אני קונה ברמי לוי פרגיות עם עור. ככה הם מוכרים פרגיות
בד"כ מוכרים פרגיות נקיות ורק שם אני מוצאת פרגיות של כרע שלם עם העור.
לא משנה שאתמול בלילה עמדתי עוד יותר משעה לנקות ולהוציא את העצם העגולה מכולם, אבל זה נהדר למילוי.
אני הכנתי מילוי של אורז עם בשר טחון.
את המתכון הזה הביאה ננסי מקורס הבישול בדן גורמה
הם הכינו מעופות קטנים כשלמדו לפרק את הכרעיים לפרגיות. עשו מהפרגיות הממולאות מעין כדור ואפו בתוך קוקוט אלומיניום.
לא רציתי מנות גדולות מדי אז הכנתי גלילות מראש, וכשהיו קרות פרסתי לפרוסות וחיממתי כשהפרוסות כבר בכלי ההגשה.
הכנתי עם שוורמה טחונה. הכנתי פעם אחרת עם בשר בקר ויוצא טעים עם כל סוג של בשר טחון.
שוב, הפרופורציה בין האורז, הבשר הטחון והפירות היבשים הוא עניין שלטעם ושל מצאי ושל הכיס.
אם רוצים שהאורז יהיה כבר תוספת אפשר לשים יותר ממנו.
כרעי עוף ממולאים עם אורז ופירות יבשים ף
4 כרעי עוף מפורקים (פרגיות) עם העור
150 גר' בשר עוף טחון
60 גר' פירות יבשים (שמתי משמשים מיובשים)
80 גר' בצל
120 גר' אורז מבושל
80 גר' שקדים קלויים
תבלינים : מל"פ, אגוז מוסקט, קינמון, בהרט
הכנתי גלילות מראש, וכשהיו קרות פרסתי לפרוסות וחיממתי כשהפרוסות כבר בכלי ההגשה.
הכנתי עם שוורמה טחונה. הכנתי פעם אחרת עם בשר בקר ויוצא טעים עם כל סוג של בשר טחון.
שוב, הפרופורציה בין האורז, הבשר הטחון והפירות היבשים הוא עניין שלטעם ושל מצאי ושל הכיס.
אם רוצים שהאורז יהיה כבר תוספת אפשר לשים יותר ממנו.
כרעי עוף ממולאים עם אורז ופירות יבשים ף
4 כרעי עוף מפורקים (פרגיות) עם העור
150 גר' בשר עוף טחון
60 גר' פירות יבשים (שמתי משמשים מיובשים)
80 גר' בצל
120 גר' אורז מבושל
80 גר' שקדים קלויים
תבלינים : מל"פ, אגוז מוסקט, קינמון, בהרט
לערבב את חומרי המילוי, למלא את הפרגיות ולסגור לכדור או לגלילה.
להניח בתבנית.
לבזוק מעל פפריקה, לאפות מכוסה כשעה ואח"כ לא מכוסה לקבלת שיזוף.
הנה תמונה
http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_3/31597786.JPG