בוקר טוב לכולם

צלף

New member
הקובץ הראה תגובה של מנהל ואלה

לעידו
ואני מודה, אין לי ראש להשיג אישור עם חותמת על מגילת קלף או כל תוקף חוקי אחר, איננו יכולים להיות תלויים בבית שמשפט על כל שעל ושעל... לגבי מה שתיארת זה מענין איך החרשים הצליחו להגיע למצב של מסגרת חיים עצמאית לגמרי באמריקה בלי הצורך להסתדר ולתחבל תחבולות... והאם זה גם יכול להיות כאן

וואלה סגרו את פורום המכתבים שלהם

נסה בעצמך להיכנס כאן כשהייתי בארה"ב, שהיתי אצל ידידה חרשת בברוקלין, ניו-יורק. ידעתי על קיומה של תערוכת חרשים בלוס-אנג´לס, והתקשרתי בטלכתב מהדירה שלה אל סוכן נסיעות בניו-יורק. הוא ענה לי בעליזות, והתחיל לבדוק טיסות. הוא סידר לי טיסה ליילית, כי היא זולה יותר מטיסה יומית, ואחר-כך שלח אלי פקס. עם הפקס נסעתי לשדה התעופה ושם קיבלתי את הכרטיס ללוס אנג´לס. ומה בישראל? לפני הטיסה לארה"ב פניתי לאל-על וביקשתי לשמור מקום ליד הדיילים, כדי שיודיעו לי אם יש בעיה בלי לרוץ עד סוף המטוס. אל-על ענו לי שהם שומרים מקומות רק לנוסע המתמיד. פניתי לאותה ידידה בברוקלין, והיא שמרה לי את המקום דרך אל-על בארה"ב. מעניינת הודעתו של עו"ד אילן גולדנברג, הפותחת את הדרך לפניה ישירה גם ללא הנציבות.

צלף

New member
קבלה לעבודה../images/Emo10.gif

אני מכיר את הסיפורים האלו על בשרי גם לי קרה שקבלו לעבודה מועמדים חברים ללימודים בעלי נתונים מקצועיים נמוכים משלי. בתחום התעסוקתי, במצב של כדאיות כלכלית כערך עליון, חושפים האנשים את הפרצוף המכוער שלהם, וכל הסיסמאות על הזכות השווה שלך לפרנסה נהפכים ללעג וקלס. אבל אינני סבור שזה מכוון במיוחד כלפי חרשים רק בגלל שהם חרשים, כל אכלוסיה שיש לה סטיגמה סובלת מאפליה מקצועית. דוגמאות: נשים בהריון, אזרחים ותיקים מידי, נשים, אתיופים, שמנים כבדים, נכים, וגם חרשים....

צלף

New member
כתבת 6 מילים

והתשובה אם יש בכלל זה בטח 6 דפים מלאים. ועוד לא כתבתי את זה, זה עדיין בראש שלי...

Dannyk

New member
אני אנסה לברר בפורום משפט

מה קורה שיש מצב כזה אם זה בכלל יעזור..

צלף

New member
הבעיה היא גם משפטית נכון

נכון יש חוק לשוויון זכויות שאינו נאכף אבל מעניין, גם שיאכפו אותו, האם ניתן להוכיח אי קבלה לעבודה עקב חרשות. בדרך כלל מעסיק מתוחכם יודע להסתיר את זה...

../images/Emo49.gif לפתיחת הפורום החשוב

ובהצלחה. לגבי הסוגיה המשפטית. החוק לשוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלות חל אף בשלב הקבלה לעבודה. ניתן לאכוף אותו באמצעות בית הדין לעבודה. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד מנהל פורום בנק מול לקוח

Dannyk

New member
מה? אני אשים על עצמי כל פעם מכשירי

האזנה? למשל....?

צלף

New member
וגם תממן הגשת תביעה משפטית למשל../images/Emo70.gif

יתכן במחשבה מעמיקה להקים מרכז ולונטרי לחיפוש עבודה לנכים. כאשר כל פעם שיש חשד לאפליה בקבלה עבודה, אז המרכז יספק שירותים משפטיים + בילוש הכרחי + סיבסוד כל העלויות ההכרחיות. אולי במסגרת ארגון בזכות אפשר לארגן דברים כאלו...

Sמית

New member
לפי דעתי ההפך הוא הנכון

חירשים כל כך חשדניים כלפי שומעים, הם כל כך מפחדים להפגע או שידברו עליהם מאחורי גבם עד כדי כך שהם לא מנסים או בכלל רוצים להתקרב לאנשים אשר שומעים.

Dannyk

New member
המממ... היה מקרה בכתה שלי פעם ..

אולי אתה צודק חלקית יש אנשים שמפחדים לפטפט עם שומעים כי הם חושבים שרק אם הם יגשו השומעים יצחקו עליהם וילעגו להם מזה החוסר ביטחון הזה?! הם לא יצחקו או ילעגו אלא אם הם אנשים מגעילים אני הכרתי פעם מישהו כזה שצחק עליי . ומה אני עשיתי באתי אליו תפסתי אותו בכוח והצמדתי אותו לקיר וכולם הסתכלו ואמרתי בקול רם וממש ברור שאם עוד פעם אחת יצייץ לעברי או שאני אשמע אנשים אחרים שאתה ממשיך לצחוק אני מפרק לו את הצורה ולא אכפת מה יקרה לי מאותו יום הוא הפסיק הוא מפחד מחירש. אם מישהו לועג או מציק ואתם מתעלמים זה טעות גדולה עליכם להגיב בקיצוניות אשר תדהים אותו או אותה וזה יפסק כמובן ללא אלימות אלא עם איומים ורמזים עבים..

Sמית

New member
אתה נשמע מאוד מופתע דן...

אז שאלתי אליך היא, האם אתה מנסה להתערות בחברת שומעים? האם אתה עושה משהו בכדי ששומעים יתייחסו אליך או שאתה פשוט מתעלם מהם מראש כי למה לך להשקיע ולהתאמץ כדי שהשומע יבין אותך וההפך "זה פשוט בזבוז זמן ואנרגיה, לא? האם אתה מעדיף לדבר רק עם חירשים כי מהם אתה לא יכול להפגע? ואולי אתה מאמין שרק איתם יש לך נושא שיחה משותף? האם אתה נותן לשומעים להיכנס לתוך המעגל החברתי ו\או האישי שלך? לפי דעתי קהילת החירשים היא חברה סגורה עד מאוד אשר נאטמת כלפי החברה השומעת, בכך החירשים יוצרים לעצמם בועה מוגנת וחסינה אשר אי אפשר לחדור מבחוץ. אולי בכדי לשבור את המעגל הסגור הזה כדי לערוך הסברות לציבור השומעים כגון הסברות בבתי ספר וכד´ אשר יעזרו למודעות ולהתערות בין החירשים לשומעים.

Dannyk

New member
למעשה אף אחד לא נאטם בפני אף אחד

אני בחלט מעורה בחברת השומעים גדלתי עם השומעים למדתי איתם מהגן ועד האורנבסיטה השומעים נחמדים. הבעיה היא כאשר זה מגיע לקשרים אינטמים...אולי חלקם ירצו להמשיך לשמור קשר רק "ידידות" וחלקם לא.

Dannyk

New member
Sמית אין צורך להתאמץ

עדיף להיות האדם באשר הנך ושהם יקבלו את זה אין צורך לשנות את העולם רק כדי שזה יתאים להם ולא טוב להיות סגור בחברה סגורה

למעלה