בוקר טוב מקוריאה. כאן שעה 1400. המטבע וואן מסובך.

י מ י ת 2

New member
עמיקם הזכרת לי את נגה הראובני

בראשית שנות החמישים, כאשר היינו קיבוץ מאד צעיר שכולם גרו בצריפים דולפים היה בא אלינו נגה הראובני עם אשתו ובתו עלומים שוהה בסוף שבוע תמורת הרצאה בערב שבת. מאד נהנינו מההרצאות שלו. גם אחותו אילת השחר היתה מגיעה באותו סידור ומרצה .
שאלנו אותו פעם מדוע נתן לבתו שם עלומים הרי פעם היא תזדקן אמר לנו "אבא שלי זקן אבל נראה כמו עלם"...
בזמנו זה היה נוהג רווח הרצאה תמורת שהיה בסוף שבוע בקיבוץ. זה נהנה וזה לא מחסיר.

גם אני צפיתי בסדרה "ערסים ופרחות" למען האמת לא הבנתי מה הם רוצים.
זה נכון שהכל מהבית.
ד"ר זובידה התלונן שיש משפחות שהסבא והאבא והבן כולם באוניברסיטה. "מה הם כולם גאונים"? זה מה שהוא שאל. חשתי בושה בשביל הדוקטור הזה שזו השאלה ששאל , הרי ברור שאם בבית יש אוירה של לימודים כל המשפחה תלמד, ואם יש אוירה של פשע אז כולם ילכו לפשע כמו במשפחה של אלפרון. אני זוכרת שהאמא נלחמה על זה שהילדים שלה לא ילכו לפשע ולא עזר לה. זה לא בדי.אנ.אי, זה בחינוך.

הדסהש1

New member
שר האוצר פוצץ ישיבה על סלילת כבישים

והעברת כסף לבניית תשתיות ביהודה ושומרון.זאת ממש שערוריה.בזמן שכזה של קושי בכלכלה לסחוט עוד ועוד.וביחסים עם ארצותהברית זה עובר ליד ביבי כמו שזה לא נוגע לו.לא יודעת מה יהיה בסופו של התהליך

מינהר

New member
יוליקה, נדמה לי שהאוצר מחפש פתרון. שכמובן יעלה יותר.

אני אישית לא מאמינה בזה. בבא היום כשזקוקים לביטוח חברות הביטוח מחטטות בהסטוריה הרפואית, עושות מבחנים משונים, ומשתדלות להתחמק. העקר שהמנהל שלהם משתכר 3.5 מליון שח בחודש על חשבון המבוטחים מעמך.אז אני לא מוכנה להשתתף בקרקס הזה. אנו יכולים להיות חב הביטוח של עצמנו. בגיל 80-90 כבר יש לנו איזה דירה או חסכונות שיממנו מה שצריך. לדעתי. לא מחייב אחרים.

עמיקם10

New member
חברים שלי שילמו 1500 שקל לחודש וחשבו שיש להם ביטוח

לנו יש בכללית מושלם- מנורה-שאני בספק אם זה ייתן משהו.
ובקשר לביטוח- אשתי עשתה ניתוח לייזר בעיניים וביקשנו החזר. חברת הביטוח דורשת קבלות מקוריות לא מספיק להם קבלה 'נאמן למקור' כאילו שמה?. משקרים אותם.
וגם פירוט מקורי של תיאור הניתוחים. לקח חודש להשיג את זה. היום עלי שוב לגשת לקו"ח להגיש את המסמכים המקוריים האלה.

עמיקם10

New member
איפה הילדים העניים ? הראו אישה מאתיופיה.

וכל הכנסת המשפחה 8000 שקל.
לעולים מאתיופיה צריך לתת פיצויים שהביאו אותם לארץ עניה [לפי OECD] ולשלם קצבה חודשית.
אולי שתשובה בתמורה לזכיון הגז 'תמר' - ידאג להם.

מינהר

New member
עמיקם, נדמה לי שאתיופיה קצת יותר עניה.

ויכלו להישאר שם, אם טוב שם. אבל ממש לא היה שם טוב. רעב, מלחמה, רדיפות...

עמיקם10

New member
מדינת ישראל הביאה אותם שתדאג להם.

הם מהוים חלק ניכר מהקבוצה העניה. אם אצל הערבים יש גם חלק ניכר מהעניים, אנחנו לא הבאנו אותם לפי חוק השבות. לחוק השבות יש צד כלכלי- ולא רק הצהרתי. כשחוקקו אותו וחתמו עליו היו צריכים לדעת שיהודים יגיעו וצריכים לדאוג להם. ומי שלא מסתדר- שידאגו לו כי זה טוב גם לנו . בכללי הם מסתובבים בסחבות ולא יודעים מהחיים שלהם. היום שמעתי רוקחת מסבירה על סכרת ואומרת לקליינטית בכללית-לכי לאחות שתסביר לך. האשה מאתיופיה היתה בהריון. מי שעושה אותם מסכנים ועניים זה החברה הישראלית. שבה כל דאלים וצועק ונדחף גובר. שיגייסו את הצעירים האתיופים למשטרה שילמדו שיתחנכו ויקבלו משכורת. למבקר המדינה אין מילה בדו"ח על עניינים חברתיים. רק פשע מאורגן.מקררים ומזגנים חסכוניים. ובני משפחה בנמל אשדוד-כי כל הדו"ח זה מכותרות בעיתון. ובתקשורת.

למעלה