בוקר טוב לסוף שבוע

באשר לנהיגה של מבוגרים .

החוק קובע שמגיל 80 עד 90 נהג צריך כל שנתיים , לעבור בדיקה אצל רופא המשפחה . יש תופס מיוחד שהרופא צריך למלא , לפרט את מצבו הבריאותי של הנהג , ואיזה תרופות רלוונטיות לנהיגה הוא לוקח משאירים בקופ"ח 50 ש"ח.+ בדיקת עיניים אצל אופטומטריסט, לברר אם המשקפים שלו מתאימות . המחיר לאופטומטריסט 50 ש"ח . עשיתי את הבדיקות האלו השבוע , ואתמול שלחתי את הטופס למשרד התחבורה .עם זאת אני חייבת לציין שרשיון הנהיגה שלי תקף עד 2023 . ד.א , ברשימת השאלות לרופא המשפחה יש שאלות על סכרת , התעלפויות , סחרחורות , רעד/רטט של הידיים , חוסר שליטה בידים/רגלים , אי יציבות , קשיים בתנועות הרגלים, אפילפסיה , מצב הלב ולחץ דם . עוד אי אלו מצבים בריאותיים שאינני זוכרת כרגע . אם לא שיחדתם את הרופא , לאנשי משרד התחבורה יש תמונה אמינה על מצב הבריאות של האדם המבוגר .
שיהיה לכולנו שבת שלום ומנוחה , ואל תעשו תאונות דרכים .

shron17

New member
לגבי נהיגה של מבוגרים ובדיקת-משקפיים,,

לפני חודשיים הלכתי לבדיקת עיניים בקופ"ח, והיה בתור אדם מבוגר שיצא מחדר האחות ואמר שזילפו לו טיפות להגדלת-האישונים (חצי שעה לפני שהרופא בדק אותו.)ו
כשהוא יצא מהבדיקה ,פנה אליי ואמר ,שהוא צריך לנהוג,ויש לו טשטוש בעיניים.
האחות שמעה את דבריו מיד אמרה לו :"אתה לא יכול לנהוג אתה תשב ותנוח עד שהשפעה של הטיפות תחלוף,הרי אין מצב שאתה נוהג כשיש לך טשטוש בעיניים.
&nbsp
אבל,,הבן אדם אמר לה שהוא ממהר מאוד וחייב לנסוע וישתדל לנהוג בזהירות ברכב .
&nbsp
חשבתי כמה זה מסוכן וכמה חסר אחריות לנהוג במצבו ,ואיך אין לאחות סמכות שתאפשר למנוע ממנו לצאת מהמרפאה עד שיחלוף הטשטוש ,וגם עליה לערוך לו בדיקת -ראיה ולוודא שאכן חלפה השפעת טיפות-עיניים,ושהוא מסוגל לנהוג ברכב.
הרי הנהיגה במצבו מאוד מסוכנת לעצמו וגם לכול הנהגים ולהולכי הרגל.
&nbsp

לפני כל בדיקת עיניים

אני מבררת אם צריך לתת לי טיפות להרחבת אישונים . וכבר קרה , שסרבתי לקבל את הטיפות כי באתי עם רכב . רופאי העיניים מטפטפים 2 טפות לכל עין , אבל מניסיון אישי , לעינים שלי לפחות , מספיקה טיפה אחת לכל עין , כדי להרחיב את האישונים , והשפעת הטיפה הבודדת בכל עין , חולפה הרבה יותר מהר .
האחות אינה שוטר .נהג , שמספיק אחראי לשבת מאחורי ההגה ולנהוג , צריך להיות מספיק אחראי ולהבין שאם ראיתו אינה צלולה אינו יכול לנהוג . לא צריך ואי אפשר , להעמיד שוטר ליד כל מטופל שיוצא ממרפאת עיניים .

אם אני הייתי נוכח, הייתי מזעיק את המשטרה

סיכון בדרך היא עבירת פשע שעונשה 20 שנות מאסר.

judithedna

New member
ומספרים שהמלכה אליזבט

לקחה את מפתחות הרכב מהנסיך פיליפ. אחרי שגרם לתאונה ויום אחר כך שוב נהג לבדו.

יוליקה

Member
מנהל
אם כך אז יש לי עוד כ-10 שנים לנהוג

בשנה שעברה, כשחידשתי את הרישיון הייתי צריכה
להחתים את הרופא על מצב בריאותי ולעבור בדיקת עיניים
תודה לאל הכל תקין, בינתיים!!

למעלה