בוקר טוב לכל המשתתפים בפורום

אויויוי ../images/Emo140.gif רק התכוונתי לחמסה

שלא הגבתי עליה - והיה נראה לי לא הוגן !! הרשיתי לעצמי יותר מידי

תגובה למאוכזבת. . . ראשית -אני בהחלט מעדיפה כנות אמיתית . . .טוב שאת משתפת ומעלה את מה שאת מרגישה. . . מותר לך לחשוב ולהרגיש בשונה מכל אחת ואחד. . . וכעת לדעתי האישית בלבד. . . אחת הבנות כאן העלתה עבודות ושאלה אחר כך מדוע לא מגיבים לה על העבודה. . .כשאני הגעתי מהעבודה והגבתי -הסברתי לה שלי אין מחשב בעבודה . . .ויש לי בית עם כל מה שזה אומר מסביבו . . .ואני משתדלת להיות כמה שיותר ולהגיב . . .והיא התנצלה וקיבלה ואמרה שלה אין ילדים . . . ולגבייך את ולאחרות. . .אני אישית ממש משתדלת להגיב לכל שרשור ואני מודה שאני מתעייפת מכך ומדוע ? אני פעילה מתחילת דרכי בפורום אומנות שימושית כאן בתפוז כי עוסקת בעוד תחומים שונים באומנות ולא רק בפימו . . .וכן פעילה בקומונת פימו של רביד ומדי פעם בפורום אומנות לילדים כאן בתפוז . . . ואני מתעייפת מלהגיב לכל שרשור ושרשור וזה בא על חשבון זמן היצירה שלי -שכרגע בחודשים האחרונים הוא פימו . . . עד כדי כך שאני לא מספיקה לענות לאימיילים הרבים הפרטיים שיש לי ממכותביי . . . ואני מודה שקשה להגיב לצילומים באיכות גרועה . . .והגבתי כבר ואני מודה שדי קשה לשפוט עבודות ולא פעם כאן ובפורומים אחרים הגבתי שהצילום מקלקל . . . אני חושבת שצריכה להיות לכל אחת ואחת גם היכולת לביקורת עצמית ולהבין שאי אפשר לשפוט עבודה עם צילום באיכות כה גרועה . . . ולראייה אני משתמשת במצלמה פשוטה דיגטלית של בתי והיא מבקרת אותי על הרמה הלא מספיקה ואני מצייינת זאת . . . אני לא מסכימה איתך שהמנהלות והמוכשרות מקבלות רק הן מחמאות. . . . חלקנו היינו בפורום המשפחתי והקטן אצל נעמה ובבת אחת הפורום גדל וגדל וגדל ויש כה הרבה יוצרים וקשה להגיב ולהתייחס ולזכור . . . הפורום הזה עדיין לא בן חודש וראי כמה יוצרות יש כאן מכל הרמות ואני מודה שקשה לי לזכור כל אחת ואחת . . . ומניסיון אישי שלי בפורום אומנות שימושית יש הנכנסים לשאלה אחת דחופה ונעלמים וחוזרים לאחר תקופה ארוכה ומצפים ליחס . . . ואני מתנצלת אם יש מי שנפגעה ממני בלי כוונה וכו'. . .כמו במקרה של כוס היין . . .מודה שלא התייחסתי ליצירה עצמה . . .אלא הערתי הערה בונה על עניין שפת הכוס שהיא רעילה. . . גם לי העירו על כך בתחילת דרכי וקיבלתי זאת כביקורת בונה כי זה נבע מחוסר ידע. . .על רעילות הפימו. . . ועמכן הסליחה שהתגובה ארוכה . . .

תודה על ההתייחסות../images/Emo140.gif

אני שמחה שקיבלתן בהבנה את תחושותיי, מקובלות עלי ההערות והתגובות . אני גם בהחלט מרגישה הקלה שפרקתי מעלי את התחושה הממש לא נעימה שהיתה לי ועכשיו - קדימה ! חזרה לעבודה ולחיוכים !!! הכל טוב ושוב תודה

בדיוק רציתי להגיד אותו הדבר

כולנו ברוח טובה, כולם הבינו ולק גם שפכו על השולחן מה שיש על הלב - בדיוק שרון ואני דיברנו שאנחנו מאד שמחות על העלאת השרשור הזה כי אם היינו סתם פורום של פוצי מוצי זה היה משעמם ולא אמיתי. ההערות נלקחו לתשומת הלב על ידי כל הצדדים גם המגיבים וגם המתחילים ועכשיו חזרה לשיגרה.

ayeletba

New member
את יודעת מה זה מזכיר לי..

פעם הייתי חברה בפורום הורים וכל אמא כמובן בטוחה שהילד שלה הכי מתוק, הכי מקסים, הכי יפה, הכי הכי והיה ויכוח שלם סביב העלאת תמונות - היו אמהות שנעלבו שלא מגיבים, ואמהות אחרות שאמרו שלא כל הילדים לטעמם ולא יכתבו על ילד שהוא מתוק כשהוא לא.. וכו'.. חחחחח.. יחי ההבדל..

אל תזכירי לי אפילו פורום הורים וילד

ים. זאת מלחמה סמויה שם. בדיוק כמו שכתבת. חסר לך אם את מביעה דעה שלא בקונצנזוס. חבל"ז

milat1

New member
סוף טוב הכל טוב ../images/Emo140.gif יאללה במרץ ל

עבודה!

ואני קצת באיחור ובכל זאת עוד מילה

נכון בעיני מה רשמת שם בהתחלה ואף על פי כן מטבע הדברים אנחנו לא רק מגיבים יותר לעבודות שמאד יפות (אינסטינקט -אמרה מישהי) אלא גם לעבודות של כאלו שמכירים. נכון זה לא פייר כל כך. אבל זה טבעי שיהיה לי יותר אינטרס (כן אינטרס מילה מגונה) לעודד מישהי שאני מכירה (אגב, אישית אני באמת לא מכירה כמעט אף אחת חוץ מרונית שפגשתי בגרנד קניון כמה פעמים אבל היא ממילא מחוץ לדיון הזה
) ככה זה בין חברים. נותנים מילה טובה לפעמים טיפה מחוץ לפרופורציה. אני יכולה להגיד לך שהעלתי עבודות (באמנות שימושית בזמנו- כאן עוד לא יצא לי) וקבלתי פעם תגובות סופר מפרגנות ופעם אחרת שתיקה רועמת (על משהו שנורא אהבתי דווקא
). צריך לקחת את זה בחשבון. השאלה אם אנחנו כאן ללמוד או לקבל ליטופים לאגו. אישית - אני מבטיחה שאשתדל לקחת את ההערה שלך לתשומת ליבי.

אני חייבת להגיב לזה ../images/Emo70.gif

אני באופן אישי כל הזמן מעלה עבודות שמרובן אני לא מרוצה אבל מקבלת תגובות חמות. לפעמים אני ממש ממש מקווה שלא כתבו לי סתם שעבודה יפה כי הרי יש לי ביקורת עליה. פעם מישהי כתבה לי שהעבודה שלי "בתולית" אני אפילו לא זוכרת מי זו (נו טוב יש לי חשד
) אבל לא נעלבתי כי ראיתי שאני צודקת. לפני כמה ימים פרסמה כאן מישהי גליל של צב ושל חילזון. תראי מה כתבו לה. אז מצד אחד יש לי רצון שיעירו הערות חמות על העבודה שלי אבל אם העבודה שלי לא יפה,טובה,נכונה ויש מה לשפר ותמיד יש אני מקווה מאוד שלא אומרים לי סתם שהיא יפה. אז... זה לא טוב להחזיק בבטן, אשמח אם תכתבי לי במסר מי את ואני אגיב לגופו אבל שתדעי שלפעמים מועלות עבודות מאוד מאוד איך לומר ....נו ...בתוליות
ואני לא כל-כך יודעת מה את מצפה שיתכבו שזה מקסים ? שזה מהממם? שזה מטריף ? גם אם זה לא ??? כלומר את לא היית מעדיפה שיגידו לך את האמת
....אני כן
באנו כאן, לשתף, ללמוד
וקצת להשוויץ
אבל לא שיזרקו לנו חול בעיניים

פ ר ו מ ה

New member
אני לא מסכימה!!!

בתור אומנית מתחילה קבלתי כאן לא רק הרבה מחמאות אלא גם הרבה מידע כששאלתי. אני לא מבינה על מה את מדברת. אבל אני חייבת לציין שלא לכולן יש הרבה זמן לשבת מול המחשב ולהגיב. גם אני מעדיפה לפעמים לשאול אחת שיצרה משהו ממש מקצועי מה היא עשתה מאשר לשלוח הודעה של איזו יופי של התחלה. אנחנו לא כל היום מול המחשב. זה לא העיסוק העיקרי שלנו. אין לך ממה להתאכזב. רק לשנס מותניים, להסתכל וללמוד. ולשאוף שבפעם הבאה יגיבו.

מה? ושאני לא אגיב? ../images/Emo9.gif

אז קודם כל אני ממש שמחה על השרשור הזה - הוא כתוב נהדר, מנוסח יפה וכל צד מחדד את דעותיו בצורה נהדרת, הרבה זמן לא קראתי שרשור של ביקורת שמנוסח כ"כ יפה. בנוגע לביקורת עצמה....אז אני קצת מפה וקצת משם.... כן, נורא נורא קשה להגיב על עבודה שמצולמת מטושטש, כהה וכדומה, לי אישית נורא קשה להגיב לעבודה כזו, וכן....כבשה 200, איך ניתן להגיב לצילום נוראי? אם התגובה היא על העבודה והצילום לא מצליח להעביר אותה, אני מעדיפה לשתוק. לגבי רמות שונות. נעמה צודקת, מטבע הדברים עבודות יפות, מקוריות ומרשימות זוכות לתגובות רבות ועבודות "ראשוניות" לפחות. וכן.... הגיוני לחלוטין לעשות עבודה ראשונית לא "מדהימה" (אתם צריכים לראות את הגלילים\חרוזים הראשונים שלי
) המטרה שלנו פה בפורום היא לא להעלב (למרות שמניסיון אישי, גם זה קורה שלא מתייחסים אליך) אלא ללמוד, לקבל ביקורת בונה "בכישלון", טפיחה על השכם בהצלחה ולאט לאט (עם המון אימון ואמון) לעשות עבודות נהדרות. בהצלחה לכולםםםםםםם
אילאיל

גם אני רוצה לומר משהו...

הפורום נועד (לפי ראות עיני) להיות כר לאנשים עם מכנה משותף (תחביב וכו') בכדי שיהיה מקום להעלות שאלות, תהיות, עבודות, חוויות וכו'. בשום אופן הוא לא נועד לחלוקת ציונים! זה לא היעוד שלו, אבל מעבר לכך, אין לו ולמשתתפים בו (כולל המנהלות) את הכלים לעשות זאת!!! זאת למשל אחת הסיבות שאני נמנעת מלהגיב לעבודות שיש לי עליהן ביקורת מאחר ובאמת זה ענין סובייקטיבי ואף אחד לא שם אותי (או כל אחד אחר לצורך הענין) שופט. מצד שני צביעות ע"מ להיות "נחמד" נראת לי הרבה יותר בעיתית ופוגעת. אז נכון שדי מבאס לקבל מעט תגובות (וגם לי היו עבודות שלא ממש זכו להתיחסות), אבל גם זו סוג של ביקורת והכי חשוב לשמור על פרופורציה מבחינת הביקורת העצמית שלנו. מה שכן חשוב הוא שכל מי שמבקשת עזרה בהבנה או בתיקון טעות שעשתה, יש תמיד הענות כנה ואמיתית לעזור ולהסביר וזו בהחלט אחת ממטרות הפורום!! מצטערת על האורך...

../images/Emo41.gifהי לבנות ןלך רוני במיוחד......

למען האמת לא רציתי להכנס לקלחת, אני באמת נמנעת לחוות דעתי גם אם יש לי מה לומר ולו רק כדי לא להגדיל את הלהבה כי לפעמים מזבוב נהיה פיל וכמובן זן לא המטרה של אף אחת מאיתנו, דברייך רוני סיכמו בדיוק נמרץ את מחשבותי ועל כן נכנסתי, חושבת בדיוק אותו הדבר,לשמור על פרופורציןת ןשימשיך להיות כיף ומעניין לכולנו נשיקות

hoch

New member
רוני, הוצאת לי את המילים מהפה. גם

אני לא חשבתי להיכנס לנושא הזה, אבל כמו שמלי כותבת, זה ממש מה שאני מרגישה.

תגובה למאוכזבת

אני ממש חושבת ההפך. לטעמי המחמאות/הסופרלטיבים ניתנים בצורה מוגזמת לעיתים. יש עבודות נפלאות ויש עבודות ממש לא והן זוכות לתשבוחות. חוץ מזה מהמנהלות ומהמומחיות יש מה ללמוד, פורום נהדר.....

סוזי שלום

את מפספסת את כל הרעיון שהועלה מתחילת השרשור , הכוונה לא היתה למחוא כפיים סוערות לכל עבודה גם אם היא לא מוצלחת !!!! הכוונה היתה בדיוק למה שהיום קראתי ובהנאה רבה רבה !! תגובה שקושקוש כתבה ל pattty , הערה בונה ! הקווים של הפרח ..זו הערה שאני למדה ממנה רבות ואם אעשה פרח כזה - הנה למדתי דרך ההערה של קושקוש על מה להקפיד ! וכך לא אחזור על טעויות אחרים . מה שקושקוש אמרה זוהי לא ביקורת !! חד משמעית - וכל העניין הוא ללמוד מטעויות. כך שנחמד שמגיבים , אבל תקראי בין השורות של מכתבי הראשון ותביני שלא התכוונתי שכולם יתעלפו מהעבודות באופן גורף ! מקווה שעכשיו הובנתי !! קושקוש - תודה על הטיפ , לא חשבתי על כיוון של הפסים בפרח.

ואני לפעמים מאוכזבת להפך....

בתחילת דרכי וגם היום אני מאד מאוכזבת מאי מתן ביקורת אמיתית ובונה, אני עד היום מתחננת לפעמים שיבקרו את העבודות כי אין לי ממי ואיך ללמוד חוץ מהפורום, לא עשיתי קורס אצל אף אחת ואפילו לא ראיתי אומנית פימו אמיתית בפעולה. כשאני מעלה עבודות, גם כשאני יודעת שיש פגמים בעבודה שלי ומבקשת ביקורת התגובות אף פעם לא מתייחסות אליהן. אני מודה ומתודה שאני הרבה פעמים לא מגיבה לעבודות בוסריות כי קשה לי לתת ביקורת לא אמיתית בנוסח מקסים, נהדר וכו' ואני לא יודעת איך תיתקבל ביקורת אמיתית. אז נכון שלעבודות במושלמות כן מגיבים וחס וחלילה אם לא היו מציגים אותן כי מאיפה נלמד ?? לצערי הרב על הרבה עבודות אני לא מגיבה בין אם הן מושלמות או לא, אבל אני משתדלת לענות על שאלות ואם מישהי תבקש ביקורת על עבודתה אני אשתדל להגיב כי בזה אני רואה את החשיבות של הפורום - בהפריה הדדית ולא רק כמקהלת "מקסים, נהדר"

למעלה