בוקר טוב מקוריאה. כאן שעה 1400. המטבע וואן מסובך.

מינהר

New member
בוקר טוב מקוריאה. כאן שעה 1400. המטבע וואן מסובך.

אלף וואן זה דולר. או 3.7 שקל. אני כל הזמן עושה חישובים קונה ירקות ב-7 דולר ומשלמת 7000 וואן. או 26 שח. יצא יקר בשביל קילו עגבניות ו2 בצלים.

הדסהש1

New member
בוקר טוב ,אין רגע דל בארץ

האו"ם קבע ש =35% מילדי ישראל עניים מקום רביעי זאת נורת אזהרה לישראל.
נוסף לכל הבעיות שיש לנו בארץ,

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב ליום חדש

האו"ם קבע??
האו"ם קבע גם שאנחנו מדינת אפרטהייד...
ממתי האו"ם קובע משהו טוב לגבי ישראל???
ועוד מעט גם ישב שם כיו"ר נציג קטאר....

הדסהש1

New member
לפי המאמר נאמר שיש משפחות שהילדים רעבים

וזה לא סוד..שהרבה נתמכות ע"י עמותות...אב אחד סיפר שהוא נאלץ
לגנוב אוכל לילדים...זה שלאו"ם יש ועדות זה לא סוד...

י מ י ת 2

New member
עצימת עיניים לא עוזרת לתקן את המצב

אנחנו מדינת אפרטהייד ויש לכך סימנים רבים בשטח.
ומדיניות הרווחה שלנו היא על הפנים. יש המוני רעבים בישראל.
לנו השבעים קשה להשלים עם זה אנחנו גם לא רואים את זה כי זה לא בסביבה שלנו, אבל צריך קצת לצאת לצדדים ולהווכח.
אנחנו עוצמים עיניים ומנחמים את עצמנו בכל מיני תירוצים . השלטון מעונין שלא נפקח עיניים ומרפד אותנו בכל מיני הודעות מרגיעות.
חבל, יכולה היתה להיות לנו באמת ארץ זבת חלב ודבש. אפילו עם הערבים שתמיד היו כאן וגם הם לא הולכים לשום מקום.

יוליקה

Member
מנהל
כותרות יוצרות קלישאות

מדיניות הרווחה של ממשלת ישראל העכשווית מעולם לא היתה מושקעת כל כך כמו עכשיו...
נכון שהקטינו את קצבת הילדים, אבל העלו והוסיפו כל כך הרבה דברים שלא היו קיימים קודם...
כמו למשל גני ילדים מגיל 3 במקום פעוטונים יקרים...
הגדלת קצבאות לניצולי שואה ומענקים במיליוני שקלים...
כעת הולכים להעלות גם את דכר המינימום....
ויש עוד הרבה דברים שהייתי יכולה לשלוף...אבל אני צריכה לבדוק...

משהו אחר:

אתמול בלילה שודרה תכנית "כך היה" שבה אהוד מנור ז"ל מראיין את טומי לפיד ז"ל... הוא שאל אותו את אותה שאלה שיאיר שאל את אביו מה ישראלי בעינייך??? טומי לפיד ענה שישראלי הוא מי שמתעניין במפלס הכינרת!! אנחנו לקראת החורף - וזו שאלה שתמיד מטרידה אותנו כישראלים - האם מפלס הכינרת עלה או ירד??? חיפשתי ביו-טיוב את הראיון ולא מצאתי...חבל!!

מינהר

New member
יוליקה, מסכימה איתך, שלא כצעקתה בענין העוני.

הקצבאות המוגדלות לילד רביעי ויותר שהיו, עודדו הולדת ילדים אצל העניים, שלא עובדים. מה שהגדיל מספר העניים. היום אנו בכוון השני. כדבריך, הגדלת שכר מינימום חשובה.
ונכון שהאום רגיל ללכלך על ישראל. עדיף שנקשיב לאואיסידי.

הדסהש1

New member
היום ללדת יותר מ 3 ילדים זה כבר הרבה

אין דבר כזה חינוך חינם...2 ילדים בבית ספר זאת מעמסה..
שלא לדבר על מעונות...אם יבנו באמת דירות להשכרה במחיר סביר
זה יעזור לכלכלת הבית...אני רואה זאת אצל נכדי יש מכל המגזרים.
יש ילדים שיש להם הכל כמעט.וילדים שרק חולמים על הדברים האלה...
פעם הסתפקנו במעט כי לא היה הרבה...פעם עזבו את הלימודים אחר בית ספר עממי כדי לעזור להורים...אני רואה זאת בעירי שהיא ליד סביון.
אין להשוות...בציכון מגרש החניה מלא מכוניות יקרות שהתלמידים מגיעים לבית הספר.ילדי יהוד מגיעים ברגל או באופניים...

עמיקם10

New member
מנטליות זה גנים חינוך.וזה מועבר מדור לדור ואין מעצור

יש שלא עזבו את המעברה. את שער עליה...כמו ששרה חוה שבעצמה עזבה את המעברה. היא הזכירה ששיחקו קלפים על המרפסת. ושרה 'כשתגדלי תביני' ביטוי שלקוח מ'ברקיע החמישי' של רחל איתן. כל אחד גדל ומבין מה שהוא רוצה.

עמיקם10

New member
החלטת ממשלות ישראל להקים מתקני התפלה פתרה את בעיית המפלס

עד מתקן ועוד מתקן- ולכן נותנים לירדנים מים ועוד מים. בגלל הפליטים אצלם מסוריה. וגם הפלשתינאים כמובן.זה אחד הפתרונות למצב שאין לו פתרון-השלום. רכבת העמק החדשה- אם תגיע לירדן היא חלק מזה.
נ.ב.
יש איזה פרסומת שעולה עם תפוז ולא רק איתו- וגורמת לבעיה. עדיין אי אפשר להכניס הודעה חדשה-רק בתגובה מהירה. כמו שהציעה לאה.

עמיקם10

New member
האפרטהיד רק בשטחים. בישראל 'רק' אפליה שתמיד קיימת בעולם

בסין עם ההאן-נחשב לעם המתועדף. בארה"ב הוואספ-הם המתועדפים.היה נשיא קתולי אחד-קנדי. על ישראל בואו נשאל את רון כחלילי מי מופלה.
נב.
ועוד משהו -כשאני קורא על המחאה של לא-אוכלי בשר..על הרג בהמות חפים מפשע אני נזכר בהרג בעזה.
&nbsp

מינהר

New member
עמיקם, ממה נבעה ההפרדה בשטחים?

אולי מזה שזרקו אבנים, בקבוקי תבערה, ורציחות של יהודים בשטחים?
לגבי מופלה- מי שלא מקושר לצלחת מופלה, ולא משנה מוצאו.

עמיקם10

New member
הכל מהחינוך. האפליה מתחילה בחינוך.

איך שהתחנכת. ואיפה התחנכת. ולא 'מה עשו לי ומה אכלו לי'. דדיטי למשל עשו לכולם. ומי בוכה?
אם ההורים חינכו אותך שהם ואתה דפוקים וכשהיית קטן הרגשת דפוק-לעולם תרגיש ככה. כי בן אדם לא משתנה.

הדסהש1

New member
מי שרואה את התכנית הערס והפרחה רואה שזה בא מהבית

יש מעטים שיצאו מהרגש הנחות ועלועל דרך המלך, למדו
ויצאו מחוץ למעגל, אבל נשאר הכעס על הסטיגמה,
יש בינהם עורכי דין ורופאים,

עמיקם10

New member
אתמול היה יום עיון לזכרו של נגה הראובני-10 שנים למותו

מכיון שמערד הייתי מנוע להגיע-וכעת נאות קדומים זה קרוב- הגעתי עם 150 איש לשמוע על קוצים כמו גדילן מצוי ועכובית הגלגל. עם עוגיות וקפה.בשירות סדיר-עברתי עם נגה הראובני סידרת חינוך-שדה- שבה לימד לעשות תה משרשים של עירית גדולה. היה לא רע. לישון על שכמיה כמזרון מסירה קוצנית או מרותם. נשרפים יופי בבוקר. היה ערב נחמד עם שיקופיות והרצאות ושירים של ניצן עם גיטרה. והסבר של אירית ועוד אחת ועוד אחת. היו שלש קבוצות. נאות קדומים 2500 דונם של עמותה פרטית-שהחכירו לנגה הראובני בהוראת בן גוריון את השטח. זה ליד בודרוס..וליד מודיעין 1964 עוד לא היה שם גמל אחד. עושים שם ערים לגיבוש וערבי-כיתה קומזיצים וכינוסים. 200 אלף איש מבקרים. פעם ראשונה שאני שם. על כביש 443.

למעלה