בוקר טוב לשבת בבוקר

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבת בבוקר

סוף סוף נגמר החג... יש לי עדין 2 נכדים אחד יסע היום, השני ביום שני... אתמול היינו בגן גורו... ניראה היה שכל המדינה הגיעה לפארק... וזה עוד היה בלי הדתיים שפשטו על הפארק בחול המועד... הקנגורו והציפורים התפוצצו מכמות האוכל שהאכילו אותם... העיקר שהילדים נהנו... דב הקוואלה היחיד שהיה בפארק מת לפני חודש אז הציבו תמונות שלו בשביל המוביל לכלוב שלו... אני כבר לא יודעת מה לבשל... גמר הכל...
 
אמר הפרסי: מדינה טוב , אנשים חרה.....

אין לי ארץ אחרת
קורין אלאל
מילים: אהוד מנור
לחן: קורין אלאל

אין לי ארץ אחרת
גם אם אדמתי בוערת
רק מילה בעברית חודרת
אל עורקיי, אל נשמתי
בגוף כואב, בלב רעב
כאן הוא ביתי

לא אשתוק, כי ארצי
שינתה את פניה
לא אוותר לה,
אזכיר לה,
ואשיר כאן באוזניה
עד שתפקח את עיניה

אין לי ארץ אחרת
גם אם אדמתי בוערת
רק מילה בעברית חודרת
אל עורקיי, אל נשמתי
בגוף כואב, בלב רעב
כאן הוא ביתי

לא אשתוק, כי ארצי
שינתה את פניה
לא אוותר לה,
אזכיר לה,
ואשיר כאן באוזניה
עד שתפקח את עיניה

אין לי ארץ אחרת
עד שתחדש ימיה
עד שתפקח את עיניה

אין לי ארץ אחרת
גם אם אדמתי בוערת
רק מילה בעברית חודרת
אל עורקיי, אל נשמתי
בגוף כואב, בלב רעב
כאן הוא ביתי

בגוף כואב, בלב רעב
כאן הוא ביתי
 
בוקר טוב לשבת חדשה


יוליקה, את סבתא טובה,לשאלתך מה לבשל, את רוצה לומר שאין לך שאריות?
אצלי הפריזר וגם המקרר מלא בזה,
שפירא, השיר שהבאת , מאד מתאים למצבנו היום, הלוואי והיה אפשר לפתוח את השבת עם משהו קצת יותר אופטימי,
 
חבל שאי אפשר לעשות עריכה


המשך ליוליקה, אני הבוקר, הכנתי מצע בריי, במשך כל הפסח הכנתי את זה רק
פעם אחת ועכשיו צריכים להפטר מהמצות וזה גם מאד טעים, את יכולה גם
לבוא אלי ואתן לך כמה מנות מהבשר הטחון שטחנתי בעצמי והקפאתי, אז
תוכלי לטגן קציצות, יש לי גם שארית של רגל קרושה בפריזר ואת זה אשמור
לשבועות, אף אחד במשפחה לא אוהב את זה חוץ ממני ואורי בן זוגי הנצחי,
את גם יכולה להזמין את עצמך למישהו שחוגג מימונה ואת מסודרת מבחינת
מתוקים,
המשך יום נעים
 

יוליקה

Member
מנהל
תודה לך.

אף פעם לא הקפאתי רגל קרושה למרות שאני עושה זה לא מספיק להגיע להקפאה זה תמיד נגמר קודם....
 
רגל קרושה


אני מכינה כמות גדולה, אני מוסיפה לרגל גם קורקבנים וטוחנת הכל במכונת
הבשר, יוצא משו, משו, אבל כמו שסיפרתי, הצאצאים לא מוכנים להתקרב לזה,
אז אני ובנזוגי אורי, נהנים מזה.
 

הדסהש1

New member
יוליקה והסבתות האחרות תבורכו..

אנו יצאנו ממאגר של שמירת נכדים...הבריאות שלנו קודמת לכל..אבל זה מבאס אותנו..
זה המצב היום . לי יש בעיה בזמן האחרון- חוש הטעם חלש אצלי.כל מה שאני
מכניסה לפה מר לי והטעם שונה מאוד..לא יכולה לאכות כמעט כלום...המשף יום טוב
בציפיה לחג הבא..לפני יום של שורדי השואה .לי נמאס שכל שנה מבטיחים חהם הרים וגבהות ולא עושים כלום.מחכים שכבר לא יהיה למי לתת את המגיע לו.
והעצמאות השנה ממש אין חשק לכלום לאחר הפסיקות של מירי רגב. בתוכניות יהיו שוב שידורים חוזרים..טוב שיש V O D
 
אז ככה -

ליוליקה - מה דעתך להכריז על יום טבע ? אוכלים רק ירקות ופירות =
סלט ירקות,
סלט פירות,
פירות פרוסים דק ומקורמלים בדבש, (או לחמם סוכר עד שהופך לנוזל ולשפוך על פרוסות הפירות ולמקרר).
ירקות מטוגנים שניות ומוסיפים חומץ,
פרוסות עגבניות עבות למחבת ואחרי שהופכים לשפוך בליל מביצים עם פלפל ומלח [אני קורא לזה "שק" חצי משקשוקה...],
אפשר גם כריך ועליו גבינה לבנה מכל סוג, ועליו מלפפון פרוס דק דקיק ומעליו עגבניה דק דקיקה, בוזקים טיפה מלח, א-מחאייה..... (אפשר לצרף יחד עם זה גם זיתים לא ירוקים מקופסה כי ההם ממש רק לבישול, העדיפות לזיתים דפוקים, אם יש או שחורים, או מנזלינו)
ולקנח בכוס גדולה של מיץ ואחריו הפתעה - גלידה.....

לא חייבים לבשל ובטח לא חייבים בשר.....

הדסה - לגבי חוש הטעם, זה משתנה בגלל הגיל בהחלט גם יכולות.
רציתי לעשות מצה-פלעצל ויצא לי רטוב בפנים,(לפח).
אשתי מכינה כאלו 50 שנה טעימים מאוד, הפעם עשתה ויצא כמו אצלי (לפח).
גם אצלה שום דבר לא טעים לה, אני מכין סלט כרגיל, והיא מחזירה בטענה שיש בו לימון ואין מלח (אני מעולם לא שם מלח בסלט, מי שרוצה שיוסיף, ותמיד מוסיף לימון, אצלי אני גם מוסיף כף שתים חומץ).

אין מה לעשות.

לגבי מירי רגב הכל כבר נאמר, נראה אם מי שהבטיח לא להשתתף בטכס אמנם יקיים, כי חולת הנפש הזאת שמלחכת את ישבנו של הפריץ נתניהו לעומק, לא מפסיקה, העיקר שתהיה אצלו על הכוונת לתפקיד בכיר כי היא כבר הרי ממלאת מקומו (אולי היא חסרת התרבות תהיה בקדנציה הבאה שר-המחוץ ???
במדינת הגמדים הכל אפשרי.....

במדינת הגמדים
עוזי חיטמן
מילים: אלה אמיתן
לחן: יצחק לוי

במדינת הגמדים רעש מהומה
הצבא לבוש מדים יוצא למלחמה
ובראש הגדוד צועד אצבעוני המפקד,
הוא חבוש כובע פלדה ובידו סיכה חדה
לה לה לה לה...

אחריו הפרשים רכובים על פרעושים
ממלאים חלל אוויר בשריקות ובקול שיר
המתופף מכה בעוז על חצי קליפת אגוז
וישיר מה טוב ומה צאת יחדיו למלחמה.
לה לה לה לה...

עם חשיכה העפיפון, טס ממש כאווירון
הוא מאיר לכל ננס את הדרך בפנס.
במדינת הגמדים תם עם ערב קול שאון
הצבא פושט מדים וכולם שוכבים לישון
לה לה לה לה...
 

נימה3

New member
היום הזמנתי את הילדים שלי לברנץ'

וזה מה שהכנתי: ראשית סלטניסואז שזה חסה, תפוחי אדמה קוביות, שעועית ירוקה מבושלת, טונה מקופסא, מלפפון גמבה זיתים שחורים, ביצים קשות חתוכות לרבעים, ועל הכל רוטב ויניגר. טעים מאד. בנוסף סלט חצילים עם טחינה שהכנתי בעצמי, בשר קר שני סוגים גבינות צהובות ובולגרית , וכמובן בלינצ'עס מלאים בפטריות וחלק בגבינה עם גבינה צהובה. וכמובן קינוח וכל השאר ארוחת מלכים על מרפסת כולנו נהנינו. ובסוף החגיגה בתי וכלתי דאגו לנקיונות , בני איפסן אתתנורי החימום במחסן , ועכשיו אני ממתינה למחזור שני של אורחים אבל לפני כן אנוח קמעה.
שבת שלום.
 
יפה, גם בריא גם טעים .....


במאמר מוסגר, בבולגרית יש נתרן עד השמיים מסתבר שהטובה ביותר היא הצפתית המעודנת של צוריאל (אני חושב שהיא למריחה, אם זה מה שטעמתי פעם על פרוסה, זה היה ממש מעודן) וכמובן במידה (אני מצרף טבלה)
לא לשכוח שאדם בריא צורך 2400 מיליגרם נתרן ביום, שזה כולל במלח, בבישולים (הבישול עצמו מפיק מלחים) , אפילו בלחם יש 400 .

אז כמו שקונים שימורים ללא מלח שבהם יש חצי מהנתרן, אז גם בגבינות.
בולגרית קלאסית טובה עם אבטיח מתוק מאוד ועם.....לחם (!) ביחד.

 
מאיר , אם אתה אוכל גם גבינה לבנה,

אז לתנובה יש ג.ל.5% דלת נתרן . רק 40 מ"ג , צריך לחפש אותה על המדף , לא תמיד יש , וכשמביאים לא מביאים הרבה . אבל עם בצל ירוק , שום , פלפל שחור ופפריקה מתוקה , בצל לבן, שמיר עם כל דבר היא מעולה . שוה לנסות.
 
נימה , נראה שהשקעת מלא עבודה .

גם נראה מאוד טעים , למרות שאנחנו מפרידים בין בשר לחלב . כלומר , לא באותה ארוחה , אבל סופרים שעות כמו ילד בן 3/4 , אני לפחות . בעלי ירושלמי , היה תלמיד חרוץ ובגיל 3/4 ידע לספור יותר טוב ממני הקיבוצניקית .
 

oritta17

New member
הסיבה שהילדים יודעים לספור,,

בקיבוץ אין מדרגות לבתים,
אבל בעיר כשהבניין עם מדרגות ללא מעלית,
בגיל 3 הילדים לומדים לספור מהר מאוד את 30 המדרגות או יותר,המובילות לדירה.
 

oritta17

New member
להדסה ישנם תרופות שגורמות למרירות בפה,

כדאי שתתיעצי עם הרופא שלך,אולי יוריד לך את המינון,והטעם המריר יעלם.
לפעמים זה בא מכיס המרה,עד שתגשי לרופא ,כדאי בינתיים לקחת סוכריות מנטה קטנות-לריענון,("מנטה -תיקתק".)
 
שנאבס לכוווווווווווולם , ושאריות של חג שמח .

לפני שנים , כשבני שירת עדין בחובה , בחול המועד הוזמנו לבקר קרובי משפחה מחו"ל שבאו לפסוח בארץ והתאחו במלון בנתניה . נכנסנו איתם לארוחה חלבית קלה במלון . הבנות הזמינו פיצות ואני פנקייק . היה מגעיל בצורה מזעזעת . הבנות לא גמרו את הפיצות שלהן , אני את שלי סיימתי רק כי לא רציתי לפגוע בדודים המארחים .
יוליקה , אני מאמינה , שאת השקעת במשפחתך , יותר ממה שהשקיע צוות המלון באורחיו .
ד.א. יוליקה , ראיתי שבורכת לאחרונה , על מה ולמה ? ואם לא מאוחר מדי , קבלי גם את ברכותי . יודעי דבר אומרים , שאף פעם לא מאוחר לברך .
 

נימה3

New member
קראתי בכתבה של שלמה ארצי בידיעות אחרונות על המנהג של אחותו

נאוה ז"ל שאחרי פסח היתה מזמינה אורחים ל"ארוחת שאריות" כל אחד מהאורחים היה מביא משאריותיו והרי לכם ארוחה לתפארת. נראה לי מנהג יפה.
שבוע טוב
 

בת חן191

New member
מבלי לזלזל חלילה בבנאוה זל היה יותר מכובד

המנהג לתת את השאריות לעניי עמך,
 
למעלה