בוקר טוב לשבת בבוקר

לא להאמין

בדקתי את המתכון:
על 2 פריטי לפת - 4 כפות גדושות של מלח !!!
ז"א כ-13.000 מיליגרם נתרן ל-100 גרם מוצר, (מותר ביום 2.400 בלבד)

400 מיליגרם נתרן = 1 גרם מלח
בכפית 4 גרם = 1600 מיליגרם נתרן
כף זה 2 כפיות = 3200 מיליגרם נתרן
4 כפות גדושות = 12.800 מיליגרם נתרן.

אם שתי הלפתות מחולקות יחד נאמר ל-30 חתיכות - כל חתיכה קטנה שווה 427 מיליגרם נתרן.....
ז"א שאם אכלתי במסעדה 2 חתיכות קטנות לפת, זה יותר נתרן מקופסה מלפפונים בחומץ 3 ק"ג (750 מיליגרם ל-100 גרם).....

לא להאמין
מה שטוב וטעים, לא בריא.....
הבן מביא לנו מידי פעם מאכלים טבעוניים שהוא מכין, לפחות 90% מהם הטעם לא טוב לנו ולרוב זורקים. הוא רגיל לזה.
 
יש לך טעות בחישוב

את כמות המלח צריך לחלק לא רק במשקל הלפת , אלא גם במשקל המים , שגם הם מלוחים. אתה ממליח את המים , והלפת סופגת מלח מהמים , אבל לא את כל המלח . חלק גדול ממנו נשאר במים , שאותם ,עם המלח שבהם , אתה שופך . כך שזה לא כל כך נורא , אך עדין , למי שאסור לאכול מלוח , זה הרבה מאוד . יללה טוב גם לכם רבותי .
 

בת חן191

New member
קראתי אתמול איך לשמר ירוקים אפילו חודש

בצנצנת זכוכית

 

יוליקה

Member
מנהל
בסלט המלפפונים שלי

מגירים את הנוזלים עם מלח, כדי לרכך אותם... בנוזלים.מוחזרים באמצעות הרוטב שמכינים...
 
למעלה