לי יש תמיד במקרר תפו"א מבושלים כשהם עם הקליפה,,
תפו"א שמבושלים בקליפתם הם שורדים יותר זמן במקרר.
מבשלת 12 תפו"א רבע שעה של רתיחה טובה,ואז מכבה את האש,
ומשאירה אותם בסיר עם המים החמים לעוד רבע שעה במכסה סגור,
וכך הם ממשיכים להתרכך בחום שבסיר.לאחר שהתקררו -מעבירה אותם למקרר .(בערך 12 תפו"א-שעברו רק חצי בישול.)
שעה לפני הארוחה מוציאה את התפ"א החצי מבושלים מהמקרר להסרת קליפתם ,
חותכת לרצועות עבות (בעובי אצבע) ,ומניחה בתבנית עם ניר אפייה מוברש ב-2 כפות שמן.
מברישה את רצועות התפו"א אותם בתערובת של 5 כפות שמן ,מלח ופפריקה, ומעבירה לתנור בחום 220 מעלות.
לאחר 10 דקות מנמיכים ל-200 מעלות ,מכיוון שהתפו"א חצי מבושלים,
הם מזהיבים מהר, ויוצאים אפויים טעימים ופריכים,כמו שכולם אוהבים.
________________________________________________________
אם אין תפו"א,אפשר להתארגן עם ביצים קשות להכנת סלט ביצים ,
ולידם קערה עם סלטי- ירקות.
גם אם נגמרו העגבניות המלפפונים והפילפלים ,תמיד כדאי להחזיק בבית כרוב אחד גדול ששורד יפה כול השבוע,ורק חותכים לרצועות דקות ,מתבלים במלח שמן -זית ומיץ -לימון,מקשטים בפרוסות דקות של מלפפון חמוץ,או שמיר או פטרוזיליה .
שומר (אניס)-מעולה להכנת סלט מהיר: בתיבול מיץ -לימון ,מלח, ושמן- זית.
2 הנכדות שלי אוהבות ליד הסלט ,לאכול פריכיות -מתירס
ומעל פרוסת גבינה צהובה וזיתים.
יום לפני החג השני,הכנתי להם מאפה דמוי -פיצה כשר לפסח:
ההורים והדודים חיסלו כמעט הכול ,והנכדות לא ממש רצו, אבל העדיפו לאכול פריכיות עם סלט- ביצים וסלט ירקות.
להכנת מאפה הכרובית: (קונה כרובית קפואה,שמקצרת את תהליךהעבודה.)
קוצצת את הכרובית בעודה קפואה במגרדת מעבד- המזון,ומעבירה לקערה.
מוסיפה לקערת הכרובית המרוסקת : 6 פרוסות גבינה צהובה מגוררת,תבלין אורגנו קצת מלח,פלפל,כפית אבקת שום -גבישי,ומעט פפריקה-מתוקה.
טועמת 1/2 כפית מהתערובת לוודא שהתיבול מספיק,
ורק לאחר מכן מוסיפה לתערובת ביצה אחת,ולאחר עירבוב טוב מעבירה את התערובת לתוך תבנית עם ניר -אפיה משומן.
האפייה:חום התנור 200 מעלות כ-25 -אפיה עד להזהבה יפה,ואז הופכים לצד השני וממשיכים לאפות עוד 20 דקות עד להזהבה.
בינתיים מכינים רוטב לפיצה:
2 עגבניות בינוניות ,לחתוך לקוביות קטנות,
פלפל גדול (גמבה)-לקצוץ דק,
3 שיני שום כתושות,1/2 כפית מלח, כף פפריקה,
3/4 כוס מים, 3 כפות רסק -עגבניות ,וכפית אורגנו ,
הכול לערבב ביחד במחבת או בסיר,ולאחר רתיחה,להנמיך את האש,
מתבשל כ-10 דקות על אש בינונית-קטנה עד שנעשה סמיך,ואז מכבים את האש.
את הרוטב יוצקים על מאפה הכרובית המוזהב,ומישרים מעט ומפזרים זיתים פרוסים
ווחצי כוס פירור גבינה -צהובה,ואופים ביחד עוד 5 דקות,וזה מוכן,
מכבים את התנור,משאירם לעוד 5 דקות בחום התנור.
מוציאים לצינון ולאחר 10 דקות פורסים למשולשים ומתענגים על כול ביס.
אפשר גם להכין יום מראש ,ולחמם למחרת,זה אפילו משתבח וקל לחיתוך,
לאחר שהיה במקרר.
(בסה"כ ההכנה כ-15 דקות - ועוד 50 דקות זמן האפייה בתנור.)