בוקר טוב לשבת בבוקר

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבת בבוקר

למרות החום, מזג האויר ניראה סתווי משהו...
היום (שבת) יהיה מעונן חלקית עד בהיר, ללא שינוי ניכר בטמפרטורות והן תהיינה ממוצעות לתקופה. מ"מטאו טק" כי אפיק עונתי עמוק יחסית מעל מזרח הים התיכון גורם לעננות מרובה באזורנו. בשעות הבוקר ייתכן טפטוף בצפון הארץ ולאורך מישור החוף....
אנחנו נוסעים היום בצהריים לאיזור נתניה... יהיה גשם???
 
קיץ זה כמובן בעיקר סלטים

סלטים הם בסיס בריאותי מצויין, ובקיץ אין מזון קל מזה לאכול, להכין למשל סלט ישראלי לוקח זמן וסבלנות) לאכול בחום המעיק.

סלט יווני-
עגבניות, מלפפונים, פלפל, ובצל חתוכים גס ומעל פרוסה עבה של גבינת פטה (לא בולגרית כמו שנותנים במסעדות ומפספסים את הפואנטה), לפזר אורגנו ועל הכל שמן זית וחומץ בן יין ופה ושם 3-4 זיתים.
לערבב היטב ולתת לסלט לנוח כחצי שעה במקרר.

סלט ישראלי אמיתי- לזוג =
3-4 עגבניות,
2 מלפפונים מקולפים,
1 מלפפונים חמוצים,
5-8 בצלים ירוקים דקים (עבים רק 3) או בצל יבש קטן
1 אבוקדו בינוני,
5-6 פטריות שמפניון קטנות או 3-4 גדולות,
3 עלי כרוב או חסה (לחתוך מהם את העצה הלבנה).
הכל לחתוך לקוביות שגודלן מכסימום 5 מילימטר.

מעט שמיר קצוץ דקדק,
פרחי כרובית מפורקים לפרחים קטנים,
1 צנון בינוני מרוסק,
המהדרין מוסיפים גם חצילים קצוצים מוחמצים במקום המלפפון החמוץ

על כל זה לשפוך שמן ביד רחבה (שמן זית או חמניות לפי ההעדפה) מעליו לשפוך מיץ לימון בכמות נדיבה ומעט חומץ אמיתי (20% נתרן) או חומץ בן-יין (הטעם שלו מודגש יותר)
לפזר על הכל מעט זעתר ללא מלח (לקניה בחנויות תבלינים)
לערבב היטב ולהכניס למקרר לשעה לפחות

לא לשכוח שאת המיץ שנוצר משמן ולימון וחומץ עם מיץ מהירקות, אפשר לשתות זה קר וטעים או לעשות כמו היוונים ולטבול בו לחם.

סלט טבעוני-
עלים מכל מיני צבעים וסוגים, חתוכים דק מאוד בעובי של כ-2 מילימטר, מעל שמן זית וחומץ בן יין.
במסעדת "ווג'רה" הטבעונית בכרתים אני תמיד מזמין, כאשר אני נקלע לשם, שתי מנות סלט ובקבוק בירה "מיתוס".
זה טעים ובלתי נשכח (עובדה).

כל זה מלווה במיץ תפוזים אמיתי , ניתן לקנות במרכול, רק לשים לב שזה 100% תפוזים סחוט טרי ולא איזה מינוח אחר כמו תרכיז וכדומה.
לשים לב שברשימת מרכיבי המוצר יופיע רק תפוזים נטו (נתרן 0)
 

יוליקה

Member
מנהל
איזה יופי של סלטים!!

גם אצלנו, הסלטים חוגגים בקיץ, קשה לאכול כבד...
אני אוסיף עוד שני סלטים קלים
סלט גזר...
לרסק גזר בפומפיה או במג'ימיקס
לצקת מיץ מ-2 לימונים
מי שלא רוצה סוכר, כל תחליף סוכר יהיה טוב, אני משתמשת
בסוכרזית נוזלי... ומעט מלח
לערבב היטב, להכניס למקרר לחצי שעה ולאכול בתיאבון רב...
סלט מלפפונים הונגרי...
לפרוס מלפפונים דק...
להמליח ולתת למלפפונים להגיר נוזלים במשך כשעה...
לסחוט היטב היטב ולהניח בקערה...
להכין רוטב: שליש חומץ 2/3 מים שן שום אחת (הכי טוב קפואה)
מעט סוכר או תחליף ולצקת מעל המלפפונים לפזר פפריקה ופלפל שחור
ולהניח במקרר הסלט טוב רק אחרי שספג את כל הנוזלים...
יש מי שמוסיף בצל בפרוסות דקות...שמיר...ואפילו שמנת חמוצה...
 

shron17

New member
גם אצלנו יש העדפה להרבה ירקות בעונה החמה,,

לשמחתי גם הנכדים נהנים בקיץ מסלטים טריים .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
שפירא, כל כך הרבה מצרכים, עד שתגמור להכין את הסלט הישראלי

ביבי כבר לא יהיה ראש ממשלה , .
אבל אנו פה בפורום , לפחות רובנו , מאוד מקווים , שלמרות גילך אתה עדיין זריז כבן 18 , כך שעם סיום הסלט ,יהיה לנו סלט טעים , כחול לבן , לחגוג מהפך .
 
כעת אני לא מודאג, הוא ימשיך להיות.....

בדרך כלל אני מכין סלט:6 עגבניות, 3 מלפפונים,מלפפון חמוץ, צנון בינוני, בצל ירוק חבילה של דקים, אבוקדו אם זו העונה, כרובית או פטריות מה שיש במקרר, .
לוקח לי בערך חצי שעה לחתוך הכל ובסופו של דבר יש לי קופסה מלאה, על זה כמות של שמן ומיץ לימון ממש - יש בבקבוקים צהובים קטנים תוצרת שוויץ במרכולים. זה מכיל מיץ של 8 לימונים, בחורף מוסיף לתה. (זהירות מבקבוקים קטנים צהובים תוצרת איטליה יש בהם חומצה ורק תרכיז לימונים).

לצורך גירוד ילרקות יש לי ידית אחיזה שקניתי בחנות למוצרים חד פעמיים שם אני קונה את כל הצלחות הסכ"ום והכוסות, ועם זה אני מגרד בלי להיפצע.

העבודה על הסלט מביאה לי סיפוק רב למרות שזה שובר לי את הגב, כיוון שיש לי סלט הכי טעים שיש, לפחות 4-6 מנות.

כשהיינו ילדים היינו מאוד עניים (כן בעיה של נעלים וכו זו היתה עובדה, ובפסח למלא את כוס התה מצות עד שלא נשאר נוזל וכך למלא את הבטן) לארוחת 4 היינו מקבלים מהאמא כל אחד תפוח אדמה גדול מבושל, וצלוחית קטנה של שמן עם מלח.
טובלים ונוגסים. אצלנו זה היה מעדן.
אל תשכחו שמסביב כולם היו פחות או יותר באותו מצב, לכן יכולנו לקבל את החיים הללו בהבנה, ולעשות ככל יכולתנו להיות במצב רוח טוב, אפילו שבבית לא היה אוכל ולמדנו לאכול כל מיני צמחים מהשדה...

שארית של אותם ימים - לפעמים אני מכין לאשתי שאוהבת עגבניות על פומפיה דקה, אני לוקח 3 עגבנות וחותך לריבועים יחד עם פיסות מלפפון טרי מקולף, משליך לתוך מעבד מזון זעיר שמורכב מקערית קטנה מזכוכית ועליה מרכיבים מנוע עם סכין חיתוך.
כעבור 2-3 דקות הכל הופך לעיסה, שופך לקערית קטנה, מוסיף מלח ושמן זית ומערבב. (לי בלי מלח).
לנגב עם לחם זה מעדן.....

בענין הגיל אני נזכר שבצעירות הלכתי למסעות בכתת השועלים עם תרמיל במשקל 50 ק"ג למסלולים של 50 ק"מ ביממה (הצנחנים עשו 80 ק"מ) , היום 500 מטר זה פרויקט.....
למרות זאת אני נוסע לטייל ועושה מה שיכול, ובעיקר בארץ מביא את הבן עם המשפחה שלו לתחילת מסלול רגלי שאני מציע לו, וממתין לו בסיום, כאשר אני נח בצל עץ עם כורסה מתקפלת ומים עם ספר ונהנה ממזג האויר שיהיה חם ככל שיהיה, בצל עץ עם פארה גדולה, נעים מאוד ולא משנה אם זה בהרי ירושלים או על הגלבוע.

אני גם מסרב להפסיק את הטיסות מחקר שלי לכרתים למרות שאשתי מבקשת שלא אסע ואשאיר אותה לבד (פולניה...) מה שלא נכון, מי שלבד זה אני בחו"ל, והיא פה מוקפת בבני משפחה כולם.

אבל אני לא רוצה להיות "נעבעך" ולבטל את זמני מול הטלויזיה, וכל עוד אני יכול, אני אטוס (פעמיים בשנה) ואחיה כרצוני בלי לתת דין וחשבון לאף אחד (בשנה הבאה נחגוג 50 שנות נישואין...). למרות שקורה ואני חש בעייפות אפילו ממאמץ קל (אי ספיקת לב 40%...) אבל אני אמשיך.

הדבר הרע שקרה לי שתכנת מעבד התמלילים נדפקה לי , ואני כסופר לא אוכל יותר לכתוב כיוון שהספרים שלי הם על מציאות ומחייבים תמונות ותרשימים, אבל אני בכל זאת מעדכן ומתקן מה שאפשר.

תמיד אראה את חצי הכוס המלאה, עד שאופתע מההוא עם הקילשון...

 
תודה

אשתי הולכת ומחלימה מניתוח הסרטן וכריתת הריאה וכעת סיימה את הבדיקות לקראת הניתו לסרטן בשד, וממשיכה לעשן כימים ימימה ולחנוק אותי בעשן.
חוץ מזה מרקיז הכל בסדר.....
 

הדסהש1

New member
שפירא מניסיוני עם חיים משותפים עם בעלי

50 שנה זה לא יעזור לך שתתרגז .בעלי חלה 3 פעמים בסרטן במקומות שונים
ו 2 פעמים בארוע מוחי שהאחרון היה קשה יותר.נשאר לו חולשה בצד השמאלי
צולע..נעזר במקל הליכה.וכלום לא עוזר .אזהרות הרופאים שהעישון מסוכן לו
זה עובר לידו...כי ארוע נוסף יכול להביא למוות...אין עם מי לדבר.ניסה להפסיק בדרכים שונות.אפילו בשיקום היה יוצא מחוץ למתחם כדי לעשן...
 
ככה זה עם מי שלא רוצה להפסיק

אין מה לעשות , זה נכון. אשתי הפסיקה לעשן בכח כחודשיים אחרי ניתוח הסרטן כיוון שהיתה מרותקת למיטה וכל המשפחה עשתה יד אחת לא לאפשר לה לעשן.
ואחרי חדשיים היא בקשה מכל מיני אנשים לקנות לה סיגריות והיתה מעשנת בהסתר עד שהרחתי עשן במטבח וראיתי בדל בשירותים.

היום היא מעשנת כרגיל, לא מטריד אותה שאני נפגע מזה, גם מעשן פסיבי וגם ממש נחנק פיזית עד שאני לא יכול יותר ויוצא למרפסת שם המשרד שלי.

אותו הדבר עם המזגן . יכולה להיות סופת שלגים בחוץ, לה יהיה חם והיתפעיל מזגן.
ניסיתי מאות פעמים להסביר לה שמזגן מפעילים עד שהבית מתקרר ואחר כך לפי הצורך לשמור על הקירור.
אז היא לא מרשה לסגור את החלונות במרפסת אלא רק את התריס (גם ברכב בחום כבד או סופה, יהיה החלון שלה קצת או בכלל פתוח). וכך המזגן עובד במלוא המרץ.

אנחנו נשואים כמעט 50 שנה ולקח לי עשרות שנים להגיע לשורה התחתונה:
א.
היא תעשן ולא מענין אותה לתוצאות (הנכדים מסרבים לבוא בגלל ריח העשן הכבד, גם חברים שלי כך, הטכנאי משתדל לתקן את המחשב הכי מהר שאפשר ולברוח מפה...)
ב.
היא כנראה סובלת מבעת ממקומות סגורים ולכן תמיד איזה חלון צריך להיות פתוח.
ג.
היא כנראה סובלת מחום אבל מעצימה את התחושה עד כדי כך שקשה להימצא בסביבתה.

ועוד היד נטויה.....זה מה יש.....
 

shron17

New member
הבת שלי כעת בקרבת נתניה, 29 מעלות חם וללא סימן לגשם.

 
תודה לשפירא וליוליקה


על המתכונים לסלטים, שפירא, באחד מהסלטים שלך מופיע
אבוקדו, על זה הייתי מוותרת עכשיו, המחיר שלו בשמיים, יוליקה, מדוע צריכים
להגיר את הנוזלים מהמלפפונים? זה כל הטעם שלהם, לגבי ממתיק, אני
משתמשת קבוע בסטיביה, יש את זה גם בטיפות וגם באבקה (בשקיות),
אפשר גם לבשל עם זה, סוכרזית לא בריא,
תהני אצל בתך, גם ביתי גרה באיזור נתניה, בכפר יונה, הלחות שם מאד
גבוהה וגם חם מאד, אבל בבית יש מזגן, אז הכל בסדר.
שבת טובה
 
כמובן שכל אחד יכול להסיר/להוסיף מרכיב לפי טעמו

ליבש את המלפפונים כדי שהמים יצאו ואז את מקומם תתפוס התערובת מים/חומץ וכך המיזריה מקבלת את כל הטעמים.

אנינ מת על לפת מוחמצת אבל הבעיה שאף אחד לא מבשל אותה כראוי והיא נשארת קשה, ולא מקלפים אותה כדי שהמשקל יהיה גבוה יותר.....
 
ושוב אדון שפירא ,

תסתכל באינטרטנט , יש מתכון ללפת מוחמצת , בזמנו עשיתי אותה המון ,אך עברו מאז כ25 שנה ואינני זוכרת כמויות .גם אני מאוד אוהבת אותה , זה מזכיר לי את הצבא . שירתתי בבית חולים 10 ז"ל , בחיפה, בערבים היינו יוצאים לקנות פיתה עם טחינה ולפת מוחמצת .
לידיעתך , יש בזה המון מלח !!!!!!!!!!! לכן הפסקתי להכין בבית .
 
מה לא עושים בשביל חבר שמאוהב בלפת

לפת מוחמצת
מצרכים למתכון (30 מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה)
לפת - 2 יחידות גדולות - סה"כ (752 גרם)
מלח - 4 כפות גדושות
סלק - יחידה (120 גרם)
מים - 8 כוסות קטנות - סה"כ (1.6 ליטר)
חומץ טבעי משומר 5% - 1/4 כוס קטנה - סה"כ (50 מ"ל)
30 מנות/יחידות.
אופן הכנת המתכון
1. לשטוף היטב את הלפת ולקלוף רק את החלקים הפגועים בה.
2. לחתוך את הלפת לשתיים לאורך ואז לפרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
3. לקלוף את הסלק ולחתוך ל- 4.
4. בצנצנת זכוכית להניח שכבות של לפת וביניהן את הסלק.
5. לתבל במלח ולמלא במים עד כדי כיסוי הירקות.
6. לשפוך מעל את החומץ.
7. לסגור היטב את הצנצנת, להעמיד מעל צלחת ולהשאיר על השיש כשבוע.
8. בתיאבון :)
כמות המים משתנה לפי גודל הצנצנת. זמן ההכנה יכול להתקצר בחורף.
בהצלחה לשפירא ולכל המעונין/ת
לעוד מתכונים היכנסו אל ספר המתכונים של פזית סבג
 
ידע אישי

אחרי כמה ימים במלח וחומץ , ומחוץ למקרר , הלפת מתרכך .
ליתר בטחון תמיד אפשר להוסיף מרכך כביסה או מרכך שיער , מה שיש בבית .
סתאאאאאאאאאאאאאאם
 

יוליקה

Member
מנהל
אני מכינה לפת מוחמצת

הסוד בריכוך הוא לצקת את הנוזלים...מלח חומץ ומים רתוחים...
 
למעלה