בוקר טוב לשבת בבוקר

יומולדת שמח ליוליקה


 

oritta17

New member
לי יש תמיד במקרר תפו"א מבושלים כשהם עם הקליפה,,

תפו"א שמבושלים בקליפתם הם שורדים יותר זמן במקרר.
מבשלת 12 תפו"א רבע שעה של רתיחה טובה,ואז מכבה את האש,
ומשאירה אותם בסיר עם המים החמים לעוד רבע שעה במכסה סגור,
וכך הם ממשיכים להתרכך בחום שבסיר.לאחר שהתקררו -מעבירה אותם למקרר .(בערך 12 תפו"א-שעברו רק חצי בישול.)
שעה לפני הארוחה מוציאה את התפ"א החצי מבושלים מהמקרר להסרת קליפתם ,
חותכת לרצועות עבות (בעובי אצבע) ,ומניחה בתבנית עם ניר אפייה מוברש ב-2 כפות שמן.
מברישה את רצועות התפו"א אותם בתערובת של 5 כפות שמן ,מלח ופפריקה, ומעבירה לתנור בחום 220 מעלות.
לאחר 10 דקות מנמיכים ל-200 מעלות ,מכיוון שהתפו"א חצי מבושלים,
הם מזהיבים מהר, ויוצאים אפויים טעימים ופריכים,כמו שכולם אוהבים.
________________________________________________________
אם אין תפו"א,אפשר להתארגן עם ביצים קשות להכנת סלט ביצים ,
ולידם קערה עם סלטי- ירקות.
גם אם נגמרו העגבניות המלפפונים והפילפלים ,תמיד כדאי להחזיק בבית כרוב אחד גדול ששורד יפה כול השבוע,ורק חותכים לרצועות דקות ,מתבלים במלח שמן -זית ומיץ -לימון,מקשטים בפרוסות דקות של מלפפון חמוץ,או שמיר או פטרוזיליה .

שומר (אניס)-מעולה להכנת סלט מהיר: בתיבול מיץ -לימון ,מלח, ושמן- זית.

2 הנכדות שלי אוהבות ליד הסלט ,לאכול פריכיות -מתירס
ומעל פרוסת גבינה צהובה וזיתים.

יום לפני החג השני,הכנתי להם מאפה דמוי -פיצה כשר לפסח:
ההורים והדודים חיסלו כמעט הכול ,והנכדות לא ממש רצו, אבל העדיפו לאכול פריכיות עם סלט- ביצים וסלט ירקות.

להכנת מאפה הכרובית: (קונה כרובית קפואה,שמקצרת את תהליךהעבודה.)
קוצצת את הכרובית בעודה קפואה במגרדת מעבד- המזון,ומעבירה לקערה.
מוסיפה לקערת הכרובית המרוסקת : 6 פרוסות גבינה צהובה מגוררת,תבלין אורגנו קצת מלח,פלפל,כפית אבקת שום -גבישי,ומעט פפריקה-מתוקה.
טועמת 1/2 כפית מהתערובת לוודא שהתיבול מספיק,
ורק לאחר מכן מוסיפה לתערובת ביצה אחת,ולאחר עירבוב טוב מעבירה את התערובת לתוך תבנית עם ניר -אפיה משומן.
האפייה:חום התנור 200 מעלות כ-25 -אפיה עד להזהבה יפה,ואז הופכים לצד השני וממשיכים לאפות עוד 20 דקות עד להזהבה.
בינתיים מכינים רוטב לפיצה:
2 עגבניות בינוניות ,לחתוך לקוביות קטנות,
פלפל גדול (גמבה)-לקצוץ דק,
3 שיני שום כתושות,1/2 כפית מלח, כף פפריקה,
3/4 כוס מים, 3 כפות רסק -עגבניות ,וכפית אורגנו ,
הכול לערבב ביחד במחבת או בסיר,ולאחר רתיחה,להנמיך את האש,
מתבשל כ-10 דקות על אש בינונית-קטנה עד שנעשה סמיך,ואז מכבים את האש.
את הרוטב יוצקים על מאפה הכרובית המוזהב,ומישרים מעט ומפזרים זיתים פרוסים
ווחצי כוס פירור גבינה -צהובה,ואופים ביחד עוד 5 דקות,וזה מוכן,
מכבים את התנור,משאירם לעוד 5 דקות בחום התנור.
מוציאים לצינון ולאחר 10 דקות פורסים למשולשים ומתענגים על כול ביס.
אפשר גם להכין יום מראש ,ולחמם למחרת,זה אפילו משתבח וקל לחיתוך,
לאחר שהיה במקרר.
(בסה"כ ההכנה כ-15 דקות - ועוד 50 דקות זמן האפייה בתנור.)
 
אוריתה , האם מי שמסיים את

קורס הבישול , מקבל תעודת שף ?
גם אם התשובה שלילית , אני קונה את הרעיון של הציפס המהיר , תודה . באשר לכרובית , מידי הרבה עבודה בישבילי. ושוב תודה , ויום חול שמח .
 

oritta17

New member
הכרובית ממש מהירה רק ההסבר היה ארוך,ראי בקצרה:

הכנת מאפה טעים דמוי -פיצה ללא קמח ,בכמה דקות ובקלי- קלות:
לקערת הכרובית הקפואה שמגרדים לפירורים, מוסיפים לתוכה גבינה צהובה מגוררת ותבלינים,וביצה אחת,ומערבבים היטב,מעבירים לתבנית ואופים 25 דקות עד השחמה יפה.
&nbsp
בינתיים,מכינים רוטב-מ-2 עגבניות ופלפל קצוצים,מים תבלינים ו-3 כפות רסק-עגבניות ,
לאחר כמה דקות ,כשהרוטב סמיך,יוצקים אותו על מאפה הכרובית,ומעליו מפזרים זיתים וגבינה צהובה מגוררת,ומחזירים לתנור ,אופים כמה דקות עד להמסת הגבינה,
מצננים וזה מוכן!
ממש קל ופתרון מעולה לפסח.(הבן שלי רוצה שאכין לו לכול שבת,בלי קשר לחג הפסח.)
&nbsp
&nbsp
 

oritta17

New member
תשובה לתמר שרוני,

&nbsp
יקירה,
אחרי שאת תתחילי בצ'יפס ובפיצה -נשקול את נושא התעודה...
אגב,
אצלי הכיוון יותר להכנת תפריטים קלילים ומהירים וכמובן טעימים,
שהם בעיקר על בסיס של ירקות מבושלים ,דגים ,וירקות -טריים לסלטים.,(ופחות מוצרי-בשר ),
מרקים זריזים,ניתן להכין רק מגזר קישואים צרור-שמיר,בצל ותבלין חוואייג -למרק,ומלח - ויוצא מעולה.
סלטים חמים של בצל מאודה עם פטריות,שעועית -ירוקה,וקישוא.
סלט סלק אדום וגרידת גזר טרי,
שניצל מפרחי -כרובית אפויים בתנור.
סלט טחינה וגרגרי-חומוס בעשבי תיבול,ותבלינים.
והרבה סלטים טריים מכול ירק רענן,מכינה המון,כמה סוגים ביחד או כ"א לחוד.
&nbsp
סלט טעים שאצלינו אהוב במיוחד בשישי בצהריים:
4 תפו"א מבושלים וחתוכים לקוביות קטנות,
כוס וחצי אפונה- קפואה מבושלת,עם פטרוזיליה וכוסברה,או עלי- סלרי,ותבלינים.
200 גרם נתחי -טונה ,(של חברת וילי פוד.)
4 ביצים קשות
בצל קטן קצוץ דק,
מלח פלפל ו-5 כפות שמן-זית
הכול מערבבים ביחד בקערה גדולה,
מפזרים מעל חופן נדיבה של פטרוזיליה קצוצה,ומתקבל סלט טעים,ומשביע ל-4 סועדים.
&nbsp
בגדול,אני בעד להכין אוכל קל הכנה,טעים ובמינימום זמן.
&nbsp
שיהיה לכולנו שבוע טוב ומוצלח.
 
כאחת שמתה על בישולים, ניסיתי את המתכון

של פיצה כרובית, המשפחה לא אהבה, אז ממשיכים במסורת של פיצה על חצאי פיתה או על בצק שק''ם או בצק שמרים, תלוי כמה זמן יש עד האוכל.
 
אורית, תשתפי המתכונים מבטיחה לנסות.

אני מכינה גם טחינה בבית, חומוס בבית, חמוצים קימצ'י ובקיצור כמעט הכל , משתדלת שהאוכל יהיה בריא בלי תוספים ותוספות מיותרים, אגב היום עשיתי אנטי פסטה שכלל פרוסות של כרוב גמבה אדומה בצל חיתוך גס וחיילים, התיבות שמן זית פלפל שחור מוצלח.

גם אני וגם בעלי התענגנו על זה, כרוב בתנור זה מעדן.
 

oritta17

New member
המלצה לכרובית נהדרת שהכנתי היום בתנור:

להנאתכם:
מתכון לכרובית אפויה ונהדרת, שהכנתי היום, (ברוטב טחינה- וסילאן:)

המצרכים וההכנה:
1) כרובית אחת שלמה- להניח בסיר גדול עם מים ,וברגע שרותח לבשל 7 דקות בדיוק ,ולכבות את האש,
ומיד להעביר את הסיר עם הכרובית מתחת לזרם מים קרים. לאחר דקה שופכים את המים וממלאים שוב במי-ברז משאירים כך 5 דקות, עד לצינון הכרובית.
2) בינתיים מכינים רוטב לכרובית:
לערבב בקערה קטנה 2 כפות טחינה עם 2 כפות סילאן, ומוסיפים:
3 שיני- שום כתוש ,
כף פפריקה מתוקה,
2 כפות רסק- עגבניות,(רצוי משפופרת,ללא חומר משמר.)
1/2 כוס מים
1/4 כפית פלפל-שחור.( או פפריקה- חריפה)
1/2 כפית גרידת- לימון (לגרד על פומפייה.)
כפית מיץ לימון.
את הכול ביחד מערבבים היטב לתערובת אחידה .

3). חותכים לשניים את הכרובית –החיתוך לרוחבה.(,כלומר, נכנסים עם הסכין מהצד ולא מלמעלה וחוצים ל-2 חצאים (לכרובית החתוכה יהיה חלק אחד קמור- ו החצי השני –שטוח ועבה)
מניחים את 2 החצאים בתבנית עם ניר- אפיה משומן מעט,
ויוצקים בעזרת בכף גדולה את הרוטב שבקערה, מעל 2 חצאי הכרובית, ומברישים בפנימה לכרובית בכול הרווחים ובכול הפינות,שב-2 החצאים,עד
אשר 2 חצאי- הכרובית מכוסים היטב בציפוי של רוטב הטחינה שבקערה,
מזלפים מעל 2 כפות שמן .(מעל כול חצי כרובית,)
ומכניסים לתנור לאפיה ב-180 מעלות חום ,
אופים - 25 דקות אפיה על צד אחד, ואז להפוך לצד שני לעוד 20 דקות, וזה מוכן.
(כדאי להניח בתבנית ניר -אפיה גדול ,כך שניתן יהיה להיעזר בו ,להפיכת הכרובית לצידה השני .)
מאוד טעים לאוהבי הכרובית,
תכינו גם אתם -וההצלחה מובטחת.
אגב,
למי שאוהב שומשום ,יכול לפזר חופן -נדיבה מעל הכרובית, רגע לפני האפיה.
 

oritta17

New member
אצלינו מצליח מאוד, הבסיס האפוי חייב להשחים היטב,מ-2 הצדדים,

אם מכינים ולא ממתינים מספיק זמן ,המאפה לא מתייצב מספיק,
ואז הכרובית נשארת רכה מבפנים והמאפה רק חצי אפוי, ולכן יצא לך חסר טעם.
&nbsp
 
יש מירמור גדול ברשתות החברתיות על זה

שנתנו לזאב רווח להדליק משואה.

טוענים שהוא עבריין מין.

מה דעתכם?
 
אולי הוא נתפס אבל לא נשפט, את זה שנינו לא יודעים,

כך בכל אופן מרננים עליו.
 

משתפרת

New member
הוא היה חשוד ונחקר

ובסוף החקירה הוחלט לא להעמידו לדין.
מבחינה חוקית הוא נקי.
 
עבריין הוא מי שבית המשפט

מצא אותו אשם בדין. אם לא הועמד לדין , הנו צח ונקי כמונו . עצם זה שחוקרים מישהו לא הופך אותו לעברין .
&nbsp
 

oritta17

New member
אפרופו בישולים ,,

סיפרתי לכם שאצלי יש במקרר סיר עם תפו"א שמבושלים רק חצי בישול,
ומוכנים לאפיה בתנור.ובכך מקצרים בחצי זמן את ההכנה- בשעת הצורך.
&nbsp
והנה היום הופתעתי לגלות במקרר הירקות הפתוח שיש בסופר,
כי במדף שמעל הפטרוזיליה והשמיר הונחו אריזות ועליהם רשום: תפו"א מבושלים.
&nbsp
פיתרון נוח למי שסובל מכאבים בידיים ומתקשה לקלף תפו"א,
ולמי שרוצה להכין סלט-תפו"א במהירות ,מבלי להמתין לבישולם.
&nbsp
 
למעלה