הטלויזיה עושקת את הציבור - ואין פוצה פה ומצפצף.....
כאשר פתחו את הטלויזיה בשנות ה-60, הבטיחו שיהיו לא יותר מחמש דקות ביום של חסויות.
היום - כאוס מוחלט, וכולם אדישים.
לפני שנים בדקתי 24 שעות ומצאתי כי הטלויזיה היא בסך הכל פלטפורמה לפירסומות שתופסות נפח של 50%-60% מזמן השידור ביום.
משמע, שתוכנית של שעה היא בעצם פחות מחצי שעה, היתר - פירסומות מסחריות ופרסומות פנימיות של תוכניות.
זה מתחיל משקר ידוע "בעוד דקה נשוב" וזה לוקח 10 דקות,
ועד "רק שלוש פירסומות" ואני סופר 17.
אני מרגיש כמו מטומטם לשבת מול הטלויזיה כשבתכנית של 50 דקות יש לפחות פעמיים הפסקת פרסומות של כרבע שעה, שחוזרות על עצמן וחוזרות על עצמן שוב ושוב ושוב.....
למדו בטלויזיה שיש אפשרות להקליט, אז בתוך אשכול מטורף של פירסומות הם מכניסים מידי פעם סמל התוכנית או דמות, וכאשר אתה מריץ את ההקלטה, אתה מבחין באות התוכנית ועוצר כדי להמשיך לראות את התכנית, ומסתבר שזה טריק מלוכלך כדי בכל זאת להראות לך פירסומות.
טריק מלוכלך זה 30 שניות מתחילת תוכנית יש אשכול של כרבע שעה פירסומות.
טריק מלוכלך דומה שלקראת סוף תוכנית יש אשכול מטורף של פרסומות, ואז התוכנית כביכול ממשיכה עוד 10 שניות כדי לאמר לך שלום.....
אין שום דבר שידחה פרסומות אפילו לא חדשות.
ואני כבר לא מדבר על פירסומות מוסוות, כמו למשל שבתוכנית אוכל הטבח התורן משתמש בכלים או מוצרים באופן שהוא מציג לפירסום את שם המוצג לפירסומת (הוא מקבל על זה כסף).
המגוחך ביותר, שוב על חשבון הצרכן, שבאשכול הפירסומות מציגים גם פירסום לתוכנית שמתחילה עוד דקה.....
והתכנים ?
החוצפה התהומית של הטלויזיה למרר את חיי האנשים כאשר המרכיב העיקרי בשידורי הטלויזיה -
פירסומות בלי סוף
אוכל, בעשרות תוכניות, רובן המוחלט חוזרות על עצמן שוב ושוב ושוב
סדרות שחוזרות על עצמן שוב ושוב ושוב
חדשות כל היום טוחנים לך חדשות בלי סוף. בשעה 1600 למשל יש חדשות מקוצרות לקראת החדשות של 1630, ובשעה 1700 חדשות מקוצרות של 1800 שהן המקוצרות של המהדורה המרכזית ב-2000...
מספיק שיהיה אירוע כל שהוא שמיד ידחו תוכניות כדי לשדר את מה שאין להם לאמר, ומידי פעם מעבירים את השידור "לכתבנו בשטח" שבחלק מהמקרים הוא בכלל לא בשטח וביתר לרוב הוא חוזר על מה שנאמר כי אין לו מה לבוסיף, ומשך השידור יש הודעות מתפרצות לעידכון המתרחש בשטח שלרוב אין מה לעדכן והכתב המסכן שאין לו מה לספר, מספר על אירועים שקרו שם או במקום אחר מזמן.....
להקיא מזה......
וכך, כדי לחסוך כסף, הטלויזיה מצפצפת על הציבור וטוחנים לו את השכל עם תוכניות טחונות עד דק, ופרסומות בצונאמי מטורף ובין לבין להג מטופש על שום דבר, העיקר לחסוך כסף,
והלקוח ? את מי הוא מענין ???
אני מנסה לשכנע את אשתי להקליט את התוכניות כולם וכך לדלג על הפרסומות, היא לא מסכימה, וכך אני מקליט רק תוכניות שאני רוצה לראות בלי שהפרסומות יציקו לי, ויכול לראות אותם רק אחרי שהיא הולכת לישון.
המטורף בכל הסיפור, שברוב המקרים היא בכלל לא מסתכלת בטלויזיה אלא זה רעש רקע כשהיא קוראת ספר.....
יש מי שיכולים להתמכר לכל דבר - סיגריות, טלויזיה ואחרים.....