בוקר טוב לעוד יום חם

לי אין בעיה כזו, התותבות לא מתלוננות...

אריה

גילגלתי עם העכבר אחורנית ומצאתי שם את הההודעה שלך , שלפני חצי שנה
עקרו לך שן בינה, זה אומר שאתה עדיין צעיר, כי בדרך כלל שיני הבינה נעקרות
בגיל צעיר, אבל בעצם מה שאני רוצה להעיר לך, שבמקרה ראיתי את ההודעה שלך,
מדוע לא הכנסת אותה בצורה מסודרת בשרשור חדש של היום? נכון, זה היה
כאילו מענה לנימה, אבל לא כל אחד עושה כמוני ובודק אחורנית, אז כדאי,
למען הסדר הטוב, להתחיל את השרשור ביום המתאים ולכתוב שזאת תגובה
ל....

יוליקה

Member
מנהל
ציפי, לי עדין יש את כל שיני הבינה שלי

יש לי אמנם שתלים בפה...כמעט כל השורה התחתונה... אבל הבינות עדין בפה.

יוליקה

Member
מנהל
אריה, גם אצלנו זה כך

מיום ליום אנחנו יותר צמחונים...
לא מחרימים בשר או עוף, אבל אוכלים פחות ופחות....

זה אולי ענין של גיל

שמתי לב שמעל גיל 70, בשר לא ממש מושך אותי. מנה מרק עם אורז או מרק ירקות, סלט וכדומה, בהחלט מספיקים לי. גם חומרים תעשייתיים לא טעימים לי, כמו חומוס מהמרכול.

היום נכנסתי למסעדה ערבית באיזור התעשיה בחולון (כבר הייתי שם ואני נכנס בשעה 1130 לפני שהפועלים מגיעים), ואכלתי מנה חומוס עם פול טעים מאוד, הכל היה חם, נוסף לכך צלוחית על לימון ושום, כמובן בצל וחמוצים וקנקן לימונדה טעים עד מאוד (אני מחסל קנקן כזה בקלות).

יצאתי משם עם טעם טוב בפה, ואף לקחתי הביתה 2 קופסאות חצי קילו של חומוס וחצי קילו חומוס עם פול כולל חמוצים ורוטב לימון, סה"כ כולל הקופסאות+הארוחה עלה לי 100 שקל.

הספקתי להגיע הביתה ולתת לאשתי כשזה היה עוד חם, שיהיה לה גם כיף.

בעניני בשר - אני אוכל היום רק כנפיים מטוגנות, או מרק גולש כאשר תפוחי האדמה והבשר חתוכים לקוביות של סנטימטר, וכמובן שפק פרוס דקדק.
אפילו דג על גריל שהתחלתי לאכול לפני כחמש שנים, אני לוקח רק לעיתים רחוקות בכרתים.

לנימה ,

אם את לוקחת תרופות לדילול דם , את צריכה להפסיק אותן לפני העקירה . זה חייב להיות מתואם עם רופא . מציעה לך גם , להתיעץ עם העוקר לברר האם הבדיקה מלפני 8 חודשים מספקת אותו . זה לא יהיה נעים להגיעה לעקירה ולחזור הביתה , רק כי לא היית מוכנה כראוי .
גם אני ממתינה לעקירה . אותי שלח רופא השינים למרפאת פה ולסת כיוון שאני מקבלת מדלל דם . זה יהיה בשני מהלכים , 1] בדיקה והוראות הכנה 2] העקירה . מכיוון שמרפאת פה ולסת אינה נמצאת בסל הבריאות זה יהיה , 2 בקורים=2 תשלומים . התשלום הראשון , עבור הבדיקה והוראות הכנה יהיה 270 ש"ח . השני, עבור העקירה ,אינני יודעת . אבל בהערכה גסה , פי שלוש ויותר .
נימה ,שיהיה לך בהצלחה , והרבה בריאות .

זה בהחלט שיקול רציני

לקראת הצינטור וניתוח השתלת קוצב הלב הייתי בבית החולים שלושה שבועות, כאשר שבוע אחד היה מכוון לקבלת זריקות במקום הקומאדין כדי שהגוף יתנקה ורק אחריו בוצע הצינטור וכמה ימים אח"כ השתלת הקוצב.
הכל לא לפני שהדם היה נקי מקומאדין.

לעומת זאת, בניתוח הקטרקט בשתי העיניים לא היתה שום הערכות מיוחדת.
אולי כי בזה יש מעורבות שקושי של נימים דקים, השתלת קוצב מחייבת כניסת הכבלים מהקוצב דרך העורק לתוך הלב.

בנתוח קטרקט אין דימום ,

כך שאין סכנת דמום מסיבי .
בנתוח לב , אני משערת , "טרם הספיקותי " לעבור פרוצדורה לבבית , הדימום מסיבי , גם למי שלא לוקח מדלל , אז עם קומדין , או אחד מחבר מרעיו , על אחת כמה וכמה .
ד.א. היום כבר לא מאשפזים כדי לקבל זריקות קלקסן , [תחליף לקומדין ] מלמדים את הפצינט להזריק לעצמו או מי מבני משפחתו . אפשרות נוספת היא בקופ"ח . יללה טוב , והרבה בריאות לכולנו .

נימה3

New member
לכל המודאגים

תודה על הדאגה וההשתתפות בינתיים נסתיימה שביתת האחיות ונקבע לי תור למחר בבקר לבדיקת הדם ובכל התרופות שאני לוקחת כמובן שאני מתואמת עם רופאת המשפחה ומנתח השניים. אני לא לוקחת מדללי דם אבל דברים אחרים שצריכים להלקח בחשבון וגם רגישויות שונות לתרופות מסוימות. עם הגיל אנחנו אוספים וצוברים עוד ועוד בעיות שדורשות פתרון לפעמים יש התנגשות בין התרופות. בשביל יש רופאה שאמורה להשגיח על הדברם האלה. אני סומכת עליה.

למעלה