בוקר טוב לשבוע חדש

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבוע חדש

עוד לא התחילה השנה החדשה...והופ כבר מסתיים החודש הראשון...
בהמשך לדיון על אנשי צבא בפוליטיקה... רק אחד הצליח - יצחק רבין!!
ואריק שרון, אבל שרון לא היה רמטכ"ל....
הרקורד של גנץ זה רמטכ"לות ולכל הדוגמאות לאנשי צבא בפוליטיקה,
כפי שציינתי בתגובתי הקודמת... זה לא ערובה להצלחה!!

judithedna

New member
מייחסים אצלנו יותר מדי לרמטכלים

ועם כל הכבוד - יש עוד מגזרים במדינה חוץ מהצבא.

הדסהש1

New member
קראתי הבוקר שיעלון אולי התחבר לגנץ

וגנץ מביא אליו איש מוסד לשעבר .נראה מה זה יועיל לו.
הליכוד לא רוצה את בנו של שרוון.אבל הוא לא מתיאש והולך להתחרות
בבחירות הארציות..ממה ביבי מפחד?

מינהר

New member
יוליקה, נדמה לי שאשכנזי רוצה לחבור ליאיר לפיד.

וזה יהיה הגיוני, כי יותר מידי רמטכלים במפלגה אחת זה מפחיד וגם מעיד על חדגוניות.
להצלחה של רבין לא הייתי קוראת הצלחה. הפיגועים הנוראים של ערפאת לא היו הצלחה.

מינהר

New member
חזרתי מטיול בשמש, ועוד מעט אצא לעוד

אחד, כדי לקנות תה צמחים לבן שלי הקוריאני. מחר יהיה גשם, אז מצווה לתפוס את השמש היום. אתמול הייתי עם קבוצת הרמיקוב בערב ב"סמרקנד". אכלנו מרק כבש וסלטים. היה מצוין.

יוליקה

Member
מנהל
בעלי ביקר אתמול אצל הנכדים

והיו שם גם בתי...
הם שיחקו רמיקוב עם הנכדות הגדולות יותר...

נימה3

New member
אתמול בערב היתה לי הופעה מדהימה לפי כל

האורחים הרבים וגם לפי הרגשתי, למרות שאני מאד מאד מצוננת איך שהוא עברתי זאת היתה לי מלווה בנבל ונכדתי שרה שלושה שירים. ספרתי לכם לפני כמה ימים שזו התכנית איש מכם לא הגיב. יכול להיות שזה לא מענין אני בכל אופן מספרת מה אני עושה.
גנץ כרגע לא מענין אותי. אצלנו מתנפלים על כל כוכב חדש גם אם לא יודעים מה הוא רוצה.
ההיסטוריה שלנו מצלמדת שכל הכוכבים האלה נופלים אחרי כמה שנים וסתם מבזבזים קולות

מינהר

New member
נימה, כל הכבוד שארגנת ערב ספרותי יפה.

אני מניחה שבאו אנשים מן הסביבה. אני למשל לא נוסעת למרחק בערב, ואתמול בערב היו לי אורחות. אז אני משערת שלכולם היו האילוצים שלהם.

נימה , נכון שספרת על מופע , אבל

לא כתבת היכן וגם , היה לי קשה להאמין שאת תהיי כוכבת הערב , חשבתי שהתנסחת לא במדוייק, מצטערת , סליחה . האמת שגם אם הייתי יודעת את כל הפרטים לא הייתי מגיעה , כי אני גרה בבאר שבע , ומנסיעה בלילה , אני משתדלת להמנע ככל האפשר . אני מאד מקווה שהמופע היה מוצלח . איזה ספורים סיפרת , ומה נכדתך שרה , ובת כמה היא ?
שוב מצטערת ומבקשת סליחה שלא התיחסתי . הרבה בריאות והצלחה , תמר .

Buchachevsky

New member
אפשר בהחלט להבין את תחושותייך בקשר לחוסר תשומת הלב

שהחברים הפגינו לדברייך כמספרת סיפורים.
המשפחה הקרובה, הילדים הנכדים והנינים, הם החשובים , יותר מכל חבר פורום כזה או אחר.
אפשר רק לקנא בך, על מה שאת עושה בשיתוף עם נכדייך.
תהני מכל רגע!

נכון יוליקה , ללפיד אין קופת שרצים

אבל גם את העשייה רבת השנים והניסיון כרמטכ"ל , אין לו . ולהיות רמטכ"ל זה וואחאד תפקיד שאתה בא אליו עם המון ניסיון , וצובר עוד .

יוליקה

Member
מנהל
תמר, אין כל דמיון בין רמטכ"ל לאזרחות

בני גנץ היה רמטכ"ל לכן הוא מוכשר להיות ראש ממשלה.
האמנם? הכישורים שלו מסתכמים בהיותו רמטכ"ל. נקודה.
כמה רמטכ"לים או אנשי צבא לפניו ניסו את הקריירה הפוליטית? חוץ מיצחק רבין ע"ה. ואריאל שרון ע"ה.
יגאל ידין, משה דיין, מאיר זורע, רפאל איתן, אהוד ברק, איציק מרדכי, מתן וילנאי, אמנון ליפקין שחק, עמרם מיצנע, בוגי יעלון, גבי אשכנזי , בטח שכחתי כמה...
אהוד ברק - נכנס לפוליטיקה למפלגת העבודה ודבר ראשון שינה את שמה
ל"ישראל 1"... בעזרת העוזר שלו שירי וייצמן, רוקן את קופת המפלגה
מנכסיה, הוריד אותה בבחירות לרצפה ל-13 מנדטים ואז נטש אותה עם עוד מספר חברים והקים את מפלגת "עצמאות"... עם 5 מנדטים ונטש גם אותם...ועוד היום הוא מדבר מעל כל במה וחושבים שהוא עילוי פוליטיקאי...
תתעקבו על כל שם שציינתי לעיל תפתחו עליהם ויקיפדיה...
האם רקורד רמטכ"ל הוא ערובה להצלחה ולהובלת מנהיגות??
השירות בצה"ל בכיר ככל שיהיה, אינו דומה במאומה לאזרחות...
באזרחות אין מפקדים ופיקודים... אנחנו האזרחים לא הפיקודים של המפקד!! החיילים לא בוחרים את המפקדים שלהם אלא הם מתמנים או מקודמים בעזרת הפז"ם לדרגות - באזרחות זו דמוקרטיה ואנחנו בוחרים
את מנהיגנו - דרגה צבאית איננה כישור להצלחה במנהיגות!!!

יוליקה , את שוב צודקת כשאת כשאומרת

דרגה צבאית איננה כישור להצלחה מנהיגותית .
אבל עם זאת זה בהחלט לא חיסרון או מגבלה . זה בוודאי נותן לו כמה פלוסים +ניקיון כפיים . מה שלרוב , אני חוזרת ואומרת רוב , [לא כולם] , המתמודדים אין .יש כמה מתמודדים כשרים , מתוכם אני בוחרת את מי שהכי נראה לי . יללה טוב , תמר .

נימה

אני כן הגבתי וגם שאלתי אותך אם אפשר להקליט את זה ולהביא לפה, אני לא
רואה את התגובה שלי פה, אז כנראה שהגבתי בפורום של הפייסבוק,

האתיופים - עדה דו פרצופית ואלימה.

בתחילה כולם היו משוכנעים שהאתיופים הם עדה של אנשים נחמדים.

ואז התחילו אירועים שליליים איתם (כמובן שלא כולם אבל חלק נכבד מהם).
לא זכרו להם שהם הגיעו מאפריקה שם נרצחים אנשים במליונים, סתם כך...

כל אירועי איתם מסתיים באלימות עד אלימות קשה.
אבל זה לא מונע מהם להתבכיין בתקשורת שמפלים אותם בגלל צבע העור, שזה כמובן שקר מוחלט (ואני לא מדבר על נחותים בודדים שעושים זאת, אלא כתופעה).

ולא משנה אם האירוע עם חפץ חשוד ששוטר ביקש מאתיופי להיסתובב וללכת כי הוא לא יכול להיות שם והאתיופי סטר לשוטר עד שזה חבט בו והתחולל עימות.

דרך הפגנה בה ניסו לפרוץ בכל למשרדי ממשלה במגמה להרוס כל מה שבדרכם.

דרך ההפגנה האתיופית הגדולה שמזל שהמשטרה השתלטה עליהם במהירות כיוון שהוראות המנהיגים שלהם היו להכות את כל האזרחים שנקלעים לדרכם במטרה ליצור מהומה בה האזרחים יילחמו אחד בשני ותיווצר מלחמת אזרחים.

וכעת הם מתארגנים להפגנה בה יש הנחיות של המנהיגים שלהם לרסס תחנות משטרה ולרצוח כמה שיותר שוטרים..... (מהחדשות)

לי מוכרים אירועים של פושטקים אתיופים שמחפשים כל הזמן עימותים עם שוטרים ואחר כך רצים להתבכיין לתקשורת שפוגעים בהם בגלל צבע עורם.....

אז נכון, לא כולם כאלו, אבל הם מסה מספיק גדולה כדי ליצור יחס שלילי עד שינאה נגדם,
בדיוק כמו הסיפור "תהרוג טורקי ותנוח".....

עובדה שמי שמהם עושה לביתו והולך לעבוד בכל עבודה (רובם הגיעו בלי שום השכלה) יוצא ללימודים ותופס מקום של כבוד בין קהילות העובדים, זה רק מראה שכל התלונות על יחס שלי הינן שקר מוחלט, בדיוק כמו המזרחיים שעד היום מידי פעם מתבכיינים שהם מופלים לרעה כאשר היום מחד, הם הרוב, ומאידך הכל מעורבב בהכל ואמירה כזו היא דבילית ובאה רק להסית.

הנכדה שלי שני הוריה צברים, סבא אחד יווני וסבתא טורקיה, סבא שני ממוצא רומני וסבתא ממוצא בוכרי/פולני אשכנזים, דודה שלה סינית, דוד אחד מרוקאי, וכעת לשאלה -
נכדתי, אשכנזית או מזרחית ?

בין יוצאי אתיופיה יש תסכול עצום , ובצדק .

מתיחסים אליהם כאל סוג ג" . אם נשים במדינה מקבלות כ2/3 משכרו של גבר באותו התפקיד , האתיופי יקבל פחות מאשה , ויהיה , קרוב לודאי , המפוטר הראשון . למועדונים לא נותנים להם להכנס , גם לא במדים צה"ל ! 3 צעירים אתיופיים נחשבים בעיני המשטרה להתקהלות , במקרה הטוב , ומהומה שמסכנת את השוטרים , במקרה הפחות טוב . בתי ספר מסוימים לא מקבלים תלמידים ממוצא אתיופי , [עיין ערך פתח תקווה ], למרות שכעת רובם של הצעירים האתיופים , הם ילידי הארץ . כשעובד בנק /סופרמרקט /מורה/נהג אוטובוס/עו"ד רוצה להכנס למועדון/ לקנות דירה/להכניס ילד לבית ספר מסויים לא מאפשרים לו . לא שואלים אם עובד ואיפה . רואים את צבע העור וזה מספיק .
אז אדון שפירא , אל תבלבל לנו את המח על משטרה צדקנית . אנחנו כולנו חיים בארץ ויודעים למה מסוגלת המשטרה לעשות כשנוח לה .
ד.א . הערב בחדשות היתה כתבה על קצינת משטרה , ממחלקת התנועה , שסילפה ד"וחות . ולפני יומים היה הספור של מדי המהירות .
לא אומרת שכל השוטרים כאלו אבל הם גם לא יותר טובים מיוצאי אתיופיה .
אז כדאי שתחשוב שוב על המשוואה , יוצאי אתיופיה מול משטרת ישראל .
שיהיה לכולנו לילה טוב .מקווה שגם לי יהיה לילה טוב , כי אני על טורים .

"אל תבלבל את המח" זו אמירה בלתי ראויה. נקודה.

הסלקטורים במועדונים לא נותנים להיכנס למי שנראה שעשוי לחולל בעיות ולא משנה אם הוא אתיופי או לא, ומנסיונם רב בזאת חלקם של האתיופים הצעירים כשהם מתודלקים, בדיוק כמו צ'חצ'חים אחרים.
אני בקרתי מספר פעמים בימי שישי במועדונים וראיתי את האתיופים המתפרעים והם משתמשים באלימות רבה.

יש בתי ספר שלא מקבלים מזרחיים ויש שלא מקבלים אשכנזים ויש שלא מקבלים כאלו ממצב סוציואקונומי חלש. רק אתיופים ?

את יודעת שאת הגזענות מנהלים החרדים, הגזענות המכוערת ביותר ?
את יודעת מי הראשונים בישראל שסבלו מגיזענות מהס"טים, כאשר בת של ס"ט יצאה עם אשכנזי (מוסקובי) המשפחה היו מחרימים אותה וקוראים עליה קדיש ? וזה בתחילת המאה העשרים.

ואם היה מסופר על קצינה במשטרה, אז מה זה אומר , שכל הקצינים מזייפים ? רק בגלל שהם במדים כחולים ?

קרה לי לא פעם שראיתי חבורות של אתיופים "על הברזלים" שהציקו לעוברים ושבים.
בשורה התחתונה, אתיופים שעובדים לפרנסתם או לומדים כדי להתקדם בחיים, לא מעורבים בקטטות.

ידוע שרוב המוחלט של האתיופים הגיעו לארץ בורים ועמי ארצות, ולא הבחינו בין ימינם לשמאלם. עובדה למשל שכל עליה חדשה, העולות התחילו לעבוד במרכולים כקופאיות. לא זכור לי אף קופאית אתיופית, כולן בתפקיד אורזות. זה בסדר, כל עבודה מכבדת את בעליה, אבל הן לא מסוגלות ליותר.

היום יש רבים בדור הצעיר שמשתלב בעבודה בלימודים וכו, אולם לא פסו הבריונים המתבכיינים "בגלל צבע העור....."

כבר קרה שנתקלתי בהתנהגות גסה של אתיופים צעירים.
בשדה התעופה ליד כל שער יש מספר מושבים שמיועדים לזקנים,נכים ונשים עם תינוקות (על המושב כיסוי בד לבן שאומר זאת) , קבוצה של אתיופים יושבת על המושבים, בקשתי מהם לפנות לי מקום, פרצו בצחוק פרוע ונפנפו בידיים שאסתלק (אני מסתייע במקל הליכה ונושא עלי תעודת נכה בינלאומית).
מזל שהיום אני מסתייע בכסא גלגלים ולא זקוק לטובות שלהם, ולחוצפה שלהם.

בוודאי שנתקלתי גם באתיופים נחמדים, אבל המסה הגדולה של אותם הבריונים המתבכיינים הם מקור הרשע.

לא רק שלא עסקתי בהכללה, אלא לפחות פעמיים הדגשתי שאני לא מכליל ושלא כולם אלא חלק מסויים שמכתיב את היחס אליהם, קפיש.
או שאני ממשיך "לבלבל לך את המח".....

משטרה צדקנית ? כל מה שאת יודעת על המשטרה הם משמועות ומאנשי התקשורת שמחפשים לנפח כל דבר כי זה נותן רייטינג.
אני הייתי במערכת ויודע עד כמה אנשים עושים רבות למען הציבור, ומכיוון שהשוטרים באים מהעם הזה, ברור שיתגלה מידי פעם מישהו בלתי ראוי שהמערכת מקיאה אותו.
אם את מדברת על שרית פיליפסון, גם היא הוצנחה למשטרה על המפ"כל דנינו שגם הוא הוצנח, שניהם מעולם לא היו שוטרים.

אני לא הייתי אומר לאף אחד בפורום משפט נחות כזה.....

יוליקה

Member
מנהל
אני מכירה אתיופים

אלה שאני מכירה, אדיבים, מנומסים, שקטים, ובכלל לא ראיתי אצלם אף פעם התפרצות או אלימות...
הם כמו כל עדה אחרת...
כמו מרוקאים, או תימנים
יש כאלה ויש כאלה...
לכן לעשות הכללה ולהגיד
שהם כאלה וכאלה... זה לא פייר...

למעלה