בוקר טוב לכולם

Dannyk

New member
בוקר טוב לכולם

מה חדש? אין איזו שערוריה שנדבר עליו?

שערוריה?

מה אתה מעדיף? בחישה נמרצת בכוס תה או סערה באוקיינוס? יש מן השתיים.

סערה בים כינרת

אני מתייחס להודעה המובאת כאן מדובר בבת לשני הורים נכים שלמעשה ממלאת את כל צרכיהם, אולי על חשבון החופש האישי שלה. אני יודע שבעבר גם בנים שומעים עזרו להורים חרשים, ונאלצו לתרגם עבורם גם ביקורים אצל רופא, כולל התנסות במצבים שילדים רגילים אולי אינם מתנסים בהם. נושא מורכב יותר הוא כאשר הורים שומעים למשפחה מעורבת (הכוללת חרשים ושומעים) מנסים לקבוע סדר עדיפויות, הנראה מוסכם על בני המשפחה, ועקב סיטואציה מסויימת מתגלה חוסר הסכמה. גם הסביבה השומעת דוחפת למעורבות ההורים השומעים כאשר היא פונה אליהם במקום לעמוד מול החרש עצמו. מסיבה זו היו הורים שומעים שהחליטו להישאר עם ילד אחד בלבד (חרש), וגם כאן התוצאה לא היתה טובה, כי ההורים "חנקו" את ילדם בדאגתם אליו - סיטואציה דומה לזו המובאת בקישור.

צלף

New member
לקויי שמיעה סובלים מ- "סמוך"

אפילו שיש לך יכולת שמיעה מסוימת במכשיר שמיעה, ברגע שאתה לא בטוח שמה ששמעת נכון, אזי באיזה מקום מפתחים את ה "סמוך" "סמוך" הוא בטח שמע את הכול, הוא בטח מבין, שהוא יסדר... וכתוצאה מכך, בעית אופי כללית ללקויי שמיעה, שאנחנו בממוצע פסיביים יחסית לשומעים, ונוטים לסמוך שאחרים יסדרו לנו. ומזהה נגזרת בעית המשפחות המעורבות, אבל גם בחברות על טהרת לקויי שמיעה יש בעיה של "סמוך" על המארגנים...

זה רק חלק אחד מהנושא

יש הרבה מקרים בהם שומע מנסה לעשות דברים במקום חרש, ואחר-כך בא בטענות כלפי החרש מדוע "אינו עושה כלום". היה מנהל שומע באגודת החרשים שהופיע בפני חניכי קורס מנהיגות ואמר להם: "היו"ר לא עושה שום דבר". בפעם אחרת הוא אמר: "חרשים לא מבינים מה זה כפתור" (מתקן רפואי לאוזן). כאילו ששומע יבין באיזה כפתור מדובר. כבר ראיתי שומעים שלא הבינו מה זה מכשיר שמיעה, ולמה מכשיר שמיעה אינו מאפשר "שמיעה מוחלטת". זה רק קצה הקרחון. משום כך פיתחו החרשים בארה"ב אנטיתיזה לשומעים. רובם אינם יודעים קריאת שפתיים, מסמנים בלבד, משוחחים עם שומעים דרך מתורגמנים או שירות ממסר בלבד, דורשים כיתוביות בכל מקום ומתנגדים לשתל קוכליארי. צלף - העתקת כתבות באינטרנט היא אסורה, גם אם היא נעשית באותו אתר.

צלף

New member
הערות -

לגבי העתקות - מנהל פורום (וההנהלה) קובע את הסדרים בפורום, תפנה איליו. בעצם אני מביע תמיהה על כך שאתה מתנדב להיות השוטר של הפורום, אני סבור שהיית צריך להשאיר להם את התפקיד, ואתה היית צריך להסב את תשומת ליבם אם לדעתך נעברה עבירה כלשהי... על כל פנים העתקתי רק חלק קטן מהכתבה שהיה חשוב לנו, וכמה שאני זוכר מהודעות שנתת בעבר כתבת שזה מותר. לגבי כפתור - רק הורים ורופאים יודעים על קיומו, גם אני לא ידעתי על קיומו עד שלילדה שלי היתה ירידה זמנית בשמיעה. כל הפרינציפ שיש הצטברות נוזלים מאחורי עור התוף באוזן התיכונה אזי זה מפריע לשמיעה , ואז משתמשים בכפתור על עור התוף כדי לנקז את הנוזלים העודפים.. כמובן שאותו שומע הלך לזלזל מראש בחרשים. זה מזכיר לי סיפור אישי. ההורים שלי נאבקו להכניס אותי לבית ספר לשומעים ולא רצו להכניס אותי (הייתי בן שמונה אז) והגיעו למפקח חינוך באיזה מקום ואבא שלי נכנס בכוח לחדר המפקח ואמר לו תגיד אתה לי למה הוא לא יכול ללמוד בבית ספר רגיל בכיתה רגילה, ואז המפקח ביקש את שמות כוכבי לכת הקרובים והירחים שלהם מסביב לשמש (כדי להיפטר מימני), רק מה שבוע לפני קראתי ספר באסטרונומיה ונתתי את התשובות המדויקות, אז הוא אמר או קי שילך כבר לשומעים... הערה: החרשים בארצות הברית הצליחו לארגן מסגרת נפרדת רק בזכות ההכרה של החברה השומעת שם בזכויתהם...

Dannyk

New member
מסקנה רוב השומעים עויניים כלפינו

מתרחקים מאיתנו אם אפשר לומר

טל-יה

New member
הלו הלו אדון מנהל

סליחה????????? שומעים מתרחקים ממי? בדיוק? ממך לא הייתי מצפה לשמוע מילים כאלה... בתור מנהל פורום מי עויין בדיוק??
עויין זה מילה מאוד חדה להגיד על שומעים ...

צלף

New member
סליחה לא צריך להכליל

יש לזכור שחלק מבני אדם אוהבים לעזור לאחרים וגם לחלשים, ולולא העזרה הזאת, לא הייתם מגיעים לגלישה כאן בפורום הזה... אבל נכון שחלק מהתכונות הגרועות של המין האנושי זה הדחיקה של החלש / החריג הצידה ונגד זה צריך להילחם...

Dannyk

New member
צודקת טליה אני רק אמרתי זאת.

מכיוון ששמעתי שאנשים מתרחקים מהם לאו דווקא ממני וכפי שצלף אמר יש חלק מהאנשים שמחבבים חירשים והמשפט הבא יסביר הכל: בטבע החזק שורד והחלש מת.. וכפי שאמר צלף דוחקים אותנו כי זרים להם וצריך לבוא אליהם פנים מול פנים ולהסביר להם מה אנחנו ואנחנו יותר טובים מהם בהרבה דברים תביני טליה הם מפחדים להתקרב אלינו וזהו עובדה. יש לי מישהינגיד שקוראים לה בשם בדוי "הילה" שהיא חירשת בעצם כבדת שמיעה היא גמרה את לימודיה והיא ספרה לי שהאנשים ממקומות עבודה מקבלים את החברים שלך ואותה דדוקא לא למעשה היא הלכה למקום עבודה מסויימת הגישה קוקות חיים וכדומה הם לא ידעו שהיא חירשת הזמינו אותה לראיון עבודה והם היו בהלם כשראו שהיא מרכיבה מכשירים ויש לה ציונים טובים אמרו לה אוקי נתקשר אליך במהלך השבוע ונראה אם התקבלת או לא טוב היא הלכה וספרה לחברותיה ה"שומעות" אח"כ היא קבלה טלפון מהמקום העבודה שהם לא יכולים לקבל אותה כי מצאו מישהי שעונה על "הקרטיונים" וזו היתה בעצם ידידה שלה והיא "שומעת" ולה היו ציונים רגילים והיא מאותה מכללה .. מה תגידו על זה? אז "הילה" שאלה את הידידה מה היא עשתה כדי שיקבלו אותה? היא אמרה שהיא שמעה ממנה(מהילה) שהיא הלכה למקום העבודה ההוא ורצתה גם כן לעבוד מבקום הנ"ל אז עשו לה ראיון וקיבלו אותה . האמת הגמורה לפי דעתי קיבלו את השומעת בגלל שהיא "נורמלית" ולא החריגה הילה.

לגבי כפתור

הוא אכן נועד לנקז נוזלים מעור התוף, ולא הייתי בטוח בכך. דברים שאינני בטוח בהם, אינני כותב. אין זה נכון שמותר להעתיק רק "קטע" מכתבה, ונמצא כאן פורום "משפט ואינטרנט" (מס´ 434) בו ניתן לשאול את כל השאלות. אחרי מה שהיה בפורום החרשים בוואלה, אין לי כוונה לפנות שוב אל מנהל הפורום או אל הנהלת הפורומים שם. צודק מנהל הפורום בגישתו האבולוציונית/דארויניסטית, אשר למרבית הטרגדיה היתה גם גישתם של הנאצים. מזעזע שדווקא ישראל, ארץ מקלטם של ניצולי שואה, נמצאת במקום שני בעולם בפער החברתי. לא ברורה אמירתו של צלף שללא העזרה לחלשים, "לא הייתם מגיעים לגלישה כאן בפורום הזה". אני גולש בזכות ולא בחסד, ומשלם כל חודש עבור הגלישה שלי. מצחיק שדווקא אגודת החרשים בישראל היא זו שניתקה אותי מגלישה באינטרנט, והדבר הביא לחופש ביטוי שלי בפורומים, לאחר שבמשך שנים הייתי ילד טוב אח"א כפי שאומרים. אני מאמין שחופש הביטוי הזה הביא למספר שינויים בחיי החרשים, ורואים איך התהליך נמשך (גם אם בצורה מוגזמת) בפורום זכויות החרשים באורט. השיפור בחיי החרשים בארה"ב בא בזכות חוק ADA כאשר לעומת זאת בישראל אין אכיפה בחוק שוויון הזכויות לבעלי מוגבלויות, כפי שכתב עו"ד יעבץ בפורום הנכים ב-ynet.

ולגבי פורומים ואתרים

פורום הוא דבר דינמי, וכל הזמן מתווספים אליו תכנים. אתר הוא דבר סטאטי, יותר כמו תמונה על הקיר. בכל מקרה, היום אין קושי להקים אתר עם כל התוכנות שיש. גם לא צריך לדעת קודים, כי התוכנה מוסיפה קודים. כאן נמצא קישור לאתר שהקמתי תוך זמן קצר. ההעלאה לאינטרנט לקחה יותר זמן מכתיבת האתר עצמו. באתר קשה לקיים דו-שיח עם גולשים. לצורך כך יש להקים פורום באתר עצמו, ושוב חוזרים לשאלת הביצה והתרנגולת. יתרון האתר על פני הפורום הוא שבאתר לא ניתן למחוק הודעות. יהיה נחמד לשים באתר קישורים להודעות שהיו בוואלה ואינן שם יותר

צלף

New member
נחמד אבל אם כבר בונים אתר

אז מה זה מעניין אותנו הזיבולים שמשהו אחר כתב
אני בטוח שאתה יכול גם לשם שם משהו יותר משמעותי...

Dannyk

New member
היתי רוצה להבין מזה כפתור?

זה לא ה"דבר" מפלסטיק ששמים לך על האוזן ואילו מחובר המכשיר שמיעה? האר את עניי מה זה כפתור

צלף

New member
כפתור ופרח

לגבי אפשרות העתקה מכתבות בואלה לפורמים בואלה, ההנהלה אישרה ראה קובץ מצורף שסופק לי באדיבותו של עידו. ללא העזרה לחלשים: התכונתי לעזרה שכל אחד מאיתנו קיבל כאן במדינת ישראל, כמו במקרה האישי שלי שיעורי דיבור, ופעילות של שמע, ומימון של לימודים באוניברסיטה, כך שהגענו ליכולת גלישה באינטרנט, נכון זה לא מספיק, וצריך הרבה יותר, אבל משהו יש...

לא ראיתי שום דבר בקובץ

עידו זה לא וואלה. מחר אני רץ עם לפיד בוער לשרון ואומר לו תודה על שיעורי הדיבור שקיבלת. אז מנהל הפורום כתב שש מילים. מה אתה רוצה ממנו בכלל?

תמיד הייתי עצמי

במיוחד כששלחת קובץ שלא הראה לי כלום. אתה באמת חושב ששיעורי הדיבור שלך זו פסגת ההצלחה? כבר הייתי מעדיף לסמן בלי להגיד מילה אחת, ולהנות מנגישות מלאה כמו בארה"ב. בוושינגטון ראיתי סוכן נסיעות באמריקן אקספרס, חרש גמור. הראיתי לו כרטיס טיסה שלי מישראל. הוא תיכף הבין מה לעשות עם הכרטיס ומייד התקשר לחברת הטיסה, כן, בשירות ממסר.

למעלה