יש לך את כל הזמן בעולם. מי יקבע לי מה טוב לי ומה מהנה אותי. ישנן הנאות קטנות בחיים שלדעתי שוות כל. ולדוגמא: אם כלתי שהתחילה לעבוד כקוסמטיקאית ואני הצעתי לנטרל את עצמי השנה, לא להירשם לשום חוג בשעות הבוקר, לא לקבוע מפגשים שאינם תואמים את היומן המשותף לשתינו והמתואם כל הזמן, כדי לשמור על נכדתי החדשה התינוקת,
הרי יאמרו, השתגעת! שנה, בגיל הזה, ל"מזמז"? לא.האם זה לא שווה לראות את החיוכים המקסימים של הקטנה , אפילו להרגיע אותה בשעות הבכי
. כשבני - בעלה - יושב לידי וליד המחשב שלי - מסדר לי את עניין הוירוסים, תוכנות, סורק, מצלמה וכל הקשור במחשב.לנשק אותו
לתודה. בזמן השיפוץ קבלתי ממנו עזרה בצורה בלתי יאומנת. אז כאשר עוזרת לכלתי הרי מקדמת את חיי שניהם. אמנם תאמרו זה קצת תן וקח, נכון, אני עושה את זה כנתינה נטו, אולם באם בא הפידבק - זה אדיר. אם נכדותיי אוספות מדבקות של המורדים (סדרה בטלוויזיה)- וסבתא קונה את המעטפות ומביאה והן קופצות עליה בשמחה לא תתואר עם נשיקות וחיבוקים, להיות מעורבת בחייהן, תאמרו - מעורבת זה לשאול על הלימודים, נכון גם זה, שואלת אותן וגם אם יש להן חברים כבר (אפילו בגיל 8 ו-10) ומה קורה בכיתה, כן גם זה. אוכל לכתוב ספר על הנושא -
:-
כל אחד נהנה בצורה אחרת. אפילו: לשכב בבית ולקרוא ספר טוב גורם להנאה עילאית. לשוחח עם חברה שיחה מלב אל לב - הנאה. לשוטט בחנויות לאו דווקא לקניות - הנאה. לשמוע הרצאה נפלאה - הנאה. ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד.לא תיארתי זאת בצורה פילוסופית אלא מהדברים הקטנים והפשוטים המשוטטים בחיינו. כל אחד בוחר מהו סוג ההנאה שלו והשני יכבד ולא ינסה לשנות או להציע אחרת. זהו סוד הידידות. אז שתפו אותנו בגורמי ההנאות שלכם ונהנה איתכם.
חיבוקי offe