בחוץ אפרורי וקר יותר מאתמול....נשבר השרב.
התחלתי עם ההחמצה של ירקות... מלפפונים צעירים
לפת כרובית וסלק... אצלי זה סימן לתחילת האביב....
כשיש חמוצים ביתיים... מנשנשים פחות פחמימות....
הבוקר בשעה 11.00 תהיה התכנית עם שלומי סרנה ושמעון פרנס מטיילים באתונה, בערוץ 12, גם גליקריה משתתפת בתכנית, שווה צפיה, אני ראיתי את התוכנית הזו בשבוע שעבר.
אצלנו יש חמוצים כל השנה, כרוב חמוץ עם שום, קימצ'י שזה חמוצים
תיילנדיים, סלק על לימון או חומץ ושום או בצל, גמבות שרופות בחומץ, מלפפונים חמוצים במלח שמיר ושום, אני לא קונה עושה הכל לבד כולל חומוס, טחינה, סלט מיונז ועוד ועוד.
היתה סקירה של כל השחיתויות מאז קום המדינה...
איך טיטאו מתחת לשטיח את רוב השחיתויות???
סגן מפכ"ל המשטרה היה הבן של בן גוריון....
אף עיתון לא רצה לסקר את השחיתויות - למעט אורי אבנרי בעולם הזה...
שוד העתיקות של משה דיין היה השיא... והחוצפה שלו היתה
שאחרי מותו הוא הוריש לרעייתו השניה את כל העתיקות והיא מכרה
אותם במיליון ש"ח למוזיאון ישראל....
על הפרשה. איך משה דיין לא רצה לשחרר את העצורים שישבו במצרים שנים רבות בכלא נוראי. גם כאשר היו לו הזדמנויות שונות לא רצה לשחרר אנשי מוסד. הטיסים השבויים שישבו במצרים אמרו שהם מוכנים להמשיך לשבת עד שישחררו את אנשי הפרשה. ובאמת הם ישבו שמונה או שבעה חדשים מעבר למה שהיו יכולים להשתחרר. לא דומים הטיסים למשה דיין שאיש אינו ידוע מה היו הנימוקים שלו. מאד קשה היה לשמוע זאת.
ממשפחה שמוצאה בהולנד הארוחה היתה על טהרת האוכל ההולנדי . אני לא יודעת מי אוהב או לא אוהב בכל אופן לראשונה אכלתי פירה עם כרוב כבוש. האם מי מכם מכיר מן מנה כזאת? הם גם מאד אוהבים קרוקטים ובאמת בכל ארוחה יש כאלה וכרוב בכל צורה ובעיקר המון מיונית וחרדל. אבל העיקר שהיה שמח ונעים אנשים מקסימים.
כי איטריות מרובעות אין בנמצא ואני משתמשת באיטריות שטוחת במקום
בלית ברירה
דרך אגב לפתיתים שלנו קוראים בחו"ל "וסקוס ישראלי" או "אורז בן גוריון" גי זו היתה ההמצאה שלו.
היה מחסור באורז והוא ביקש מאוסם שייצרו פסטה שנראית כמו אורז
ועד חצות, אז עכשיו אני רואה את החדשות של אתמול בערוץ 12
כי אתמול בערב היה לי חשוב לראות את הכתבה של יוסי גינזבורג שחזר מטואיצי' , אותו שמעתי לפני 38 שנים בדיוק כאשר חזר והתחיל לספר בהרצאות את הסיפור שלו, היום אולי נלך לראות את הסרט.
למה אולי? כי האובך הורג לי את העיניים שכל הזמן דומעות לי.