עולם הפוליטיקה השתנה
פעם ימין היה בגין, מילטנטי תוקפני לכל כיוון דורסני. העבדאי השכונתי.
השמאל היה בן גוריון, בוני הארץ,חלוצים, התיישבות, חקלאות וכו. החנון המקומי.
הבעיה כאשר כמו ההקצנה הדתית שגרמה לאנשים רבים להתרחק מהדת ולשנוא אותה, כך גם הפוליטיקה הוקצנה מאוד.
השמאל שהקים את המדינה ושלט בה (1948-1977 = 29 שנים)
הימנים מהרגע שעלו לשלטון (1977-2017 = 40 שנה) -
הלכו לכיוון הקיצוני כל אחד במגרש שלו.
המטופש הוא שהימין טוען שכל התחלואים הם משלטון השמאל, כאשר הימין בשלטון הרבה יותר שנים והמצב רק הולך ומיתדרדר.
פעם היה ברור שבוחרים במפא"י/תנועת העבודה, והיום כבר אי אפשר להחליט מי טוב יותר, כי שניהם גרועים במידה שווה.
ושניהם לא מבינים את המציאות במזרח התיכון, ולא מבינים ששלום לא יהיה כאן לעולם, והשאיפה צריכה להיות "שביתת-נשק" רבת שנים, שתתן למדינה את ההזדמנות להשתקם ולהתחיל לעסוק בבעיות הפנימיות ולפתור את כל התסבוכות ולחלץ אנשים מהבוץ שנקלעו מכיוון שאזרחי המדינה לא ממש מעניינים את השלטון.
לא סתם לפיד הנחשב במרכז וכמי שדוגל במניעת השלטון מהחרדים, צובר קולות באופן שדי מפחיד את הימין שרק הורס כל חלקה טובה גם במדיניות הפנים ובעיקר במדיניות החוץ כאשר בראש מככבים נתניהו שסוחטים את המדינה בעשרות מיליונים לטובת הנאותיהם הפרטיים כאילו המדינה היתה אחוזה פרטית של הפריצים, כי הדור הצעיר וגם חלק מהמבוגרים שהם באמת מבוגרים רוצים שינוי משלטון העריצות לחיים דמוקרטיים של ממש.
אז מצד אחד נתניהו חונק אותי בהתנהגותו הנהנתנית וחוסר הקשר שלו למדינה בהתנהגות סולטאנית עריצה,
ומצד שני לנחנח מהשמאל ושותפתו ששומעים אותה רק בבחירות ועברה כמו המשופם במספר מפלגות,
ובלית ברירה אני מתיישב על הגדר, וזהו.
מה נשאר ? המרכז.
אז שוב לפיד. בהחלט היה מקום לתת לו צ'אנס לתפוס מקום, אבל הוא צריך כמות כזו של מצביעים שלא יזדקק למפלגות החרדיות.
מצד שני זה היה נראה לי חשוד שמי שנבחר לקדנציה של ארבע שנים, מכריז על התכנית המרכזית שלו (החרדים לצבא) כתכנית חומש, משמע שהוא אומר שיהיו חייבים לבחור בו שוב כדי שישלים את התכנית..... זה בלתי אמין.
בינתיים כמובן שהוא הוכשל על ידי נתניהו שפחד שהנה מגיע מחליפו, וביטל את כל הישגי לפיד ומזרים מיליארדים לחרדים הפרזיטים ושונאי המדינה ושונאי החילוניים ומתנגדי הדמוקרטיה בשאיפה למדינת-הלכה חשוכה שמותאמת למדינות המזרח התיכון הדתיות קיצוניות.
אני לא מספיק קרוב לנושא של לפיד כך שאני לא יודע אם ההתנהלות שלו היא צעד מחושב או טעות בבהחלטות.
השאלה אם השפוטים של נתניהו שמעריצים אותו כי הוא "גבר" (וזה בהחלט מה שמצביע עליהם), מסתכסך עם כל העולם, מצפצץ על האזרחים וסוחט את המדינה שאותה כבר מכר לחרדים שונאי המדינה ולמתנחלים שגרים בכלל בחוץ לארץ.....
האם הם יתעוררו להבין שנירונתניהו רק מוביל אותנו לתהום ?
מסופקני.....