בוקר טוב. מתכונים (יבשים) שניתן להקפיא לראש השנה

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מזל שכל מבינות הדבר ישנות או עסוקות- את לא מכירה קלופס????

meat loaf נשמע יותר טוב אבל אותו דבר.

לאמא שלי יש כמה נהדרים - בדרך החוצה, בע"ה כשאחזור
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
המורה התעוררה מוקדם מהצפוי ותפסה אותי בטעות "meat loaves"

חני'לה, ברבים. loaf=loaves.
לא מבינה איך טעיתי, ושוב פספסתי את 15 הדקות הגורליות..
תודה מאמא!
 
טוב שפספסת


בדיוק השבוע נזכרתי בקציץ הנפלא שאמך הביאה למפגש קיץ שהתקיים בביתה של יפה 55.
 

לאה סי

Active member
הבאתי למפגשים שני סוגי קלופס. אם זה הקלופס עם התרד, אז

המקור היה "בתי מניו יורק"...
 

לאה סי

Active member
בדקתי, והמקור כתוב בהא לישנא:

"מקור: בתי הבכורה חני, שאצלה כל מתכון הופך לעבודת דוקטוראט עד שהוא יוצא מושלם. אני מקווה, שעכשיו שהיא בארץ סוף-סוף, נוכל להינות הרבה מיצירות המופת שלה."
הנבואה ניתנה לשוטה, קטן וחרש, ואני לא שני האחרונים...
 

אמרלדה

Active member
חחה. אני בכל זאת אשמח למתכון התרד. ממך, ממנה, לא חשוב. העיקר

מפי הגבורה...
 
התכוונתי לזה שהיה בו קטשופ. אשמח מאד לכל מתכון של מאכל כזה

כי אני ממש אוהבת וזה נוח להכין.
 

shira1960

Active member
לא כ"כ בעניין בשרים ועוד "יבשים"- אבל טיפ בנושא עוף

(לא הבנתי אם את לא רוצה מתכוני עוף בכלל, או לא רוצה עוף בתנור בפרט?)

אם את בקטע של מעדיפה עוף "טרי" - אז טיפ שימושי: קונים עופות (שלמים, חלקים, מה שאוהבים - אני עושה את זה בעיקר כשיש לי זמן להתעסק ויש עופות במבצע) - מנקים, חותכים וכו' ואז מכניסים לשקית זיפ לוק (או לשקית קוקי) עוף לא מבושל עם התיבול (נגיד רוטב סויה/שום/לימון או עשבי תיבול איטלקי/שמן זית/שום או עגבניות/פלפל חריף יבש/אורגנו וכו') מעסים קצת ומכניסים לפריזר. לילה לפני שרוצים לאכול מעבירים למקרר ואז למחרת מעבירים לתנור. (כאן היתרון בשימוש בשקית קוקי כי אז אפשר להעביר לתנור בתוך השקית). לפעמים צריך לתקן מעט תיבול אבל זו שיטה שעובדת יפה ובמיוחד כשחוזרים מנסיעה לפני חג וצריך ללכת לצוד עופות בסופר...
 

אמרלדה

Active member
חחחה. תודה רבה על הטיפ. לסבא שלי היתה חנות עופות

גדלתי על עופות טריים. ואני מסתדרת גם עם הקפוא, אין לי בעיה.
הרעיון לתבל מראש מקסים. תודה.
לא רציתי עוף בתנור כי לא רציתי את המאכלים הרגילים, הכבדים,
אלה שמכינים לעתים קרובות. בעיקר כי נשבר לי מהם. ואני יודעת
שעוף בתנור זה לא כבד, אבל... אני צריכה שינוי.
כבר יותר משנה שהורדתי את כמות העוף והבשר לפעם בשבועיים
בערך, בלי שום עקרונות, רק כי לא בא לי.
 

חנהפ

Active member
איזה רעיון אחר לעוף

אני אוהבת כי מבחינתי הוא עוף+תוספת וליד אני מגישה ירקות באיזה פורמט וסלטים חיים

כרעיים של עוף מנוקים מהעצם וממולאים בקוסקוס מתובל או באורז מתובל.

את המנה הזאת אפשר להקפיא לפני האפיה
 

אמרלדה

Active member
אני לא יודעת לפלט עוף מהעצם

פעם ידעתי לפלט את כל העוף. סבא לימד אותי בצעירותי. אבל שכחתי...
ואיך את ממלאת? בתוך העור או מגלגלת?
נשמעת מנה נפלאה לאירוח
 

חנהפ

Active member
להוציא עצם מכרע זה ממש קל

הופכים את הכרע כך שהעור כלפי מטה
עושים חתך ארוך ועמוק לאורך השוק ובהמשך לאורך העצם של הירך
בעזרת השפיץ של הסכין מפרידים את הבשר מסביב לעצמות
נכנסים עם הסכין מתחת לעצם השוק ומנתקים את הבשר מקצה העצם
אותו דבר עושים בצד השני.

אני מניחה את הנתח ביד, שוב , העור כלפי מטה, שמה 1-2 כפות מילוי וסוגרת את כף היד שלי כך שהבשר עוטף את המילוי
כעת הופכת ומניחה בתבנית, החלק הפתוח עם המילוי המציץ כלפי מטה
מברישה בשמן ואופה

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/01/blog-post_6433.html[/URL]
 

אמרלדה

Active member
אחלה מנה שונה וחגיגית. קניתי לחג. אבדוק גם אם

הקצב בסופר הקרוב מפלט אותם, אז בכלל...
ואצלנו לא אוהבים בורגול.אז אורז, כי את הקינואה שומרת לסלט טאבולה שכולם מאוד אוהבים
תבורכי, חנה. תודה.
 

22BB

New member
אני קונה ברמי לוי פרגיות עם עור. ככה הם מוכרים פרגיות

בד"כ מוכרים פרגיות נקיות ורק שם אני מוצאת פרגיות של כרע שלם עם העור.
לא משנה שאתמול בלילה עמדתי עוד יותר משעה לנקות ולהוציא את העצם העגולה מכולם, אבל זה נהדר למילוי.
אני הכנתי מילוי של אורז עם בשר טחון.
את המתכון הזה הביאה ננסי מקורס הבישול בדן גורמה
הם הכינו מעופות קטנים כשלמדו לפרק את הכרעיים לפרגיות. עשו מהפרגיות הממולאות מעין כדור ואפו בתוך קוקוט אלומיניום.
לא רציתי מנות גדולות מדי אז הכנתי גלילות מראש, וכשהיו קרות פרסתי לפרוסות וחיממתי כשהפרוסות כבר בכלי ההגשה.
הכנתי עם שוורמה טחונה. הכנתי פעם אחרת עם בשר בקר ויוצא טעים עם כל סוג של בשר טחון.
שוב, הפרופורציה בין האורז, הבשר הטחון והפירות היבשים הוא עניין שלטעם ושל מצאי ושל הכיס.
אם רוצים שהאורז יהיה כבר תוספת אפשר לשים יותר ממנו.
כרעי עוף ממולאים עם אורז ופירות יבשים ף
4 כרעי עוף מפורקים (פרגיות) עם העור
150 גר' בשר עוף טחון
60 גר' פירות יבשים (שמתי משמשים מיובשים)
80 גר' בצל
120 גר' אורז מבושל
80 גר' שקדים קלויים
תבלינים : מל"פ, אגוז מוסקט, קינמון, בהרט
הכנתי גלילות מראש, וכשהיו קרות פרסתי לפרוסות וחיממתי כשהפרוסות כבר בכלי ההגשה.
הכנתי עם שוורמה טחונה. הכנתי פעם אחרת עם בשר בקר ויוצא טעים עם כל סוג של בשר טחון.
שוב, הפרופורציה בין האורז, הבשר הטחון והפירות היבשים הוא עניין שלטעם ושל מצאי ושל הכיס.
אם רוצים שהאורז יהיה כבר תוספת אפשר לשים יותר ממנו.
כרעי עוף ממולאים עם אורז ופירות יבשים ף
4 כרעי עוף מפורקים (פרגיות) עם העור
150 גר' בשר עוף טחון
60 גר' פירות יבשים (שמתי משמשים מיובשים)
80 גר' בצל
120 גר' אורז מבושל
80 גר' שקדים קלויים
תבלינים : מל"פ, אגוז מוסקט, קינמון, בהרט
לערבב את חומרי המילוי, למלא את הפרגיות ולסגור לכדור או לגלילה.
להניח בתבנית.
לבזוק מעל פפריקה, לאפות מכוסה כשעה ואח"כ לא מכוסה לקבלת שיזוף.

הנה תמונה
http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_3/31597786.JPG
&nbsp
 

אמרלדה

Active member
אה. ואני בד"כ לא מקפיאה מאכלים עם אורז, למעט

אם הוא סגור בתוך עוף ממולא.
אז גם כאן הוא סגור בתוך העוף הממולא, ואינו יורד ברמה אחרי ההפשרה?
 

חנהפ

Active member
ממש לא

אני משתדלת להקפיא לפני אפיה אבל בכל מקרה מתחמם נהדר
 
למעלה