מודה, טעיתי
כיוון שאני עוסק בעיקר בתיעוד גם ב-13 הספרים שכתבתי וגם במערכי ההדרכה וכדומה, הרי מלאכתי היא תיעוד לדורות הבאים (שבינתיים ממש לא מתעניינים...).
יהודה המכבי ומשה רבנו הם סיפורי מקורות, ולא פחות חשוב מהם, אם לא יותר, היא תנועת החלוצים שהחלה לפני כ-180 שנה והתגברה בשנות העשרים של המאה שעברה, של אנשים ששילמו בגופם ובחייהם כדי שתקום לנו מדינה.
הבעיה שחומרים רבים מפוזרים במאות ואולי אלפי ספרים, ואז החלטתי שבנושא רכבת העמק למשל, אני אקבץ את כל החומר שאני יכול בכדי לשמר את המורשת החלוצית בעמק יזרעאל.
היום המחקר שלי כולל (מעודכן לאתמול):
46 מפות עתיקות רומית/בריטיות/טורקיות מהאוניברסיטה (העלות כ-23.000 שקל)
845 ספרים (עלות מינימום 60 שקל= סה"כ 50.700 שקלים (יש שעלו 80-120 שקל)
378 עיתונים מתחילת הישוב, מתחילת המאה ה-20
1254 עמודים כולל הספר
3932 תמונות בספר (סה"כ באוסף כ-10.000) כ-1294 מהן בשחור לבן, חלקן ייחודיות ונדירות שבאמצעות התוכנה להמרה, הצלחתי לשחזר ב-85% מהן את הצבעים למרות שהן צולמו בשחור לבן..... איזה אור בעיניים.....
105 ציורים מתקופות שונות
1743 מקורות מידע בסך הכל: ספרים,עיתונים, שיחות עם וותיקי הישוב, בדיקות פיזיות בשטח וכו.
1988 סיפורים שונים (רוב הוותיקים מכירים סיפור או שניים) (כולל מיוחדים מאוד כמו סיפורה של מי שנולדה ברכבת העמק...)
כאשר נאמר שהיו לרכבת 8 תחנות ועד מכסימום 17, אני מצאתי ומוכיח שהיו 50 תחנות. כולל כאלו שאיש מעולם לא שמע עליהן כמו למשל "בשאטווה" (ליד נוה אור)
(מצורף)
או כרטיס או אוטובוס של חברת נאיף ג'גורה בערך מ-1910 עליו כתוב:"מן אום אל עמל (מחיפה) איל נאסרה (לנצרת) ובלעקס (ובחזרה).(מצורף)
עשיתי כמה פעמים נסיונות להתחיל לכתוב בפורום (אני מאוד אוהב לחלק מידע ולא לשמור לעצמי, זו הגישה שלי) בסידרה של סיפורים, או שירים או סרטים, אבל תמיד התגובות היו לא לענין או בכלל לא היו, והנה שכחתי ושוב עשיתי אותה טעות.
זה לא יחזור, מבטיח.
דבר אחד אני מקנא מאוד ביוליקה (בחיוב) הלוואי ויכולתי לחזור ולגור בעמק.....