מה זאת אומרת לא יכול להבין? אני מבין טוב מאוד
הייתי במלא פורומים, ואני יודע איך פורומים מתנהלים.
אני מבין שיש פה קבוצה של אנשים שמחוברים אחד לשני, ויש להם שיחות ביניהם וזה בסדר.
אבל זה שהם יהפכו את עצמם ל"שולטי הפורום" בעוד שמדובר בפורום ציבורי, וחושבים שיש להם לגיטימציה ודעתם נחשבת יותר ממישהו אחר זה מוגזם.
על אנשים ספציפים בטח שאני לא יכול להמליץ, ואני לא יכול להגיד הבן אדם זה צריך לנהל או לא, וזה גם לא משנה כי זה נושא של הנהלת הפורומים ולא שלי. הפורום הזה אמור להוות פורום תמיכה לחסרי ניסיון זה המטרה העיקרית שלו. אולי יש אנשים סמוים שנרתעים מלשון הדיבור פה שמפחדים להיכנס ולקבל תמיכה?
זה לא פורום פרטי של אף אחד זהו פורום ציבורי ואם סבבה לכם בקבוצה שלכם או בקומונה שלכם אז אתם מוזמנים לפתוח קומונה, או לנהל פורום בשם אחר. מה שהולך פה בפורום זה דיבור חסר רגישות, אנטיפטי ויש פה גם הטרדות מיניות. אין פה בכלל קשר לפז"מ בפורום כי מדובר בפורום תמיכה, ולא בפורום פרטי של כמה גולשים שהחליטו לעשות ממנו לעיניי רוחם הבלעדית. ועכשיו זה בדיוק הזמן להתערב ולנסות להשפיע כשאני יודע שיהיה מנהל חדש שעלול לא לאטום אוזניו לביקורת של אנשים שגלשו במלא מאוד פורומים בעבר.
אני מבין בניהול פורומים לא פחות מהגולשים הקבועים פה. ובתור אחד שקורא מה הולך פה ואיך הפורום מתדרדר אני חושב שזה לא רק בגלל הנהלה, אלא גם בגלל אנשים עם כוונות טובות שרוצים באמת לעזור, אבל על הדרך מעודדים אלימות ובריונות. בהתחלה חשבתי שמדובר בגולש אחד או שניים. אבל ככל הנראה שסלידה מהתנהגות מגעילה לא עוזרת פה. דווקא להיפך אם בן אדם מתנהג מגעיל הופכים אותו פה לגיבור. ואם מישהו נעלב דורכים על הנעלב עוד יותר.
הפורום לא סתם הפך לגנון, הוא יהיה גנון וישאר גנון אם כל אחד יחשוב שזה פורום פרטי שלו ויש לו בעלות עליו. גם למנהל הפורום אין בעלות על הפורום הוא סה"כ אדם שאמור לשמור על תרבות הדיון. הוא לא יכול לדרג את חשיבות תגובת הגולש לפי הפז"מ שלו. מקסימום שהוא יכול לעשות זה להאדים איזה ניקניים.