בוקר טוב לנר חמישי של חנוכה

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לנר חמישי של חנוכה

היום אני מצפה ל-3 נכדים... הילדים של בני.
יהיה סוף שבוע גשום... וחם בלב.
אחרי שארדן ניכשל פעמיים... כעת שרה תציע מועמד משלה...
אחד כזה שיסגור את התיקים נגדה... ונגד בעלה...
מכל מקום כל המערכת צריכה להתנצל בפני השופט גולדברג...
שהגדירו אותו זקן וסנילי...
 
תמיד יש פעם ראשונה

בגיל 50 אכלתי לראשונה בחיי פיצה.
בגיל 60 אכלתי פעם ראשונה בחיי דג על גריל (וטעמתי גם שבלולים, יותר נכון 1...)

בעניני לבוש אני די סגפן.
קונה רק כשבאמת צריך והכי זה ענין הנעליים.
בקיץ אני נועל סנדלי שורש ובבית כפכפים, בחורף או נעלי צבא או נעליים משטרתיות או נעלי הרים ובבית נעל בית מרופדת דפנה עם רוכסן.

אתמול הלכתי לקנות נעלי דפנה כיוון ששלי מרופטות (אני לא הורס נעליים) ומסתבר שיש אותו הדבר רק של מפעל אחר וזה נקרא "קיפי".

באותה הזדמנות שאל אותי הבעלים מה בקשר לנעליים?
יש לי בעיה עם נעליים שאני זקוק לסוליה רחבה והיחידים שמצאתי לפני שנים היו נעלי הליכה שהתרפטו עם הזמן, וכל הנסיונות שלי לקנות נעלים גם של גלי שהבטיחו נעלים רחבות במיוחד, התגלה כשקר מוחלט.

ואז הוא הציע לי נעלים שחורות חצאיות, וזה היה מדהים עבורי, כעת אני מבין למה רבים במשטרה התלהבו מהנעלים. אני לא הבנתי מה ההתלהבות, נעלים זה נעליים, מסתבר לי שלא.....
מדובר בנעלי "ניו בלאנס" מעור , והתחושה היתה ממש מצויינת, ולא פגם בתחושה המחיר (500שקל).
 
נעליים
הלוואי ויכולתי לנעול כאלה


לי יש בעיה בלהשיג נעליים, שיהיו גם רכות, גם רחבות וגם שיהיה אפשרי להכניס בהן את הספידה הרכה שהסנדלר השכונתי מביא פלטה וגוזר במיוחד בשבילי,
בשבוע שעבר, אחרי חיפושים רבים, הצלחתי, קניתי נעלי מורן, הרגליים שלי
אוהבות את מורן, בקיץ זה מה שאני נועלת קבוע כבר כמה שנים, הבוקר הן
הוכיחו את עצמן, הלכתי איתן בגשם והרגשתי מצויין, אפילו עכשיו כשאני כבר
בבית, הן כל כך נוחות לי, שלא מתחשק לי להחליף לנעלי בית.
 

יוליקה

Member
מנהל
הרופא של בעלי המליץ לו על ניו באלנס

נתן לו את הדגם המדויק בעלי הזמין מעלי אקספרס... הזמנו מידה יותר גדולה ממה שהוא נועל, כי המספרים בסין הם קטנים מהמערב... הגיעו נעליים בדיוק, אבל בדיוק כמו שרצה... הכי נוחות שהיו לו אי פעם. המחיר 205 שקלים.
 

מינהר

New member
שפירא, כמה שילמת בשביל נעלי בית קיפי?

אני שילמתי בשביל הבן שלי 70 שח.
ניו באלאנס רחבות צריך להיות כתוב בפנים 4e לגברים ו-2e לנשים. בחנות רגילה מוכרים עד d ,וזה צר אחרי שהולכים שבוע שבועיים. שלמתי 600 שח עבור הרחבות.
בכל מקרה תתחדש.
 

הדסהש1

New member
לי יש בעיה עם נעליים..בגלל נפיחות ברגליים אני צריכה

נעל גדולה במספר אחד לפחות .ולשמחתי מצאתי בגלי.באור יהודה לאחר
מדידות אין ספור נעלים נוחות וגם נעלי בית שהתאימו לי...כי לי אין כוח
לחפש החנויות...
 
תודה. עלו לי 120 שקלים

לגבי נעלי ניו בלאנס, שילמתי 500 והשארתי בחנות להרחיב בשני מספרים (ללא תמורה) למרות שהן במידה הנכונה גם ברוחב שהוא חריג אצלי , כיוון שבגלל אי ספיקת הלב הרגליים מתנפחות קמעה ואז בערב הנעליים תהיינה בדיוק.
יביאו לי אותם היום או מחר.
אני סומך על החנות שהם מקצועיים וקיימים לפחות מאז שאני גר בחולון ב-1961.(נעלי נעורים).
 

shron17

New member
לשפירא תמיד יש בחיים פעם ראשונה בכול תחום,יש לי המון מזה,,

פעם ראשונה בגיל 30 הייתה לי המודעות לרכישת נעליים מסוג איכותי ,עד אז לא ייחסתי חשיבות לנושא, הייתי צועדת בסנדלים סטייל שוק -הכרמל,או נווה-שאנן בת"א,שקונים לפי המחיר הכי זול ,עד שהתחלתי בגיל 30 לסבול מכאבי -גב, וזה מה שהוביל אותי לתחום האורטופדיה, ולמודעות בנושא של חשיבות הנעליים והתאמתם הנכונה לכף הרגל,ולהשפעתם על בריאות השלד והגב.
&nbsp
בנושא המזון :
בגיל 25 נודע לי לראשונה כי "תרמילי-פול " -זהו סוג ירק שאנשים אוכלים,
מכיוון שנולדתי במשק שעסק בחקלאות, והיו מגדלים שם ירק לפרות ,וגם גידלו "פול" -ששימש למאכל הפרות שברפת.
מעולם לא התוודעתי לעובדה שבני אדם אוכלים פול,ידעתי שזה אוכל של פרות,וזאת
עד שלאחר שחרורי מצה"ל עברתי להתגורר ולעבוד בתל-אביב ,ושם ראיתי שאנשים מוכרים בשווקים "פול- בתרמילים" הירוקים,ושאלתי בתמימותי מי קונה את הירק הזה,שמשמש למאכל של הפרות?
והמוכר צחק ואמר ,כול היהודים יוצאי -מצריים וגם בחומוסיות הם מומחים בתבשילי- פול,
ואז התוודעתי לראשונה שיש דבר כזה ,מאכלי- פול במסעדות.
&nbsp
בהר- הכרמל היינו מדי שנה בטיול טו -בשבט,אוספים מתחת לעץ חרובים ,וגם עלי-דפנה
ופתאום גיליתי שבת"א מוכרים בחנויות התבלינים את עלי -הדפנה וגם הם מוכרים חרובים.
את החרובים הכרתי בילדותי בתערובת שחילקו ברפת לפרות גם קלחי תירס היו גידול מקובל לפרות ברפת שבימים ההם,(פעם הפרות אכלו אוכל בריא)
ולא הבנתי איך מוכרים את קלחי-התירס (אוכל של פרות) ועוד מתפרנסים מזה המוכרים שבחוף הים.
הוי התמימות של פעם ,כמה שונים היו אז החיים, אין דברים כאלה בימינו.
פעם הפרות קיבלו מזון עשיר: תלתן טרי,קלחי תירס, חרובים ותרמילי -פול ,
בימינו לפרות נותנים לאכול מזון "זבל" שנקרא תחמיץ (תסיסה של חציר.)
&nbsp
פעם בחצרות המשק היה לכול אחד כלבי שמירה שחיו ותיפקדו באומץ בכול תנאי השרב ושרדו ללא בעיה את ימי-החורף.
ואז,,כשהגעתי לראשונה לת"א, גיליתי בימי החורף,כלבים שיוצאים לטיול עם בעליהם כשהם עטופי -סוודר ועם נעלי-עור קטנטנות נגד גשם.
נראתה מאוד תמוהה בעיני העובדה ,שעוטפים כלב כמו תינוק,שמא יצטנן וייקבל נזלת,,
&nbsp
בגיל 20 הכרתי לראשונה מהו מרק בצל -צרפתי עם יין לבן .(עד אז לא העלתי בדעתי שלמרק מכניסים בקבוק יין.(לבן וגם יין אדום.)
חיים כאן אחרת (חיי העיר) וההבדלים יום ולילה כאילו נולדתי בכדור מעולם אחר .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
לגמרי נכון

לגבי הנעליים , דיווחו לי מהחנות שמצאו עבורי נעליים במקום ה-E4 שקניתי והיה צורך להרחיב בשני המספרי רוחב, שולחים לי נעליים הכי רחבות שיש E6.

בקיץ אני ממשיך לנעול סנדלי שורש.
בדגם החדש אין תפרים ברצועות (הדגם הישן נתתי לסנדלר להוסיף רפידות כיוון שהרצועות עם התפרים ממש הכאיבו) .
וזה אפילו שיש לי פלטפוס.

לגביע האוכל, אני הייתי מועמד לקבוצת יזרעאל ומכיר את הנושא מקרוב, לגבי פול ומלוחייה (סוג של צמח) זה אמנם אוכל לעניים במצרים, אבל בבישול נכון זה מאוד טעים.
גם הפלאפל הטעים ביותר שהכרתי ונסעתי לשם כך ליריחו הוא לא עשוי מחומוס אלא מפול, צבעו ירוק (לא בגלל הפטרוזיליה כמו שעושים בהונאות הפלאפל) וזה נקרא "טעמייה" והטעם היה מדהים.

אני עד היום לא מצליח להבין מה כל "האופנה" במכנסיים קרועים.
זה נראה זול ושלומפרי להחריד גם למי שלא אנין טען , והרושם הוא של קבצן שבא לי לצעוק לו:"לך לעבוד".

או למה אלפי צעירים מוכנים לעמוד שעות לצפות באיזו להקת זמר, כשהם דבוקים אחד לשני גוף אל גוף. (אולי זה הענין?)

בכרתים לא אוכלים חרובים, החרובים "חרובשייה" מיועדים למאכל לעיזים, ולכן החלב שלהן הרבה יותר טעים...
אגב שם גם לא אוכלים זיתים, כי הזיתים שלהם זעירים כמו חרה של כבשים, ואפשר לעשות מזה רק שמן (מעולה). זיתים נורמאליים "קלמטה" מביאים עבור התיירים מיוון ושמין בקמצנות (אחד על הצזיקי וארבעה בקערת סלט...)
 

מינהר

New member
יוליקה, תהני עם הנכדים. בעניין אדרי-

מבחינתו- הוא התכונן כמו למבחן. רצה לדעת מה אומר רותם, ורצה לדעת מה פרוש מכונת אמת. זה שבעיני המשפטן גולדברג זה לא מצא חן -בעיה.
מה, שרה כבר הציעה מועמדים?
 

יוליקה

Member
מנהל
לאדרי יש חופה של שרצים על גבו

ביטל דוחות תנועה של בכירים,
נטפל לנהג מונית וניסה להוריד אותו מהכביש...
הסתבך עם מצעד הגאוה
ועוד...ועוד... שלא הגיע לתקשורת...
ולהוסיף לזה את המפגש עם עו"ד של רותם
והפגישה עם מי שבדקה אותו בפוליגרף...
האם האיש הזה מתאים להיות מפכ"ל????
 
לאור מה שאנחנו יודעים היום, זה לא יכול להיות מפ"כל או בכלל ב

או בכלל במשטרה.

כל הסיפורים שנאמרו עליו, היו צריכים כבר מזמן להעיף אותו, אבל בקצונה הבכירה יד רוחצת יד.....

וגולדברג צודק, אם לא שואלים את השאלות החיוניות, הוא יכול לצאת צח כלבנה...
וזה כנראה מה שקרה.
וכבר אמרתי מזמן שתלוי מה שואלים אותו.

כעת הוא פורש אבל יש לו ברוב חוצפתו העוז לטעון שהוא היה בסדר, אפס.
הבעיה שגם מחליפו לא יותר חכם, אני לא יודע בענין טוהר מידות אבל בענייני שכל, הוא לא מהעפורונות המחודדים בקלמר.....

עבדתי איתו ונוהל הפעלת מוקד המשטרה "100" לא היה קיים ואני כתבתי אותו, 900 עמודים, (המצחיק היה שאני כ-ע.קמב"ץ כתבתי את הנוהלים המחוזיים ועידכנתי ישנים, ולא הוא כקמב"ץ.....)

גם כדי להסדיר את העבודה וגם כדי לשמש בסיס למוקדאים שלא כל דבר קטן יאשימו אותם [ואח"כ לא מבינים למה אף אחד לא רוצה להיות מוקדאי...] כי אם הם עובדים ע"פ הנוהל, איש לא יוכל לפגוע בהם. והנה אדון מוטי כהן השליך (פיזית) את תורת- המוקד שזה קלסר 12" עבה מאוד - לפח.

מה שהוא לא הכיר אותי, כי העתק העברתי למדור משטר ומשמעת, הם העבירו למפ"כל, שביקש הסברים מפיקוד המחוז מדוע הם לא מקבלים את תורת-המוקד.....
ואמנם, אחרי התערבות המפ"כל זה הפך לנוהל מחייב.....

וכך למגינת לבו של מוטי כהן, כל המוקדאים נאלצו להקדיש שבועיים ללימוד החומר והם ישבו בקרבת משרדי כדי שאוכל להשגיח עליהם ולענות לשאלות הבהרה, כולל מוקדאים חדשים וותיקים, ובסוף מבחן.
הם הוזהרו שמי שלא יעבור את המבחן (גם אותו אני כתבתי, ואני בדקתי את המבחנים) יועבר לתפקיד שירותי עם משכורת מופחתת (עובד חצר, מתדלק, שומר עצורים וכדומה...)

אני לא יודע מה קורה בנושא הזה במוקד ובמבצעים היום.
בביקור האחרון שלי במוקד לא ראיתי את קלסר "תורת-המוקד" ולצערי זכיתי בארוחת צהרים בהילטון, עם חבר שהתערבתי שאיך שאני יוצא לדימוס, הקלסר יסולק והמצב יחזור לקדמותו.
 
בתנ"ך שיש לי יש 1384 עמודים.....

הפעלת מוקד המשטרה "100" ובנוסף מרכז דיווח ומבצעים, הם עבודה מורכבת ביותר, ואם אין נוהל מפורט, זה בית משוגעים.
היית רוצה שכל שוטר יתן לך תשובות מהשרוול לפי הבנתו ?

תורת המוקד עוסקת בעיקר בפעילות מול קהל, אבל גם
בפעילות מול הניידות בשטח (סיור, חבלה, חקירות, מג"ב, בולשת וכו)
כולל הזעקת כוחות סיוע (מד"א, כיבוי, עיריה, חברת חשמל וכו)
וכמובן מול גורמים חוץ מוקדאיים (לשכות הקצינים הבכירים מהקמ"בץ ועד המפ"כל, תחנות אחרות, מערכות חירום של בזק , מערכות הזעקה בבתי אישים שונים ואחרים, וכדומה)
כוחות תגבור (צהל, מג"ב, ניידת חומרים מסוכנים, ראשי רשויות ועוד רבים אחרים)
לדווח על התרחשות חריגה למרד"מ (מרכז דיווח ומבצעים)
מערכת הטלפוניה והאלחוט מאוד מורכבים ומחייבים התמקצעות כמו כל יתר הדברים.

בנוסף לכך אצל המוקדאים אין טלפון אלא מרכזיות מורכבות ליעילות העבודה , ואפילו מי שמקבל שיחות 100 עבודתו מורכבת: לשמוע ולשאול ולהבין בדיוק מה קורה,
בד בבד עם השיחה גם להעביר את האירוע למוקדאי שמשדר מול הניידות באיזור מסויים,
וכן להזעיק את אמצעי החירום (הכל במחשב) בעוד המוקדאי ממשיך לעדכן מהשיחה מה שיש לעדכן, ופעמים רבות המוקדאי מנוטרל כיוון שמדובר במישהו בצד השני היסטרי לגמרי וצריך לשמור איתו על קשר עד הגעת הניידת ולהרגיע אותו ואולי לקבל עוד מידע שיועיל לכל השועטים לזירת האירוע.

לכן, כאשר המוקדאי אומר לך שהניידת בדרך וממשיך לדבר איתך, תאמין לו שהניידות וכל מי שצריך כבר בדרך. כל מי שביקר במוקד וראה את העבודה, היה נרגש לגמרי לנוכח מה שראה ושמע, ובצדק. ואני בהחלט גאה על תרומתי למערכת ולציבור.

פעם היה קצין שהחל ללעוג לכך שתורת המוקד כוללת 900 עמודים, וטען שהנוהל של 3 עמודים היה מספיק.
התערבתי איתו שאם ימצא עמוד אחד מיותר, יקבל ממני 500 שקל שזה פרס הייעול שקיבלתי (אחרי שמישהו נוסף יחווה דיעה אם הדף באמת מיותר...)
הוא הפסיד.

מענין שאף אחד לא שואל שאלות על התנ"ך- "איך זה יכול להיות..." כאשר מספרים לך שם סיפורים מפורטים לפרטי פרטים, כאלו שקרו לפני מאות שנים כאשר לא היה בכלל כתב, ואם תלכו לפי סיפורי התנ"ך, הרי בתיבת נח נכנסו רק הוא ומשפחתו.
אז הם זכרו מה היה 600 שנה לפניהם ? וגם סיפרו הלאה ?

המבול לפי היהדות 600-601 לספירה היהודית, שנה ועשרה ימים, ואז הכתב לא היה קיים.....
המבול 600 לספירה היהודית זה בערך 3160 BC, כאשר אז נולדו 4 ציויליזאציות - לאדית, קיקלאדית, מיקנית, אגאית.
רק עם התפתחות השומרים ונוצרה שושלת "אור" נוצר הכתב שעבר מסימנים (מאה 26 לפנ"הס) ליתדות במאה ה-26 לפנ"הס, המלך מש אנה פדה..
..........
 

מינהר

New member
את התנך לא חייבים לזכור בעפ.

יש עכשיו נוהל אחר מקוצר, אחרי שזרקו את 900 העמודים?
עושים בחינות להכרת נוהל מוקד 100?
 
לא הצלחתי לקבל תשובה...

ואיך אפשר לקצר דבר כזה ?
אמרתי שמדובר בפעילות מאוד מורכבת במוקד/מרד"מ שחייב התמקצעות, אז על מה לוותר ?
עובדה, שלא הצליחו לקבוע שאפילו עמוד אחד היה מיותר.
לכן יש את תורת-המוקד, ומי שלא בטוח במשהו, יכול תמיד לעיין ולקבל תשובה.
אם חזרו לנוהל בן 3 עמודים ? לא ידוע לי.....
אם כן, זה פשע נגד הציבור.

ואם לא זוכרים את התנ"ך בע"פ, איך העבירו את הסיפורים מאות שנים בדיוק ובפירוט כמו שכתוב בלי כתב ???
לכן מה שהפכו לדת, היא בסך הכל המיתולוגיה היהודית.
 

shron17

New member
מזג אויר גשום ונפלא שוטף את האויר מהזיהום וגם את המכוניות,,

התעוררתי לבוקר גשום ,עבורי זה כיף אמיתי,הגיע סוף סוף גשם -מתנה משמיים.
בילדותי זכור לי ,שכול חג -חנוכה היה שבוע רצוף של גשם,(מה שבשנים האחרונות לא קורה) אז לפחות התברכנו בגשם ונקווה שיהיו גשמי ברכה בחנוכה הזה, ובחורף כולו.
&nbsp
הלוואי שתתמלא בעונת החורף הזה גם הכנרת,וכול מאגרי -המים שבמדינה.
&nbsp
כעת,בחוץ כול המכוניות שבצידי הרחוב נראות נקיות ללא אבק-ומבריקות מהגשם שירד,
כך גם העצים שלאורך הרחוב כול העלים מבריקים,לאחר נשטפו מכול האבק.
מקוה שגם אתם נהנים מאויר צח לנשימה.
במזג האויר הקריר התחשק לי להכין לצהריים תבשיל שוקי-עוף עם תפו"א ,
ההכנה ללא מים ועם הרבה בצל קצוץ:
וכך הכנתי:
את שוקי-העוף טיגנתי במעט שמן עד ל"סגירה" ולהזהבה מכול הצדדים.
אח"כ,במחבת גדולה הזהבתי קלות 3 בצלים גדולים וקצוצים-גס,והוספתי גם 3 שיני שום ,
הברשתי את השוקיים בשמן ופפריקה ,והנחתי אותם מעל שכבת הבצל שהוזהב קלות.
פרסתי 4 תפו"א בינוניים לפרוסות עבות, הברשתי ב-2 כפות שמן ומעט פלפל-שחור
והנחתי אותם בין שוקי -העוף, במחבת מאוד - גדולה.(אפשר להכין גם בסיר שטוח ורחב )
אחרי רבע שעה הופכים את שוקי העוף לצד השני .
ובכול רבע שעה הופכים לצד אחר, עד שהשוקיים ישיחמו מכול הצדדים.
מתבשל יותר משעה על אש נמוכה, ואין צורך להוסיף מים כי יש הרבה הבצל שמגיר נוזלים ויוצא תבשיל רך טעים וריחני שמתאים למזג -האויר הגשום.
מומלץ מאוד :
תבשיל קל -להכנה לסו"ש.
חמים וטעים!
&nbsp
 
יצא לי כרוב לבן טעים המחץ

שאלתי את הבת שלי מה המרכיבים= פשוטים, והכנה פשוטה ויוצא טעים.

מסתבר שזה הכי פשוט בעולם =
1 כרוב בינוני
1 כפית מלח
1 כפית מלח-לימון
4 כפות שמן
1/2 כוס מיץ לימון אמיתי

חותכים את הכרוב לכמה שיותר קטן (יש מכשיר מדהים שלפי המלצתה של הבת קניתי - מן קערה שקופה ומכסה שקוף וידית המחוברת לציר עם סכינים) כמה סיבובים בידית והכל חתוך קטן.

שופכים לקערה ועליהם את המרכיבים.
כעת מערבבים הכל היטב, ומעסים את הכרוב תוך כדי לישה בידיים כדי לשבור את הכרוב.
אחר כך להניח בצד לשעתיים-שלוש, רואים שנפח הכרוב יורד בלפחות שליש, מעבירים לכלי, ולמקרר.

טעים המחץ, וכל העבודה היתה אולי 10 דקות בלי להתאמץ.
כעת אני מבין איך היא מכינה כל 3 ימים קערה כזו למשפחתה.
 
למעלה