בוקר טוב לשבוע חדש שחג בסופו...

מינהר

New member
ניצת, חזל אמרו, אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.

כל אחד ובעיותיו, ואין צורך לעשות השלכה ממה שקורה אצלך אל הקשיים שמישהו אחר מתמודד איתם. אני מאחלת לך ולבעלך, שתהיו בריאים שניכם, ולא תתמודדו עם קשיים.
שפירא, כל הכבוד לך על ההתמודדות עם מחלת אישתך, כשגם אתה לא הכי בריא.
ואגב ניצת, לדעתי רוחש כבוד כותבים - רוחש. לא רוכש, שזה -קונה.

בת חן191

New member
ואני מצדיקה קצת את ניצת,,מצטערת לא יפה ללכלך על האשה

נניח שהיא בלשון נקיה לא רזה
אפשר להגיד קשה לי כי היא כבדה
ולא לנקוט במשקלה בזלזול,,,זה בפרוש זלזול
והלכלוך שהיה על השולחן אני בטוחה שלא כל הלכלוך בא ממנה

נכון, אני מבינה שמאיר דיבר כך מתוך קושי , שגם הוא לא בריא
וקשה לו,,,אבל כדאי לא לזלזל ואני מקוה שהיא לא קוראת מה שכתב
כי אני היתי נעלבת, אם היו ו כותבים עלי כך,אולי היא לא היתה נעלבת

אך בהחלט מובן לי שזה בא מתוך קושי רב אחרת לא היה מדבר כך אני בטוחה
ונראה לי שמאיר חיב שיעזרו לו כי בהחלט קשה לו

נימה3

New member
היום פתחתי את בקר יום ההולדת שלי בביקור

אצל האורטופד, בחן את הצילומים ואמר שהכל בהתאם לגיל. לא צריך ניתוח או זריקות אבל נתן איזה תוסף מזון לחודש אם לא יועיל לא להמשיך לקחת. ננסה.
את המשך היום עשיתי עם בני משפחתי האהובים במסעדה נחמדה בנס ציונה ששמה ציונה, קצת חיבוקים ונשיקות וזר על הראש. וזהו יום טוב. ותודה למברכים

היית צריכה להתחיל בעובדה שאת לא מכירה את אשתי

א.
אשתי מודעת היטב למשקלה ומדברת עליו באופן חופשי, מה גם שאני לא מחפש להעליב אותה, אנחנו 49 שנים נשואים, משמע, 50 שנה ביחד, ומכירים טוב מאוד אחד את השניה.
בסך רציתי להצביע על העובדה שבשום אופן לא יכול להרים אותה. כבר קרה שהיא נחנקה ממים (בליעה לא נכונה) ונפלה לרצפה, פעמיים זה קרה, הנשמתי אותה עד שחזרה לעצמה ולא יכולתי לסייע לה לקום אלא רק בכוחות עצמה אחרי שהתאוששה.
ב.
קניתי לה "אמבו" ולימדתי אותה להשתמש בו (בחלק העליון פיה שמצמידים לפה ובחלק התחתון בלון שלוחצים והוא מזרים כמות גדולה של אויר) אורכו כ-30 ס"מ,, אבל היא במקום להניח אותו כמו שביקשתי מולה שיהיה מוכן בחירום, זרקה אותו על איזה מדף.
ג.
אשתי היא מהטיפוס שכל מיני חוכמולוגי נישואין אומרים שזה זיווג מוצלח כשיש שני הפכים - אני מסודר בדרך כלל ורוצה שכל דבר יהיה במקומו, וגם אם במשרד שלי נראה שיש אי סדר, זה מכיוון שכאשר אני כותב ספרים, אני משתמש בהמון חומרים כדי להיות המדוייק ביותר שאפשר.

ההיפך ממני אשתי, הוא אוהבת בלגן ואילו סדר מוציא אותה מהכלים. כל החיים אני מנסה להילחם בזה ופה ושם מצליח אבל בגדול לא .
ליד הכורסה שלי יש פסל קטן מעץ בצורת פיל (כבד, מעשה אומנות) הנכדים אהבו לשבת עליו, ועליו כוס תה שאני שותה ואולי גליל נייר טואלט, זה הכל.
וגם לי בהחלט יש תרופות ועוד כל מיני דברים, אבל מקומם לא בסלון.
ד.
על השולחן אין לי שום מעורבות וחסר לי שאגע במשהו, והשולחן נמוך וגודלו כ-80 על 110 ס"מ מלא המון פריטים עד שכבר אין עליו מקום, כל החיים אני מתלונן על השולחן והמזבלה שלו וזה לא עוזר לי, כל דבר שהיא מביאה לשולחן, הוא לא חוזר למקומו אלא נשאר שם.....
כל המלחמה שלי שהסלון יראה כמו שצריך להיראות ובלי כל השקיות מסביב, לא נקלטים בשום צורה. והבית נראה כמו של הזקנים המסכנים, וזה בשבילי נורא. ואני לא מבין מהיכן זה כיוון ששנינו גדלנו בבתים מסודרים.

בבוקר הבן הגיע, אסף את כל מה שהיה על הרצפה (הכל נשאר כך מהלילה, אני לא יכול לאסוף, כי אם אני יורד על הברכיים יש לי בעיה לקום, גם לה) חוץ מהשלטים והטלפון ותרופות, השליך הכל לפח, והא הבן יקיר לה אפרים אז היא לא העזה לצייץ,
אני קניתי לה שולחן קטן מה שנקרא "יד עזר לחולה" שגודלו כ-40 על 50 סנטימטר וכך היא מחוייבת להצטמצם לשטח זעיר ממה שהיתה רגילה לו.

כעת יש לי בעיה לסלק את השולחן כי הוא מעץ מלא וכבד מאוד, ושאלתי סביבי ואף אחד לא רוצה אותו.
לגבי השולחן, כאן בהחלט עובד עיקרון מרפי, אם המזוודה שלך מלאה עד אפס מקום, אתה קונה גדולה יותר, וגם היא מתמלאת, ואז אתה קונה גדולה יותר וכן הלאה וכן הלאה, כך עם כל דבר (אני טס לחו"ל רק עם טרולי קטן ותרמיל קטן למחשב,רחפו ותרופות).
ה.
אני לא זוכר מי שכתבה שבעצם מדובר כאן בשינאה (בערך כך) זה בהחלט דבר מוטרף לאמר.
התאהבנו שנינו בשניה שהכרנו !!!
באותו ערב יצאנו למועדון ברברים (ג'אז) ושאלתי אם היא מוכנה להתחתן איתי, והיא ענתה שבשמחה - מאז השירים שלנו הם- "אי-נבר-ליב-יו" שרקדנו לצליליו, ו"שניים" של שלמה ארצי, כן, חמישים שנה !!!.

כשאנחנו מתנשקים, הנכדים מגחכים, ואז אני מסביר להם שהם רואים אשה זקנה ואני רואה את הצעירה היפה שהתחתנתי איתה.
אין דבר כזה שאוכל לפני שאשאל אותה מה היא רוצה לאכול.
כעת שקשה לה לאכול, אני מזעיק מידי פעם את הבת או נכדה שיבשלו לה משהו שקל לה לאכול, אני מבחינתי יכול להסתפק בכריכים.....
ו.
אחרי הניתוח היא מתזזת אותי כל היום ואני לא מתלונן, רק מידי פעם גוער בה שתעשה בעצמה משהו שצריך לנוע, כדי שתתחיל לחזור לעצמה מהר יותר (כנראה שזה נח לא להתאמץ).
גם זה שהיא מעדה בלילה, זה מכייו שאני שוטף לה את המח שגם בבית תנוע עם מקל כי היא מאבדת שיווי משקל (יש לה סוכרת), והיא מצפצפת, הנפילה שלה בלילה היתה רק מהסיבה הזו.
אני עצמי בהחלט משתמש במקל (כזה שאפשר להפוך אותו לכסא) אפילו להליכה למרחק קצר. מוטב להיות זהיר מאשר להזדקק לאמבולנס.....
ז.
אני עצמי שתול קוצב לב, אי ספיקת לב 40%, אני נוטל כל יום 11 גלולות, אבל כל התרופות שלי מסודרות על מדף בארון לפי סוג התרופה ותאריך תפוגה.
במגירה ליד המטה יש קופסה עם 28 תאים לארבעה שבועות, כאשר בשולחן במטבח קופסה שבועית.
וכל הנסיונות שלי לגרום לה לסדר לא עוזרות, כל חדר השינה מלא שקיות עם תרופות והבלגן חוגג.
פעם ניסיתי לעשות סדר ולקח לי 3 שעות, שבסופן זה הפריע לה שזה כך והכניסה הכל בחזרה לשקיות.....
ח.
אני מתמיד התייחסתי לפורום כאל מקום חברתי בו ניתן לספר ולהביע דיעות, ואני חושב שעד היום נתתי בהחלט מספיק עצות כי אני חושב שכל מי שיכול, צריך לתרום מהידע והנסיון שלו.
אבל אולי טעיתי ואסור להיות כל כך פתוח, כי מאחורי הכינויים אנשים מרשים לעצמם לאמר דברים לא נעימים ושאין להם מושג עליהם, כשאני בסך הכל מספר, למרות שאין לי מה להסתיר, ואולי אני צריך לכתוב דברים בעמימות או בכלל לא.

למדתי את הלקח.
ואני לא צריך תגובות.

בת חן191

New member
אני מבינה אותך אמרת את זה כנראה מכעס שלא רצתה ללכת עם המקל

ולכן זה קרה,,,תדע לך שאנשים צריכים זמן ללכת עם מקל זה קשה להם להתרגל
אצלינו ישנם נשים שצריכות מקל והן בפרוש אמרו שלא ילכו ובאמת נפלו כבר כמה פעמים, אמא שלי גם נפלה בגיל 94 ובשום אופן לא הצלחנו לשכנע אותה ללכת עם מקל

עכשיו שני אנשים יחד בבית אחד לעולם לא יהיו אותו דבר , הם לא תאומי סיאם
וזה לא פוחת מאהבה,,,
אבל אם כל הלימוד שאחד מלמד את השני או שרוצה שהשני יעשה תמיד זה ישאר אותו דבר
אני כשהיתי עם בן זוגי הוא מעולם לא סגר מגרות וכל פעם היתי נתקלת
ומקבלת בומבה בראש כמה שביקשתי שום דבר לא עזר--דבר לקיר
ומכסה הנוחיות ללמד גבר להוריד אותו אחרי השימוש אפילו אם אתה נופל לתוכו לא יעזור הם לא יורידו את הקרש

מה שלמדתי שאחד לא יכול ללמד את השני,ביחוד בגיל מתקדם
ואם לא מתפשרים לא טוב,
אתה עובר תקופה באמת לא טובה כי שניכם לא במיטבכם אבל זה יקח קצת זמן ויעבור קל לשני להגיד אבל אין ברירה
המון טוב בריאות וסבלנות

בת חן191

New member
בקשר לקימה מנפילה אמא שלי נפלה בבית ואני ואחותי שתינו

לא יכולנו להרים אותה , קראנו ליד שרה שהיא היתה מנויה והם באו והרימו אותה
עד שהם באו שמנו לה כרית מתחת לראש מזל שיד שרה היתה ממש מעבר לכביש
לא קל,

מכיוון שכולנו פה בגיל דומה

לא קשה להבין שבזיקנה הכל הולך ומתעצם, אבל עדיין צריך לשמור על כבוד אחד לשני, מי שהיה לא מסודר נהיה הרבה יותר בלגניסט, מי שהיה מסודר, נהייה אובססיבי לסדר ונקיון, אני לגמרי רואה את זה בבית, בעלי כל היום מסדר את המדיח וזה מעצבן אבל מבליגים אף אחד מאיתנו לא רוצה לחיות באוירה של רוגז וכעס, כמו שאומרים עושים השתדלות, לא פשוט להזדקן.

מינה אודה לך אם לא תעירי לי על שגיאות כתיב.

אני לא במבחן!!! כאשר האיות משתבש בתבלט אין לי שליטה על זה ואני לא עושה תמיד הגהה וגם אם זו שגיאת כתיב לא תמיד ניתן לתקן, אז נסכם שאני ערה לשגיעות כתיב לשיבושים אך לא תמיד קיימת אופצית התיקון.

גם אני , כמינהר , אומרת :

אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו. ואוסיף ואומר , עד שתכיר את הנפשות הפועלות . שהרי איש מאיתנו אינו מכיר את מאיר ומשפחתו . אילו כלים ואיזו זכות יש לנו לשפוט .
האם עדיף שנכתוב שכל שבוע יוצאים למסעדה או לבתי מלון , שאין בעיות רפואיות והכל פוצי מוצי, ובבית , בחדרי חדרים .................. שלא נדע .
לצערי לרובנו יש בעיות , זה ענין של גיל, וזה בהחלט מובן . הכתיבה בפורום היא , לדעתי , יותר לשתף בבעיות ולהוציא את המועקה המצטברת .
מינהר , השברים שהיו לי נגרמו בעיקר מצעידות שעשיתי בכפכפים שהיו בזמנו מאד אופנתיים . כן אני לוקחת פוסלן כדור בשבוע , [אם אינני שוכחת ] .
נימה
, שיהיה לך הרבה מזלטוף , כמה נרות היית צריכה לכבות , והאם זה כולל ואחד לשנה הבאה .
שיהיה לכולנו רק טוב הרבה בריאות

בת חן191

New member
תמר יקרה, אני חושבת שפורם נוצר עבור דיונים

כל אחד אומר את דעתו מה שהוא חושב , זה לא שפיטה זה דיון וברור שלא כולם חושבים אותו דבר,
לפעמםי אחד חושב אחרת מהשני ואומר וכותב את דעתו זה נקרא דיון בפורם\
מובן שבשפה יפה מבלי לפגוע, אם כולם יכתבו אותו דבר הפורם ישעמם

שפיטה זה בחיים,,לא בדיונים בפורם, בפורם זה דיעה
אין להסב את המילה " דיון "לשפיטה,

ברור שבמקום שיש לעודד להקשיב ולתת אזן קשבת זה לזה
מקובל ורצוי לעשות טוב על הנשמה לשני

אבל במידה ואדם חושב אחרת , אפשר להגיד את הדיעה זה לא שפיטה
זה הבעת דיעה בדיון ולכך נוצר הפורם

יוליקה

Member
מנהל
גם אני חושבת כך

זה כאילו ישבנו בסלון והיינו מנהלים שיחה...
אני משתדלת לא לפסול אדם רק כי הוא חושב אחרת ממני...

יוליקה מסכימה אתך. לכל אחד דעה

משל עצמו ורע הדבר שמישהו לא רק שופט את האחר אלא גם פוסל אותו ותוקף אותו בצורה מכוערת ומעליבה. לכל אחד דעה, תחושה, רגש....

בת חן, כל מילה בסלע!!!!!

הכוונה בין דיון לשתייה.

אם לא ינתן להביע דעה אין טעם בפורום והוא יהיה ריק לתוכן ומחברים.

אף אחד לא נכנס לפורום על מנת לריב, נכנסים לפורום על מנת להביע, לשתף, להסכים או להתנגד, כל עוד לא פותחים בקללות ובמילים לא יפות הכל שפיר, ולא מוצאת מקום שאחד רוצה לשנות את השני, האישיות שלנו כבר מעוצבת וכל אחד הוא מי שהוא.

בין דיון לשתיה=בין דיון לשפיטה

מתריעה שוב שהעריכה לא עובדת וזו הסיבה שביקשתי לא להעיר לי על שגיאות,
במילא אי אפשר לתקן אותם, לתשומת לב מי שחרד לשפה העברית, ולפעמים במהירות הכתיבה הע' מתחלפת בא' או בה', כולנו יודעות לכתוב בלי שגיאות אך המחשב הוא המחליט אם השגיאה תישאר לדראון עולם או שניתן יהיה לתקן אותה.

יוליקה

Member
מנהל
פניתי שוב להנהלת הפורמים בענין העריכה...גם לי זה מפריע מאד..

המילה "עריכה" עובדת אבל מגיבה אחרי זמן רב אולי 10-15 שניות

היא צריכה להגיב מיידית.
אלא שברוב הזמן היא מוסתרת על ידי פירסומת ארורה שהיא הסרטן האמיתי בהתנהלות הציבורית.
ובזה איש לא יטפל כיוון שזה מכניס כסף, גולשים לא.....

בת חן191

New member
אני לא משתמשת בעריכה,,בודקת את עצמי לפעמים עושה טעות

ואין לי חשק להכנס עוד פעם ולתקן , אבל מודעת לשגיעה שעשיתי
לא נורא השמים לא נופלים,,,,אלא אם כן כל הפוסט לא ברור מרוב שגיעות
ולא ניתן לקריאה והבנה

זה נקרא "טעות סופר".

מקור המונח בטעויות בכתיבת ספרים. למשל הספר שלי על כרתים מכיל מעל 1.250.000 מילים (מיליון ורבע) ואין לי ספק שפה ושם יש טעות בהקלדה.
וכך גם בכל 13 הספרים שלי.

בהתבטאות של אנשים יש פעמים רבות טעות בהקלדה בעיקר של אותיות סמוכות כמו כ-ע ח-י ת-ץ ו-ן וכו.
גם בגיל כזה יש לא מעטים שעלו ארצה בגיל מבוגר והעברית לא ממש שגורה בפיהם על פי דקדקנות הדיקדוק (למשל צומת זה אחד לא אחת), מה גם שבגילאים מתקדמים מאוד יש קצת עייפות החומר ועובדה שבן אדם יכול לכתוב במשפט אחד שתי מילים זהות אבל האיות אחר.....

לכן הכלל הוא בפורומים לא לתקן שגיאות כתיב (אם זה מפריע, אפשר במסר אישי) , אחרת זה יוצר אנטיגוניזם (רגשות שליליות) אצל המבוקרים.

למעלה