בוקר טוב לכולן - אפשר להצטרף

ח ב י

New member
תודה על קבלת הפנים החמה ../images/Emo9.gif

מאוד מעודד, אחרי שאתמול בילינו את הערב בבכי משותף. יעל בכתה ונרגעה בהנקה ואני הנקתי ובכיתי... הבוקר אחרי שנת לילה של כמה שעות (כמעט 6 ברצף, קשה להאמין. לפי הכללים הייתי צריכה להעיר אותה לאכול, אבל ישנתי גם אני) העולם נראה אחרת. יעל יונקת במרץ ובהפסקות קטנות כל הבוקר, אולי סוג של פיצוי על ההתנזרות בלילה
. שוב תודה על תגובותיכן המעודדות!

מיריVA

New member
ברוכה הבאה - אני ילדתי בן לפני

חודשיים. יופי עח השנת לילה שקיבלת - אני חושבת שמאוד עוזר להיות פחות עיפה... אגב, לפי איזה כללים היית צריכה להעיר אותה? אני חושבת שרק תינוק חלש ששוקל פחות מ 3 קילו והבכי שלו חלש צריך להעיר. הבן שלי נולד 2.5 קילו אבל אני רואה שהוא יונק טוב וצורח חזק אז לא מעירה אותו...

ח ב י

New member
גם בביה"ח וגם בטיפת חלב אמרו לי

להעיר אחרי 4 שעות כדי להאכיל.

תינוק מעל 3 ק"ג אין צורך להעיר לאכו

לאכול. אם היא פותחת פער בלילה היא תשלים במהלך היום,תני לה לישון בלילה. ואת מוזמנת לפורום הנקה. ד"א למה בכית כשהנקת? הפטמות פצועות?

ח ב י

New member
תודה על ההזמנה ../images/Emo13.gif

אני חושבת שהבכי בעיקר מתסכול, על חוסר היכולת לשפר את מצב שתינו, כך שנרגיש טוב בשעות האלה. וגם מעייפות, ואח"כ מכאב פיזי כי גם כשהפטמות פצועות קלות בלבד (פיורלאן בשימוש) 4 שעות של יניקה אינטנסיבית הופכות אותן לרגישות ביותר.

דוקא הייתי הולכת לפי ההמלצות

מאוד רצוי להעיר תינוקות שנולדו במשקל מתחת לשלושה ק"ג וגם שנולדו מעל 4 ק"ג מאחר ושתי קבוצות התינוקות האלו כוללות רוב כמעט מוחלט של תינוקות מאוד עייפים וקצת חלשים אשר נוטים לישון ולדלג על הנקות. לגבי הפטמות הפצועות והנקות שנמשכות 4 שעות אינטנסיביות - נשמע לי כמו בעיית תפיסה קלה. כדאי לפתור את הבעיה אצל יועצת הנקה כדי לקצר את ההנקות ולרפא את הפטמות. ולבסוף - ברוכה הבאה! יעל שם באמת באמת יפה!

אמרו לך מה הסיבה בגללה ביקשו

שתעירי אותה? סוכר נמוך/בילירובין גבוה/עליה לא מספקת במשקל הן כולן סיבות טובות להמלצה כזו. בד"כ נותנים כזו המלצה עם סיבה מסויימת והסבר מלא להורים, כמובן. ובכל מקרה, אני ממליצה לכל האמהות לא לפתוח יותר ממרווח אחד של שינה במשך היממה. תינוק זקוק ללפחות 8 יניקות ביום.

ח ב י

New member
לא היה הסבר מיוחד, בט"ח הבנתי שזו

ההמלצה השגרתית. היתה לה צהבת ילודים בגללה נשארנו בביה"ח יום אחד נוסף למעקב. הבילירובין היה בירידה למחרת ושוחררנו. כמו כן היא עולה יפה במשקל (לפחות בשקילה בגיל שבוע, עלתה 80 גר' מהשחרור מביה"ח, תוך 4 ימים).

למעלה