בוקר טוב לשבוע חדש שחג בסופו...

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבוע חדש שחג בסופו...

חבל על כל המאמצים לקראת הפסח... החלטתי שאת החלונות והתריסים
אעשה רק אחרי פסח... חבל על העבודה... בלילה שבין רביעי לחמישי
הגשם חוזר לכל חלקי הארץ
ביום רביעי: בהמשך היום יחדור אוויר קריר יותר ולח והרוחות יתחזקו. ייתכן גשם קל. בלילה הגשם צפוי להתחזק ולרדת ברוב אזורי הארץ.

ובלי פוליטיקה אי אפשר...
שמעתם את אבי גבאי...אתמול בשבתרבות למד מנתניהו... מי שלא יישר קו איתי, לא יהיה ברשימה... ציפי ליבני היא לא אוטומטית ברשימה... לא הוכח שהיא מביאה קולות למפלגה...

בוקר טוב

אני ניסיתי מקודם להכנס לפורום וה-
לא איפשר לי, עכשיו ניסיתי שוב והצלחתי,
בעניין הנקיונות של פסח, אתמול בערב השכנה שמעלי, ניקתה את החלון במרפסת
המטבח והחלון התנפץ ונפל עליה, כל המטבח שלה התמלא בזכוכיות, אני לא ידעתי
מכלום, הלכתי להוריד כביסה מהחבל ונפלו עלי כמה זכוכיות, שהיו על אדן החלון שלי,למזלי, לא קרה לי כלום וגם לכביסה לא קרה כלום, היא מסכנה, נחתכה
וחברה לקחה אותה לבית חולים, איך אני יודעת את זה, כי צלצלתי אליה להעיר
לה על זה שהיא לא הודיעה לי שזכוכיות נפלו אלי ואזהר, אז היא התנצלה ואמרה שהיא בדרך לבית חולים.מה יש לכם עם הנקיונות של פסח, תנקו במשך השנה
כמו שצריך בצורה שפויה ולא צריך פעם בשנה להשתגע ככה.
עכשיו אני צריכה לפנות פה את המקום, כי העוזרת צריכה לנקות באיזור הזה,
נקיונות רגילים, בלי תוספת מיוחדת לפסח.
תמר, כל השנים רחיצת הכלים, זה היה התפקיד של בנזוגי הנצחי אורי, בזמן
האחרון מצבו הגופני התדרדר והתחלתי פה ושם לוותר לו, עכשיו אני מנסה
עם קצת סקנדלים להחזיר אותו לתפקיד הזה.
שבוע טוב

בוקר , מרגישה כמו שחרזדה מסיפורי אלף לילה ועוד לילה .

אחרי הספור מאתמול , יש גם סיפור להיום .
היה לי תור להמטולוג במרפאות חוץ בסורוקה .יצאתי ממנו בריאה ושלמה , כמעט חדשה , הכל בסדר . אממה , בדרכי נפלתי והשתטחתי על המדרכה . למזלי באו לעזרתי כמה אזרחים נחמדים שעזרו לי לקום . המשכתי בדרכי הביתה מדדה כפיסחת . בבית חבשתי תחבושת אלסטית ,לקחתי אקמול וחזרתי להשתמש במקל ההליכה . מקווה שזה לא רציני , כי הסדר השנה , כבכל שנה , יערך אצלי .
הקיצקץ , יצאתי לסורוקה בריאה וחזרתי פצועה .
מאיר מה קורה עם אשתך ? מאחלת לה הרבה בריאות . מזל טוב לנימה , ליום ההולדת .
מקווה שיומכם יתחיל טוב יותר מיומי שלי , תמר .

מינהר

New member
תמר, החלמה מהירה מן הנפילה. העיקר שלא

שברת כלום. נתקלת במשהו במדרכה?

הכל חרגיל

כמובן מתלוננת כל הזמן ולא עושה מאמץ כן להחלים אלא רק אם אני גורם לה לכך.
בקשה כוס קפה, אמרתי לה שתלך למטבח ותכין לבד.
רצתה לאכול, הבת בישלה אוכל, שתקח ותחמם.
הכל כדי להכריח אותה לנוע.

היא לקחה את מחולל החמצן שלי וכל היום היא איתו, אמרתי לה שזה מסוכן שתתמכר בעיקר שהיא חסרת כח רצון, והיא מצפצפת ועוד מכוונת אותו לרמה הגבוהה ביותר.
אז אני אמשיך לטחון לה את המח שתרד גם מזה.

המדהים ? אתמול ביקשה שאקנה לה סיגריות.....
הודעתי לה שביום שתהיה עם סיגריה ביד, מאותו יום שתדאג לעצמה.

בת חן191

New member
בקר טוב ,אוי תזהרו לא ליפול! אתמול עליתי על הסולם הקטן

שלי כזה קטן ומתקפל ונזכרתי בכם

מזלט לנימה

מה זה מחולל החמצן??

שני עקשנים בבית אחד ,,דוקא נחמד

פעמים בשנה אני רוחצת את הוילונות או יותר נכון המכונה כביסה
וילונות מבד קל ללא גיהוץ שתפרתי לבד
היום זה היום!

בריאות בריאות לחולים ולנופלים,,,שימרו על עצמכם והרבה טוב,

מחולל חמצן - מכשיר ליצירת חמצן

יש כל מיני סוגים של מכשירים, גדולים וקטנים.
שלי על גלגלים ליד המיטה והפעלתו גורמת לאויר לזרום דרך צינור פלסטיק המציבים מתחת לאף (זה נקרא "משקפיים") וכך, כאשר מרגישים שקשה לנשום בעיקר למבוגרים ובמי חום כבד, זה עוזר בכך שהוא דוחף אויר לנחיריים, ובימי רותחים רק עם זה אני מצליח להירדם (מענין שבכרתים אין לי שום בעיה גם לא באוגוסט).

את עוצמת האויר אני מכוון. יש אפשרות 1-5 ליטר אויר לדקה. יש שמסתפקים ב-2 , הממוצע הוא 3, אשתי הולכת על המכסימום.

את המכשיר קיבלתי בהשאלה מקופת חולים (הרופא צריך לאשר) ויש לי אותו כבר כשלוש שנים., הסיבה היא שיש לי עודף נוזלים שעלול לחנוק אותי, אז אני לוקח 4 פוסיד ביום ואין לי בעיה, ובלילה המכשיר מקל לגמרי ומי שרגיל לישון על הגב, זה המוצא.

אזהרה:
כיוון שחשבתי שאני לא מקבל אישור, קניתי מכשיר קטן, שעולה 13.000 שקלים,
הון תועפות עם מכשיר שניתן ללכת איתו לכל מקום. יופי.
הבעיה שהמכשיר עובד בפולסים. הוא לא מזרים חמצן אלא כשאתה נושם, הוא מתגבר את הנשימה בחמצן.
למה זה רע?
כי רוב האנשים נושמים בעיקר מהפה ובוודאי בעת השינה, וכאשר המכשיר קולט שאין נשימה דרכו, צופר ההזעקה שלו פועל. ומשגע את כולם.....
היום אפילו בגרושים אף אחד לא מוכן לקחת אותו ממני.

אז להיזהר מהמילה "פולסים" ! pulsim

אני לא אשטוף כלים בשום אופן

אני לא יכול לעמוד ליד הכיור יותר משתי דקות כי הגב נשבר לי.
בעבר שטפתי, הכנסתי כל מיני מטעמים והכל בעמידה. היום - יוק.

לפני כשנה הודעתי לאשתי שאנחנו עוברים לכלי אכילה חד פעמיים: סכ"ום, צלחות, כוסות. יש לנו גם צלחות מגבעולי תירס שמיועדים לבישול ארוך במיקרו (עד 2 דקות אפשר גם בכלים הרגילים).

ומאז אין לי בעיות של שטיפת כלים. ואם אשתי מתעקשת לשתות מכוס זכוכית או לאכול מצלחת פורצלן, שתתכבד ותשטוף אותם.

אתמול בלילה אשתי מעדה (היא מתעקשת לא להסתייע במקל בבית) ונפלה על השולחן בסלון והפכה את כל הר הזבל שהיה עליו.
אחר כך לקח זמן שתצליח להרים את עצמה מהרצפה כי אני לא יכול להרים 100 ק"ג.
הבן ביקר ואסף הכל לזבל חוץ מתרופות ושלטים.

העברתי לה את השולחן הקטן שלי שעל גלגלים (זה נקרא "יד עזר לחולה") ולעצמי לקחתי את פסל ה-פיל להניח עליו שתיה או משהו.
מה שנשאר זה רק לזרוק את השולחן הכבד שהוא עץ מלא.

אלטע-זאכן ?
חבל על הזמן במובן השלילי שלו.
כמעט ואין בסביבה כאלו ולעיתים רחוקות יש ערבי שצועק "אלטע-זאכן".
יום אחד קראתי לו כי קנינו טלויזיה חדשה ורצינו להיפטר מהישנה הענקית, הוא עלה, וראה את הטלויזיה והפטיר:"...אה, ישנה..."
התנצלתי שקראתי לו עבור "אלטע-זאכן" ואולי הוא רוצה במקום זה את הטלויזיה החדשה ???

יוליקה

Member
מנהל
צר לי מאד לשמוע את מה שאתם עוברים, מאיר ותמר

למרות שהתקופה שלפני הפסח היא תקופה שמועדת לתאונות אישיות
כואב לשמוע על מה שאתם עוברים...
אצלנו ביישוב אין מים... התפוצץ צינור ראשי וסגרו את המים... זה כבר כמה שעות...
המדיח מלא אבל אי אפשר להפעילו...
נסעתי לעפולה למספרה...
בצהריים אסע לגבעתיים להוציא את הנכד מהגן כי הגן מסתיים מוקדם יותר...
בדרך חזרה אסע לניר צבי ואביא את 2 נכדותי אלינו לכל השבוע...

מאיר , אתה חייב להשגיח הייטב ,

שאשתך לא תמצא סיגריות באיפושהו , ומרוב שמחה תעשן עם מחולל החמצן , מיותר להמשיך . אני מחזיקה בבית באופן קבוע כלים חד פעמיים , ומשתמשת בהם הרבה . זה כל כך נוח והמטבח נשאר מסודר .
מינהר , אינני יודעת עם שברתי משהו . כן יודעת שהכאבים חזקים באזור הצלעות מתחת לציצי . אבל היות ובעלי עבר לפני כחודשים משהו כזה,[ נפילה מ3 מטר +שברים בשתי צלעות] וחוץ ממנוחה וכדורים נגד כאבים לא קיבל שום טיפול , וברוך השם כעת יותר בריא ממני . אז אני יכולה לעשות אותו הדבר אקמול ומנוחה , רק התאריך לא מתאים לי .
באשר לכף הרגל , שגם היא כואבת, ההרגשה שונה . כבר היו לי 3 פעמים שברים באצבעות כפות הרגלים , [פעמים שברי הליכה ] , והתעורר חשש שלעת זקנה אהפוך להיות יצרנית של שברים . גם זה חלף אבל הזכרון מהכאבים נשאר , וזה אותו סוג של כאב, וגם הוא חלף בלי טפול ספציפי אלא אקמול ומנוחה . אז נמתין , אם אשבר ראשונה אגש לסורוקה . אם לא אשבר , אחלים בכוחות עצמי .
אשמח אם תחזיקו לי אצבעות , יותר מזה אין מה לעשות כרגע .

מינהר

New member
תמר, קראתי. השברים ברגליים קשורים

לבריחת סידן? את לוקחת פוסלן? תרגישי טוב ותשמרי על עצמך.

אין מי שמכיר אותך יותר טוב ממך

למרות כל התקדמות המבורכת מאוד של הרפואה, האדם פעמים רבות הוא הרופא של עצמו.

בת חן191

New member
שפירא אתה לא יודע כמה אתה צודק,,,גם לפעמים הם לא מאמינים למה

שאתה חש,,,וזה מעצבן
אמרתי לרופא שלי את נהדרת ויודעת המון מה שלמדת
אבל יש דברים שלא נפגשת לא הכל כתוב בספרים וכל בן אדם שונה מהשני
ןהבן אדם חש את מה שהוא מרגיש למרות שזה לא כתוב בספרים,

הדסהש1

New member
יוליקה אמי מורידה בפנייך את הכובע.

כל הנסיעות הללו ועוד שאתם בלי מים..מקווה שכבר תיקנו את התקלה.
השנה אנו לא מורידים את הוילונות..לא יכולים לעלות על כסא או סולם...
והנקיונות כרגיל...תיזהרו מנפילות..מכות יבשות כואבות מאוד.אני נעזרת במקל בגלל
שהמדרכות בעירי הם איומות...וסכנת מעידה היא גדולה...

אני חייבת להגיב למאיר, החוסר כבוד שאתה רוכש לאשתך

פשוט מעליב.

אני מבינה שהיא נפלה על השולחן, אז אם השולחן מלא בזבל זה גם באשמתך, אם נאסף זבל גם בעל יכול לפנות אותו זה לא רק תפקידה של רעיתך שתחיה, אנחנו בני אותו הגיל ובעלי עוזר לי המון בבית, בעלי בחור שבגיל 25 עבר התקף לב ולא נתן מעולם לעצמו להרגיש מוגבל או להתנהג כמוגבל, הוא רוכש לי כבוד רב, גם אני לא דקיקה אבל מעולם לא היה אומר שקשה להתמודד עם המשקל שלי, אם אשתך שוקלת 80 ק"ג או 100 ק"ג לא צריך לענין אף אחד מהפורום, היה מספיק לספר שקשה היה לך להרים אותה, זה לא מכבד אותך כאשר אתה נכנס לפרטים מעליבים, בגילנו לפעמים קשה אפילו רק להתכופף ולא צריך להוסיף על זה.

כמו שלפעמים אנחנו שמחים ומשתתפים בשמחה כאשר קורה משהו נחמד כך לפעמים מעציבה ידיע שמשהו לא טוב קורא, לא צריך להקצין את זה עם תוספות.

יוליקה

Member
מנהל
אני דווקא מעריכה את מאיר

הפורום שלנו הוא מעין חוג חברים... שאנחנו מרגישים חופשי לפתוח את הלב בפנינו... הרי כך אנחנו יכולים לייעץ בתחומים השונים שמעסיקים אותנו... מאיר עובר תקופה קשה ואין לו עם מי לחלוק את חוויותיו הקשים. אל לנו לשפוט אותו לחומרה על כך אלא להבין אותו ולהשתתף בתחושותיו הקשים...

מינהר

New member
בהחלט, יוליקה. מותר ורצוי לשתף, וגם לקטר,

אם זה מקל קצת על הלב. וגם פה ושם יש לאנשים תגובה עם רעיון טוב.

אני לא חולקת על זה, אני בהחלט מזדהה עם ה'ושי

שהוא עובר, אני נעלבת בשביל אישתו בדרך שהוא מציג את הדברים כאשר הוא מדבר עליה בזמן שלה אין אפשרות להגיב לדבריו יש פה חוסר איזון שמקומם.

קצת כבוד לאישה שפעם היתה צעירה יפה ואוהבת.

את כל הקושי הכאב והצער אפשר לספר גם בלי לפגוע בעבודה של האישה, יש לפעמים הרגשה שזה נאמר מתוך שנאה ולא מתוך מצוקה ועל מנת שזה לא יראה כך אפשר לספר את הסיפור ולרכך במילים.

זה בסדר שאת לא מסכימה איתי יוליקה, לא תמיד צריך להסכים, אך לי זה כואב בשביל אישה שאני לא מכירה ועל כן הגבתי כפי שהגבתי.

למעלה